Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 179

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 19 sie 2009, 23:59

http://media.wp.pl/kat,1022941,wid,1140 ... omosc.html

Bardzo ciekawy artykuł, może kilku osobom pomoże zrozumieć, jak paskudni i głupi ludzie rządzą naszym futbolem.

better dead than red!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 sie 2009, 8:10

ooo artykul prawie taki sam jak ostatnie posty Franza. Dziwne :lol:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 sie 2009, 9:52

Bienias pisze:ooo artykul prawie taki sam jak ostatnie posty Franza. Dziwne
Brawo Sherlocku Holmesie! Odkryłeś, że po godzinach dorabiam w Gazecie Polskiej - moje gratulacje.

Już tak na poważnie, to są tylko dwa podobieństwa: zabieranie szalików nie zawierających treści zakazanych (czyli brutalna cenzura) i przeszłość obecnych zarządców Legii. Sprawy naszej pięknej i słynnej flagi (widniejącej w moim podpisie) nie zdążyłem poruszyć, podobnie jak świetnej i istotnej działalności Legionistów z OFMC. Dobrze, że przy obecnych plugawych realiach panujących w środowisku dziennikarskim, ktoś odważył się poruszyć te kwestie.
W tamtym sezonie na Lechii udało sie flage OFMC zaprezentować i mam nadzieje, że mimo szykan uda się ją jeszcze pokazać światu. Pewnie nie na Ł3, ale od czego są wyjazdy.

Widze Bienias, że nie palisz sie do odpowiedzi na mojego posta, mam tylko jedno pytanie: Mógłbyś wskazać tego kibica Legii, który napychał swoją kieszeń forsą za powstańcze koszulki? Ważna sprawa, to jest.

A no i przed nami mecz w Wodzisławiu. Licze na inne ustawienie taktyczne (może 2 napastników?) i odstawienie Wojtka Sz. na ławkę, za niego Jędza.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 sie 2009, 11:16

franz specjalnie ci nie odpisuje. nie widzialem sensu odpisywania kiedy masz calkowicie inny swiatopoglad ode mnie. W kwestii tego goscia to ja nie mowie o tym roku ale o wiele wczesniej. Jak sam dobrze wiesz to nie sa pierwsze koszulki nawiazujace do PW. Po drugie nie podam ci ksywy bo po co mam kogos konkretnie w necie oczerniac. Chcesz abym zachowywal sie jak donosiciel albo jakis inny komunista:P ? Jedyne co moge to przyblizyc moje zrodlo informacji, ale uprzedzam nazwiska nie podam. Wtedy bedziesz sam mogl ocenic czy to co slyszalem jest prawdziwe czy zawistna bujda. Ja mam podstawy zeby w to wierzyc.
Ogólnie to demonizujesz SKLW.
oczerniam tez ajtijajowski zarzad i co z tego? Staram sie dowiedziec jak najwiecej podczas konfrontacji i wymiany zdan. Napisalem kiedys ze w tym konflikcie za nikim nie stoje a jedynie neguje niektore zachowania, dzialania wydarzenia.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 sie 2009, 13:03

Bienias pisze:nie widzialem sensu odpisywania kiedy masz calkowicie inny swiatopoglad ode mnie.
Czy całkowicie inny to nie wiem, ale w kwestii PW na pewno.
Bienias pisze:W kwestii tego goscia to ja nie mowie o tym roku ale o wiele wczesniej. Jak sam dobrze wiesz to nie sa pierwsze koszulki nawiazujace do PW.
Pewnie, że dobrze wiem. Koszulki takie pojawiały się też w poprzednich latach, ale na takich samych zasadach jak obecnie, czyli:

"Absolutnie całe symboliczne 44 zł za koszulki "pamietaMY" idzie na cele związane z obchodami PW, opieką nad powstańcami itd. Nikt na tym nic nie zarabia, na dodatek ludzie jeszcze charytatywnie poświecają swój czas i energię."

No chyba, że znasz inne fakty w tej sprawie.
Bienias pisze:o drugie nie podam ci ksywy bo po co mam kogos konkretnie w necie oczerniac
Racja. Ogólnopolskie forum internetowe, to nie jest miejsce na takie dyskusje, ale jest jeszcze priv na tym forum, więc...
Bienias pisze:Jedyne co moge to przyblizyc moje zrodlo informacji, ale uprzedzam nazwiska nie podam. Wtedy bedziesz sam mogl ocenic czy to co slyszalem jest prawdziwe czy zawistna bujda. Ja mam podstawy zeby w to wierzyc.
OK. Czekam na prywatną wiadomość od Ciebie z konkretami i jak sam piszesz ocenie, czy to co słyszałeś jest prawdziwe, czy to bujda. Może i ja uzyskam podstawy, żeby w to wierzyć.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sie 2009, 11:14

Wpieprze sie do dyskusji :) Legio! Wezcie sie za gre a nie za koszulki. Dziekuje.

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 13 wrz 2009, 12:41

Legia w tym roku - moim zdaniem - nie ma najmniejszych szans na mistrzostwo, Wisła będzie mistrzem a w miare długo stąpać jej będzie po piętach Lech... to wszystko. Legia bez nowych Ludzi w sztabie szkoleniowym, bez transferów klasowych piłkarzy nie ma co liczyć na mistrza, o europejskich pucharach nie wspominajac.

Widzę to tak:
Odejdą: Mucha (2,8 mln EURO), Rzeźniczak (1,5 mln EURO), Choto (2,6 mln EURO), Cumbev (0,4 mln EURO), Radović (2 mln EURO), Kiełbowicz (koniec kontraktu), Szala (koniec kontraktu), Grzelak (koniec kontraktu), Smoliński (koniec kontraktu) /wg. transfermarkt.de zarobilibyśmy 9,3 mln EURO/
Zakontraktować: trener Edoardo Reja, Branimir Bajić (Denizlispor, 1 mln EURO), Wojciech Skaba (Polonia Bytom, powrót z wypożyczenia), Łukasz Broź (Widzew łódź, 0,5 mln EURO), Mateusz Kamiński (GKS Katowice, 0,05 mln EURO), Juraj Dancik (Podbeskidzie, 0,2 mln EURO), Antonio Semedo (Unirea Urziceni, 0,95 mln EURO), Iulian Apostol (Unirea Urziceni, 1,05 mln EURO), Raul Iberbia (Estudiantes, 0,9 mln EURO), Dragan Paljić (Kaiserslautern, 0,6 mln EURO) /wydalibyśmy ok. 5,25 mln EURO, czyli na plus/

Bramkarze:
1 Skaba, 12 Machnowskij (UKR), 22 Gostomski
Obrońcy:
2 Jędrzejczyk, 3 Iberbia (ARG), 4 Bajić (BOŚ), 5 Inaki Astiz (HISZ), 6 Kamiński, 17 Komorowski, 23 Dancik (SŁO), 28 Broź
Pomocnicy
7 Giza, 8 Iwanski, 11 Paljic (SER), 16 Borysiuk, 20 Szalachowski, 31 Rybus, 32 Apostol (RUM), 78 Jarzebowski
Napastniczy
9 Semedo (ARG), 14 Paluchowski, 18 Kosecki, 19 Chinyama (ZIM), 21 Mieciel

MACHNOWSKIJ
BROZ + BAJIC + INAKI ASTIZ + IBERBIA
SZALACHOWSKI + IWANSKI + APOSTOL + PALJIC
SEMEDO + CHINYAMA

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 wrz 2009, 12:48

Hamek84 pisze:Mateusz Kamiński (GKS Katowice, 0,05 mln EURO)
Mateusz jest piłkarzem Polonii Bytom, tylko wypożyczonym do GieKSy. O reszcie transferów nie ma co gadać, spełnisz te marzenia tylko w FM.

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 13 wrz 2009, 12:54

Wiem że jest wypożyczony, ostatnio często oglądam mecze GKSu i podoba mi się ten zawodnik, jest dobry jak na drugą ligę, problem tylko w tym że w Ekstraklasie trenerzy jakoś boją się postawić na tak młodych zawodników...

Co do moich transferów to wydaje mi się że Legie stać na takich zawodników, dałem tylko przykład kogo można sprowadzić, znam tych zawodników, szczególnie dziwie się że Bajic nie zrobił kariery w niemczech a pamiętam go jeszcze z Partizana.... bez dobrych transferów tak bogadych klubów jak Legia, Wisła czy Lech, ani poziom ligi się nie podniesie (a jest na serio bardzo niski) ani żaden Polski klub nie ma co marzyć o europejskich pucharach...

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 13 wrz 2009, 14:36

Czym się ekscytujecie, ewidentnie widać, że klub czeka na nowy stadion i ewentualne dochody z tym związane. Teraz jest marazm całkowity, wydaje się nieprzypadkowy właśnie w związku z budową obiektu. O ile w innych klubach jakoś to idzie... o tyle władze Legii chyba kiedyś mówiły że bez dużego stadionu na minimum 30tyś. widzów finansowanie nie osiągnie pełni możliwości. Chyba coś takiego było przedstawiane ale nie pamiętam szczegółów.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 wrz 2009, 15:49

ta. Tylko kto ma pewnosc ze jak juz bedzie stadion to Iti wyda duzo kasy? Rownie dobrze mozna powiedziec ze jak nie ma pelnego stadionu to nie ma sensu budowac mocnej zatem drogiej druzyny dla garstki ludzi.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 wrz 2009, 11:14

cloner pisze:
Hamek84 pisze:Mateusz Kamiński (GKS Katowice, 0,05 mln EURO)
Mateusz jest piłkarzem Polonii Bytom, tylko wypożyczonym do GieKSy. O reszcie transferów nie ma co gadać, spełnisz te marzenia tylko w FM.
Będą na pewno rozmowy po wygaśnięciu wypożyczenia, na temat definitywnego transferu. W Polonii raczej szans przebicia nie będzie miał, ale GKS chętnie go pozyska.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 paź 2009, 13:11

Złość kibiców Legii po wczorajszym musi chyba sięgać poziomu krytycznego. Legia przegrała w Białymstoku, straciła pozycję wicelidera na rzecz Ruchu Chorzów, punktowo dogoniła ją Polonia Bytom, a piłkarze zamiast się tym przejmować bawią się najlepsze. Legioniści prosto z Białegostoku (klubowym autokarem!) pojechali sobie na dyskotekę i rzucali w nocy ananasami w ludzi na balkonach, którzy próbowali ich uciszyć. Nie nazwałbym tego zachowaniem godnym sportowca. Ciekawe czy władze klubu wyciągną z tego jakiegoś konsekwencje.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 paź 2009, 13:13

Daj spokój co mieli rozpaczać w domu? W żałobie chodzić?
Jest teraz 2 tyg. przerwa nie będzie meczów ligowych to kiedy mieli się napier**** jak nie teraz? :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 paź 2009, 13:18

Ciekawe czy tak to wygląda we wszystkich klubach, bo w Warszawie ciężej się schować przed mediami. I mam nadzieję, że skandowali Legia Mistrz, bo to jest adekwatne w każdej sytuacji :).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”