AC Milan (zbiorczy) - Strona 175

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 lis 2005, 11:41

Mnie jeden pkt nie zadowala :? Będzie bardzo ciężko ale nie można sobie pozwolić żeby juve zaś uciekło. Milan być może w niedziele zagra o miejsce lidera bo juve też czeka ciężki mecz w sobote. Mam nadzieje że zagra szewa od 1 minuty i będzie w dobrej dyspozycji. Toni ? Nesta musi go wyłączyć z gry, krok w krok za nim i nie dać mu przyjąć piłki-łatwo nie będzie ale tak samo cieżkie zadanie ma Toni bo Nesta nie jest byle obrońcą :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3356

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 lis 2005, 13:04

Nie ma co sie martwic.Milan traci punkty z zespolami pokroju Ascoli czy Messina.Z potentatami albo czolowymi obecnie zespolami gra zazwyczaj bardzo dobrze.Potrafia sie zmobilizowac a wypowiedzil pilkarzy ze mecz z Fiora bedzie kluczowy pozwala mi domniemywac ze w niedziele wybiegna maksymalnie skoncentrowani.
Jedyne co powstrzymuje mnie przed graniem na Milan u bukow to podwojna wscieklosc w przypadku gdyby nie wygrali :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 lis 2005, 14:57

ja w niedziele napewno obstawie Milan bo z dobrymi drużynami zawsze gają na maxa.Licze na wielki powrót Shevy.Choć ja już wybiegam troche do przodu i zastanawiam sie co bedzie sie działo w stambule???Widzieliśmy jakie piekło zgotowali turcy szwajcarom :twisted:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 lis 2005, 15:32

No napewno będzie to ciekawy meczyk, chętnie bym obejrzał, ale w sobote jest najważniejszy mecz sezonu. Mecz na który czeka cała Hiszpania, ba cały świat nawet, więc niestety. Wydaję mi się, że w Waszym meczu padnie powyżej 4 bramek.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3356

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 lis 2005, 16:07

kulekfcb pisze:No napewno będzie to ciekawy meczyk, chętnie bym obejrzał, ale w sobote jest najważniejszy mecz sezonu. Mecz na który czeka cała Hiszpania, ba cały świat nawet, więc niestety.
Ok ale co ma piernik do wiatraka skoro mecz Milanu jest w niedziele o 15 a mecz Real-Barca w sobote wieczorem?Chyba ze tak sie zapijesz ze nie bedziesz w stanie w niedziele nic robic :mrgreen: Inna sprawa ze chyba nie ma nigdzie transmisji i trzeba bedzie ogladac na kompie.

Sneijder przedluzyl kontrakt z Ajaxem do 2009 roku.Szkoda.Mysle jednak ze jesli Milan bedzie chcial go sprowadzic to i tak to nie bedzie przeszkoda.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 lis 2005, 16:12

Chlopaczek pisze:
kulekfcb pisze:No napewno będzie to ciekawy meczyk, chętnie bym obejrzał, ale w sobote jest najważniejszy mecz sezonu. Mecz na który czeka cała Hiszpania, ba cały świat nawet, więc niestety.
Ok ale co ma piernik do wiatraka skoro mecz Milanu jest w niedziele o 15 a mecz Real-Barca w sobote wieczorem?Chyba ze tak sie zapijesz ze nie bedziesz w stanie w niedziele nic robic :mrgreen: Inna sprawa ze chyba nie ma nigdzie transmisji i trzeba bedzie ogladac na kompie.

Sneijder przedluzyl kontrakt z Ajaxem do 2009 roku.Szkoda.Mysle jednak ze jesli Milan bedzie chcial go sprowadzic to i tak to nie bedzie przeszkoda.

A ja byłem przekonany, że MIlan gra w sobote wieczorem. NO z tym piciem to się okaże dopiero :wink: Sory za błąd.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2005, 10:14

Cześć wszystkim :) Widze że temat wrze :lol: Dobrze że wróciłem szybko bo będzie sie działo :twisted: Viola -Milan czyli mecz na szczycie. Oj czuje że to bedzie mecz jakich mało. Viola u siebie gra swietnie. Milan wygrał 8 ostatnich spotkań. Wraca Sheva :twisted: i bedzie to mecz z pozytywnymi podtekstami. Już się nie moge doczekać. Ta kolejka będzie nie zwykle ciekawa. Roma - Juve i nic dodać... I to już dziś. Wojna na Olimpico :twisted: A w Europie Real - Barca czy Chelsea - Sroki :twisted:

Chłopaczek odezwij sie do bazy :roll: :lol:

Kulek życze powodzenia :) postawiłem na Barce także innego wyniku niż zwyciestwo nie widze. Ta przerwa była pewnie nie na ręke Katalończyką. Trzeba będzie dwa mecze na raz oglądać bo Roma też chyba gra równo z Barcą :( ale da sie rade :lol:

Sneijder ? hehe teraz widać ile było prawdy w tych plotach. Bo nie sądze by Galliani i Moggi otwarcie powiedzieli że dają 12 baniek za niego :lol:

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 19 lis 2005, 10:20

No co do Barcy to też nie widzę innej możliewości :) Ale z Violą cieżko będzie, oj ciężko. Sandro ma najtrudniejsze zadanie w sezonie chyba... Ale myślę, że da radę z Luką :) FORZA ROSSONERI

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2005, 10:34

Ajgor pisze:Sandro ma najtrudniejsze zadanie w sezonie chyba... Ale myślę, że da radę z Luką

Chyba nie najtrudniejsze. Bo i Luca i Zlatan to podobne typy napastników. Ba nawet Szewd lepiej wyszkolony. Ale Luca bardzie skuteczny i lepiej gra głowa :wink: Także jedno z dwóch najtrudniejszych ma za sobą teraz czas na drugie. :twisted:

Pozdro

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 19 lis 2005, 11:45

No właśnie :) A to dobra oznaka bo z Ibrą dał radę dobrze, to zapewne i z Luką sobie poradzi. Ale wiesz... Ibre zawsze można sprowokować w razie czego, a z Tonim nie da rady raczej :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lis 2005, 11:52

Przedewszystkim Toni strzela bramki, a ibra sam siebie w ziemie wkręca :D. Nie można dac mu pograć nie na chwile.

Zaza ja postawiłem czystą 1 na real. Nie jestem kibicem ani barcy ani realu ale widze wynik z zeszłego sezonu :arrow: 4:2. Mam nadzieje że zagra Ronaldo.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lis 2005, 14:54

Już jutro mecz z fiorentiną tymczasem carlo podał kadre na ten mecz

Dida, Kalac, Fiori.

Cafu, Kaladze, Maldini, Nesta, Jankulovski, Simic, Stam.

Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho.

Inzaghi, Gilardino, Shevchenko, Vieri

Brakuje dalej Ambro oraz Vogela który został poturbowany po meczu w stambule

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lis 2005, 20:55

Jedna z najstarszych i najsłynniejszych zorganizowanych grup kibicowskich Milanu - Fossa dei Leoni została rozwiązana. Decyzja taka została podjęta we wtorkowy wieczór w następie zachowania, postępowania pewnych liderów grupy po meczu Milan - Juventus. Wiadomość ta jest dużym ciosem dla fanów Milanu, dla których FDL była integralną częścią klubu.

FDL powstała w 1968 roku, kiedy to Milan zdobywał swoje dziewiąte Scudetto. Bardzo szybko stała się jedną z najsłynniejszych piłkarskich grup ultras we Włoszech. Sytuacja w grupie była coraz bardziej napięta i osiagnęła szczyt w "Wojnie Ultras" z grupą Viking Juve, przy okazji meczu Milan -Juventus.

"Ten mecz spowodował problemy i sytuacje, która nie powinna się wydarzyć w "naszym" świecie, świecie ultras" - wyjaśnia Giancarlo Capelli, lider innej grupy ultras - Brigade Rossoneri. Capelli kontynuuje: " Rozpad (rozwiązanie) tej grupy było rezultatem całej serii narastających negatywnych sytuacji, wydarzeń. Curva nadal będzie taka sama. Są inne grupy ultras i wszystkie są mile widziane na Curva Sud. Rossoneri Brigade i inni fani są podstawą Curva Sud i zawsze tam bedą. W rzeczywistości będziemy bardziej zjednoczeni niż przedtem, aczykolwiek całkowicie rozumię smutek i żal ludzi i to co czują w tym momencie. Ja czuję sie bardzo kiepsko."

Co sie wydarzyło?

Nieoficjalnie mówi się, że doszło do złamania "wewnętrznego regulaminu ultras", najpierw Fossa "skradła" grupie Viking Juve ich flagę, a następnie po meczu PSV - Milan, dziesięciu rozjuszonych i uzbrojonych (posiadali rzekomo nawet pistolety) członków Viking w odwecie zaatakowało wracającą z meczu FDL. Mówi się, że było kilka innych problemów z innymi grupami ultras, Brigade Rossoneri i Commandos, nieporozumień, niezgodności i po 37 latach zdecydowali się rozwiązać grupę...

Wiele osób uwaza, że nie są to prawdziwe przyczyny rozwiązania FDL.

Kolejne plotki mówią o tym, że prawdziwą przyczyną jest to, iż Brigade Rossoneri i Commandos chciały więcej władzy i więcej pieniędzy i potrzebowali pozbyć się Fossy. Commandos nie miało takiej wartości jak Fossa, która przede wszystkim zainteresowana była wspieraniem drużyny, a nie pieniędzmi.

Więcej na ten temat będzie wiadomo zapewne po rozegraniu 13. kolejki Serie A, w której Milan podejmie na San Siro Lecce.

Źródło: www.acmilan.com.pl
------------------------------------------------------------------------------------------

Wielka szkoda, jedna z najwierniejszych grup kibiców milanu :!: To i tak nie zmieni frekfencji kibiców na meczach, dołączą do innych grup. Szczerze mówiąc to ja pierwszy raz czytam żeby FDL miała jakieś problemy :?

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 19 lis 2005, 21:37

a no szkoda to była najwieksza grupa ultrasów i najstarsza no ale coz skoro podjeli taka decyzji to trudno kibiców napewno nie zabraknie na San Siro :wink:

Juz jutro natomiast jednen z najwazniejszych meczy w lidze gramy na wyjezdzie z Viola bardzo silnym zespołem ktory u siebie jeszcze nie przegrał zadnego meczu (przypomnia sie sytuacja z poprzedniego sezonu gdzie jechalismy do Calgiary a tam sardynski zespol takze nie przegrał zadnego meczu u siebie bramke strzelił wtedy Pirlo bardzo ładna i wygralismy ten mecz :D )
Historia sie powtarza mam nadzieje ze jutro zagramy tak jak z Udine była 2 tygodniowa przerwa ale w miedzy czasie niektorzy grali w meczach reprezentacji a niektorzy trenowali w Milanello.
Napewno zwrocic trzeba uwage na Toniego ,Fiore ,Brocchiego i Martina Jorgensena to sa chyba piłkarze ktorzy stanowia siłe Violi.
Fiore nie wytrzymuje jak narazie pełnych 90 minut jest on najczesciej zmienianym zawodnikiem Serie A tyle ze przez ten czas moze napsoc troszke krwi mam ndzieje ze Seedorf nim sie zajmie , Toni moze strzelic z kazdej pozycji i tu trzeba wymagac od Nesty skoncentrowania przez pełne 90 mminu nie moze go nawet na moment zostawic nie krytego bo moze nas to sporo kosztowac.
Brocchi dla ktorego nie było u nas miejsca jest jednym z tych piłkarzy ktory sie nie oszczedza walczacy o kazda pilke podobny do Rino i kolejny pojedynek dwoch walczakow mam nadzieje ze Rino pokaze dlaczego to on zajmował jego miejsce w Milanie.
Jorgensen ktory potrafi nie tylko doskonale dosrodkowywac ale rowniez strzelac bramki moze byc trudny do zatrzymania licze tu na naszych bocznych obroncow.
Co do naszego składu duzy dylemat bym miał kogo postawic
czy Serghino czy moze Marek ? Sergio ostatnio gra wspaniale jego wejscia lewa strona rajdy :brawo: jednak nie wiadomo jak wpłyneła na niego przerwa natomiast Marek grał meczch Eliminacyjnych do MS i grał naprawde b.dobrze ma on wspaniałe dosrodkowania co do cm. no i trzeba w koncu mu dac sie pokazac w MIlanie bo jak narazie nie gra za duzo w takim meczu dowidzielibysmy sie czy jest on nam potrzebny w zespole tyle czy Carlo zaryzykuje ?
No i nasz atak
Pippo - Sheva ?
Sheva - Gila ?
Pipo - Gila ?
czy wersja z Bobo :lol: (nieee)
wydaje sie ze Gila z Pippo dobrze sie rozumieja na boisku (choc oni grali w sumie 1 mecz tylkoz e soba wiec nie wiadomo jak to moze wygladac naprawde)
Tutaj nie wiem naprawde kto byłby lepszym rozwiazaniem

Skład sadze ze Carlo postawi na taki sam jak w meczu z Udine no moze z małymi korektami
Dida - Cafu - Nesta - Maldini - Jankulovski - Rino - Pirlo - Seedorf - Kaka - Gila - Sheva

Co ciekawe jezeli jutro Cafu wybiegnie na boisku to bedzie to jego 100 wystep w barwach rossonero :D

Licze na wygrana rossonerich bo juve dzis wygrywa jak na razie z Roma a nie mzoemy stracic dystansu do nich

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 19 lis 2005, 23:00

Ja atak widzę w różowych barwach, czyli Gila i Sheva :) No a w razie potrzeby Pippo oczywiście gotów do boju... co do Bobo natomiast to bym mu przygotował wygodne miejsce gdzieś mniej więcejw środkowym sektorze i takimż rzędzie :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”