El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 178

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 03 maja 2011, 22:39

a po co manita jak wystarczylo 1-1...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 maja 2011, 22:43

To fakt, 0-0 w pierwszym nie byloby zle dla Realu. Spodziewalem sie tutaj jednostronnego widowiska, ale tak nie bylo.
właczam sobie końcówke meczu, bo wczesniej nie miałem możliwośći oglądać i już na wstępie wspomniany wyżej Mascherano po faulu umiera
Gorzej, ze on umiera tez po czystych wejsciach rywali :lol:

:shock:

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 03 maja 2011, 22:44

wystarczylo 1:1 i przychylnosc sedziow

gratulacje dla barcy, oby kiedys wygrali lm uczciwie i bez zadnych kantow
a granica miedzy klubami coraz bardziej sie zaciera. porazka, wygrana i 2 remisy. ja stawialem na 3 porazki realu i remis. tylko zeby perezowi nie odbilo i nie zwolil jose.
kupic jakiegos obronce na srodek, kogos do pary z xabim i napastnika z prawdziwego zdarzenia i moze sie uda :)

Awatar użytkownika
josey_wales
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: josey_wales » 03 maja 2011, 22:44

kto faulował :lol: ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8657
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 maja 2011, 22:45

EuGeniusz pisze:Sędzia stoi metr od CR i Mascerano jak ten drugi naskakuje mu na stopę - grać dalej...
za chwilę Pique ma złamaną rękę - po zejsciu za linię od razu ma zdrową - cud medycyny
O tym samym chciałem napisać, sędzia metr od faulowanego CR, a ten nic :shock: Aż szkoda pisać, co ci arbitrzy wyprawiali w tym dwumeczu, żenada na maxa.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 maja 2011, 22:46

Teraz mozna tylko gdybac, kto awansowalby do finalu, gdyby nie sedzia w pierwszym meczu i czerwona kartka Pepego.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 823

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 maja 2011, 22:48

sigane pepe pisze:wystarczylo 1:1 i przychylnosc sedziow

gratulacje dla barcy, oby kiedys wygrali lm uczciwie i bez zadnych kantow
a granica miedzy klubami coraz bardziej sie zaciera. porazka, wygrana i 2 remisy. ja stawialem na 3 porazki realu i remis. tylko zeby perezowi nie odbilo i nie zwolil jose.
kupic jakiegos obronce na srodek, kogos do pary z xabim i napastnika z prawdziwego zdarzenia i moze sie uda :)
co do obrońcy mógłbym się zgodzić, ale jeżeli chodzi o pomoc to dzisiaj Lass chyba zawodnik meczu, a atak jak Igła powróci do formy tez będzie w pełni obsadzony :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 maja 2011, 22:49

Nie no jestem dumny z Realu po tym meczu. Można było wpuścić jeszcze Benzemę, w sumie nie mam pojęcia czemu nie wszedł, ale mecz całkiem ok. Obrona oczywiście szału nie robiła momentami w pierwszej połowie, co przy takich osłabieniach nie dziwi, ale Iker dał radę. Za słaba pierwsza połowa ogólnie i za słabe ostatnie 20 minut, ale o czym ja tu piszę? Gdyby uznano jak najbardziej prawidłowego gola Higuaina mogłoby być ciekawiej. Okradziono Real w obydwu meczach i tyle w temacie.

Pogadamy w przyszłym sezonie przy założeniu, że nikt nie wpadnie na kretyński pomysł zwolnienia Mourinho. :]

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 maja 2011, 22:50

Maciek (interista) pisze:
:shock:
I niech to będzie najlepsze podsumowanie dwumeczu :ok:

Mascherano wyprali mózg po przyjściu do Barcelony. On w LFC pewnie nawet by nie pomyślał o odstawieniu takiej szopki :roll:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 maja 2011, 22:53

De blekere fantastyczny :rotfl:

Najciekawsze sytuacje to wypierdzielenie sie Puyola samemu na mokrej murawie i faul.cos podobnego jak pare lat temu z Milanem.
Diarra walczy z Xavim bark w bark- faul. Ronaldo koszony-brak faulu,Ronaldo po kosie upada-faul :rotfl: :rotfl:

Ja po takim meczu bym zakonczyl sedziowac bo rzeczywiscie bym widział wiecej.No i jeszcze szło Carvalhio udupic 2 zołtą .

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 03 maja 2011, 22:53

@BadBoy
mozna powiedziec ze lass rozegral sie w drugiej polowie sezony, mial mecze w ktorych gral fantastycznie a byly tez takie momenty ze przechodzil obok meczu. khedira to raczej porazka, jedyne co on ma a czego nie ma lass to wzrost, we wszystkim innym lass bije go na glowe. jak dla mnie sahin to dobry pomysl i chetnie bym go zobaczyl, chociaz jest troche wolny i umie grac jedna noga. tez licze na higuaina bo to moj ulubiony pilkarz oprocz marcelo, kto by odgadl jakby wygladal sezon gdyby nie jego problemy z plecami

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 maja 2011, 22:53

Dopiero teraz zwrocilem uwage na zachowanie Mascherano i wczesniejszy zachowanie Pique które spowodowalo cala sytuacje (mecz ogladalem jednym okiem i to jeszcze w necie). Coz, Barcelona powinna grac z logiem UEFA a nie UNICEF-u. Barcelona byla w dwumeczu/jest ogolnie druzyna lepsza i to bez dwoch zdan, ale bez sedziow musiliby sie napocic. Po co, skoro graja tak pieknie i przy okazji nie morduja futbolu? Gratulacje za awans, ale niech kibice Blaugrany sami zdobeda sie na refleksje, aczkolwiek cudow sie po tych refleksjach nie spodziewam.

Nie wiem czy bede mial ochote ogladac final. Poki co obawiam sie o wielka zenade ze strony arbitrow. Forza Man Utd!

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 maja 2011, 22:54

Maciek (interista) pisze:
Chciałbym to skomentować, ale nawet nie wiem jak. Mogę jedynie powiedzieć, że boli jak coraz częściej wygląda obecnie piłka.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 maja 2011, 22:54

faulowany był Ronaldo. Jak Ronaldo podczas upadku dotknął(wg słownika katalońskiego "zabił") piłkarza Barcy gola być nie powinno. Choć ten upadek(gracza barcy) wyglądał mocno teatralnie.

Podobno Alvers, Busi i Mascherano odejdą po sezonie do... Hollywood. Słuchy dochodzą, że James Cameron zauważył w nich wielki talent aktorski. Tam chyba by więcej zarabiali :?

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 03 maja 2011, 22:56

:haha: :rotfl: Fenomenalne, Ronaldo faulowany wpada na Marche, i wolny dla Barcy. Komedia ta Barca, cały świat się z niej śmieje. Na przestrzeni 3 meczów pokazali że są zespołem teatralnym, a sędziowie wiecznie po ich stronie. Najlepszym przykładem jak Niepokalana działa na piłkarzy niech będzie Marche. W Anglii twardo grający zawodnik, nigdy nie odpuszcza nogi. Idzie do dumy i dostosowuje poziom, brawo :beer:

Może i są najlepszą drużyna na świecie, ale po jaką cholere za każdym razem ich przepychają to ja nie wiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”