FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 187

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 sie 2006, 12:26

@Mich@lG nie zgodze sie z Toba ze Thuram na pewno zagra dzisiaj. W tak waznych spotkaniach Frank nie wymienia nigdy w czasie gry srodkowych obroncow, wiec turdno mi wyobrazic sobie sytuacje, ze w polowie meczu schodzi Marquez albo Poyol.

Chociaz byc moze to sie zmieni, bo szczerze mowiac to Olequer mimo iz jest dobrym graczem to do Thurama mu troche brakuje. A szczegolnie w srodku obrony nie najlepiej mu idzie, wiec moze dlatego Frank nie zmienial nigdy srodka obrony.

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 25 sie 2006, 12:29

A ja stawiam, ze Thuram zaliczy chociaz epizod....mysle, ze wejdzie na jakies 20 minut. Zobaczymy kto miał rację :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2006, 12:35

Wiele zależy od tego jak się będzie przedstawiał wynik spotkania. Jeżeli będziemy prowadzić to Mister może sobie pozwolić na praktycznie każdy rodzaj zmiany, ale wątpię, aby ryzkował jakieś większe przetasowania w przypadku chociażby remisu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 sie 2006, 12:44

no zobaczymy Mich@lG :D

ciekawy jestem kto mial racje

@Niggaz wg mnie nawet jak bedziemy wygrywac jedna bramka to Frank nie zaryzykuje, chyba ze wynik bedzie wyzszy na nasza korzysc.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2006, 13:06

Taka ciekawostka :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 sie 2006, 13:10

Niggaz pisze:Taka ciekawostka
Coś mi w tym nie pasuje. Czemu niby ochraniaczy nie pozakładali? :think:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 25 sie 2006, 13:15

Co oni wszyscy z pogrzebu wrócili? :lol:

Chyba trochę reżyserka była bo nie wierzę, że chłopaki się codziennie tak ubierają... Żaden luźno nie był ubrany - jakaś bluza, dżinsy - wszyscy garniaki...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2006, 13:18

To oczywiste. Generalnie to zawodnicy przychodzą na trening czy mecz ubrani tak jak lubią a nie wszyscy w garniakach. Być może ten filmik to otwarcie nowych szatni czy coś takiego.
brylancik pisze:Coś mi w tym nie pasuje. Czemu niby ochraniaczy nie pozakładali?
Są tak zajebiści, że nie potrzebują :P

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 25 sie 2006, 13:19

Taka ciekawostka
Czyżby ktoś z zawodników chciał zrobić karierę w branży filmowej :> :?: Ot, taki kataloński Dhorasso :wink:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 sie 2006, 14:02

Niggaz pisze:Być może ten filmik to otwarcie nowych szatni czy coś takiego.

To było dwa sezony temu. Spójrz na spodenki i getry. Nie jest to otwarcie nowej szatni, bo to miało miejsce przed tym sezonem. Ale ciekawe czemu w gajerach? A tak odbiegając od tematu to Dani Alves dostał nagrodę najlepszego zawodnika zeszłej edycji Pucharu UEFA. Powinniśmy się nim zaiteresować przed następnym sezonem, takie jest przynajmniej moje zdanie. Sylvinho i Gio mogą już nie być w formie na następny sezon (troche wybiegam w przyszłość ale co tam) i transfer Alvesa byłby świetnym rozwiązaniem. Wtedy Zambo na lewą, a Brazylijczyk na prawą i jedziemy.

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 25 sie 2006, 14:19

MOim zdaniem jest juz przesadzone ze Gio albo Sylwek odejdą po tym sezonie..na miejsce któregos z nich przyjdzie zapewne obronca w wieku do 27 lat...taka mala zmiana pokoleniowa :) Alves...już przed tym sezonem Sevilla chciala za niego chyba 20 mln euro, wiec strach pomyslec ile bedzie chciala, jesli Dani rozegra kolejny wspanialy sezon.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 sie 2006, 14:40

fcb24.com pisze:Jeżeli chodzi o stadion, prezydent powiedział, że "wygląd stadionu nie zmieni się drastycznie. Myślę, że Francesc Mitjans (jeden z architektów stadiony) wyprzedził swoją epokę. Camp Nou jest cudowne, my chcemy je tylko zmodernizować. Między innymi, chcielibyśmy zwiększyć liczbę siedzeń o 20 tysięcy".
:shock: Blisko 120 tysięcy miejsc, to byłoby coś. Takie plany ma podobno Laporta. Pragnie również zdudować nowe Palau Blaugrana, Mini Estadi ma zostać tak jak stoi i nadal być stadionem drugiej drużyny Barcy. Nowe Palau też byłoby śiwtną sprawą, bo koszykarze, szczypiorniści i hokeiści na wrotkach mieliby lepsze zaplecze co może zaowocować wynikami.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 25 sie 2006, 14:45

Przecież o odejściu kogoś z dwójki Gio/Sylvinho po tym sezonie mówiło się już jakiś czas temu - najprawdopodobniej odejdzie ten, który w nadchodzącym sezonie będzie prezentował gorszą formę a co za tym idzie - mniej grał.
Chyba też nikogo nie zdziwi odejście Bellettiego - no chyba, że będzie miał sezon życia i cały czas utrzyma taką formę jak w dotychczasowych meczach (widzieć Belletiego skutecznego w obronie i posyłającego dośrodkowania w pole karne, a nie 10 metrów za bramkę - to jest coś 8) ) i będzie w stanie nawiązać równorzędną rywalizację z Zambrottą. W co osobiśnie nie bardzo wierzę. Gdyby tak się jednak stało to być może zaproponują mu kontrakt na kolejny rok. Ale, jak napisałem - to bardzo mało prawdopodobna możliwość.
W takim wypadku, po odejściu Gio/Sylvka i Hausa - ściągnięcie przynajmniej jednego obrońcy to minimum. Tylko czy koniecznie Alvesa :?: W końcu na prawej stronie :arrow: Zambrotta, a za jego zmiennika może robić Oleguer. Ja osobiście chętniej oglądam go na boku obrony niż na środku - wydaje mi się tam pewniejszy w grze, a ofensywne inklinacje można mu "wyrobić". Zresztą, przypomina mi się taki moment meczu z Chelsea, gdzie Oleguer pobiegł do przodu, ograł Robbena i groźnie dośrodkował. Co prawda jedna jaskółka wiosny nie czyni i Oleguer raczej Zambrottą nie będzie, ale...
Na miejsce Oleguera jako czwartego środkowego obrońcy może wejść jakiś wychowanek :idea:. Wtedy nie trzeba ściągać prawego obrońcy, jakim jest Alves, ale lewego. A przez najbliższy rok można spokojnie postarać się o zakontraktowanie jakiegoś znanego już zawodnika czy też wypatrzenie talentu (tak jak Arsenal wypatrzył Eboue).
Zresztą, to wszystko spekulacje na odległy czas - sezon dopiero się zaczyna, obecne mercato jeszcze się nie skończyło i do następnego daleko. Na razie niech sztab trenerski skupi się na obronie dotychczasowych tytułów :twisted: i zdobyciu nowych. Na szukaniu wzmocnień na kolejny sezon niech skupi się Txiki 8)

EDIT:
krzychu212 pisze:Blisko 120 tysięcy miejsc, to byłoby coś.
Tylko czy to ma sens :?: Przecież już teraz komplet jest chyba tylko na Gran Derby. Nawet w LM nie można osiągnąć tej mitycznej "100" przez regulacje UEFA.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2006, 16:12

krzychu212 pisze:Sylvinho i Gio mogą już nie być w formie na następny sezon (troche wybiegam w przyszłość ale co tam) i transfer Alvesa byłby świetnym rozwiązaniem.
Równie dobrze, Alves móze grać słabo w następnym sezonie :roll: Póki co Sylvinho jest w życiowej formie. W poprzednim sezonie również grał świetnie. Daniel z kolei ma za sobą dopiero jeden bardzo dobry sezon.

Jestem zwolennikiem jego transferu, ale nie na miejsce Sylvinho.
iceald pisze:Chyba też nikogo nie zdziwi odejście Bellettiego
Mnie by zdziwiło, ale nic takiego się raczej nie stanie. Dlaczego miałby odchodzić :> Jest w dobrym wieku i nadaje się dobrze na zmiennika na prawą stronę. Zawodników, którzy mogliby nawiązać równorzędną rywalizację z Zambrottą jest niewielu.
Zupełnie nie rozumiem dlaczego według Ciebie Haus ma małe szanse na przedłużenie kontraktu :>

Odnośnie Oleguera to nie zrobimy z niego typowego bocznego obrońcy ponieważ brakuje mu techniki i szybkości. Po prostu. Jest dobry, ale tylko w destrukcji i tego się raczej nie zmieni.

IMO po sezonie może odejść Gio a co dalej zadecyduje trener i zarząd tego nie wiem. Jeżeli przyjdzie Alves to Zambro pójdzie na lewą, Sylvinho jako jego zmiennik, Daniel na prawą i Belletti jako jego zmiennik.
iceald pisze:Tylko czy to ma sens Question Przecież już teraz komplet jest chyba tylko na Gran Derby. Nawet w LM nie można osiągnąć tej mitycznej "100" przez regulacje UEFA.
Komplet jest nie tylko na Gran Derby. Poza tym w orzypadku spotkań z lepszymi drużynami nie zawsze łatwo jest dostać bilety, ponieważ większość osób wchodzi na karnety i zaczyna brakować miejsce. Zwiększenie ilości miejsc to dobry pomysł. Jeśli chodzi o regulacje UEFA to chyba wiążą się one z ogólną ilością miejsc na stadionie a więc wraz z ich wzrostem wzrośnie też ilość miejsce dopuszczona przez UEFA. Tak mi się przynajmniej wydaje. Chodzi o to tylko, aby była jakaś tam wymagana liczba wolnej przestrzeni dla bezpieczeństwa.

[EDIT]
Dobra ludki spadam na mecz powoli. Trzeba jeszcze zebrać ludzi i przejąć pub :P Drugie z sześciu trofeów będzie nasze 8)

Vamos!

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 sie 2006, 19:05

heh jeszcze skarga Espanyolu rozpatrzona pozytywnie. Ale najlepsze jest to, ze Espanyol chce powtorzenia drugiego meczu (czyli gdzie przegrali 3:00 mimo iz puyol i xavi grali ponoc "nieprawnie" w pierwszym spotkaniu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”