Manchester United (zbiorczy) - Strona 175

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 16 sty 2006, 17:21

Diamen23 pisze:
manumef pisze:Ribery
Słyszałem , że ma kosztować 25 mln euro. (na tyle go wyceniają). Już widzę ManU płacącę tyle kasy za zawodnika.
Chociaż ostatnie okienko transferowe pokazało , że Glazer/Ferguson potrafią dużo wydawać na zawodników.
Wracając do zawodnika , to jest jedno z największych odkryć tego sezonu (zaraz po Messim wg.mnie) , chłopak gra świetnie. Podaje , drybluje , strzela gola. Czego chcieć więcej?
Rooney - 25 mln funtów
Ruud - 19 mln funtów
Ronaldo - 12,2 mln funtów
Juan Sebastian Veron - 28,1 miliona funtów
Rio Ferdinand - 30 milionów funtów
Louis Saha - 12,8 miliona funtów
Suma za Ribery'ego jest podana w euro. Transfer dla mnie możliwy i mam nadzieję dojdzie do niego. Ale najważniejsze to sprowadzenie defensywnego i ofensywnego pomocnika, bo szlag mnie trafia jak widzę na tych pozycjach O'Shea i Fletchera.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 sty 2006, 17:46

Manumef pisze:Suma za Ribery'ego jest podana w euro. Transfer dla mnie możliwy i mam nadzieję dojdzie do niego.

Chyba jeszcze nie po tym sezonie. Mowa o Franku Ribery. Wiesz Manumef Turcja dała mu w kośc. Nawet na psychike mu mogło to usiąśc :roll: Szefostwo OM na czele z byłym trenerem klubu z Velodrome - Jose Anigo ma racje mówiąc że dwa sezony. On musi odzyć i znów sie odbudowac w głowie :wink:

A talent ma - porówanie do Pires jak najbardzie trafne. Strzela żadko bramki ale jak juz strzela to z regóły piękne. Ma petarde w noge. Cene za niego (jak OM się zdecyduje) ustanowi rynek. Sam wiesz że jak sie włacza inne kluby to OM wyjdzie z założenia, że trzeba mu załawić nie tylko rozwój ale i zarobić. :wink:

Manumef pisze:Suma za Ribery'ego jest podana w euro. Transfer dla mnie możliwy i mam nadzieję dojdzie do niego.
Z tym probleme też do Ligue 1 :] Diarra i inni :D

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 17 sty 2006, 17:20

*_For_zaza_Milan_* pisze:Chyba jeszcze nie po tym sezonie. Turcja dała mu w kośc. Nawet na psychike mu mogło to usiąśc
Rozumiem, w ostanich trzech latach trzy razy zmieniał klub. FC Metz, Galatasaray i OM.
Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo chciałbym ab ten zawodnik zagościł na Old Trafford.

Cristiano Ronaldo został zawieszony na trzy mecze - postanowiła komisja dyscyplinarna FA. Portugalczyk został ukarany za 'faul' na Andy Cole'u.
Kara zbyt surowa, ale czego możemy isę spodziewać, skoro w w/w komisji zasiaduje człowiek z zarządu Arsenalu - Dein.

Wszystko wskazuje na to, że Gerard Pique w najbilższym czasie zostanie wypożyczony.
Pique ma zbyt dużo rywali na swojej pozycji by choć zasiadać na ławce rezerwowych [Rio, Brown, Vidić, Silvestre]. Wypożyczenie to dla niego najlepsze rozwiązanie.

Na całe szczęscie piłkarz AS Romy - Oliver Dacourt nie trafi do United. Zaprzeczył temu sam zawodnik.

Już jutro rewanżowe spotkanie FA Cup z IV ligowym Burton Albion.
Sir Alex Ferguson zapowiedział, że nie zmieni zbytnio składu. W ataku United powinni wystąpić: Louis Saha i Giuseppe Rossi.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 sty 2006, 13:20

Wiesz może juz nie same trasnfer sie na nim odbiły ale Turcja. Dzihad, klimat kebeby i te sprawy. :wink: Ale równiesz podzielam Twoje zdanie co do ewentualnego transferu do MU. Był by wzmocnieniem jak sie patrzy.
Manumef pisze:Na całe szczęscie piłkarz AS Romy - Oliver Dacourt nie trafi do United. Zaprzeczył temu sam zawodnik.

Całe szczeście - dobre - nic dodać :lol: Roma niech sie go pozbedzie szybko :wink: Pamietam że kiedyś gadaliś my o Diarze z Lyonu w kontekscie zastąpienia Keane. I nowej drugiej lini Diabłów ale jak widac Ferguson. Nadal ma jedno marzenie - :roll: Rino Gattuso - jak podaja dziś Włoskie portale MU nawet juz oferty wysyła. :wink: Sir. Alex wychodzi z założenie że Gattuso jest lekiem na cało zło. Co mnie martwi to według na szczeście nie potwierdzonych źródeł MU są w stanie dać Ruud... Rino dla kibiców Rossonerich jest bez cenny. Mam nadzieje że i Galliani podziekuje za zainteresownie rzeźnikiem i odmówi...

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 18 sty 2006, 15:19

Nadal ma jedno marzenie - Rino Gattuso - jak podaja dziś Włoskie portale MU nawet juz oferty wysyła. Sir. Alex wychodzi z założenie że Gattuso jest lekiem na cało zło. Co mnie martwi to według na szczeście nie potwierdzonych źródeł MU są w stanie dać Ruud... Rino dla kibiców Rossonerich jest bez cenny. Mam nadzieje że i Galliani podziekuje za zainteresownie rzeźnikiem i odmówi...
Ja tez mam szczera nadzieje ze odmowi.Nie trawie tego pilarza i nie jest to pilarz ktory moglby poprawadzic MU do zwyciestwa.Za słabe podanie i przeglada pola a pilkarza z takimi cechami w MU brakuje najbardziej.
A jak juz to na pewno nie za Ruuda, zbyt sobie cenie tego pilkarza.

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 18 sty 2006, 15:20

Bezpośrednią przyczyną tego, iż obaj piłkarze skoczyli sobie do gardeł było jedno z ostrych starć, do jakiego doszło między obu zawodnikami podczas zajęć treningowych. To jednak nie zbytnia ambicja w czasie wykonywania ćwiczeń byłą główną przyczyną bójki. Od dłuższego czasu starszym zawodnikom Manchesteru United nie podoba się bowiem gra portugalskiego pomocnika. Zarzuca mu się bowiem zbytnią samolubność w rozgrywaniu akcji, że zbyt często gra wyłącznie pod siebie, nie zauważając kolegów.

Myślicie że to prawda czy bójda :?: Jak na moje to .Ronaldo nie pasuje do stylu Czerwonych Diabłów i powoli powinien szukać nowego pracodawcy..On jest nauczony grać indywidualne tricki o wogóle...

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 18 sty 2006, 16:46

ZameR pisze: Jak na moje to .Ronaldo nie pasuje do stylu Czerwonych Diabłów i powoli powinien szukać nowego pracodawcy..On jest nauczony grać indywidualne tricki o wogóle...
też jestem za sprzedażą CR7 ale wyłącznie za ogromną kwotę bo ma ogromny potencjał i jest wart każdej sumy ale można powiedzieć, że nie sprawdził się w Anglii. Kiedyś był w formie a tak młody zawodnik powinien się rozwijać a widzę, że on powoli cofa się w rozwoju choć to może tylko tymczasowy spadek formy. wyceniłbym go na około Ł30 mln :twisted:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 sty 2006, 18:35

Piotr_zombie pisze:też jestem za sprzedażą CR7 ale wyłącznie za ogromną kwotę bo ma ogromny potencjał i jest wart każdej sumy ale można powiedzieć, że nie sprawdził się w Anglii. Kiedyś był w formie a tak młody zawodnik powinien się rozwijać a widzę, że on powoli cofa się w rozwoju choć to może tylko tymczasowy spadek formy. wyceniłbym go na około Ł30 mln :twisted:
Pochopna decyzja. Tak młody zawodnik ma wahania formy. To zwykle spotykane zjawisko. Dltego ja nie przekreślałbym Crisa. Sądzę, że zacznie grać na wysokim poziomie. Oczywiście, jeśli już miałby odejść to za nie małe pieniądze, a z wyszukaniem jego zastępcy nie byłoby problemu.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Pamietam że kiedyś gadaliś my o Diarze z Lyonu w kontekscie zastąpienia Keane. I nowej drugiej lini Diabłów ale jak widac Ferguson.
Agent Diarry ujawnił, że włodarze United interesowali się jego klientem w zeszłym roku.
„Moim zdaniem Diarra jest najlepszym defensywnym pomocnikiem w Europie. Już niebawem będzie grał dla jednej z piłkarskich potęg. Premiership jest ulubioną ligą Mahamadou" - powiedział agent reprezentanta Mali.
Real, Chelsea czy Man United? - w jednej z tych drużyn w przyszłym sezonie powinien zagrać Diarra.
*_For_zaza_Milan_* pisze: Nadal ma jedno marzenie - :roll: Rino Gattuso - jak podaja dziś Włoskie portale MU nawet juz oferty wysyła. :wink: Sir. Alex wychodzi z założenie że Gattuso jest lekiem na cało zło. Co mnie martwi to według na szczeście nie potwierdzonych źródeł MU są w stanie dać Ruud... Rino dla kibiców Rossonerich jest bez cenny. Mam nadzieje że i Galliani podziekuje za zainteresownie rzeźnikiem i odmówi...
Czy to jest jego jedno marzenie to nie wiem, ale pojawiły się takie informacje. Transfer byłby możliwy dopiero w lato. Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że Gattuso nie trafi na Old Trafford. To wiekowy zawodnik, a nam potrzeba zawodnika o większych umiejętnościach.
Milanowi to już chyba wystarczy napastników co? Bardzo wątpliwa jest podana przez Ciebie kolej rzeczy.

Nemanja Vidić prawdopodobnie dziś zadebiutuje w meczu z Burton. Natomiast w ekipie United zabraknie kontuzjowanych - Paula Scholesa i Park Ji-Sunga oraz zawieszonych za kartki Cristiano Ronaldo i Wayne'a Rooneya.

Kadra: Van der Sar, Howard, Steele, Neville, Bardsley, Ferdinand, Pique, Vidic, Brown, Silvestre, Evra, O’Shea, Richardson, Fletcher, Smith, Giggs, Van Nistelrooy, Rooney, Saha, Solskjaer, Rossi.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 18 sty 2006, 19:26

Manumef pisze:Pochopna decyzja. Tak młody zawodnik ma wahania formy. To zwykle spotykane zjawisko. Dltego ja nie przekreślałbym Crisa. Sądzę, że zacznie grać na wysokim poziomie. Oczywiście, jeśli już miałby odejść to za nie małe pieniądze, a z wyszukaniem jego zastępcy nie byłoby problemu.
Dokładnie tak...dodatkowy zły wpływ na jego forme, miały te nie do końca wyjaśnione wydarzenia, z pewnością nieprzynoszące mu chluby i raczej nie związane z boiskiem.. ;) ale jest to kolejny dowód na to, że nie jest on jeszcze "kompletnym" piłkarzem...jeszcze dużo wody w Tamizie przepłynie, zanim będzie można go nazwać piłkarzem "z krwi i kości"..ale co również nie ulega wątpliwości, że taki materiał na piłkarza doskonałego musi troche kosztować...i szczerze wątpie w to, że włodarze Manu zdecydowaliby się sprzedać Portugalczyka...byłby to wielki błąd z ich strony...co do zastępcy to chyba lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu, chociaż ta postać w garści nie do końca odzwierciedla Crisa... :lol:lepsza byłba tu choćby sikorka :lol: a więc lepsza sikorka w garści niż gołąb na dachu ;)
co do Diarry to jestem nadal święcie przekonany, że byłby to najwłaściwszy człowiek, dla obecnej sytuacji Manu...i raczej każda w miare racjonalna suma dzięgów jest warta takiego fightera...no ale i konkurenci do zatrudnienia tegoż zawodnika są niczego sobie...tylko nie wiem po co on jeszcze w Chelsea...mało ich tam do grania :roll:
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 18 sty 2006, 20:50

adekk pisze: szczerze wątpie w to, że włodarze Manu zdecydowaliby się sprzedać Portugalczyka...
Podobno włodarze zaakceptowali oferte Juventusu z tym, że sam zainteresowany odmówił podpisania kontraktu

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sty 2006, 10:46

Czy to jest jego jedno marzenie to nie wiem, ale pojawiły się takie informacje. Transfer byłby możliwy dopiero w lato. Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że Gattuso nie trafi na Old Trafford. To wiekowy zawodnik, a nam potrzeba zawodnika o większych umiejętnościach. Milanowi to już chyba wystarczy napastników co? Bardzo wątpliwa jest podana przez Ciebie kolej rzeczy.

Manumef no prosze Cie ... Napisałeś to jak 12 letni fan footbalu którego kręca tylko dryblingi i nadal młodzięczą fantazja ...

Keane w wieku 34 lat odchodzi z MU - I nie ma już Diabłów.

Makelele w wielu 29 lat odchodzi z Real i do tej pory szukaja takiego gracza.

Vieira w wieku 29 odchodzi z Kanonierów i Wenger ma druga linie "w rozsypce" a jeden "stary" [jak uważasz] element mu zabrali.

I jeszcze można szukać....

A 28 letni Gattuso to wiekowy piłkarz na ta pozycje ? :lol: tak tak niech Ferguson znów sprowadzi jakiegoś młodego Djembe Djembe który bedzie sie bał noge włożyć w kocioł. Ale będzie uciakał jak bedziecie grali z Blackburn i Savage będzie chciał powalczyć :wink: Chłopie źle myslisz. Młodym obiecujacy grac z bejeczna technika i dobrym przegladem pola to na miejsce Scholes'a by sie przydał - gożej jak sir Alex utworzy linie pomocy z: Giggs'a - Smitha - O' Shea - Ronaldo - to bedzie rozwiązanie...

Diarra ? chyba najlepszy obecnie DM młodego wieku. Ale by zawitał na Old Trafford trzeba i sypnąc funtami i liczyc na to że cele Mourinho nie jest środek pomocy Essien Diarra Lampard... :roll:

Gratuluje wygranej :!: świetny mecz Rossiego :) zaczynam go obserwować :wink: Oby w lidze tez dostała szanse raz na jakiś czas. :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 19 sty 2006, 12:43

*_For_zaza_Milan_* pisze:A 28 letni Gattuso to wiekowy piłkarz na ta pozycje ?

Nie, ale nie o wielkich umiejetnościach. Gdyby nie ta wola walki byłby zwykłym przeciętniakiem, zresztą dla mnie nadal niczym się nie wyróżnia, no może zaostrą grą. I wątpię, żeby w innym klubie był wstanie wykrzesać z siebie wole walki.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sty 2006, 13:02

:shock: to jak ? czego jeszcze wymagać od typowego rzeźnika - gracza który ma przede wszystkim przecinać akcje rywala i odgrywać do gracz mających za cel konstruowanie akcji. Od zawodnika który ma nie dać podgrać najwiekszym gwiazda rywali ?
bagg pisze:no może zaostrą grą. I wątpię, żeby w innym klubie był wstanie wykrzesać z siebie wole walki.

O la boga widać fan Juve :shock: Ostro gra ? hehe chłopie Ty zyjesz chyba informacjami kolegów co mecz u wujka ogladają ... Jeden z lepszych zawdinków w odbiorze piłki w lidze. Kartek ma mniej niż Thuram Cannavaro, Vieria czy Emerson - licza tylko serie A.

Jak Gattuso ostro gra to jak gra Juventus który gra najbrzydziej dla oka w całym sezonie - pod wzgledem fauli ? statystyki sie kłaniaja :lol: Włosi nie maja lepszego gracza na tej pozycji i szybko miec nie bedą. Tacchnardi ? no może De Rossi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 sty 2006, 13:10

bagg :?
bagg pisze:Nie, ale nie o wielkich umiejetnościach.
O jakich umiejętnościach mówimy? Czego mu brakuje? Oczywiście bierzemy pod uwagę te umiejętności, które są mu potrzebne, aby spełniał swoją rolę.
bagg pisze:Gdyby nie ta wola walki byłby zwykłym przeciętniakiem, zresztą dla mnie nadal niczym się nie wyróżnia, no może zaostrą grą.
ehhhh :?
A to, że ma niesamowitą ilość przechwytów w każdym spotkaniu a nie fauluje częściej od innych na swojej pozycji to kwestia przypadku. Przeciętniak.
bagg pisze:I wątpię, żeby w innym klubie był wstanie wykrzesać z siebie wole walki.
Akurat tutaj może być trochę racji bo to Milanista z krwi i kości, ale nie umniejsza to w żadnym razie jego umiejętnościom.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2006, 13:16

Niggaz pisze:Akurat tutaj może być trochę racji bo to Milanista z krwi i kości, ale nie umniejsza to w żadnym razie jego umiejętnościom
nie kojarze za bardzo jego gry w Rangersach - ale czy tam nie dawał z siebie wszytskiego ? nie walczył o każdą piłkę ?
Bo wydaje mi sie, że posiadając taki charakter - nie robi mu różnicy czy aktualnie walczy dla Milanu, czy Rangersów.
Choć mogę sie mylić - bo jak mówie nie kojarze za bardzo jego gry z czasów jego występów w Glasgow - może Zaza pamięta ?

Zablokowany

Wróć do „Anglia”