AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1701

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 maja 2013, 21:40

Tak, Martins Indi.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 maja 2013, 13:30

Ledwo się sezon skończył a już kontuzja na nowy jest. Pazzini przeszedł operację i wylatuje na 4-6 miesięcy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 maja 2013, 14:57

W takim wypadku pewnie trzeba albo dać szanse Comiemu lub Petagni albo będziemy w lecie szukać napastnika. Za faworyta dałbym Zazę, którego i tak chcemy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 maja 2013, 14:59

A nie bylo mowy o tym, ze Cristante i Petagna od nastepnego sezonu zostana wlaczeni pierwszej druzyny ? Tak mi sie obilo o uszy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 maja 2013, 15:01

Tak zostają włączeni, ale nie jest to jednoznaczne z grą. Niang czekał pół roku na grę, De Sciglio niemal cały sezon 2011/12.

Pojawiły się informację, że Baśka planuje zmianę loga. Mam nadzieję, że tak się nie stanie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 maja 2013, 16:41

Zapata oficjalnie w Milanie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 maja 2013, 19:14

Wykup Zapaty to świetna wiadomość. Na wiosnę w dużej mierze dzięki niemu nasza drużyna miała drugą najlepszą obronę w lidze (wydaje mi się, że gdzieś widziałem takie informacje) - to świetny prognostyk na przyszłość, bo dodajmy, że na wiosnę w części meczów graliśmy z De Sciglio na ławce zamiast Constanta, więc o czyste konto było trudniej. Kolumbijczyk udowodnił, że jest naszym drugim najlepszym środkowym (o co nietrudno) i naprawdę klasowym defensorem (o co trudniej), wykup mu się należał jak psu buda. Nie mówi się o warunkach transferu, ale kwota ma wynieść około 5 milionów euro - gdy przypomni się, że duet obrońców Bari Ranocchia-Bonucci szedł za 15-20 milionów każdy, to z tej ceny można być bardzo zadowolonym. Kolumbijczyk podpisał umowę na trzy lata, ale jestem dziwnie spokojny, że zostanie w klubie dłużej. To jeden z tych, po których w przyszłym sezonie spodziewam się dużego progresu. Szkoda tylko, że otrzymał szansę tak późno.

Odejść z klubu ma Yepes, bo Kolumbijczyk chce zagrać na mundialu, co wiąże się z koniecznością regularnych występów, czego mu Milan nie da. Pożegnam go z żalem - wydaje mi się, że jego odejście to jedyny powód przedłużenia umowy z Bonerą. Mario dał wiele pewności na tyłach, zarabiał grosze, prezentował się zawsze bardzo równo. Zważywszy na rolę, jaką pełnił, będę go wspominał bardzo ciepło, tak jak Fioriego. Oby zawsze w Milanie obrońca nr 4 miał taką klasę sportową i osobową jak on. Oj, będę go żałował, gdy swoje minuty będzie rozgrywał Bonera.

Kontrakt Bonery został przedłużony na dwa lata, ale jego płaca zmalała o połowę - ma zarabiać milion euro rocznie i to się zbliża do jego faktycznej wartości. Tym samym zastąpi Yepesa na liście płac, który też zarabiał milion rocznie. Nie wydaje mi się, by do zespołu dołączył Civelli - do klubu dołączy nowy środkowy rywalizujący o miejsce w składzie. No chyba że Milan wróci do dawnego (niemądrego moim zdaniem) systemu z piątką obrońców w kadrze i ściągnie i jakiegoś Benatię czy Ogbonnę (o nich się pisze najwięcej, ale nie o personalia chodzi tylko o umiejętności) i kogoś pokroju Civelliego.

Galliani ma wciąż bardzo ostro naciskać na Berlusconiego ws. zatrzymania Allegriego. Coś tam w kotle wrze, bo gdyby Max miał odejść, to już by to było sfinalizowane. Dwa dni temu odbyły się pierwsze spotkania w ich sprawie i nadal nic - może rację mają dziennikarze podający, że Max został poproszony przez Gallianiego o parę dni zwłoki w znalezieniu sobie nowego pracodawcy, bo ten chce zmienić zdanie Berlusconiego. Oby się udało. Następne spotkanie Allegriego z Gallianim ma się odbyć za jakieś pół godziny.

Wczoraj podobno wrócono do rozmów ws. Poliego. Agent Ilicica podał, że Milan miał rozmawiać z Palermo o jego kliencie.

Odejście Ambrosiniego staje się coraz bardziej prawdopodobne. Na razie nie ma żadnych nowych informacji o jego potencjalnym zastępcy w kadrze (jako zmiennika De Jonga, kluczowe na początku sezonu i zwłaszcza w el. do LM), ale na dniach ma pojawić się informacja ws. nowego kapitana - faworytem ma być Montolivo i uważam to za znakomity wybór.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 maja 2013, 21:18

Ponoć Galliania namawia Berlu, żeby Allegriego zostawił na stanowisku. Jednak czy to ma jakiś sens :?: Allegri nie ma przyszłości na stanowisku trenera. Wie doskonale, że Berlusconi mu nie ufa. Bez zaufania też nie dostanie pieniędzy na wzmocnienia które są potrzebne. Więc nie wiem czy jest sens dłużej trzymania Maxa na stołku. Klamka zapadła. Jakbym chciał, żeby został to nie wiem czy to ma sens, a z pewnością sensu mieć nie będzie jak Berlusoni mu nie będzie ufał. Max ma całkiem fajny pomysł na Milan. W drugiej części sezonu gra wyglądała naprawdę dobrze(mimo dalej popełnianych kilku błędów) mi sporych nie dociągnięć kadrowych takich jak brak jednego atakującego do składu na prawe skrzydło oraz dwóch pomocników kreatywnych. Zobaczymy co będzie. Jak Allegriemu przystanie pracować w normalnych warunkach to powinno być dobrze. Nie tak dobrze, aby zdobyć jakieś fajne trofeum(LM wiadomo, a w SA Juve jest poza zasięgiem), ale jednak wicelider siadłby. Cytując Pawłowskiego "We will say what time we will tell", choć ja osobiście twierdzę, że Allegri odejdzie już teraz.

Fajna informacja ws. Zapaty. Na szczęście odbyło się bez śmiesznych historii które mieliśmy z Aqua rok temu.

Podoba mi się zainteresowanie Polim oraz Iliciciem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 maja 2013, 15:01

Decydujące spotkanie ws. przyszłości Allegriego miało się odbyć w środę, tymczasem przy via Turati ruch był we wtorek, środę i czwartek. Dziś padły informacje, że Berlusconi leci do Rosji, Galliani z Allegri lecą obejrzeć finał LM, a ostateczne spotkanie w jego sprawie ma się odbyć w środę.
Mediaset dziś podał, że szanse na pozostanie Allegriego wzrastają - wszyscy, dosłownie cała rodzina Milanu sprzeciwiła się Berlusconiemu i jego decyzji o wyrzuceniu Allegriego: Barbara wypowiadała się na ten temat w mediach, Capello czy Cesare Maldini również, zespół jest za trenerem (wypowiedź Pazziniego przykładem, a było ich więcej), kibice wyrazili swoją wolę w głosowaniu na milannews.it - 83% przeciwnych Seedorfowi - a ultrasi wystosowali ostry list otwarty, a także w nocy powiesili transparent sprzeciwiający się Seedorfowi naprzeciwko siedziby klubu. Niesamowite.
Można mówić, że to głosy często przeciwko Seedorfowi niż za Allegrim - ale z drugiej strony Milan nie ma alternatywy. Albo Holender, albo Włoch.
Roma postawiła Allegriemu ultimatum - do poniedziałku decyzja ws. podpisania kontraktu z nimi. Razem z nim miałby odejść Tassotti - straszna wiadomość, straszna.
Z jednej strony chciałbym wierzyć, że gdyby Berlusconi chciał go wyrzucić, to już by to zrobił i od paru dni pracowałby w klubie Seedorf, co też ułatwiłoby pracę Gallianiemu, bo czas ucieka. Skoro więc Allegri wytrzymał kilka dni ostrego pressingu, to jego odejście jest mało prawdopodobne. Tyle że jeśli by tak było, to klub już by dawno ogłosił oficjalny komunikat, że respektuje kontrakt Allegriego i nie ma mowy o zastąpieniu go.
Z drugiej strony - Roma i tak nie może ogłosić żadnego nowego trenera przed finałem, bo to zarżnie zespół psychicznie. W tej sytuacji bardzo prawdopodobny jest scenariusz, że Allegri już parafował nowy kontrakt, ale z ogłoszeniem tego czeka się do rozstrzygnięć w finale pucharu.

Powodem, dla którego Berlusconi tak bardzo chce wyrzucić Allegriego ma być niewystawienie Faraona w pierwszym składzie na Sienę. Brak mi słów, jeśli to byłoby prawdą, a jest to możliwy scenariusz. Gdzie był Silvio z taką determinacją, gdy marnowano inne talenty nie przez decyzje taktyczne, ale sympatię do np. Brocchiego?

Galliani przyznał, że ściągnięcie Thiago Alcantary to mógłby być cel Milanu, ale jest on za drogi. Zainteresowanie nim potwierdza się też z innych źródeł. Jeśli nie Verratti, to właśnie Thiago może być naszym celem nr 1 na to okienko, niezależnie od nazwiska nowego trenera.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 maja 2013, 15:31

Thiago drogi??

W związku z tym, że nie pograł w tym sezonie za wiele jego klauzula odstępnego spadła do 18 mln. co za takiego zawodnika jest kwotą wręcz śmieszną.

Mam wielką nadzieję, że zię chlopak nie da przekonać!

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 maja 2013, 15:36

Emerald pisze:Thiago drogi??
Nie jako piłkarz drogi, lecz za drogi na nasze możliwości. Mimo tego przywitałbym go z miłą chęcią w zespole. Fajne byłoby zobaczyć w składzie Milanu od następnego sezonu Poliego oraz kogoś z dwójki Thiago/Veratti.
Emerald pisze:Mam wielką nadzieję, że zię chlopak nie da przekonać!
Na dzień dzisiejszy nie ma opcji, żeby dał namówić się do pozostania w Barcelonie. Gra skandalicznie mało. De facto już na początku rundy wiadomo było, że Barca zdobędzie mistrza, a Thiago dalej grał. To samo się tyczy waszego drugiego być może wyimaginowanego talenta Dos Santosa.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 maja 2013, 17:41

To, że Thiago będziemy chcieli to było pewne. Od kilku lat go obserwujemy, dwa lata temu zanim podpisał kontrakt z Barceloną też żeśmy go chcieli. Jego ojciec grał we Włoszech i zdaje się, że piłkarz ma włoskie obywatelstwo. Galliani jak tylko mówi się o transferze kogoś z Barcy to często powtarza jak bardzo podoba mu się Alcantara.

18 baniek to nie jest koszt dla nas niemożliwy (jeżeli taka jest klauzula). Problem jest taki, że Anglicy mogą mu zaoferować znacznie większą pensję na dzień dobry. Na Thiago nie byłoby szans jeżeli doszłoby do wojny na oferty, ale skoro jest ustalona cena to tak naprawdę wszystko zależy od Alcantary a Łysy umie zadbać, żeby piłkarz wybrał nas kosztem miliona czy dwóch więcej gdzie indziej.

Jest jeszcze jedna sprawa - Thiago jeżeli odejdzie z Barcy to nie dla kasy, ale dla gry. W Milanie ma pewną jedenastkę z miejsca. Pytanie czy może mu to zagwarantować City, Chelsea czy United (te kluby są z nim łączone oprócz nas)?

Oczywiście szanse na taki transfer oceniam na małe (zwłaszcza jeżeli zostanie Max, bo wtedy Berlu może zakręcić kurek), ale nie niemożliwe i może nie mamy takiej kasy jak inne kluby ale mamy inne argumenty.

W Londynie ma dojść do rozmów w sprawie Thiago z Rosselem.

Oprócz Thiago jesteśmy łączeni też z Fabregasem już od dawna co również było kwestią czasu, ale IMHO na to nie ma szans i dobrze.

Jedno jest pewne - jeden taki pomocnik jak Thiago/Verratti lub ktoś inny (bez Panów X proszę) musi przyjść.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 17:44 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 maja 2013, 17:44

Thiago ma włoskie obywatelstwo. Nawet urodził się we Włoszech.
Chyba najgorsze co może nas spotkać tego lata to strata Alcantary.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 maja 2013, 17:45

Jeżeli stracicie Thiago to na własne życzenie. Skoro macie już majstra pewnego a wcześniej niemal pewnego a ten nadal nie gra to coś jest nie halo.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 maja 2013, 17:57

No niestety coś ewidentnie jest nie halo...
Tak jak już gdzieś wspominałem. Jeżeli Thiago odejdzie to Barcelona bardzo tego pożałuje w przeciągu 1-2 sezonów. Mnie już teraz ogarnia mega wnerwienie na samą myśl, że na własne życzenie możemy pozbyć się jednego z kilku najbardziej utalentowanych piłkarzy młodego pokolenia.
Ale jeżeli odejdzie to w 100% zrozumiem i ... pochwalę jego decyzję. Tak jak mówiłem - za rok Mundial w Brazylii. Z resztą on ma już 22 lata i czas wskoczyć na wyższy poziom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”