Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 181

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Legionista84
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Legionista84 » 08 gru 2009, 18:12

Fajny ten nowy stadion Legii, znalazlem animacje video ktora prezentuje sie imponujaco :) Tutaj link:
http://www.youtube.com/watch?v=xLxwf40XLUU

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 gru 2009, 15:54

Obrazek

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 gru 2009, 15:57

:haha:

kto cos takiego sprzedaje?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 gru 2009, 16:02

Jeśli z tym herbem to sam klub w swoim oficjalnym sklepie. Wzór może akurat jest okropny, ale odzież dziecięcą w barwach klubowych uznaję za dobry pomysł.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 gru 2009, 16:58

Z oficjalnej. Akurat ten produkt jest beznadziejny ale biorac pod uwage ogol to nawet fajne rzeczy maja w swoim sklepie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 gru 2009, 21:36

emdżej pisze:Wzór może akurat jest okropny, ale odzież dziecięcą w barwach klubowych uznaję za dobry pomysł.
Biało-czerwony :?: :!:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 sty 2010, 16:45

Ján Mucha zadecydował, że nie przedłuży kontraktu z Legią. Dzisiaj Mucha podpisał w Máladze umowę z nowym pracodawcą, która będzie obowiązywała od początku sezonu 2010/11 - poinformowała oficjalna strona Legii Warszawa Legia.com.

Sam zawodnik nie chce, aby na razie publikować nazwę drużyny, w której zagra w przyszłym sezonie. - Tak dogadały się oba kluby - powiedział Mucha.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 sty 2010, 16:52

Myśle, że Wilmore dzięki swoim znanym wtykom i znajomościom jeszcze dziś nas poinformuje o jaki klub chodzi.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 sty 2010, 17:37

W poniedziałek skończyło się wypożyczenie Wojciecha Szczęsnego z Arsenalu Londyn do występującego w League One zespołu Brentford. Do końca tygodnia młody bramkarz ma zdecydować, czy będzie dalej kontynuował karierę w tym drugim klubie. Sam jednak przyznaje, że wolałby grać w warszawskiej Legii.

- Jeśli miałbym wrócić do kraju, to tylko do Legii - przyznaje piłkarz w rozmowie z "Przeglądem Sportowym". Nieoficjalnie mówi się, że Szczęsny dostał już od "Wojskowych" wstępną propozycję kontraktu i niewykluczone, że już wkrótce zobaczymy go w piłkarskiej Ekstraklasie. Szczęsny miałby zastąpić Jana Muchę, którego przyszłość w Legii cały czas stoi pod znakiem zapytania.

Młody polski golkiper w dalczym ciągu jest jednak zawodnikiem Arsenalu i liczy na to, że w przyszłości będzie ważną postacią w zespole prowadzonym przez Arsena Wengera.

- Chcę kiedyś zostać pierwszym bramkarzem "Kanonierów". Jeśli stwierdzę, że nie mam na to szans, to trzeba będzie spróbować gdzieś indziej - mówi ambitny Szczęsny.

Na razie jednak bramkarz musi uzbroić się w cierpliwość i czekać na swoją szansę w klubie z Emirates Stadium. - Czuję, że robię postępy, ale niewiele się zmienia w hierarchii drużyny - ciągle jestem czwartym bramkarzem - przyznaje ze smutkiem Polak.

Szczęsny zdaje sobie sprawę, że, aby mieć możliwość występów w reprezentacji Polski prowadzonej przez Franciszka Smudę musi regularnie grać w klubie. - Kadra to dla mnie priorytet - deklaruje. Już wkrótce przekonamy się, jaką drogą pójdzie utalentowany golkiper.

Według mnie chłopak myśli bardzo rozsądnie i podoba mi się jego podejście :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sty 2010, 17:45

Raczej nie ma szans na wypożyczenie do Legii. Był pomysł, by oddać go do Twente, które trenuje Steve McLaren, czyli były szkoleniowiec Anglików, ale Wenger stwierdził, że woli by Wojtek został w Anglii, by miał go pod okiem i żeby na każdym meczu mógł go ktoś obserwować. Do tego ważne jest, by jednak przyzwyczajał się do stylu gry na Wyspach. Nie wiem jakby trzeba się było natrudzić, by znaleźć jakieś podobieństwa pomiędzy ligą angielską, a polską :lol:

A jeśli chodzi o transfer definitywny to też raczej nie wchodzi w grę. Legii nie byłoby stać, to po pierwsze, a drugie - Szczęsny jest bardzo mocno chwalony w Anglii, po tych kilku tygodniach w Brentford, więc nie ma powodu by go sprzedawać.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 20 sty 2010, 23:04

jestem zbulwersowany zachowanie pana owada
TYLKO dlatego ,ze tak CZESTO w wywiadach podkreslal jaki to jest wdzieczny legii za to co dla niego zrobila, z jakim to wspanialym trenerem (dowhan) mial okazje pracowac i NAPEWNO da temu klubowi chociaz cos zarobic

i co zrobil? wydupcul warszawski klub bez mydla Samemu kasujac duzy hajs za podpisanie kontraktu z jakims angielskim cieniasem (w mocne kluby -typu everton,gdzie w super formie jest howard czy totenham- nie wierze),dodatkowo liczy (mam nadzieje ,ze legia tak samo z nim postapi jak tarasiewicz z ostrowskim czy gancarczykiem,tyle ,ze warszawianie rok temu bedac w identycznej sytuacji z vukovicem dalej nim grali ,bo prezentowal dobra forme) na pewna gre wiosna by sie przygotowac do ms
za nieuczciwosc i klamstwo zycie go jeszcze pokara

ktos pewnie wspomni o nieudaczniku trzeciaku,ktory mogl mu szybciej zaproponowac kontrakt ,tyle ,ze on pierwsze negocjacje z LATAJĄCYM NATRĘTEM rozpoczal (z tego co pamietam) okolo sierpnia,wiec pol roku temu
dodatkowo (czego nigdy dotad nie czynil) w sprawie zaangazowal sie osoboscie walter,zapraszajac go na uroczysta kolacje i proponujac mu mega (jak na polskie warunki) pieniadze

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 sty 2010, 23:28

Że się Mucha wedle ploteczek do Evertonu wybiera, to nikt nie powinien mu mieć za złe - negocjacje transferowe trwały długo, głupotą ze strony Muchy byłoby pozostanie w tej lidze, a on naciskał podobno - sam tak mówi w wywiadach - na swoich nowych pracodawców, żeby Legii teraz zapłacili, niż żeby odchodził za darmo. Nie udało się namówić, trudno im się zresztą dziwić - więc odchodzi za darmo. Dla Legii czasu na wypracowanie nowej hierarchii w klubie jest akurat.
I tak w Anglii grać nie będzie w podstawowym składzie, będzie po prostu tanim-solidnym zmiennikiem.

Tymczasem nikt nic nie pisze tu na temat wielkiego-małego piłkarza w Legii na testach: Dong Fangzhuo ma przyjechać/przyjechał już na testy do Legii. Ciekaw jestem, czy aby Trzeciak wie, jak ten zawodnik prezentował się w ojczyźnie. :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 sty 2010, 23:33

Chyba pierwszy raz piszę w tym temacie. Mucha w Evertonie? Howarda to on raczej nie wygryzie. Słyszałem też plotki o kilku innych klubach, ale tam też są raczej nieźli bramkarze. Doceniam umiejętności Janka, bo na polską ligę to bez wątpienia najlepszy bramkarz. Ale wysoko sobie stawia poprzeczkę, jeśli chce być numerem 1.

Moją reakcją na testy Donga jest pusty śmiech. Koleś prezentował się tragicznie w United. No, ale może to odpowiedni poziom na nasze podwórko. Nie zdziwię się, jeśli okaże się, że tak.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 sty 2010, 23:36

Nie mam pojęcia, gdzie pójdzie Mucha, nigdy mnie Legia nie interesowała, najwięcej głosów słyszy się jednak właśnie na temat Evertonu. To by był transfer rozsądny w stylu Moyesa. :)
No, ale może to odpowiedni poziom na nasze podwórko.
Nie. Spójrz, ile ostatnio bramek zdobył on, a ile Olisadebe w lidze chińskiej. Nie wiem, jak Chińczykowi udało się tak nastrzelać bramek w Belgii.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 20 sty 2010, 23:38

on naciskał podobno - sam tak mówi w wywiadach - na swoich nowych pracodawców, żeby Legii teraz zapłacili, niż żeby odchodził za darmo. Nie udało się namówić, trudno im się zresztą dziwić - więc odchodzi za darmo
nie wierze w jego zapewnienia-kase ,ktora miala dostac legia pewnie sam przytulił
Dla Legii czasu na wypracowanie nowej hierarchii w klubie jest akurat
legia to nie slask (wyrzucenie z pierwszej druzyny ostrego i gancarczyka) i nie traktuje pilkarzy jak smieci i po chamsku (sytuacja vukovica rok temu)
a POWINNA ! muche maksymalnie jako zmiennika zostawic,sprowadzic skabe z powrotem-ogrywac wiosna by na lato na europejskie puchary (liga europejska a moze i lm) byl gotowy
w odpady smieciowe typu gibon kowalewski nie wierze
szczesny tez odpada,bo nikt za niego nie zaplaci,wiedzac ,ze ich na to nie stac

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”