AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1780

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 29 sie 2013, 13:05

Wilmore, masz rację pisząc, że Milan się nie osłabił i pewnie jeszcze się wzmocni, ale Juventus już dawno to zrobił i to poważnie. Masz też rację pisząc, że w rundzie rewanżowej Milan zdobył tylko jeden punkt mniej od Juve, ale doskonale wiesz, że gdyby Juventus był choć przez chwilę poważniej zagrożony na pozycji lidera to sytuacja wyglądałaby inaczej. Masz też rację pisząc że obecnie między Milanem a Juve jest mniejsza różnica sportowa niż 2 lata temu na korzyść Milanu, ale mam do Ciebie jedno pytanie: Czy uważasz że Juventus zdobył ostatnie mistrzostwo dzięki sędziom? Może 2 ostatnie mistrzostwa? Proszę o odpowiedź.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 13:17

Snipp_ pisze:Wilmore, masz rację pisząc, że Milan się nie osłabił i pewnie jeszcze się wzmocni, ale Juventus już dawno to zrobił i to poważnie. Masz też rację pisząc, że w rundzie rewanżowej Milan zdobył tylko jeden punkt mniej od Juve, ale doskonale wiesz, że gdyby Juventus był choć przez chwilę poważniej zagrożony na pozycji lidera to sytuacja wyglądałaby inaczej. Masz też rację pisząc że obecnie między Milanem a Juve jest mniejsza różnica sportowa niż 2 lata temu na korzyść Milanu, ale mam do Ciebie jedno pytanie: Czy uważasz że Juventus zdobył ostatnie mistrzostwo dzięki sędziom? Może 2 ostatnie mistrzostwa? Proszę o odpowiedź.
Nie zrozumiałeś ani słowa z tego, co pisałem na temat Juventusu i teraz imputujesz, że miałem na myśli cokolwiek od czerwca 2012 w przód. Gdybyś zrozumiał, nie musiałbym odpowiadać, a nie będę wspierać lenistwa intelektualnego.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 29 sie 2013, 13:21

Wilmore pisze:Nie zrozumiałeś ani słowa z tego, co pisałem na temat Juventusu i teraz imputujesz, że miałem na myśli cokolwiek od czerwca 2012 w przód. Gdybyś zrozumiał, nie musiałbym odpowiadać, a nie będę wspierać lenistwa intelektualnego
Doskonale rozumiem co napisałeś. Moje pytanie nie wynika z Twoich ostatnich postów, a z całokształtu Twoich wypowiedzi na temat Juventusu od momentu przyjścia Conte. Ta jak? Dzięki sędziom czy nie?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 sie 2013, 13:22

Jakość po dwóch latach tych graczy w żaden sposób nie może zrewidować poglądu na sezon
No wiesz, pisałeś o nich jako o graczach bez potencjału, a tu nawet Bonucci przerodził się w czołową postać ligi na swojej pozycji :wink: . Moim zdaniem nie doceniłeś możliwości jakimi już wtedy dysponował Conte. Ale to tak przy okazji. Nie będę walił klawiaturą o ścianą tak długo jak długo nie przeczytam, że tamten JUVE był super, mega, hiper wspaniały. Po prostu uważam, że JUVE dalej opierający się przecież na tych samych graczach co w pierwszym sezonie zdążył już swoje udowodnić nawet największym krytykom, do których Ciebie zaliczam, że to nie jest przypadkowa ekipa, która zdobyła scudetto psim swędem.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2013, 13:28

Nie zrozumieliście że rozmowa z tym typem nie ma kompletnie sensu :?: przecież on po raz kolejny wyciąga zlatana zapominając że już zdążyliśmy na nim tyle samo zarobić że czekamy na zaległą część za Kake że Siilva w perspektywie bodaj 3 lat daje nam 45 milionów plus jego wyjebanie duży kontrakt. To nie ma sensu, ignore i [ch**] niech żyje dalej w swoim świecie...

Przecież on był zadowolony z okienka kiedy przyszedł de jong a odszedł Ibra z Silva :D dajcie se na luzz...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2013, 13:32

że to nie jest przypadkowa ekipa, która zdobyła scudetto psim swędem.
Może nie psim swędem ale z dużą "pomocą" Milanu w 2012 napewno tak. Ale nie chcę polemizować o Juve bo przyszedł kolejny sezon i rozjebali tą ligę w pył za co props. Ciekawe ile My Milaniści poczekamy na 2 scudetti z rzędu...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 13:34

O, rekinho uniknął autokompromitacji i skasował swój post. Człowiek naprawdę się uczy przez całe życie!
Doskonale rozumiem co napisałeś. Moje pytanie nie wynika z Twoich ostatnich postów, a z całokształtu Twoich wypowiedzi na temat Juventusu od momentu przyjścia Conte. Ta jak? Dzięki sędziom czy nie?
Nie rozumiesz, bo zadajesz pytania ponownie, wobec tego ja powtórzę: nie będę wspierał lenistwa intelektualnego.
No wiesz, pisałeś o nich jako o graczach bez potencjału, a tu nawet Bonucci przerodził się w czołową postać ligi na swojej pozycji
Zależy o kim.
Po prostu uważam, że JUVE dalej opierający się przecież na tych samych graczach co w pierwszym sezonie zdążył już swoje udowodnić nawet największym krytykom, do których Ciebie zaliczam, że to nie jest przypadkowa ekipa, która zdobyła scudetto psim swędem.
Dominacja w lidze PO odejściach z Milanu nie może zmienić faktu, że Milan stracił mistrzostwo przez kilkanaście urazów i błędy sędziów. Czapki z głów za wykonaną pracę przez Conte przez cały ten czas, ale w normalnych okolicznościach (tak, piłka bywa nienormalna) sytuacja by wyglądała zupełnie inaczej. I jak pokazał mecz z golem Muntariego - błędy sędziów okazały się nawet istotniejsze od urazów, bo i z urazami balonik nie pękł tylko przez arbitrów.

Tyle na ten temat. Zaraz losowanie, trwa mercato, nie ma sensu ponownie dowodzić pewnych faktów. Wszystko jest do odkopania na poprzednich stronach.
przecież on po raz kolejny wyciąga zlatana zapominając że już zdążyliśmy na nim tyle samo zarobić że czekamy na zaległą część za Kake
Nie, nie czekamy. Boże, widzisz i nie grzmisz.
że Siilva w perspektywie bodaj 3 lat daje nam 45 milionów plus jego wyjebanie duży kontrakt.
Rozumiesz pojęcie straty? Rozumiesz, że czasem kluby ponoszą straty, więc muszą działać w celu ograniczenia ich, co oznacza, że nie mogą działać tak samo, jak wcześniej?
Kurde, gilardino11, fani Interu pojęli to szybciej od Ciebie. :lol:
Nie pojmuję, jak wielu kibiców nadal chce zjeść ciastko i mieć ciastko, a później się dziwi, że to niemożliwe.
I jeszcze to bezrefleksyjne porównywanie sprzedaży Cavaniego, by sfinansować całe okienko, do sprzedaży Zlatana i Silvy w celu doprowadzenia budżetu do normalnych rozmiarów. :lol:
Na ekonomię to wy nie pójdziecie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 sie 2013, 13:37

gilardino11 pisze:Nie zrozumieliście że rozmowa z tym typem nie ma kompletnie sensu :?:
Dokładnie. Nie ma opcji, żeby komuś przyznał rację, a taka rozmowa nie ma sensu więc ja sobie odpuszczam. Wilmore jest strasznie nieobiektywny w poczynaniach Milanu, a teksty typu "uważaj bo ktoś Ci uwierzy" dają do myślenia.

Milan już rok temu awansował do LM mając więcej szczęścia niż rozumu w tym roku będzie o to jeszcze trudniej.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2013, 13:42

O, rekinho uniknął autokompromitacji i skasował swój post. Człowiek naprawdę się uczy przez całe życie!
no wlaśnie, wiec polecam ci też się tego nauczyć, bo kompromitujesz sie non stop i nigdy nie przyznałes sie do błedu.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2013, 14:00 przez rekinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 29 sie 2013, 13:44

Twoja niechęć do jasnego określenia się w tej kwestii (którą zresztą sam często poruszasz) jest dla mnie lepszą odpowiedzią niż proste tak czy nie. Przyznam, że nie mam zamiaru czytać ostatnich stron tego tematu, bo wszystko sam podsumowałeś po raz kolejny wyciągając nieuznaną bramkę Muntariego. To przecież jasne, że Juventus nie wygrał tego scudetto, tylko Milan je przegrał. Głównie przez sędziów.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 sie 2013, 13:44

Wilmore nie przestwaj, prosze. Ide po popcorn i cole czekajac na nastepne strzaly. :lol:.

Niesamowite jest jak Ty kolego uwierzyles w sile tamtego Milanu przed sezonem 2011/12. Z duzego konia spadles i po dzis dzien wypisujesz te pierdoly o pomocy sedziow, moralnie prawidlowej bramce Muntariego czy zawodnikach bez potencjalu.

No, a teraz zajadam i czekam na dalsza porcje cyklu ze swiata Wilmora.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2013, 13:54

Liczby twierdzą co innego. Uważaj, bo jeszcze ktoś Ci uwierzy.
Milan wydał w to okienko sporo, w skali rocznej jeszcze więcej. Wydaje niemądrze? Tak. Planuje wydać głupio? Tak. Ale wydaje. Wolałbym zamiast tego szeregu uzupełnień i drobnych transferów 2-3 ruchy konkretne, ale co ja mogę.
Owszem wydaliśmy trochę, ale w większości były to wydatki sfinansowaną sprzedaża innych graczy. I nie mówię tu o Silvie czy Ibrahimoviciu.

Matri ma dostać 4-letni kontrakt po 2,6 mln na rok. Zdaje się, że to nawet więcej niż w Juventusie...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2013, 14:02

Podsumowując:
Część kibiców uważa, że Milan powinien wydawać pieniądze, bo zarobił rok temu 70 milionów na graczach, których ściągnął, by załatać dziurę budżetową. Po czym zamknął rok 2012 z albo minimalną stratą, albo minimalnym zyskiem (w zależności od źródeł). Ci kibice uważają jednak, że skoro sprzedał graczy za kilkadziesiąt milionów, by zbliżyć się do zera w budżecie, to powinien wydać kilkadziesiąt milionów, przy okazji nie zwracając uwagi na to, że ma zaciągnięte zobowiązania, które musi spłacać, znacznie większe (do tego roku) od rat, na których klub zarabia (czyli sam Pato). Chcieliby więc, by klub rok temu wydawał kilkadziesiąt milionów, które zarobił, by zrównoważyć budżet, jednocześnie chcą też zrównoważonego budżetu i niskich pensji. A następnie żeby klub w tym roku wydał dodatkowe kilkadziesiąt milionów nie mając gwarancji awansu do LM, przy braku której nastąpiłaby katastrofa ekonomiczna.
No fakt, to rozumowanie jest bezbłędne.
Chcecie mieć ciastko i zjeść ciastko, a później tupiecie nóżkami, gdy ktoś wam tłumaczy jak krowie na rowie, że to niemożliwe. Urocze. :lol:
A później się dziwicie, że jeśli wasza wesoła gromadka kłamie i się myli, to nie chcę wam przyznać racji. :lol:
Wierzyć na słowo to możecie gilardino11, który mylnie podaje informacje o Kace. Ja wolę operować na liczbach, bilanse Milan ogłasza w styczniu każdego roku, kwoty transferów są do sprawdzenia. Reszta to matematyka.
Owszem wydaliśmy trochę, ale w większości były to wydatki sfinansowaną sprzedaża innych graczy. I nie mówię tu o Silvie czy Ibrahimoviciu.
No fakt. Ponad 20 milionowy transfer Balo w pełni sfinansował Pato za 15 milionów. Co jeszcze, w waszym świecie transfery Saponary (4), Zapaty (6) itd. sfinansowało oddanie za darmo Ambrosiniego?
Policz to sobie wszystko sam, tylko nie wciskaj mi kitu, że do oceny możliwości finansowych Milanu nie można wliczać transferów w trakcie spłacania, bo to myślenie tak krótkowzroczne, że głowa mała.
Milan w tym okienku wydał na transfery łącznie około 30 milionów euro (16 + raty za Balo i Ibrę), zarabiając 10*. Przy czym zaraz będą kolejne ruchy. W jakim świecie w większości były to wydatki sfinansowane sprzedażą innych graczy?
No, chyba że wierzysz w te bajki o tym, że kasa z Milanu idzie do Fininvestu - pierwsze lepsze spojrzenie na jakiekolwiek dane temu przeczy.

Piszesz takie bzdury razem z paroma innymi kibicami Milanu, a później słyszę jęki oburzenia, że przywrócenie matematyki na maturze to błąd. :lol:

Ach, mete, jeszcze jedno. Czemu nie odniesiesz się do tego, że zarzucasz Milanowi niskie wydatki po sprzedaży Ibry i Silvy przy tym, że Napoli sprzedało Cavaniego i przejada jego kasę? Nie zauważyłeś oczywistego detalu i teraz chcesz to zbyć milczeniem? Jesteś ponad to.

*Dodam, że chodzi o czystą gotówkę. Jeśli chcesz posługiwać się wartościami z bilansu Milanu, to kwoty rosną po obu stronach, bo ja np. nie liczę Strassera, jak to robi transfermarkt, bo wiadomo, że Milan nie dostał za niego ani grosza, tylko drugą połowę Constanta.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2013, 14:07 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 sie 2013, 14:06

Matri ma dostać 4-letni kontrakt po 2,6 mln na rok. Zdaje się, że to nawet więcej niż w Juventusie...
W JUVE dostawał 2,2 mln €.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2013, 14:37

city wydaje po 300 baniek a zarabia na sprzedaży 50, NIECH BERLU SYPNIE KASĄ albo sprzeda klub komuś kto sypnie, bo wydając w piłce tyle ile sie zarobi to można się w lige europejską bawić najwyżej (chyba, że jest się fc porto)
napoli wydało wiecej niż zarobiło na sprzedaży matadora.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”