Real Madryt (zbiorczy) - Strona 184

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 paź 2005, 19:42

Dombroś pisze:Na jedenj stronce przeczytałem że niemal pewne jest że w Gran Derby nie wystąpi RONALDO
Też to czytałem, ale źródło to marca więc :lol: Poza tym spodziewałem się takich bajek. Naturalnie jest to ściema. Ronaldo na 90% zagra IMHO.

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 01 lis 2005, 16:49

Ultras-Sur pisze:Nawet nie podałes źródła na którego podstawie tak twierdzisz więc za baardzo nie chce mi sie w to wierzyć.
Moim zdaniem to też jest plota, jeżeli opublikowała to 'marca' to prawdy w tym jest niewiele...
Będzie musiał liczyć na przebłysk Ronniho, który ostatnimi czasy coś strzela ale to i tak nie ten sam Robinho z Santosu
Może i coś z tego chłopaka będzie ale coś mam dziwne przeczucie że to nie jest jakiś supertalent :roll: - bedzie grał porządnie ale nie będzie czarował jak nasz Messi :twisted:
Niggaz pisze:Naturalnie jest to ściema. Ronaldo na 90% zagra IMHO.
Ile to już takich plotek było... co zbieram info do newsów to takie bzdety się przewijają :wink:
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 lis 2005, 19:48

Robson jeszcze się przelamie. Co mecz jest jednym z najlepszych naszych graczy wyróżnia się, duzo drybluje szuka gry. Co wazne jest mlody, jak narazie uwazam ze ma ogromnego pecha pilka czesto po jego strzalach minimalnie mija słupki i poprzeczki lub tez zatrzymuje się na nich. Jest bardzo czesto faulowany, drybluje z gracją radze zobaczyć co zrobił z obrońcą przed podaniem do Raula gdy ten strzlil bramke w meczu z Rsenborgiem. Fakt dorobku bramkowegio nie ma imponujacego 2 gole i chyba 3 asysty lub 2. Problem wydaje mi się że tkwi w presji, choć wszyscy (albo i nie wszyscy) wiemy na co go stać. W PK moim zdaniem przyćmił Ronaldinho, który wtedy napewno nie blyszczal, był bez formy, teraz Robson jest bez formy lub ma problemy z presja. Będzie dobrze ja proponuje go narazie nie skreślać. A Messi to całkiem inna bajka, napewno jest dobry, a w szczeg.olności bardzo szybki bo napewno w dryblingu do Robinho odstaje troche. Ale tez gra bardzo dobrze. A zdanie kibiców Barcy i Realu na temat tych dwoch kopaczy jest strasznie nieobiektywne :? .

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 01 lis 2005, 21:44

jak narazie Galaktyczni prowadza do przerwy z Rosenborgiem 2-0...

W 26 minucie niejaki Dorsin z Rosenborga strzelil samobója a drugą bramke dla Królewskich (co dla mnie ważne) strzelił Guti w 41 minucie...

Mnie tylko irytuje fakt iż ani na TVP ani na P Sport nie jest transmitowany ten mecz ani nawet mecz Milanu, Liverpoolu czy Chelsea..

ok czas na 2 połowe...

Ave

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 lis 2005, 21:47

Robinho miał udział przy dwoch brameczkach przy drugiej zaliczyl kolejną asyste, zas przy pierwszej ejgo strzał sparował na noge Dorsin'a jego klubowy kolega Espen Johnsen.

Dla ciekawostki podam że Real gdy gral w grupie z Rosenborgiem to wygrywał LM :wink:

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 01 lis 2005, 21:51

Jak na razie Real robi to co do nich należy. Robinho trudzi się jak może i to procentuje. O wynik jestem spokojny, mam nawet nadzieje, że Królewscy z tego rezultatu zrobią jeszcze bardziej korzystny.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 01 lis 2005, 21:57

Toudinho pisze:duzo drybluje
za duzo
Toudinho pisze:Dla ciekawostki podam że Real gdy gral w grupie z Rosenborgiem to wygrywał LM
nie tym razem

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lis 2005, 22:44

Toudinho pisze:A Messi to całkiem inna bajka, napewno jest dobry, a w szczeg.olności bardzo szybki bo napewno w dryblingu do Robinho odstaje troche.
Podstawowa różnica widoczna jest w ilości przełożeń nogi nad piłką na sekundę (il.przeł./s). Bardziej ambitni mogą sobie jeszcze zapamiętać, że podstawową jednostką tej wartości jest 1 Robson.
Z racji tego, że Messi nie lubuje się w tego typu praktykach może się niektórym wydawać, że ma słaby drybling. Prawda jest jednak taka, że Leo ma po prostu zupełnie odmienny styl dryblingu. W jego przypadku wszystko opiera się w zasadzie na tym, że ma bez przerwy piłkę przy nodze. Nie wypuszcza jej daleko dzięki czemu ani na chwilę nie traci nad nią kontroli a jego szybkie ruchy dodatkowo dają mu przewagę nad każdym przeciwnikiem. Taki drybling jest może mniej efektowny, ale dużo bardziej efektywny.
Co do reszty to się zgadzam chyba mniej więcej :roll: :wink:

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 01 lis 2005, 22:50

Toudinho pisze:A Messi to całkiem inna bajka, napewno jest dobry, a w szczeg.olności bardzo szybki bo napewno w dryblingu do Robinho odstaje troche.
Taka opnia wymaga jedynie trzech słów: LOL
A teraz do zabawek Toudinho!

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 lis 2005, 22:56

Niggaz pisze:Podstawowa różnica widoczna jest w ilości przełożeń nogi nad piłką na sekundę (il.przeł./s). Bardziej ambitni mogą sobie jeszcze zapamiętać, że podstawową jednostką tej wartości jest 1 Robson.
Jako zart dobre. Ale spokojnie Robinho jeszcze pokaze klase. Narazie mozemy zganiac na presje, aklimatyzacje oraz brak formy, ale na wiosne chyba coś powinno ulec zmianie, z pewnoscia wtedy bedzie mozna cos wiecej powiedziec na temat gry Robinho.

Co do zwodow Messiego, hmm krótko przy nodze? Czasami moze i tak a w tym meczu co Leo dostał niesłuszna zołć widzialeś takie cos jak markowal strzał, pilka spadała on byl na 20 metrze i udawał ze strzela lecz skleił ją na glebe i odziwo wypuscil ja na 3 m (a moze i wiecej), wiem powiecie ze pilka byla z bardzo wysoko i ciezko takie cos plasowac, poźniej puszczał sobie 2x piłke miedzy obroncow wykorzystujac swa szybkosc, jest bardzo ruchliwy ale jego technika jest srednia w porownaniu z Robinho wrecz slaba.Fakt zachwyca najprostrzym stylem gry, i za to naleza sie pochwaly bo jak narazie wychodzi mu to wysmienicie. I zgadzam sie z tym iz drybling Leo jest mało efektowny, zato efektywny ale jesli Robinho połaczy efektywnosc z efektownoscia...a napewno potrafi to polączyć.
Robinho ma duzo strat jak narazie ale Ronaldinho nie ma strat :?: lub inny gracz ktory bazuje na fenomenalnej technice :?:

No i zwycięstwo 2:0, Lyon rozgromil Pireus 1:4 na gorącym terenie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lis 2005, 23:01

Toudinho pisze:jest bardzo ruchliwy ale jego technika jest srednia w porownaniu z Robinho wrecz slaba.
:o :rotfl:
Leo Messi słaby technicznie :pogrzeb:
Dziękuję. Nie mam więcej pytań.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 lis 2005, 23:05

Niggaz pisze:Leo Messi słaby technicznie
No napewno do wirtuozow nie nalezy, do C.Ronaldo Ronaldinho, Ibrry czy Robinho i innych mu duzo brakuje.

welcome pisze:Taka opnia wymaga jedynie trzech słów: LOL

LOL składa się z trzech słow :?: ciekawe, do ksiazek zapraszam...

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 01 lis 2005, 23:08

jest bardzo ruchliwy ale jego technika jest srednia w porownaniu z Robinho wrecz slaba
jak sie czyta takie komentarze to normalnie mozna spasc z krzesła :angry2: rozumiem ze kibice Realu są slepo zapatrzeni w boskiego Robinio, i nie wiedzą innych graczy którzy wcale nie są gorsi od brazylijczyka :!: jakbys zobaczył mecze w których grał Messi to moze bys zmienił zdanie, bo przekładanie nogi nad piłką to wielką techniką nie jest :P

a co do meczu Realu z Rosenborgiem to wtgrali, ale czy grali dobrze to niewiem, wazne ze awansowali ale grupe nie mieli wcale silną :!: czekam na mecz z Lyonem, który rozjechałdzisiaj greków

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 01 lis 2005, 23:08

Boże, czasami wręcz nie moge tego czytać :roll:
po cholere wy się kłócicie, przecież wiadomo, że zawsze kibice Realu będą bronić swoich piłkarzy, a kibice Barcelony swoich

a co do dzisiejszego meczy, to bezapelacyjnie najlepszy na boisku byl dziś Casillas i tylko dzięki niemu Real dziś nie przegrał...cieszy zwycięstwo, choć nadal mamy 3 pkt. straty do Lyonu...przy okazji, gratuluje wyjścia z grupy ;).
Pierwsza połowa dzisiaj świetna, druga niestety beznadziejna...naprawde wielkie brawa i wielkie podziękowania dla Ikera...

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 01 lis 2005, 23:35

Toudinho pisze:
No napewno do wirtuozow nie nalezy, do C.Ronaldo Ronaldinho, Ibrry czy Robinho i innych mu duzo brakuje.
Rozumiem, że według Ciebie wyznacznikiem świetnego dryblingu są przekładanki, rowerki i cholera wie co jeszcze. Maradona bez tego mijał przeciwników jak tyczki. I tak samo robi Messi. Taki drybling na pewno jest szalenie efekciarski, ale nie znaczy to wcale, że jest zawsze skuteczny. A już na pewno nie można tego rozpatrywać w takich kwestiach, że ktoś kto dysponuje taką kiwką jest lepszy niż ten drugi-bez kiwki.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”