AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 19

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
1
50%
8
0
Brak głosów
9-12
1
50%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 wrz 2007, 8:56

Yukasz pisze:PS2 Mutu zagra w następnej kolejce
powinien, to jakas lekka kontuzja, oszczedzany na Juve :P wkoncu hatricka strzeli :D

Z Groningen najprawdopodobniej wystapi przejsciowy garnitur, wszak tak sie zlozylo ze pozniej za kilka dni Juve a wynik jest calkiem korzytsny wiec Osvaldo powinien zagrac :lol: moze z Vierim :P

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 03 paź 2007, 16:28

Osvaldo mnie zaskoczył swoja dyspozycja. JAk dotychczas był bardzo tajemniczym graczem, mało o nim było słychac, tylko tyle ze przyszedł....a tu prosze :) BIG SUPRISE :D Dwa gole w debiucie, a pierwsza bramka to cos pieknego, wiadomo ze przeciwnik nie był bardzo wymagajacy, prawde mówiąc tegoroczny outsider, ale licza się gole.

Jestem ogromnie zaskoczony formą Duńczyka, Pera Kroldrupa :wink: Do tej pory gdy widziałem że w pierwszym składzie wychodzi to juz sie bałem. W poprzednim sezonie popełniał koszmarne błedy, ale mozna mu je wybaczyc bo odradzał sie po kontuzji. Jak narazie zagrał w dwóch meczach ligowych z Catania i z Livorno, i obrona była na "zero" :) A jego dobra forma zaczeła sie od meczu z Groningen i to zaowocowało nastepnymi wystepami :)

HEh jutro Groningen...musi byc do przodu :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 paź 2007, 17:45

czeher pisze:A za tydzien ladna jedyneczka
Ja wiedziałem że tak będzie, ja wiedziałem ze tak będzie...
czeher pisze:Yukasz gdzie po tej kolejce bedzie Roma
Roma po tej kolejce jest na równi z Juve - po 14 pkt a Violka punkcik mniej i co za tym idzie niżej w tabeli, zgadza się? :glass:

Z samego meczu widziałem końcówkę i znowu Mutu ratuje wam dupsko i miałem nosa aby brać go do Serie A FF 8) Ale... no właśnie - teraz Juve straciło bramkę w końcówce więc tu nabijam bo tam mnie jeszcze zlinczują gdyż teraz oni czują niedosyt :boruta: Nie powiem remis jest dobrym wynikiem dla Romy a dla mnie samego jednak chyba lepsze byłoby zwycięstwo Fiorentiny bo ich bardziej lubię. Ale na szczęście Juve nie wygrało wiec źle nie jest :twisted: Chociaż byli tego blisko (zresztą historia ich faworyzowała) i chyba trzeba zacząć ich wliczać do grona faworytów Serie A :?

Violko po co wy gracie jak wy kibiców nie macie :boruta: <napina się przed zbliżającym się wielkimi krokami rewanżem na Olimpico :lol: >

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 mar 2008, 12:28

Kto może krótko scharakteryzować Kuzmanovica ?

Pojawiła się w mediach informacja, ze Wenger sie nim interesuje ...

Czesiek, moze odkurzysz troche temat :glass:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 mar 2008, 13:51

Kto może krótko scharakteryzować Kuzmanovica ?

Serb który urodził się w Szwajcarii ma 21 lat, gra na pozycji ofensywnego pomocnika , dobre warunki fizyczne ( 186cm ,71kg ). W tym sezonie wystąpił w 15 meczach nie strzelając ani jednej bramki. Gra dla reprezentacji Serbii , w siedmiu występach strzelił dwie bramki. Nie wiem tylko jak asystami ( zarówno w rep. jak i w klubie )

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 mar 2008, 15:36

I wszystko jasne :lol:

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 27 mar 2008, 10:25

Kuzmanovic za grał w tym sezonie w 27 meczach, 18 zaczynał od pierwszych minut i zdobył jedna bramkę w meczu z Catania. Strzelił ją w 40` i dał Violi prowadzenie.

Zadebiutował 4 marca w wygranym z Torino meczu 5:1. OD poczatku tego seoznu bardzo dobrze sie prezentuje. Na poczatku seoznu w zremizsowanym meczu z Milanem mógł dac Violi zwyciestwo boiwme w 80 min trafił w dogodnej sytuacji w słupek :)

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 27 mar 2008, 20:20

wiecie od kiedy liga włoska pojawiła się w tv4? zobaczyłem dziś reklamę spotkania udinese-fiorentina, które ma się odbyć w niedzielę? Od kiedy piłka na tej antenie?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 mar 2008, 20:24

Od teraz chyba. W ogólnie chyba postanowili puszczać mecze w TV4 bo Celtic-Rangers też reklamują. Oczywiście te mecze ligi włoskiej do których ma prawa Polsat Sport.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 mar 2008, 20:42

fieldy pisze:Wenger sie nim interesuje ...
Interesowac sie nim moze, watpie aby ten transfer doszedl do skutko bo musialby wylozyc sporo $ a do tego sklonny raczej nie bedzie. Poza tym Fiorentina buduje zespol dlugofalowo opierajac na mlodych pokroju Zdravko wiec dla mnie odejscie to mission imposible, a jak bedzie 4 to juz totalnie max mission imposible
Dla rownowagi Viola zainteresowana niedoslzym reprezentanmtem poslki :P

A poza tym nie widziales jak z Portugalcami jezdzil :P
rbortniczuk pisze:wiecie od kiedy liga włoska pojawiła się w tv4? zobaczyłem dziś reklamę spotkania udinese-fiorentina, które ma się odbyć w niedzielę? Od kiedy piłka na tej antenie?
Zico_FCI pisze:Od teraz chyba. W ogólnie chyba postanowili puszczać mecze w TV4 bo Celtic-Rangers też reklamują. Oczywiście te mecze ligi włoskiej do których ma prawa Polsat Sport.
Zajebiscie :!: dzieki za info
Normalnie wypas, canal+ "+" TV4 i wolny weekend = zyc nie umierac :D - no i jeszcze mamonka do obstawiana

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 mar 2008, 11:44

rbortniczuk pisze:wiecie od kiedy liga włoska pojawiła się w tv4? zobaczyłem dziś reklamę spotkania udinese-fiorentina, które ma się odbyć w niedzielę? Od kiedy piłka na tej antenie?
Od zbliżającej się soboty :P Myślę że to jednorazowa akcja bo godziny transmisji meczów ligi szkockiej i włoskiej są standardowe dla sportu w TV4 tj 15. Transmisje piłki są pewnie spowodowane tym że półfinały u siatkarzy ze względu na Final Four LM są zawieszone, z tym że lachony grają i je też zawsze pokazywali choć nie wiem po co :? W łikend jak zawsze będą też grali koszykarze ale Polsat kosza od dawna ma tak głęboko w... że gardłem im wychodzi więc zaczęli promować cyfrowy polsat przez piłkę. Wydaje mi się że za tydzień wraz z siatkarzami siatka wróci na swoje miejsce choć jakieś dobre meczyki (czyt nie ligę szkocką) mogliby pokazywać :P
czeher pisze:zyc nie umierac Very Happy
Zobaczymy co powiesz po meczu :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 kwie 2008, 22:41

Frey i długo długo nic :angry2: Poobijany a mimo to bronił jakby z kosmosu przyleciał :P Szkoda że reszta nie nawiązała poziomem do dyspozycji swojego bramkarza. Jeszcze na początku Violka miała jakieś okazje a z biegiem czasu przewaga Interu była coraz większa... że az końcówkę odechciało mi sie oglądać :evil:
Mocno zawiedziony :foch:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 kwie 2008, 23:35

Yukasz pisze:Frey i długo długo nic
Dokładnie Sebastian dzisiaj pokazał najwyższą klasę i zasuwał po tej bramce superman (tak troszkę misiowaty, ale jaki :lol: ) ale reszta wypadła gorzej niż blado. Pazzini i Montoliovo zamiast prowadzić gre Violi dziś kompletnie niewidoczni i bardzo szybko zmienieni po kompeltnie bezbarwnych spotkaniach. Mutu niby się starał, ale nie miał z kim grać i w konsekwencji niewiele z tego wyszło. Santana tylko 1 akcja w swoim stylu gdzie zrobił sobie rajdzik między kolejnymi graczami Interu.
Do tego słabiutki w defensywie Gobbi na którego konto idą obie bramki (przy pierwszej łatwo zrobił go Vieira, gdzie też nie popisał się Ujfalusi, przy drugiej nie trzymał lini i stojąc 2 metry za plecami reszty obrońców dał 200% okazje Balotelliemu)
Ogólnie liczyłem że Viola stworzy ciekawe widowisko i nastraszy Inter, a może i urwie im jakieś punkty (znaczy się remis bo zwycięstwo by mnie niespecjalnie cieszyło) a wyszła bezbarwna porażka, bez stylu i sznas na sukces.
A i jeszcze pytanie dla kogoś rególarnie oglądającego Violę (tak do ciebie Czecher mówie :P ) czy Jorgensen grywa często na prawej obronie, bo mnie jego pozycja na boisku dziś mocno zszokowała.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 kwie 2008, 23:44

Jeśli Fiorentina zakwalifikuje się do tej Ligi Mistrzów to może im ona wyjść bokiem. Widać, że na tą chwilę bardzo trudno im pogodzić grę w lidze i w P. UEFA. W tym sezonie przegrali chyba większość meczów w Serie A rozgrywanych bezpośrednio po meczach w pucharach. A w LM lżej nie będzie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 kwie 2008, 19:36

Zico_FCI pisze:W tym sezonie przegrali chyba większość meczów w Serie A rozgrywanych bezpośrednio po meczach w pucharach
Groningen - Viola :arrow: Catania - Viola 0:1
Viola - Groningen :arrow: Viola - Juve 1:1
Villareal - Viola :arrow: Genoa - Viola 0:0
Viola - Efsborg :arrow: Viola - Udine 1:2
AEK - Viola :arrow: Viola - Inter 0:2
Viola - Mlada :arrow: Viola - Cagliari 5:1
Rosenborg - Viola :arrow: Viola - Catania 2:1
Viola -Rosenborg :arrow: Roma - Viola 1:0
Everton :arrow: Siena - Viola 1:0
Everton - Viola :arrow: Viola - Genoa 3:1
Viola - PSV :arrow: Viola - Reggina 2:0
Inter - Viola
5-2-5, na 12 meczy 5 przegrali w tym 2razy Inter, Roma - wyjazd, derby na Sienie i dziwny mecz z Udine - tragedia :olaboga:
(L)oczkerson pisze:Sebastian dzisiaj pokazał najwyższą klasę
Ja tak zawsze mam :P

Co do Jorgensena to niedawno taka nowinka zostala wprowadzona ale ostnio meczow nie ogladalem z braku dostepu do kompa/tv

Poza tym Interowi wreszcie powialo w zagle bo zagrali o niebo lepiej niz w ostatnich spotkanaich a i tak baczac na wyniki w tej kolejce wygrala ... Viola - status quo trwa a kolejka jedna mniej - teraz arcywazne mecze z Palermo, ktory nie walczy juz o nic, gorzej z Sampa bo po wyspach no ale Milan ma jeszcze Derby i Napoli oraz 4pkt w plecy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”