Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 sty 2013, 9:39
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 16 sty 2013, 10:42
Gall
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 sty 2013, 10:47
MartinezBienias pisze:Tej lidze brakuje tylko wielkich transferow za 40 baniek oraz wyrobienia sobie marek jak teraz to robia na wyspach z City czy Tottenhamem.
guru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 sty 2013, 14:59
Mógłbyś nieco zagłębić mnie w temat?Bienias pisze:Odnosnie argumentow typu LE jest nieoplacalna dla legendarncyh druzyn z PL to odpowiem tak. Barcelona olala LM a dokladnie polfinal LM z CFC bo im sie to nie oplacalo. Paradoksalnie Barca zarobila wiecej nie wygrywajac LM.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 16 sty 2013, 15:08
szefu91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 sty 2013, 15:41
Marna kpina, to, że Anglicy leją na LE to jest fakt. Wystarczy spojrzeć na składy jakie wystawiają.Odnosnie argumentow typu LE jest nieoplacalna dla legendarncyh druzyn z PL to odpowiem tak. Barcelona olala LM a dokladnie polfinal LM z CFC bo im sie to nie oplacalo. Paradoksalnie Barca zarobila wiecej nie wygrywajac LM.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 sty 2013, 15:45
Kamil232 pisze:Ostatni zespól PL wyciąga waznego
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 sty 2013, 15:52
Pokazuje to tylko jaką odskocznią jest L1. Kierunek brytyjski wśród zawodników L1 jest bardzo modny. I Tak jak napisał EnJoy's, głownie chodzi tutaj o finanse. Pytanie tylko ile klubów z PD byłoby nim zainteresowanych? Raczej wątpliwa sprawa.Kamil232 pisze:Ostatni zespól PL wyciąga waznego gracza z czołowego klubu Ligue 1 za ponad 10 milionów funtów.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 sty 2013, 16:02
Szefu napisał więc ja usunąłem swój post. Premie pewnie obiecane były im wysokie za zwycięstwo w LM. Choć z drugiej strony potrzeba doliczyć, że zwycięzca LM gra później SPE i KMŚ co klubowi tez przyniosłoby zyski i jeszcze bardziej rozreklamowałoby klub w Japonii gdzie zyski od fanów z stamtąd mogą być duże.EnJoy's pisze: Podbijam prośbę kogoś wyżej, Bienias dlaczego niby więcej Barcelona zarobiła ?
Co ty pierdzieliszKamil232 pisze:Transfer z ostatnich dni Remy'ego to świetny przykład tego o czym tutaj pisałem. Ostatni zespól PL wyciąga waznego gracza z czołowego klubu Ligue 1 za ponad 10 milionów funtów. A zaraz dołączy drugi, reprezentant Francji M'Villa.
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 sty 2013, 16:05
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 sty 2013, 16:07
Mógłbyś rozwinąć ten temat, lub chociaz przypomnieć post Damiana. Bo coś mi tutaj śmierdzi.MGiggs pisze:W LE co pokazywał już Daaamian- Żilina dostająca 6 meczy w dupe dostała podobna kase co A.Madryt wygrywające LE.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 16 sty 2013, 16:09
Napisałem przecie:EnJoy's pisze:Podbijam prośbę kogoś wyżej, Bienias dlaczego niby więcej Barcelona zarobiła ?
szefu91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 sty 2013, 16:13
Mógłbyś rozwinąć ten temat, lub chociaz przypomnieć post Damiana. Bo coś mi tutaj śmierdzi.
To prawda. Atletico 3 lata temu za wygranie LE zarobilo tyle samo co bodajze Maccabi, ktore nie wyszlo z grupy LM.Daaaamian pisze:W ramach ciekawostki - w sezonie 10/11 Porto za wygranie Ligi Europy zgarnęło w sumie 7,998 mln euro. MKS Zilina za udział w Lidze Mistrzów, gdzie w fazie grupowej przegrała wszystkie 6 spotkań strzelając 3 bramki i tracąc 19, zgarnęła łącznie... 7,729 mln euro.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 sty 2013, 16:56
Co ty pierdzielisz Jakby w innych ligach kasa była taka jak w Anglii(lub w Anglii taka jak w innych ligach) to przeciętniaki z Włoch czy Hiszpanii wyciągałby piłkarzy z lepszych klubów Anglii(dokładniej chodzi o kluby typu LFC czy Spurs).
I Tak jak napisał EnJoy's, głownie chodzi tutaj o finanse
No i pewnie macie racje, ale cóż to ma do rzeczy? Jakbyście panowie nie zauważyli to na tym świecie rządzi pieniądz. W Barcelonie czy Realu to może goście grają za free? Jakby Messiemu nie płacili 20 mln euro, a Ronaldo 15 to by tam grali? Godzili by się grać za pół darmo, ze względu na klasę klubu? Naiwność.Zapewne tylko tygodniówka go przyciągnęła
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 sty 2013, 17:04
Co innego jest iść za kasą do QPR, a co innego iść za kasą i pucharami do Barcy, Realu, United, Bayernu.Kamil232 pisze:W Barcelonie czy Realu to może goście grają za free?
O tym pisałem w moim poście kilka stron wcześniej, więc nie musisz pisać tego z takim wyrzutem.Kamil232 pisze:Wpływ na to ma równie marketing całej ligi i prestiż który udało się zbudować, ale to niczyja wina, że Anglicy potrafią tak swoją ligę sprzedawać, że garną się do niej inwestorzy czy że telewizja płaci sporą kasę za prawa TV i dzięki temu nawet i średniaki Premier League biją w tygodniówkach zespoły z innych lig. Wolny rynek niech inne ligi też stworzą taki produkt i ich kluby czerpią taki hajs.
bartbuks
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio