Nie, ale nie chodzi tutaj o porównania. Chodzi o fakt. Dlaczego w takim razie nie macie pretensji do TVP, że zamiast serwować programy dla debili, płacić kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie pseudo gwiazdkom, nie zainwestowała tych pieniędzy w turniej? Przecież to Wasze pieniądze, płacicie chyba abonament, prawda? I to publiczna telewizja ma obowiązek serwować ludziom to co chcą, pokazywać dobra narodowe. A Wy co? Najłatwiej zjechać prywaciarza, choć to TVP mogła za wasze pieniądze zaserwować Wam ten turniej.Morrow pisze:Bartbuksie Twoim zdaniem reprezentacja Polski to ta sama półka co Adamek, MMA albo Legia i tak powinniśmy to rozpatrywać?
Morrow proszę Cię. Lubię Cię, szanuję, ale nie wyjeżdżaj z tak absurdalnymi porównaniami.Morrow pisze:Czy jeśli w Twojej wsi/mieście wszyscy mieszkańcy musieliby przeznaczać pewną część pieniędzy na plac zabaw dla dzieci, jego budowę, infrastrukturę, naprawy, itp a jeden z mieszkańców, który dorzucał do puli więcej niż reszta, w pewnym momencie kupiłby sobie cały teren dookoła placu i mimo waszych przymusowych dalszych zrzutek zażyczyłby sobie 20zł za wjazd za każdym razem to Twoim zdaniem byłoby ok? Miałby takie prawo? Miałby. Należałoby temu jednak przyklasnąć, przyjąć ze zrozumieniem i pozwolić żeby za chwilę to samo zrobiono z basenem, na utrzymanie którego także się zrzucacie?
Pudło. Z Polsatu szanuję dwie osoby - Iwanow i Borek. Reszta to chorągiewki i popierdółki. Chodzi mi tutaj o redakcję piłkarską. Bliżej mi do nc+, gdzie mam znajomych.Morrow pisze:Trochę dziwi mnie Twoje podejście Bartku, nie wiem czy to wynika z jakiejś sympatii dla grupy ludzi związanych z Polsatem, do której, z tego co pamiętam byłeś kiedyś przychylnie nastawiony.
Dla nas jest to prosta sprawa. Kupujesz coś, zarządzasz czymś. Ale to Wy, przeciwnicy wytaczacie totalnie absurdalne argumenty. Żadne to kupczenie orzełkiem i symbolami. TO jest wykupienie praw do transmisji i organizacja imprezy. To jest ogromna różnica.Morrow pisze:są tu na forum dyskusje o tym, że "polskość" przy obecnym systemie zanika i jest wypierana przez "bycie Europejczykami" a tu przyklaskuje się handlowaniem i kupczeniem koszulkami z orzełkiem na piersi i reprezentacją w imię interesów jednostki bo takie jej prawo, bo PPV takie popularne, bo przecież boks i MMA.
W muzeach także płacicie za oglądanie dóbr narodowych (30 dychy za Damę z gronostajem).