Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1809

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 maja 2019, 18:18

ozob pisze:
28 maja 2019, 17:59
Rozumiem
Ja tez. :)
Arsenal doszedł do finału pucharu smietnika i ma niemała szanse na jego wygranie, to nagle puchar smietniak przestał byc pucharem smietnika. Ciul ze na przestrzeni ostatnich 10 lat rozne kluby z roznych lig w jednoznaczny sposob udowadniały czym dla nich owe rozgrywki są, az tak, ze pewnym momencie mowiło sie ze lepiej nie awansowac do tego pucharku, niz meczyc sie w czwartkowe wieczory na wyjazdach w jakims Baku czy innej Astanie. UEFA zrobiła niemaly krok by troche uatrakcyjnic puchar smietnika dając zwyciezcy bezposredni awans do Ligi Misiow ale to nie sam pucharek jest atrakcyjy tylko owe miejsce. To jest własciwa nagroda. Awans do europejskiej ekstraklasy. I od kiedy tak jest rzeczywiscie rozne kluby, jak juz sie znalazły na etapie cwiercifinału czy nawet runde wczesniej, zaczeły podchodzic powazniej do tych rozgrywek. Szczegolnie jesli nie były pewne awansu do LM bezsposrednio przez rozgrywki ligowe. Ale tak jak pisze, to nie jest tak, ze nagle ranga pucharu urosła. Ze ktos go z wielką dumą do gabloty wstawia. Nie, to wciaz puchar smietnika tylko od paru lat traktowany jako droga na skroty do LM.

A to ze ja go bede oglądał nic nie zmienia. Jest w takim terminie, ze za chwile bedzie poł swiata kuresko tesknic za piłką klubową i to przedostatnia okazja by jej posmakowac. Mecz Charltonu z Sunderlandem tez oglądałem a wcale wielki prestiz mu nie towarzyszył.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 maja 2019, 18:21

Tomusmc pisze:
28 maja 2019, 18:17
Zawsze można napisać, że nie, a później wygodnie rozsiąść się na kanapie. Przecież nikt tego nie zweryfikuje
Najpewniej nie. Nie widze powodu, aby brac sobie wolne na final LE. Co innego LM.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2019, 18:44

ozob pisze:
28 maja 2019, 17:18
Powaznie traktowany powiadasz? Pewnie dlatego zespoly grajace o awans do LM z wlasnych lig gdy sytuacja wymaga wola w LE wystawic rezerwy, aby byc swiezszymi w weekend. Robily tak Totki, BVB, Napoli a nawet United zanim doszlo do 1/2 LE.

Manchester wystawial rezerwy do 1/2 :roftl3: az sobie przypomnijmy sklady

Saint-Étienne, 1 mecz

Manchester United: Romero, Valencia, Smalling, Bailly, Blind, Mata, Herrera, Fellaini, Martial, Pogba, Ibrahimovic.
Subs: de Gea, Rojo, Lingard, Young, Rashford, Schweinsteiger, Darmian.

rewanz

Man Utd: Romero – Young, Bailly (63′ czerwona kartka), Smalling, Blind – Carrick (61′ Schweinsteiger), Fellaini, Pogba, Mata (63′ Roj0), Mkhitaryan (26′ Rashford) – Ibrahimovic

Anderlecht

Manchester United: Romero - Valencia, Rojo, Bailly, Shaw - Carrick, Pogba - Lingard, Mkhitaryan, Rashford - Ibrahimović.

Manchester United: Romero – Valencia, Bailly, Rojo, Darmian – Carrick, Pogba – Mychitarian, Lingard, Rashford – Ibrahimović

Miej chlopie litosc w pierdzieleniu tych bzdur...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 maja 2019, 18:44

masacra pisze:
28 maja 2019, 18:18
Arsenal doszedł do finału pucharu smietnika i ma niemała szanse na jego wygranie, to nagle puchar smietniak przestał byc pucharem smietnika.
Z nazwą Puchar Śmietnika nie polemizuję, gdybyś uważniej czytał moje posty zauważyłbyś że sam jej regularnie używam. Polemizuje ze stwierdzeniem że to gówno warty puchar, wart mniej niż Puchar Anglii. Dowaliłeś z takim określeniem do pieca i nie potrafisz przyznać że odpłynąłeś.

Liverpool ma teraz mocniejszy czas po okresie siedzenia w środku tabeli i nagle masacra obrósł w piórka. Rozumem przez przegrany finał z Sevilla parę lat temu spłynął po tobie, po finale pisałeś "to nic przegraliśmy, ten puchar jest gówno wart". Tak było?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2019, 18:54

Ciekawe czemu durny Kloop pare lat temu sie zabijał o puchar smietnika i zaliczyl jeden z lepszych meczy jakie widzialem gdzie dogonili Dortmund a cale Anfield po golu Lovrena szalalo :roftl3: Przeciez to jest Puchar smietnika...
genialne, 2 reprezentantow klubow ktore razem blisko 40 lat nic nie wygraly w Europie tworzą swoje wizje. Jeden przegral w finale, drugi przewalil final na wlasnym obiekcie w pofinale a szydzą z tego ze hohoh.Ajax ktory rozjechal Real Juve jest wypadkiem przy pracy..Manchester wystawial rezerwy w LE...kopalnia beki.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 maja 2019, 18:55

Po prostu pierwszy skład United wyglądał jak rezerwowy więc się zgadza ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2019, 18:59

Ozdobny bez mrugniecia okiem jest gotowy ze zlatana czy pogby zrobic rezerwowego. Romero mial obiecane granie w LE i gral cale rozgrywki.Tyle z tych teori. Rezerwami to gral LVG ale MOU?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 maja 2019, 19:10

sickstick pisze:
28 maja 2019, 18:44
Liverpool ma teraz mocniejszy czas po okresie siedzenia w środku tabeli i nagle masacra obrósł w piórka. Rozumem przez przegrany finał z Sevilla parę lat temu spłynął po tobie, po finale pisałeś "to nic przegraliśmy, ten puchar jest gówno wart". Tak było?
Jesli rpzez zwrot obrosł w piorka masz na mysli odczuwanie dumy z gry swojego zespołu, to oczywiscie, ze w te piorka obrosłem. Czemu mam sie tego wypierac czy wstydzic. Liverpool ma najmocneijsza druzyne za mojego kibicowskiego zycia i tylko totalny baran by nie nie obrosł w piorka w tym momencie. CO nie oznacza, ze zmieniam swoje podejsice do europejskich pucharow. Pisałem przed koncem sezonu ligowego, i rpzed awansem Liverpoolu do finalu LM (albo tuz po, niepamietam dobrze), ze ewentualne zwycieztwo tych rozgrywkach bede traktował jako nagrode pocieszenia po przegraniu mistrzostwa i zdania nie zmieniam. I nie zmienie niezaleznie od tego czy Liverpool wygra czy przegra w sobote. Natomiast, jak juz jest w finale, poknał te wszytskie Bayerny i Barcelony po drodze, to wypadałoby to jednak wygrac. I oczywiscie bede rozczarowany, a nawet wkurwiony jesli zwycieztwa nie bedzie. I choc nie pamietam co mówieł czy pisałem po fnale z Sewilla, to pewnie tez czułem wkurwienie. Bo jak juz sie awanoswało do finalu, przeszło sie te wszytskie połfinały i cwiercfinały, to ten ostatni mecz tez wypadało by wygrac. Szczegolnie ze za jego wygranie jest awans do LM. i choc sram na te rozgrywki to zdaje sobie sprawe z pieniedzy jakie tam sa i z tego, ze ma to niemały wpływ na funkcjonowanie i konkurencyjnosc na rynku transferowym mojego klubu. A Liverpool przez lige tego awansu nie wywalczył. Jesliby mial zapewniony awans, np jesliby w tym sezoie gdzie walczył o mistrzostwo, miał zajac 3 miejsce w grupie LM i grac na wiosne w Lidze Europy, to tego gówna bym za [ch**] nie chciał. Nawet jesli mialby ta lige europy ostatecznie wygrac. Zreszta zdaje sie, ze pisałem o tym na forum po porazce w Serbii albo w Paryzu.

Aczy jest puchar smietnika jest pucharem wazniejszym czynie od pucharu Anglii. Do czasu gdy nie było za jego wygranie awansu do LM Puchar Anglii dystansował dwie długosci puchar smietnika.. Odkiedy jest ten awans to sie troche pozmieniało ale sam pichar wazy mniej niz FA CUP. Mozesz to nazwac moim subiektywnym zdaniem. Jak chcesz. Ale poczytaj sobie fora anglojezyczne kibicow Premier League, to zobaczysz ktory puchar jest bardziej prestizowy dla wyspiarzy. Jasne ze kibic ligi włoskiej nie bedzie wiekszej wagi przykładał do pucharu anglii, bo [ch**] go on obchodzi. Ale sami Angole dalej mają swira na jego punkcie (chociaz duzo mniejszego niz jeszcze 10 lat temu, gdy niektorzy pojebancy potrafili sie spierac ze jest on na rowni z Liga mistrzow) i jego zdobycie jest niezwykle prestizowa sprawą. Zdobycie pucharu smietnika na nikim nie robiło i nie bedzie robic wrazenia. Chociaz wszyscy sie ciesza, ze Anglia znowu rządzi na kontynencie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2019, 19:13

To nie tak że kluby zaczęły mieć wyjebane na LE bo rozgrywki gorsze. Większość ekip na wiosnę bije się o puchary bądź mistrzostwo (w słabszych ligach) i rozgrywanie tych dodatkowych 2-4-6-8 a jak dobrze pójdzie 9 spotkań może przynieść więcej szkód niż pożytku. Najlepszym przykładem był w tym sezonie Eintracht, który bił się jednocześnie o top 4 w Bundeslidze. Mieli w pewnym momencie znakomitą sytuację w tabeli ale gra co trzy dni ich wykończyła. Efekt? Półfinał LE o którym za parę lat nikt nawet nie będzie pamiętać i... ledwie siódme miejsce w tabeli. Takich przypadków było z pewnością więcej, ale nie chce mi się już grzebać. Reasumując, jak się nie ma dostatecznie szerokiej kadry i ligowe cele do osiągnięcia to trzeba się skupić na tym co ważniejsze. Lepszy wróbel w garści.

Czemu polskie drużyny notorycznie dają ciała w LE? Bo im się nie chce w fazie grupowej latać po Gruzjach, Cyprach i Norwegiach. No i się nie opłaca.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 29 maja 2019, 14:28

Tymczasem coraz więcej przeczytać możemy o tym, że Pogba za 120 baniek w Realu, zaraz po Haradzie. Moim zdaniem - a zrobiłem sobie trochę czasu, by odpocząć po tym sezonie - to dobre rozwiązania. Ani on dla nas, ani my dla niego nie jesteśmy dobrym rozwiązaniem. Jedynie Ole może przekonać wszystkich, że jest inaczej, ale czy to nie jest przypadkiem mydlenie oczu?

Sporo krzyku także o Lukaku, który ma odejść do Interu. Jeśli dadzą dobry hajs to czemu nie? Belg miał tyle szans, by udowodnić swoją wartość i według mnie spalił się po pierwszym sezonie. Nie wiem też, czy jego argumenty (siła, wzrost) to jest to czego szukamy u napastnika. Gość budził moje ogromne nadzieje, sprowadziliśmy go za gruby hajs i okazuje się być kolejnym niewypałem. Nie wiem z czego wynika ta degrengolada.

Nasz trener podobno dostarczył listę do zarzadu, a tam o zawodnikach którzy mają wypierdalać: Rojo, Darmian i Sanchez w czołówce, ja bym dodał jeszcze Smallinga i Jonesa, ale oni dostali kontrakty, więc to raczej mokry sen kibica United. Ważne, by po wakacjach szatnia była wyczyszczona, szkoda że na bank zostanie w niej parodysta, Pan Kapitan, Ashley Young - tego na szczęście za chwile dogodni metryka.

W sprawie transferów do klubu pisze się o wielkich nazwiskach, a ja myślę - patrząc na to co gada Ole - że ściągniemy rzemieślników i Norweg stawia się w roli szlifierza diamentów. Nie wiem, czy współczesny futbol jest gotowy na takie bajki - Liverpool w sumie też kupował na zapleczu, ale to chyba trochę inna historia... Ogóle mamy 29.05 i nadal nic nie wiemy. Nie powiem, że po ostatnich latach spodziewałem się innego podejścia, a mimo wszystko mogliby zwołać jakąś konfe i powiedzieć co i jak.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 maja 2019, 14:48

Bassu pisze:
29 maja 2019, 14:28
Sporo krzyku także o Lukaku, który ma odejść do Interu. Jeśli dadzą dobry hajs to czemu nie? Belg miał tyle szans, by udowodnić swoją wartość i według mnie spalił się po pierwszym sezonie. Nie wiem też, czy jego argumenty (siła, wzrost) to jest to czego szukamy u napastnika. Gość budził moje ogromne nadzieje, sprowadziliśmy go za gruby hajs i okazuje się być kolejnym niewypałem. Nie wiem z czego wynika ta degrengolada.
60 mln funtów, Inter chce dać 30 mln w postaci Perisicia.
Bassu pisze:
29 maja 2019, 14:28
Rojo,
Nijak to nie pasuje do wypowiedzi Rojo i przecieków ze sztabu. Ole chce spróbować go jako DM.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 maja 2019, 14:55

Rojo jako DM? :badziewie: :roftl3:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 maja 2019, 14:55

Ewentualna sprzedaż Lukaku będzie kwintesencją obecnego United. Gość od 16 (!!) roku życia zamiata każdą ligą w której gra, niedawno United wydali na niego ciężkie miliony wygrywając rywalizację z wieloma chętnymi, teraz zagrał jeden słabszy sezon (i tak zwieńczony 12 golami - więcej niż Rash czy Martial) i już mówi się o ewentualnej sprzedaży, za kwotę niższą niż zakup 2 lata temu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 maja 2019, 15:16

Warto zobaczyć na nasze transfery od ms 2014... nie licząc Fellsa,Maty kupionego za Moyesa przebudowa skladu zaczela sie po ms 2014 z przyjsciem LVG. Jedziemy

Ander- odszedl
Depay-Odszedl
Bastian-odszedl
Shaw- podstawowy zawodnik ze swoimi przygodami
Morgan- odszedl
Rojo- poza pewnym okresem u MOU facet to dramat
Di maria-odszedl po sezonie
Falcao- dramat
Blind- odszedl
Darmian- facet nie gra nic i odejdzie
Martial- Dobry transfer ale licze na duzo wiecej, potencjal kosmiczny tylko chceci.....
Romera- doskonaly transfer, tej klasy bramkarz za friko?

Za MOU
Zlatan-odszedl
Miki-odszedl
Bailly- mial swietne okresy ale kontuzje powoduje ze nie umie zlapac rytmu, tez na wylocie
Pogba- nie jest to na co kazdy liczyl, moze odejsc
Lukaku- tez na wylocie
Sanchez- bez komentarza
Fred- facet ma papiery ale musi dostac szanse kilku meczy z rzedu.
Lindelof- po 1 beznadziejnym sezonie u Ole podstawowy obronca
Matic- 1 dobry drugi beznadziejny sezon

Przeciez to jest k.... dramat..

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 maja 2019, 15:41

MGiggs pisze:
29 maja 2019, 15:16
Lindelof- po 1 beznadziejnym sezonie u Ole podstawowy obronca
U Jose już był.

Ibry bym tu nie wrzucał, bo swoje zrobił i był wiekowym piłkarzem co przyszedł za darmo.

Dla mnie z tych wszystkich na plus:

Pogba, Matić, Linde, Bailly, Lukaku, Shaw, Romero, Martial, Di Maria, Herrera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”