AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1744

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 lip 2013, 19:02

Tyle, że on chociaż nie jest obrońcą, więc błędy mogą mu się zdarzać (choć i w pomocy orłem to on nie jest)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2013, 19:03

Czy w tym turnieju, tak jak na Emirates Cup dają dodatkowe punkty za bramki? :lol:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 lip 2013, 19:03

beka, 4 powinno być

berlusconi zamiast kupic zawodników mecz towarzyski na szybko kupil :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 lip 2013, 19:05

Dawno nie widzialem tak porypanego meczu :lol: Nie ma to jak preseason.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 lip 2013, 19:09

Jaja. Berlusconi otwiera dwu godzinny cyrk w Monachium. Nie ważne z kim gramy i jakim składem gramy. Tych kłód po tym spotkaniu już nie sprzedamy, a nad Vergarą potrzeba się zastanowić czy warto go w ogóle rejestrować.
Mirek15 sorki, ale naprawdę dałbyś sobie na wstrzymanie.

Vergara na 19 lat. Gra pierwszy mecz w barwach Milanu po tygodniu treningów mając obok siebie takich partnetów jak Constant, Zaccardo i Antonini. Pamiętasz pierwsze mecze Silvy w Milanie będącego już x lat starszego od Kolumbijczyka? Dodatkowo Thiago przychodząc do Milanu mógł się uczyć od Nesty czy Maldiniego. Jherson ma takie tuzy do nauki w tej chwili jak... Zaccardo. Dajcie mu czas. Jeżeli ktoś od razu liczył, że będzie gwiazdą to musi mieć niepokolei w głowie. W gwoli ścisłości to złożyliśmy jego kartę w LEGA Calcio.

Co do meczu to żal taki Milan oglądać. Te 3 bramki troszkę zamazują obraz spotkania, bo City się z nami bawi. Ja rozumie, że to mecz towarzyski i gramy rezerwami, ale za 3 tygodnie mamy najważniejszy mecz sezonu (tak tak - niedawno najważniejsze mecze sezonu rozgrywaliśmy w kwietniu/maju a teraz w sierpniu) i nienapawa to optymizmem.

Moim skromnym zdaniem popełniono dwa błędy - zmiana reżimu treningowego oraz powrót do starej taktyki. Nie po to "zmarnowaliśmy" sezon na pokazanie, że stać nas na grę 4-3-3/4-2-3-1 by teraz za przeposzeniem pojebać rok pracy.

Od dłuższego czasu na zagraniczych portalach się toczy dyskusja kto może być "De Sciglio" tego sezonu. Wielu uważa, że Cristante, ale zdaje się, że Petagni będzie łatwiej błysnąć. Kapitalny chłopak. Silny jak tur.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 19:15 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 lip 2013, 19:09

Ławka: Abbiati, Gabriel, Pacifico, Iotti, Pinato, Cristante, Nocerino, Cristante, Poli, Emanuelson, Kingsley Boateng, Niang.
Kabaret może nabrać tempa w drugiej połowie.

e:Jednak wstrzymałbym się ze straceniem tego miejsca non-UE zgłaszając Vergare do sezonu. Wszyscy wiemy, że będzie ostatnim obrońcą do gry.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 19:12 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 lip 2013, 19:10

A i zapomniałbym - Faraon wygląda nieźle, ale i tak uważam, że jego pozycja to lewoskrzydłowy i nadal go tam ciągnie.

De Jong potwierdza kapitalną formę fizyczną.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 19:11 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 lip 2013, 19:10

ja tam liczę, że ze boateng sie połamie/zostanie sprzedany i saponara odpali, petagna imo w ataku pozycyjnym zginie

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 lip 2013, 19:12

Saponara ma cały preseason z głowy. Teraz mu będzie trudno.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 lip 2013, 19:23

ja jakoś w niego wierzę, nie wiem czemu

mete - wiadomo, ale to co vergara zrobił przy pierwszej bramce to jest skandal i dzieciaki w wieku 10 lat by się tak nie zachowały, gosc krył bramkarza własnej druzyny

faraon i boa popsuli dwie setki z rzedu...
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 19:32 przez rekinho, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 31 lip 2013, 19:31

Ale słabo dzisiaj Milan. Na początku 2giej połowy 3 świetne sytuacje zmarnowane. Czekam na porządny sparing Rossonerich z podstawowymi piłkarzami.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 lip 2013, 20:07

De Jong kapitalny. Nie mogę się doczekać jak będzie grał z prawdziwym pierwszym składem Milanu. Świetny w defensywie, potrafi rozprowadzić dokładnie akcje i popisać się jakimś nieszablonowym podaniem jak to do Muntariego. Odciąży z zadań defensywnych Monto jak również pomoże mu w rozegraniu.

Boateng nie ma prawa grać jako ofensywny pomocnik w Milanu. Ogólnie na jednej z kluczowej pozycji w 4-3-1-2 mamy w tej chwili dwóch pseudoofensywnych pomocników oraz młodego Saponarę. Nie napawa to optymizmem.

Gabriel to taki typowy brazylijski bramkarz. Kapitalny na linii a im dalej tym gorzej. Myślę, że wypożyczenie więcej by mu dało niż rola drugiego bramkarza w Milanie. Dla nas też byłoby to lepsze rozwiązanie.

Faraon pokazał się z ładnej strony. Oprócz dwóch bramek ładna piłka do Boatenga, nadal charuje na boisku. Oby łapał pewność to będzie dobrze.

Ogólnie w kadrze jest zbyt dużo graczy, którzy nie powinni nigdy zagrać dla Milanu, ale o tym wiemy już od dawna. Galliani ma miesiąc na to by poprawić Milan i oby to dobrze rozegrał.
ja jakoś w niego wierzę, nie wiem czemu
Ja też, ale nie oczekuje od niego od razu cudów.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 lip 2013, 20:09

jak dla mnie to faraon zwalił dwie setki, jedną bramkę strzelił po kiksie a drugą też musial strzelić bo inaczej śmiech, ja od niego wymagam wiecej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 lip 2013, 20:13

El Shaarawy jest po tygodniu trenigów. Normalne, że jeszcze nie jest w takiej formie jakbyśmy chcieli. Na razie musi się odbudować po słabszej rundzie i burzliwym początku lata.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 31 lip 2013, 20:29

Vergara to przede wszystkim wyszedł nieźle posrany na ten mecz, czasami tak jest, że po zawodniku widać gigantyczną niepewność i tak dziś było z Kolumbijczykiem, którego każdy kontakt z piłką w pierwszej połowie wyglądał dosyć ryzykownie - w drugiej Vergara się uspokoił, widać to było po samej kontroli nad piłką, ale szybko został zmieniony. Ja tam Jhersonowi się nie dziwię - jakbym miał debiutować w Milanie, a obok miał Antoniniego i Zaccardo, to też bym włączył tryb autodestrukcji. Debiut w Milanie, na tle bardzo wymagającego przeciwnika, nie ma się co znęcać. Taki Cristante wyglądał przez te 20-kilka minut na boisku jak gigantyczny słabiak, potrafił zepsuć podanie nieatakowany 30 metrów od swojej bramki do bocznego obrońcy.

Zaś co do City to strasznie przyjemnie oglądało się ich futbol przez pierwsze 30 minut - Pellegrini to chyba jeden z bardziej niedocenianych trenerów w obecnej piłce, ma genialną kadrę (po Bayernie najszerszą obecnie w całej klubowej piłce) i zawodników, pasujących do jego koncepcji gry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”