Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1856

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 lis 2015, 22:47

Tomusmc pisze:Przypomnę, że Hernanesa chciał Allegri, a 3/4 forum z Serie A uważało Dybalę za mega talent
Bo Dybała to jednak talent, to że w tym Juventusie nie może pokazać jak dotąd dużo nie znaczy że jest nikim

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 lis 2015, 22:47

Kosmos jakiś. Strach pomyśleć gdzie byłby Juventus, gdyby nie Buffon. Przekozak, jak można było nie nominować go do złotej piłki? Strach pomyśleć, gdzie byłby Juventus...

Allegri ma w głowie tysiąc pomysłów ale ani jednego konkretnego na ten Juventus. Nie widać poprawy ani o milimetr. Cierpieliśmy z Sassuolo, cierpieliśmy z Torino i dziś cierpieliśmy. Inna sprawa, że piłkarze też nie pomagają, nie ma na kim oprzeć gry. Jeden Pogba, to za mało. Dziś cudem dowieźliśmy remis ale swoją grą bliżej jesteśmy totalnej katastrofy niż poprawy. Sam zaczynam mieć wątpliwości czy Allegri ogarnie ten burdel. Potrzebny jest wstrząs tak trenerowi, jak i niektórym zawodnikom.

Marotta zawalił okno, nie ma co do tego wątpliwości. Mandzukić i zwłaszcza Hernanes, to mega wpadki póki co. Na niego spada również odpowiedzialność za brak rozgrywającego, o którego od dawna prosił Allegri. Daleki jednak jestem od zwalniania Zezola, nie przesadzajmy. Dał nam bardzo dużo dobrego i jedno nieudane okno nie może rzutować na całej jego karierze w Turynie. Inna sprawa, że Allegri ma materiał słabszy niż rok temu ale zdecydowanie lepszy niż na dziesiąte miejsce w Serie A i taką grę z Monchengladbach, jak dziś. Jestem zwyczajnie zdołowany tym Juventusem.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 lis 2015, 22:50

League pisze:
Tomusmc pisze:Przypomnę, że Hernanesa chciał Allegri, a 3/4 forum z Serie A uważało Dybalę za mega talent
Bo Dybała to jednak talent, to że w tym Juventusie nie może pokazać jak dotąd dużo nie znaczy że jest nikim
Po niecałym jednym sezonie w przeciętnym sezonie to jedynie talent jakich wiele. Cholernie przepłacony póki co, przepraszam, ale ja nie mogę patrzeć na jego grę wiedząc jak był chwalony i jakie pieniądze na niego poszły. Od początku byłem sceptyczny jeśli chodzi o jego transfer i póki co nic nie zmieni mojego zdania. Może wlaśnie nowy trener pokaże, że ten zawodnik jest wart 32 mln ojro

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 03 lis 2015, 23:03

Taka mała dygresja: komentatorzy dzisiaj zwrócili uwagę na ilość spotkań Moraty bez gola. Prawda jest taka, że on u nas nigdy nie złapał regularności strzeleckiej czy czysto piłkarskiej. Powoli zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że niekoniecznie jest to materiał napastnika, na którym można budować przyszłość.

W zespole ewidentnie wygasła chemia. Nikt nie chcę za siebie umierać na boisku.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 lis 2015, 23:37

Borussia Moenchengladbach - Juventus FC 1:1

Chu..., dupa i kamieni kupa.
:witam:

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 04 lis 2015, 8:42

W zespole ewidentnie wygasła chemia. Nikt nie chcę za siebie umierać na boisku.
Raczej nie wytworzyła się. To nowy kształtujący się zespół, potrzebujący czasu, którego nie ma.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 lis 2015, 9:22

Chcialbym dzis ujrzec news o zwolnieniu Maxa, ale to chyba jest malo realne. :roll:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2888

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 04 lis 2015, 18:25

Ja już chyba też nie widzę sensu żeby Max się dłużej męczył bo pomysłu na wyjście z sytuacji to on chyba nie ma.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 993
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 04 lis 2015, 18:32

Dochodzimy do sytuacji podobnej jak było z Del Nerim. Niby osiągnął sukces w poprzednim sezonie, klub był wysoko, ale w obecnej chwili jest kiepsko. Maks ma na prawdę dobrą ekipę, ławka jest mocna, ale w ogóle nie potrafi wykorzystać potencjału jaki ma. Do tego dochodzi, BARDZO KIEPSKI okres przygotowawczy, w którym rozegrano bardzo mało spotkań, drużyna w listopadzie dalej nie posiada schematów, do tego, rzuca taktykami jak tylko może, robi bezsensowne rotacje, plecie bzdury o powolnym wprowadzeniu np. Dybali, kiedy to w ataku, mamy tylko gorszych od niego, Allegri kolejny raz wykorzystał szansę po poprzedniku, potrafił coś poprawić, ale kiedy sprzedano mu 3 piłkarzy z trzonu, to zamiast dalej budować drużynę na podobnym schemacie, elementach, wszystko rozpieprzył. Dziś nie wiemy czy Hernanes to OŚP czy DMF, Cuadrado czy to ŚP, ŚN, RWB... Alex Sandro to LO czy LP, CMF? [ch**] wie, sam się zgubiłem.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 lis 2015, 22:34

Podobno krecimy sie wokol Lavezziego, ktory mialby zasilic nas w styczniu. Argentynczyk to przede wszystkim prawoskrzydlowy, ale z braku laku zagra po drugiej stronie, a z oststnim podaniem u niego tak dobrze jak u Caudrado. Wychodzi wiec na to, ze idziemy w strone 4-3-3, mimo ze w lecie sprzedalismy Comana.

Niech to posluzy za podsumowanie dzialan Marotty.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 lis 2015, 22:36

Chcesz oceniać Lavezziego przed transferem? Przecież wiadomo, że nie przyjdzie Aguero czy Lewy więc dla mnie można zaryzykować. Kwestia jakie warunki bo najlepsze by było wypożyczenie

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 lis 2015, 22:40

przecież to kolejny Hernanes, przyblakła gwiazdka mająca najlepsze za sobą, a brany pod uwagę bo zna Serie A bo Marrotta na innych zawodników przeważnie ślepy. Kolejna zmiana formacji i okazało się że wracamy do taktyki gdzie został sprzedany gracz o wiekszym potencjale od Ezequiela na nią.
Szkoda gadać

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 lis 2015, 22:45

Jednak doświadczenie w ataku. Każdy, kto zna się na Serie A wie, że Lavezzi grał bardzo fajną piłkę dopóki nie przeszedł do PSG. Tam się nie odnalazł, a u Nas mógłby się odrodzić. Mandzu to inna para kaloszy jakby ktoś chciał o nim w ogóle wspomnieć

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 lis 2015, 22:52

Kontrakt konczy mu sie w lecie.

Nie oceniam go, ale wspominam o jego predyspozycjach i slabosciach. Motorocznie byl to zawsze dobry zawodnik, ale bramek nigdy wielec nie strzelal, a ostatnie podanie nie jest jego wizytowka. Nie sklamie tez, gdy napisze, ze Argentynczyk lepiej czuje sie po prawej stronie.

Marotta narobil sporego bajzlu w lecie, a co gorsza chcac to naprawic moze jeszcze baedziej zaszkodzic.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2015, 22:56 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 lis 2015, 22:54

Poczekajmy ;) ja jestem za bo nic lepszego nie dostaniemy, tego nie da się ukryć, a ja Lavezziego zawsze lubiłem. Tevez też przychodził jako "odpad" i jeszcze dychę dostał. Ja jestem pewien, że zarząd widzi co się dzieje i nie chce zrobić kolejnego babola. Być może ten sezon ich czegoś nauczy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”