FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1869

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 kwie 2014, 17:34

szefu91 pisze:Nie sądzę. Tam też więcej się łamał, to i więcej odpoczywał.
O czym Ty mówisz? Fabregas swego czasu w Arsenalu zanim przeszedł do Barcelony był po Czawim drugim najlepszym rozgrywającym na świecie. Fajnie jakby chciał wrócić do Arsenalu... Na plecach bym go przyniósł z Barcelony do Londynu.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 kwie 2014, 17:37

Jeśli serio myślicie,że Barca gra słabo jest winą Cesca to proponuje wziąć prysznic i to najlepiej zimny..To nie wina Cesca,że gra bez formy tylko trenera,który go wystawia !!
Odszedł Thiago tym samym straciliśmy jedną alternatywę w pomocy więcej...Nie trzeba byłoby szukać teraz nowego pomocnika(o ile szukamy)...Sergi Roberto - Jonathan dos Santos nie dawają drużynie nic poza odpoczynkiem dla kluczowych zawodników w początkowych fazach CdR.

Jak pisałem wcześniej potrzebne są następujące transfery i dalej będę się nich trzymał...I wcale nie uważam,że Berbatov i Klose byliby za starzy...Chodzi o zwiększenie konkurencji,danie odpoczynku Messiemu jak tak nie potrafi biegać w najważniejszych meczach sezonu...Przypominam,że gdy Larsson był w klubie nikt nie przypuszczał,że to może odegrać jakąś rolę,a tymczasem dzięki niemu wygraliśmy LM :) Mieliśmy szansę na wycięgnięcie Berbatova,Etoo przed sezonem nie skorzystaliśmy...O ile Lewandowski był nie realną opcją(boi się konkurencji,woli otoczenie niemieckie) tak nie możemy sobie pozwolić,aby znów straciliśmy szansę na jakąś doświadczoną 9 :)
BaQ uważam,że opcja "Jackson Martinez" jest mało prawdopodobna - zbyt duża ilość kasy trzeba włożyć,a biorąc pod uwagę,że na rynku są tańsze opcje to warto z nich korzystać a np. wzmocnić środek obrony dwoma obrońcami światowej klasy...No ale jak pisałem wcześniej to niestety nie FM,my sobie możemy a zarząd i tak ma to w dupie i rujnuje klub :(

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 kwie 2014, 17:41

Nie jestem na czasie. To jak jest z tym Waszym zakazem transferowym? Barcelona się odwołała i zmniejszyli karę? Bo tak piszecie o tych transferach i nie wiem jak jest.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 kwie 2014, 17:45

guru pisze:Nie jestem na czasie. To jak jest z tym Waszym zakazem transferowym? Barcelona się odwołała i zmniejszyli karę? Bo tak piszecie o tych transferach i nie wiem jak jest.
Każdy kibic Barcy łudzi się,że jednak ta kara zostanie zawieszona :) Obecnie zakaz nadal jest :/

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 kwie 2014, 19:11

Neymar i Alba wypadają na 3-4 tygodnie.
Bartra być może da radę zagrać z Bilbao, ale to nic pewnego.

Ciężka końcówka sezonu wam się szykuje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 kwie 2014, 19:32

ddemon pisze:O ile Lewandowski był nie realną opcją(boi się konkurencji,woli otoczenie niemieckie)
konkurencji? w sensie Ceska? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 kwie 2014, 19:46

Sammyy pisze:Neymar i Alba wypadają na 3-4 tygodnie.
Bartra być może da radę zagrać z Bilbao, ale to nic pewnego.

Ciężka końcówka sezonu wam się szykuje.
Sezon już się dla nas skończył. Mogą przegrać wszystko do końca. Nobody cares.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 kwie 2014, 20:07

fieldy pisze:
ddemon pisze:O ile Lewandowski był nie realną opcją(boi się konkurencji,woli otoczenie niemieckie)
konkurencji? w sensie Ceska? :mrgreen:
Chodziło mi bardziej o pozycję Messiego....
Barcelona potrzebuje klasycznej 9,zawodnika,który nie będzie grymasił,że siedzi na ławce,rozegra określoną ilość minut...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 kwie 2014, 20:27

No i widzicie. Trzeba było sprzedać latem Fabregasa, a nie wyśmiewać Moyesa, to teraz by nie było żalu :lol:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 kwie 2014, 22:04

To wszystko to nie są problemy.
Problem jest tylko jeden, Pinto odchodzi.

Ja z reguły jestem optymistą, ale teraz czuję, że szykuje się nam prawdziwa katastrofa.
W klubie nie zostanie ani jeden piłkarz, który ma coś ciekawego do powiedzenia, nie będzie żadnego faceta, który mógłby ruszyć szatnią itd.
Kilka koszmarnie trudnych lat nas czeka. Ja pierdzielę.

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 17 kwie 2014, 22:40

BarcaQzYN pisze: W klubie nie zostanie ani jeden piłkarz, który ma coś ciekawego do powiedzenia, nie będzie żadnego faceta, który mógłby ruszyć szatnią itd.
bez fatalizmu proszę :bicz:

wystarczy zatrudnić bardzo dobrego trenera. on ruszy szatnią.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 kwie 2014, 23:13

fan_R10 pisze:
BarcaQzYN pisze: W klubie nie zostanie ani jeden piłkarz, który ma coś ciekawego do powiedzenia, nie będzie żadnego faceta, który mógłby ruszyć szatnią itd.
bez fatalizmu proszę :bicz:

wystarczy zatrudnić bardzo dobrego trenera. on ruszy szatnią.
Fatalizm to zupełnie coś innego. To przeświadczenie, że z góry wszystko jest już zaplanowane a człowiek nie ma wpływu. Miałeś zapewne na myśli defetyzm. Sorry, ale to kurewsko rażący błąd. :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 kwie 2014, 23:53

No właśnie, słuchaj się Ebiego.

Ona ma w defytyzmie duże doświadczenie.

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 18 kwie 2014, 9:06

[/quote]
Fatalizm to zupełnie coś innego. To przeświadczenie, że z góry wszystko jest już zaplanowane a człowiek nie ma wpływu. Miałeś zapewne na myśli defetyzm. Sorry, ale to kurewsko rażący błąd. :wink:
podziękował :smoke:

tak więc stanęło na defetyźmie, do którego jestem w pełnej opozycji, bo wierzę że mistrz espanii jest jeszcze w zasięgu. i niech mi nikt nie mówi że nie jest.

ostatnio widziałem fajny tytuł na onecie " messi może odpalić w każdym momencie" i to jest kurna prawda

ps.
już pisząc to trudne słówko "fatalizm" przeczuwałem że coś spier.dolę :lol:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 18 kwie 2014, 9:56

Według TV3 jesteśmy gotowi puścić Messiego do PSG za 250 milionów :D Latem wpłynęło za niego pięć różnych ofert, w tym jedna od... Realu. Otoczenie Argentyńczyka uważa, że nie jest on odpowiednio traktowany (cokolwiek to znaczy), a sam Leo jest rozczarowany, że Barcelona skupiła się na transferze Neymara zamiast na sprowadzeniu jego ziomka Aguero.
Jeszcze miesiąc temu Messi mówił, że chciałby zakończyć karierę na Camp Nou. Pewnie nic się od tego czasu nie zmieniło, kilka złych meczów i karuzela ruszyła, ale w tym klubie jest takie bagno, że nie zdziwiłbym się gdyby w tej plotce od TV3 było ziarnko prawdy.

Żaden zawodnik nie może być ponad drużyną. By daleko nie odchodzić od Barcelony - Ronaldinho. To co pogrywa Argentńczyk ostatnio to poziom wybitnie daleki od oryginału i nie jestem do końca przekonany czy to oczekiwanie na mundial czy jednak zwyczajne wypalenie. Nie ma kewlarowej osłony, by wszystkie pozaboiskowe sytuacje odbijały się od niego jak Neymar od obrońców. To wszystko go dotyka, uwiera, boli i nie pozwala przebiec 7 km w meczu. A tatuś czeka na kolejną ofertę. Czy to poważne przedłużać z nim kontrakt co rok?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”