Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 18

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 16:03

A jesli będzie musiał wymienic??!! :lol: To co trzeba bedzie podziękowac waszym ASom w tym Camoranesiemu! A wtedy chyba bedzie musiał wymienic tych zawodników...

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 13 maja 2006, 16:25

ossy pisze: A może lepiej Foggie wz0iąc na mundial za niego?
Widziałes gre Foggi w Ascoli ? Wiesz ze on tam jest najlepszym piłkarzem ich wiesz ze on wraca do Milanu posezonie gdyby był słaby anpewno nie powrocił by.
Lippi jego nie wezme raczej pewne ale on sobie wyrobi pozycje w Milanie.
Pozatym on jedzie na Mistrzostwa Europy U-21 ktore sie rozpoczna 23 maja potrwaja do 4 czerwca.
ossy pisze:Ambrosini Jeden mi pisze ze Mauro formą nie grzeszy, a czym Ambro grzeszy? Poza tym wymiana sporej liczy zawodników w pierwszej jedenastce na 3 tygodnie przed mundialem na pewno nnie wyjdze na dobre Italii...
Ambrosini nie pojedzie ale z tego powodu ze ma kontuzje wogole w ten sezon ma stracony własnie przez kontuzje ale na pcozatku sezonu wygryzł ze składu Rino i grał bardzo dobrze niestety kontuzja :/

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 maja 2006, 16:26

BartekTS pisze:Wiesz ossy Azzurri o ile mi wiadomo nie ograniczają sie tylko do graczy SD.

No pewnie, Azzurri skladaja sie z samych graczy Interu.

Nie ma godnych zastepcow w kadrze takich zawodnikow jak Canna czy Zambrotta. Nie ma. Co do Buffona mozna spekulowac, ze niby po kontuzji, itd. ale jak ktos kiedys powiedzial 'Nawet z wybita reka Gigi jest najlepszym wloskim bramkarzem'.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 16:32

bagg pisze:Nie ma godnych zastepcow w kadrze takich zawodnikow jak Canna czy Zambrotta. Nie ma. Co do Buffona mozna spekulowac, ze niby po kontuzji, itd. ale jak ktos kiedys powiedzial 'Nawet z wybita reka Gigi jest najlepszym wloskim bramkarzem'.
ale co zrobimy jak bedzie koniecznosc odrzucenia ich od kadry?! trzeba kims ta dziure zalatac...nie wiem czy za GiGiego pojedzie Amelia...czy Abiatti..ale zostal tylko oni bo jak czytalem na gazzetta De Sanctis nie jedzie na bank;/ to co sie traz dzieje w Wloskiej pilce przechodzi wszelkie pojecie....co chwile nowe oskarzenia...co chwile nowe ujawniane rozmowy...Mam tylko nadzieje ze to wszystko zmierza ku dobremu...i nie odbije sie to bardzo na wystepie Italii na MS!!! FORZA ITALIA!!!!

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 13 maja 2006, 17:25

bagg pisze: ale jak ktos kiedys powiedzial 'Nawet z wybita reka Gigi jest najlepszym wloskim bramkarzem'.
Stefano Tacconi. Były Juventino.

Hunter, ja nie piszę że Foggia gra słabo albo coś. Chodzi mi o to że raczej nie pojedzie na mundial i raczej nie zastąpiłby Mauro.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 18:56

bagg pisze:No pewnie, Azzurri skladaja sie z samych graczy Interu.

Nie wogule się z nich nie składają dlatego nie pisze nic o graczach Interu ale wiesz twój kolega(kibic SD) powiedział, że kadra źle wygląda bez Camoranesiego a sam nie widział wyczów młodego Foggi...

Nie wie nie pisze! :lol:

Poczekaj ossy bo strone wczesniej napisałes ze był kontuzjowany i nie grał długo wrócił na Palermo to po co brac Rekonwalescenta? :roll:

dzięcioł - to chodzi o sędziego a nie bramkarza! :P

Bagg - nie ma ludzi nie zastąpionych :lol:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 13 maja 2006, 21:42

BartekTS pisze:
bagg pisze:No pewnie, Azzurri skladaja sie z samych graczy Interu.

Nie wogule się z nich nie składają dlatego nie pisze nic o graczach Interu ale wiesz twój kolega(kibic SD) powiedział, że kadra źle wygląda bez Camoranesiego a sam nie widział wyczów młodego Foggi...

Nie wie nie pisze! :lol:

Poczekaj ossy bo strone wczesniej napisałes ze był kontuzjowany i nie grał długo wrócił na Palermo to po co brac Rekonwalescenta? :roll:

dzięcioł - to chodzi o sędziego a nie bramkarza! :P

Bagg - nie ma ludzi nie zastąpionych :lol:
Gdzie ja napisałem że był kontuzjowany? Był zawieszony na kilka kolejek jakbys nie wiedział.

No Foggia dobry i co z tego? Od razu brac go na mundial w miejsce Mauro? Mauro który wie co i jak, bo cały czas grał w tym ustawieniu w Italii? Mauro ktory jak narazie przewyższa umiejętnosciami tego młogedo?

Nie ma ludzi niezastąpionych? To stwierdzenie wiele razy pokazało jakie jest błedne. Na przykładach Henre'ego czy Zidane w reprezentacji. Choć Camora moze by się dało zastąpic, to mysle ze Gigiego, Canne czy Zambro juz nie. NIe w pełni, a w malym procencie.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 15 maja 2006, 14:11

Reprezntacja Czech podała kadrę Na Mistrzostwa Świata. Pisze to zwarzywszy na to iż Czesi to rywal grupowy Reprezentacji Włoch.

Jest tu kilku graczy grajączych na codzień we Wloszech:

Bramkarze: Jaromir Blazek (Sparta Praga), Petr Cech (Chelsea), Antonin Kinsky (Saturn Ramenskoye)

Obrońcy: Zdenek Grygera (Ajax Amsterdam), Marek Jankulovski (AC Milan), Martin Jiranek (Spartak Moskwa), Radoslav Kovac (Spartak Moskwa), Pavel Mares (Zenit St Petersburg), David Rozehnal (Paris St Germain), Tomas Ujfalusi (Fiorentina)

Pomocnicy: Tomas Galasek (Ajax Amsterdam), David Jarolim (Hamburg SV), Pavel Nedved (Juventus), Jaroslav Plasil (Monaco), Karel Poborsky (Ceske Budejovice), Jan Polak (Norymberga), Tomas Rosicky (Borussia Dortmund), Vladimir Smicer (Girondins Bordeaux)

Napastnicy: Milan Baros (Aston Villa), Marek Heinz (Galatasaray), Jan Koller (Borussia Dortmund), Vratislav Lokvenc (Red Bull Salzburg), Jiri Stajner (Hanover 96)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 15 maja 2006, 14:18

BartekTS pisze:to chodzi o sędziego a nie bramkarza!

leee, ale zm sie zapedzil... :lol: ale gafa :lol: heheheh

looz nic sie nie stalo..:)

ale popatrz ze nikt nie zauwazyl..:)

kadra czech...hmmm do ogrania... z reszta czesi ostatnio nie zachwycali... bedzie dobrze:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 maja 2006, 17:10

Dzieciol pamietasz ?
Obrazek

Za 30 minut Marcello Lippi poda kadre :) Zobaczymy czy te procentowe szanse się jakoś potwierdza. Pewne jest że bramkarz Livrono [już nie długo ?] Marco Amelia jedzie na mundial bo już się chwalił powołanie :wink: Czyli Buffon*, Peruzzi, Amelia - chyba że jeszcze się okaże że Buffon nie powoła ... :roll:

* Wyjaśnienie do Fanów Juve - Tak, tak, tak jak wiem Gigi ustawiał mecze legalnie - tylko czemy przez pośrednika ? jak mógł to niby robić sam a wykorzystał człowieka z Parmy który jest świadkiem [?] Także wiecie bez komenatrzy prosze :wink:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 15 maja 2006, 17:31

No no no Zaza skad Ty masz takie fotki? La Gazzetta? :P

Nie wiem Kto głosował na Iaquinte.. SuperPippo 70% WOW!!

Jeszcze jesli chodzi o obrońców ja powołal bym Oddo a Zaza na Raiu jest relacja z Oficjalnego Czytania listy?? :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 maja 2006, 17:42

To nie moje to Dzieciola Foto :wink: www.tgcom.mediaset.it

Nie ma czytanie :rol: ja nie widze ani na Rai ani na innych :wink: Lippi mi sms przyśle kadre. Choć pewnie zero niespodzianek - a brak Oddo taka będzie

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 15 maja 2006, 18:01

No i mamy juz kadre 23 zawodnikow.
Oto Wybrańcy Lippi'ego :D

Bramarze: Buffon (Juventus), Peruzzi (Lazio), Amelia (Livorno)
Obrońcy: Zambrotta (Juventus), Nesta (Milan), Cannavaro (Juventus), Grosso (Palermo), Zaccardo (Palermo), Barzagli (Palermo), Materazzi (Inter), Oddo (Lazio)
Pomocnicy: Camoranesi (Juventus), Pirlo (Milan), Gattuso (Milan), De Rossi (Roma), Perrotta (Roma), Barone (Palermo)
Napastnicy: Totti (Roma), Toni (Fiorentina), Gilardino (Milan), Del Piero (Juventus), Inzaghi (Milan), Iaquinta (Udinese)
Rezerwa: De Sanctis (Udinese), Bonera (Parma), Marchionni (Parma), Semioli (Chievo)

BartekTS Gazzetta szybsza :P
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 18:14 przez Żniwiarze Umysłów-HUNTER-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 15 maja 2006, 18:11

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Bramarze: Buffon (Juventus), Peruzzi (Lazio), Amelia (Livorno)
Obrońcy: Zambrotta (Juventus), Nesta (Milan), Cannavaro (Juventus), Grosso (Palermo), Zaccardo (Palermo), Barzagli (Palermo), Materazzi (Inter), Oddo (Lazio)
Pomocnicy: Camoranesi (Juventus), Pirlo (Milan), Gattuso (Milan), De Rossi (Roma), Perrotta (Roma), Barone (Palermo)
Napastnicy: Totti (Roma), Toni (Fiorentina), Gilardino (Milan), Del Piero (Juventus), Inzaghi (Milan), Iaquinta (Udinese)
Rezerwa: De Sanctis (Udinese), Bonera (Parma), Marchionni (Parma), Semioli (Chievo)

Prawie jak sports.it 8) Jak szybciutko... :wink:

Jest Oddo, Amelia, Peruzzi 3 z Palermo( :lol: )

Ciekawa kadra sądze, że Włosi mogą powalczyc o MŚ :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 maja 2006, 18:13

Jest Massimo Oddo :) Super 35% zadziałało :wink: Brak jednego z lepszych asystentów w lidze czyli Pasquala ale i tam miał by za mocną konkurencje nie wygryzł by Zambrotty :wink: Jest Grosso jeszcze na lewą flanke. W sumie bez niespodzienak jak pisałem. Brak Pasquala to może taka mała niespodzinka zwłaszcza po tak udanym sezonie. Brak Abbiatiego też jest troche dziwny ale nr 2 nie wiele pogra.

Tak jak kadra bez niespodzianek tak i skład Azzurich na mundialu będzie bez niespodzianke :arrow: Buffon :arrow: Oddo, Nesta, Cannavro, Zambrotta :arrow: Gattuso, Pirlo, De Rossi :arrow: Totti :arrow: Toni, Gilardino.

Ewentualnie Camoranesi za Rino bądz De Rossiego [wtedy jeden z dwójki zmieni strone.] Podobnie z Simone Perrotą - No i atak Del Piero - Inzaghi druga para snajperów. Ewentualnie Del Piero może grac za napadem w razie gdy by Francesco Totti na początku miał kłopot. Ale oby nie :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”