Złota Piłka - Strona 19

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
21%
Ribery
22
47%
Ronaldo
15
32%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Złota Piłka - France Football

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 sty 2009, 16:48

10 pisze:Z uwagi na umiejscowienie Kaki na prawej pomocy - bardzo wątpliwe. To czyni ranking mało wiarygodnym z taktycznego punktu widzenia. Ale tak jest zawsze z wszelkiego rodzaju tego typu zestawieniami (jedenastki kolejki etc.).
Kaki nie tylko w takim ustawieniu nie wystawił na prawej pomocy, ale i w ogóle nie wystawił w jedenastce sezonu.
Co nie zmienia faktu, że decyzja o wystawieniu Ronaldo z United jako napastnika jest decyzją bardzo trafną. :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 sty 2009, 17:18

Wilmore pisze:Widzę, że wielu zapomniało, że to ranking FIFA, która kieruje się głównie i przede wszystkim meczami międzynarodowymi...
Może nareszcie do paru betonowych głów przemówi obecność Ronaldo w ataku?
Śmiem wątpić.
Śmiem wątpić, żeby betonowe głowy pamiętały, że nikt nie mówił, że Ronaldo w Portugalii nie gra jako napastnik.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 sty 2009, 17:24

Szczególnie Gerrard w ubigłorocznym sezonie błyszczał w meczach międzynarodowych.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 sty 2009, 18:01

red85 pisze:Śmiem wątpić, żeby betonowe głowy pamiętały, że nikt nie mówił, że Ronaldo w Portugalii nie gra jako napastnik.
Ronaldo się tam znalazł za zasługi, jakie oddał United w trakcie całego sezonu klubowego. Ale już taki Lahm, Ramos, Puyol czy Xavi są w tym zestawieniu tylko za mecze międzynarodowe. Casillas również głównie za to.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 sty 2009, 18:31

Może nareszcie do paru betonowych głów przemówi obecność Ronaldo w ataku?
Śmiem wątpić.
Dobrze w końcu do mnie trafiło. Ronaldo gra w napadzie, Rooney na prawej obronie, Tevez na defensywnym pomocniku, a Berbatov na bramce. Pasuje?

Aha Daniel Alves to też napastnik. Dejcie mi 30 minut, pojawią się screeny jak on gra jak Barca atakuje. :haha:

Edit: jakim cudem Ronaldo w innych jedenastkach l'equipe i innych gazet znalazł się na skrzydle, jakim cudem w głosowaniu na stronie UEFY też jest na skrzydle... :boruta: je*** betonowe głowy z tych dziennikarzyn z tych gazet :boruta: a najbardziej jak to mawia Betniez Mr. Fergusona :rotfl2:
VIVA Emoty! :haha:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8641
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 sty 2009, 19:32

Kamil232 pisze:Ronaldo gra w napadzie, Rooney na prawej obronie, Tevez na defensywnym pomocniku, a Berbatov na bramce. Pasuje?
Nie, jedynie pozycja Cristiano się zgadza. Zresztą zajrzyj do domku, tam chyba jest ankieta akurat. :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2009, 19:43

Wilmore pisze:
Ale już taki Lahm, Ramos, Puyol czy Xavi są w tym zestawieniu tylko za mecze międzynarodowe. Casillas również głównie za to.
Bez przesady. Ramos gral w zeszlym sezonie naprawde dobrze, Casillas mial swietny sezon (chociaz teraz mial slaby poczatek), a i Xavi gral w przyzwoicie.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 21:27 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 sty 2009, 19:46

cloner pisze:
Kamil232 pisze:Ronaldo gra w napadzie, Rooney na prawej obronie, Tevez na defensywnym pomocniku, a Berbatov na bramce. Pasuje?
Nie, jedynie pozycja Cristiano się zgadza. Zresztą zajrzyj do domku, tam chyba jest ankieta akurat. :wink:
A większość, jak wszyscy wiemy, ma rzecz jasna zawsze rację.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2009, 8:40

Wilmore pisze: Ale już taki Lahm, Ramos, Puyol czy Xavi są w tym zestawieniu tylko za mecze międzynarodowe. Casillas również głównie za to.
Chyba istnieje jest też coś takiego jak liga krajowa :wink: A tu Lahm na swojej pozycji jest zupełnie bezkonkurencyjny 8)

Zresztą, spójrzmy na to zestawienie w ten sposób - jest to plebiscyt jakich wiele i jak to każdy plebiscyt, również ten jest mniej lub bardziej subiektywny :wink:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 21 sty 2009, 8:54

Cassilas głównie za mecze międzynarodowe? Interesujące podejście...Pokaż mi bramkarza, który grał lepiej w tamtym sezonie w swojej lidze .

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 sty 2009, 9:30

Chyba istnieje jest też coś takiego jak liga krajowa :wink: A tu Lahm na swojej pozycji jest zupełnie bezkonkurencyjny 8)
W Bundeslidze owszem. Biorąc jednak pod uwagę inne ligi już nie. W samej PL jest lepszych co najmniej dwóch Francuzów, a może i pewien Anglik.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2009, 10:25

red85 pisze:
W Bundeslidze owszem. Biorąc jednak pod uwagę inne ligi już nie. W samej PL jest lepszych co najmniej dwóch Francuzów, a może i pewien Anglik.
Tak jak pisałem, decydują subiektywne odczucia. Ja mam na ten temat inne zdanie :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 sty 2009, 11:02

A oglądasz regularnie United i Arsenal? Wiesz, warto spytać, bo tutaj większość ludzi zgrywa fachowców, a meczów nawet nie oglądają. Ja Bayern staram się oglądać w miarę często, zresztą inaczej być nie może jak brat jest ich fanem. I co jak co, ale Lahm na tle Evry i Clichy'ego nie prezentuje niczego, co pozwalałoby stwierdzić, że jest bezkonkurencyjny na swojej pozycji.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2009, 11:27

red85 pisze:I co jak co, ale Lahm na tle Evry i Clichy'ego nie prezentuje niczego, co pozwalałoby stwierdzić, że jest bezkonkurencyjny na swojej pozycji.
Pisząc że jest bezkonkurencyjny miałem na myśli BL, natomiast pisząc, że mam inne zdanie od Twojego miałem na myśli to, ze jest lepszy od Clichy'ego i Ashleya Cole'a (bo tych graczy miałeś zapewne na mysli) a z Evrą ich poziomy są (jesli już) porównywalne. Czego dowodzi również i reprezentacja i puchary. Jak również fakt, że Barcelona chciała pozyskać Philippa i była nawet tego celu dość blisko :wink:

Oczywiście Twoje zdanie może być inne i zresztą jest inne, dlatego podkreśliłem subiektywność takich opinii i plebiscytów :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 sty 2009, 11:40

Michał M pisze:Jak również fakt, że Barcelona chciała pozyskać Philippa i była nawet tego celu dość blisko :wink:
Z tego co wiem, to zarzad nigdy na powaznie nie brak zakupu Lahma. Pojawialy sie tylko jakies plotki o tym w Sporcie, zreszta jak o wielu pilkarzach w tamtym czasie. Masz wiec bledne informacje Michal :wink: Pisalismy nawet o tym jakis czas temu na forum.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”