Gry... - Strona 172

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Re: Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lis 2014, 15:39

Mnie ostatnio wciągnął Commandos: Behind Enemy Lines. Gierka ma ładne kilkanaście lat i ostatnio sobie o niej przypomniałem. Pamiętam, że jako dzieciak byłem w niej niemalże bezradny z wyjątkiem pierwszej, czy drugiej misji. Teraz też jej przechodzenie stanowi spore wyzwanie. Nie jestem jakimś wielkim graczem, ale mam wrażenie, że obecnie tak trudnych, wymagających myślenia gier się nie robi.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lis 2014, 16:02

Zajebista gra. Dobrze wspominam :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 lis 2014, 16:19

Tomusmc - Dark Souls / Dark Souls 2 obczaj, szczegolnie pierwsza czesc. Nic juz nie bedzie takie samo :P ostrzegam, trudne

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 lis 2014, 16:45

Wygląda przekozacko, na pewno zapamiętam tytuł!

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 lis 2014, 17:55

Kluchman pisze:Mnie ostatnio wciągnął Commandos: Behind Enemy Lines. Gierka ma ładne kilkanaście lat i ostatnio sobie o niej przypomniałem. Pamiętam, że jako dzieciak byłem w niej niemalże bezradny z wyjątkiem pierwszej, czy drugiej misji. Teraz też jej przechodzenie stanowi spore wyzwanie. Nie jestem jakimś wielkim graczem, ale mam wrażenie, że obecnie tak trudnych, wymagających myślenia gier się nie robi.
No, Commandos to była gra ;) Tez ja do dzisiaj wspominam, niestety, nie mam juz sprzętu, na którym by poszła :(

A dodatek (beyond the call of duty) był juz w ogole mega trudny (a przechodziłem go na poziomie "normal", dostępny był jeszcze "hard" :P ).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lis 2014, 20:02

Jakiego sprzętu? U mnie działa normalnie pod Windows 7 (pod 8 nie próbowałem), a problem nadmiernej szybkości komputera rozwiązuje spowalniacz FPS do gry.

W dodatek nigdy nie grałem, ale tez planuję się za niego zabrać, jak skończę 20 misji z podstawy. Na razie mam za sobą 15.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 lis 2014, 23:06

Hmm, juz na win XP nie chciała mi sie ładować...używałeś jakiegoś patcha na win 7 ?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 lis 2014, 23:13

Po mniej więcej połowie GoW Wstąpienie stwierdzam, że ktoś chciał sobie przedłużyć zarobki bo ta gra nijak się ma do trójki. Fabuła nijaka, do mitologii ma niewiele i nie lubię powrotów do czasów kiedy to wszystko się zaczynało. Grywalność jest, dość dobrze to wygląda, ale jestem zawiedziony mimo wszystko. Żałuję, że przygody z GoW nie zacząłem na poważnie od jedynki (w którą grałem, ale jakoś mnie nie poruszyła)

Teraz mam mega wkręt na Dark Souls, nie wiem czy Ci dziękować cruel ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 21 lis 2014, 23:22

Ja GoWA kupiłem i przeszedłem tylko po to by zakończy tą niesamowitą serię. IMHO do trójki nie ma nawet podejścia. Krótka, słaba fabuła. Jedynie tryb online przez jakiś czas dawał radę (nie wiem jak teraz) no i wkońcu długo oczekiwane chwytanie przeciwników bronią. Ale to niestety za mało. Szkoda jednak że GoW'a 4 (pod taką nazwą) się nie doczekamy :( Kto skończył Trójkę ten wie dlaczego :P

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 lis 2014, 23:27

Tomusmc pisze:
Teraz mam mega wkręt na Dark Souls, nie wiem czy Ci dziękować cruel ;)
Zaczales juz grac czy wkret jako ochota do gry? ;d poczatek trzeba przetrawic i nie rzucac padem jak Cie zabijaja, ale po 2 bossie dzieje sie cos, ze gra wsysa na amen i ciezko sie juz oderwac. Na ta chwile chyba top3 gier w jakie w zyciu gralem. Nawet po przejsciu pozostaje sporo wspomnien / obrazow z gry, ktore sprawiaja, ze czlowiekowi sie mordka cieszy na sama mysl - niektorzy bossowie, filmiki, klimat lokacji, etc. Ja po pierwszym przejsciu pierwsze co zrobilem to zaczalem inna postacia ;d

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 lis 2014, 23:28

BadBoy pisze:IMHO do trójki nie ma nawet podejścia. Krótka, słaba fabuła
I tu jest wiele sprzecznych komentarzy bo ja chyba nigdy nie grałem w tak cholernie dobrą grę tego typu. Wiem, że poprzednie części miały w sobie ciąg wydarzeń, ale ta gra mnie rozbiła na łopatki i od razu zdecydowałem się na Wstąpienie. Jak najbardziej polecam wszystkim graczom PS3! To samo tyczy się Arkham City, dwie gry, które zajmują zdecydowanie pierwsze miejsce na mojej liście, która jest krótka bo doświadczenie mam malutkie w porównaniu do niektórych graczy na forum ;)
cruel pisze:Zaczales juz grac czy wkret jako ochota do gry? ;
Już mam ją na pierwszym miejscu, które wymienię w sklepie jak przejdę co mam, a później dwójeczka :) ja się nigdy nie zrażam do gier, jak nie będzie mi się podobać to w kąt i następna :) ale gameplaye niszczą system, takich gier potrzebuję!
BadBoy pisze:no i wkońcu długo oczekiwane chwytanie przeciwników bronią
To zaczęło się we Wstąpieniu przecież ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 21 lis 2014, 23:44

Tomusmc pisze: To zaczęło się we Wstąpieniu przecież ;)
Przeczytaj mój post raz jeszcze :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lis 2014, 23:44

Michał M pisze:Hmm, juz na win XP nie chciała mi sie ładować...używałeś jakiegoś patcha na win 7 ?
Niczego nie używałem. Z tego co wiem ta gra została w pewien sposób "odświeżona" tak, by działała na nowszych systemach. Jeśli włożysz starą oryginalną płytkę to możliwe, że nie pójdzie. Jeśli jednak kupisz nową (droga nie jest) lub po prostu pobierzesz z neta (przyznaję się, pobrałem ją z chomika :P ) to nie powinno być większych problemów. Fakt, że czasami lektor się zacina na filmikach przed misjami, ale to drobiazg i właściwie jedyna niedogodność. Co prawda ten problem rozwiązuje uruchomienie gry w trybie zgodności z jakimś starym Windowsem, lecz wówczas nie można zapisywać i wczytywać gry, co rozgrywkę czyni bardzo hardcorową, więc lepiej pogodzić się już z tym, że czasami odprawa przed misją nie działa.

Ważny jest tylko ten spowalniacz FPS (też można znaleźć między innymi na chomiku), który przywraca grze normalne tempo. Bez niego hitlerowcy i nasi komandosi zapierdalają jak wyczynowi biegacze. :P

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 lis 2014, 23:54

Dostałem jeszcze od kumpla X-men Origins Wolverin, a od Sesto Ojca Chrzestnego II więc czas zajęty przy moim wolnym co najmniej do stycznia przy czterech tytułach :) dobre to? I tak będę grał więc żadna opinia mnie nie zdemotywuje ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 lis 2014, 0:13

Godfather 2 to fajna gierka i tylko fajna gierka-nic wiecej, troche motywów z filmu i tyle.Prosta i to jej ogromna wada.Ogolnie seria godfather miała wszystko by być jedną z najlepszych serii gier ever ale ktoś cos skaszanił . Możliwe że tak pisze bo jestem miłośnikiem seri o Ojcu Chrzestnym i wiele mnie razi w tej serii. Do MAfi to sie jednak nie umywa.Fajna gra do przejscia i tyle. Najgorszy jest system walki- kiedy masz w ekipie lekarza gra staje sie smiesznie łatwa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”