Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 190

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 wrz 2006, 15:37

duch99 pisze:Skoro już jesteśmy w temacie to ilu Kanonierów ma koszulki swojego okochanego zespołu

Nie chcę się zbytnio chwalić, ale ja posiadam już trzy stroje Kanonierów 8) Jedna jest sprzed dwóch sezonów (domowa, sponsorem jest O2), z zeszłego sezonu (również domowa) oraz obecna (i tak jak poprzednie- domowa :P).
duch99 pisze:Też widziałem ten trzeci komlet na allegro, z tym że jeszcze nigdy nie widziałem piłkarzy Arsenalu grających właśnie w tych strojach.

Właśnie w tym problem. Nie dość że nigdy w nich nie grali to jeszcze na oficjalnej stronie nic o nich nie znalazłem. A może to tylko taka alternatywa jak w meczu z HSV, gdzie zamiast Emirates mieliśmy na koszulkach Dubai :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 wrz 2006, 18:21

Ten 19 letni pomocnik z Wali, ktory gra w Cardiff strzelil dzisiaj swojego 3 gola 8) Zdaje sie ze dzisiaj byl jego 9 mecz 8) Wenger sie nim ponoc mocno interesuje, oby trasfer doszedl do skutku juz w styczniu :twisted:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 26 wrz 2006, 11:40

Fieldy, wytłumacz mi, kibicowi Premiership na czym polega dochodzenie w sprawie Lehmana. Bo dla mnie bez sensu, niby rzucił butelkę, niby ktoś dostał, niby nikt tego nie widział, ale dochodzenie jest.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 wrz 2006, 11:52

Nie wytłumacze ci tego, bo nie znam sprawy. Jak piszesz - niby rzucił, ale nikt tego nie widział, żadne powtórki, ani nic :D wiec, jak dla mnie nie ma sprawy, rozejdzie sie po kościach i nikt o niczym pamiętać nie będzie,
Jak BBC oskarżyło Arsenal o jakieś "machlojki" też sie tym specjalnie nie przejąłem bo wiedziałem, ze to nieprawda, tak samo teraz. Nie ma dowodu - nie ma przestępstwa.
Wiec nie ma sensu sie tym przejmowac i ja tak do tego podchodze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 wrz 2006, 15:26

Dokłądnie 10 lat temu, co do dnia, 28 września 1996 roku, na Highbury zawitał Arsene Wenger 8)

Ludzie pukali się w czoło i pytali, kto to u licha jest. Wtedy był to mało znany trener któremu średnio się powiodło w lidze japońskiej.

Przyszedł Francuz i zaczęły się grube lata :D Arsenalu, mistrzostwa kraju, puchary anglii, czy ligi, finały PZP, czy jak przed rokiem - LM.

:rydzyk: Wenger :rydzyk: pod jego wodzą Arsenal zaczął grac piekna ofensywną, techniczną piłke krótkimi podaniami. Już nikt nie spiewa Boring, boring Arsenal, jak przed '96 :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 wrz 2006, 16:06

fieldy pisze:Dokłądnie 10 lat temu, co do dnia, 28 września 1996 roku
A rok pózniej na Highbury zawitał Dennis 8) Co do Wengera to mam nadzieję, że będzie pracował w Londynie jeszcze przez długie lata, bo chyba nie ma w Premiership drugiego takiego szkoleniowca, który wniósł tyle jeśli chodzi o pracę z młodymi piłkarzami.
fieldy pisze: pod jego wodzą Arsenal zaczął grac piekna ofensywną, techniczną piłke krótkimi podaniami
I pamiętna passa 49 meczów bez porażki, która zakończyła się dopiero na Manchesterze. Zdecydowanie minione lata, to passa nieustających sukcesów i nawet jeśli w ubiegłym sezonie Arsenal spadł z podium w lidze to wzamian zagrał w finale Ligi Mistrzów. Wielka sprawa :spoko:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 wrz 2006, 1:54

fieldy pisze:Pray2 Wenger Pray2
dokladnie... :rydzyk: :rydzyk: i jeszcze raz :rydzyk: Wenger...

Wenger jest niezastapiony w swoim fachu tak jak Henry w ataku 8)
duch99 pisze:o do Wengera to mam nadzieję, że będzie pracował w Londynie jeszcze przez długie lata, bo chyba nie ma w Premiership drugiego takiego szkoleniowca, który wniósł tyle jeśli chodzi o pracę z młodymi piłkarzami.

Nie tylko w Premiership :roll: na calym globie :lol:

duch99 pisze:pamiętna passa 49 meczów bez porażki, która zakończyła się dopiero na Manchesterze.

Jak Wenger z Arsenalem tego rekordu nie poprawi tak nikt z inny nie da rady, nawet Mourinho z hajsem :P

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 29 wrz 2006, 8:26

Oj to były czasy : Nicolas Anelka, Dennis Bergkamp, David Seaman, Tony Adams ( Fieldy, jego biografia wyszła w języku polskim ? ), Lee Dixon, Martin Keown, Marc Overmars ( dlaczego tak szybko zakończył karierę ? ), Parlour, Kanu, Suker ... ach. To była liga. W Chelsea Gianluca Vialli - grający menedżer, w Leeds fenomen Smith, a w Newcastle Alas Shearer.
Kapitalne czasy pięknego futbolu. Szkoda, że nie ma skąd ściągnąć meczy z tamtych czasów ... no chyba że macie jakieś strony.

Fieldy, a ja mam informację, że Arsene Wenger został zatrudniony dokładnie 30 Września 1996 roku. I to podaje wydawnictwo Piłki Nożnej. Wtedy głównym udziałowcem klubu był David Dein.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 wrz 2006, 8:46

Loczek pisze:Marc Overmars ( dlaczego tak szybko zakończył karierę ? ),
kontuzja :? niestety, jeden z lepszych piłkarzy jakich ziemia wydała :D oczywiscie w moim przekonaniu, bo na forum pewnie wiele osób by się ze mną nie zgodziło.
Loczek pisze:Tony Adams ( Fieldy, jego biografia wyszła w języku polskim ? ),
nie wiem, mam to szczęście, że rozumiem angielski i wolę czytac oryginalne teksty, niż tłumacone [zawsze ktoś coś przekłamie i już nie jest to samo]
Loczek pisze:Kapitalne czasy pięknego futbolu. Szkoda, że nie ma skąd ściągnąć meczy z tamtych czasów ... no chyba że macie jakieś strony.
:twisted: kiedys miałem finały FA CUP z Arsenalem, Chelsea, ManU, czy Liverpoolem, nie wiem czy jeszcze linki są aktywne, popatrze
Loczek pisze:Fieldy, a ja mam informację, że Arsene Wenger został zatrudniony dokładnie 30 Września 1996 roku. I to podaje wydawnictwo Piłki Nożnej. Wtedy głównym udziałowcem klubu był David Dein
nie wiem którego podpisał kontrakt, bo nie pamiętam tego zdarzenia, moge tylko zawierzyć innym, i jak pisałem wcześniej - wolę zaufać oryginalnym źródłom niz tym, co przekładają na polski :P
Wenger pojawił sie w Londynie 28 - i tego się trzymajmy :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 29 wrz 2006, 8:50

fieldy pisze:kontuzja Confused niestety, jeden z lepszych piłkarzy jakich ziemia wydała Very Happy oczywiscie w moim przekonaniu, bo na forum pewnie wiele osób by się ze mną nie zgodziło.

Kontuzja jako piłkarz Barcelony? No dlatego pytam o niego, bo według mnie to też kapitalny zawodnik, jeden z lepszych skrzydłowych jakich widziałem.
nie wiem, mam to szczęście, że rozumiem angielski i wolę czytac oryginalne teksty, niż tłumacone [zawsze ktoś coś przekłamie i już nie jest to samo]

A jakaś biografia kogoś z Arsenalu? Bo z Manchesteru nie ma po polsku nic :(

fieldy pisze:kiedys miałem finały FA CUP z Arsenalem, Chelsea, ManU, czy Liverpoolem, nie wiem czy jeszcze linki są aktywne, popatrze

Poszukaj. Chociaż wątpię, że będą działały. A masz na CD albo twardym dysku ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 wrz 2006, 8:54

Loczek pisze:Kontuzja jako piłkarz Barcelony?
no niestety - odszedł do Barcy [i był dużą stratą dla nas, nie to co strata Cesca przez Barce :twisted: ] odniósł kontuzje - chyba kolana i już nie wrócił,
Loczek pisze:A jakaś biografia kogoś z Arsenalu? Bo z Manchesteru nie ma po polsku nic
pojęcia nie mam, ksiązek nie kupuje bom ubogi i mam inne wydatki [Lookash - niedługo ci wpłace te 20 zł - wybacz, że tak długo :oops: ]
Loczek pisze:Poszukaj. Chociaż wątpię, że będą działały. A masz na CD albo twardym dysku ?
nie mam ..

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 wrz 2006, 1:12

Spotkanie z Charlton bedzie 550 spotkaniem Arsenalu w Premierahip :) Na szczescie w skladzie znalaz sie Djourou i Gallas, lecz jeszcze nie wiadomo czy jutro beda zdolni do gry, rano maja jeszcze przejsc badania :) Gallas mial wyleciec na 2 tygodnie na szczescie byc moze jutro wystapi :-D

kadra na mecz : Lehmann, Eboue, Toure, Hoyte, Djourou, Gallas, Hleb, Baptista, Fabregas, Gilberto, Rosicky, Van Persie, Flamini, Adebayor, Almunia, Ljungberg, Walcott, Song, Henry.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 wrz 2006, 14:04

Przed nami kolejny mecz Premiership. Tym razem zmierzymy się z Charltonem- drużyną której pod żadnym pozorem nie można zlekceważyć. Nasi Rywale w swoim składzie mają między innymi Darena Benta czy Hasselbainka, którzy doskonale potrafią wypunktować choćby jeden błąd w obronie rywala.

Bardzo ciekawi mnie jak dziś wyglądać będzie zestawienie naszej defensywy. Jeszcze trzy dni temu wydawało mi się, że nie ma najmniejszych szans na grę Gallasa w dzisiejszym meczu, a tu nagle powołanie :shock: Jednak mimo wszystko sądzę, że Wenger pozwoli mu nieco odpocząć a na Jego miejsce wejdzie Hoyte (oby nie popełnił żadnego błędu :pray: ). Więc najprawdopodobniej nasza defensywa wyglądać będzie tak:

Eboue---Toure---Djourou---Hoyte

W środku pola zapewne większych zmian nie zobaczymy. Od pierwszych minut powinniśmy zagrać zestawieniem

Hleb---Cesc---Gilberto----Rosicky

Ewentualnie w miejsce Białorusina wskoczyć może Ljungberg, ale według mnie Wenger powinien wpuścić Freddiego dopiero na drugą odsłonę meczu.

To samo tyczy się ataku- najprawdopodobniejsze jest ustawienie Adebayor---Henry lub Van Persie---Henry.

Awatar użytkownika
Kurt_KZN
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kurt_KZN » 30 wrz 2006, 14:12

Wydaje mi się ,że Arsenal jest spokojnym pewniakiem w tym meczu ;)
Widać ,że kryzys mają już za sobą i teraz wiedzie im się lepiej z meczu na mecz ,wygrana z ManUTD, wygrane w LM. Jedyne o co sie bałem to ,że może być dziura w obronie bez Gallasa i Djourou'a ,ale jak już wiemy jednak zostali powołani ;] Więc przy dobrych wiatrach nie stracimy nawet bramki.
Warto przypomnieć ,że Charlton na 6 meczy rozegranych dotychczas ma na koncie tylko 1 wygrana i aż 5 porażek.

Mój typ: 0-2
Henry i v.Persie ;D

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 wrz 2006, 14:39

RóżA pisze: razem zmierzymy się z Charltonem- drużyną której pod żadnym pozorem nie można zlekceważyć.
Dokładnie. Na pierwszy rzut oka ekipa Wengera jest zdecydowanym faworytem tego spotkania, jednak trzeba będzie stoczyć twardy pojedynek żeby zdobyć 3 punkty. Każdy wynik w tym meczu jest możliwy, więc nasi piłlkarze muszą zagrać na najwyższym poziomie koncentracji.

Co do Gallasa to IMO jego występ jest raczej niemożliwy i nawet jeśli byłby on w mniejszym lub większym stopniu gotowy do gry, to Wenger nie powinien ryzykować poważniejszego urazu. Jeśli zaś chodzi o atak to chyba jednak zagra Adebayor (Van Persie grał od pierwszych minut w meczu z Porto). Oczywiście w obwodzie jest jeszcze Wolcott i Bestia, ale akurat ich obecność w pierwszym składzie byłaby wielką niespodzianką.

Tyle z mojej strony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”