Siatkówka - Strona 196

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 wrz 2014, 16:51

Piękne podsumowanie naszej dyskusji :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Odp: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 wrz 2014, 17:08

ubek pisze:
Dziękuję.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 wrz 2014, 18:31

bartbuks pisze:
ubek pisze:
Dziękuję.
Niby w dość wygodny dla siebie sposób skończyłeś dyskusję a jednak się do niej odnosisz. Skoro więc postanowiłeś się jednak ponownie udzielić to i ja pozwolę sobie podyskutować, w końcu to forum.

Czego sobie gratulujesz bo trochę nie rozumiem? Tego, że Polsat jako jedna ze stron sporu się broni przed nagonką, która niekoniecznie powinna być kierowana w jego stronę? To już przecież zostało ustalone, przynajmniej z mojej strony.
Morrow, nie winisz Polsatu (choć pisałeś, że bronię ich, czyli jednak masz do nich żal za zakodowanie mistrzostw)
Widzisz, w tej całej dyskusji bronisz Polsatu i uparłeś się żeby mi wmówić, że uważam Polsat/Solorza za głównego winowajcę. A ja po raz kolejny podkreślam, że nie wiem kto jest winny choć ktoś jest. Mam żal o to, że nie ma mistrzostw w TV ale nie kieruję go bezpośrednio do Polsatu/Solorza ani do TVP ani do Skarbu Państwa bo zwyczajnie nie wiem co się dokładnie stało a w tej całej wojence, która się toczy słyszymy tylko opinie z obu obozów próbujących zrzucić winę na drugą stronę. Ktoś z tej grupy jednak dał dupy i jest winny tego co się stało. Ktoś mógł utrudnić odkupienie czegoś, ktoś mógł czegoś nie chcieć kupić, ktoś czegoś nie ustalił prawnie, ktoś mógł komuś innemu kazać się wycofać. Opcji jest wiele, opinie obu stron nie są dla mnie na tyle miarodajne żeby orzec kto jest głównym winowajcą, fakt jest taki, że stracili na tym Polacy.

Niektórzy cały sens dyskusji sprowadzili do oskarżania/bronienia Polsatu i Solorza a dla mnie głównym aspektem tej dyskusji jest to jak góra dopuściła do tego, że wymagane są od Polaków pieniądze za oglądanie swojej reprezentacji podczas wielkiego turnieju organizowanego w naszym kraju i co będzie dalej. No ludzie, zastanówcie się, jakby wyglądało gdyby jakaś prywatna brytyjska stacja kupiła sobie prawa do transmisji IO w Londynie i ciągnęła za to szmal od obywateli chcących to oglądać? Kto z góry w UK by na to pozwolił?

Polsat i Solorz są w tej sprawie tylko trybikiem, mniej lub bardziej istotnym, podobnie jak TVP, która prawa mogła odkupić albo do odkupienia była za słabo zdeterminowana. Zresztą jak naprawdę było na linii Polsat-TVP nie wiemy i się pewnie nie dowiemy bo usłyszymy tylko stanowiska obu stron. IMO główna wina jest w tym, że Polsat miał do wykorzystania taką furtkę bo ktoś ją pozostawił otwartą o czym pisał wcześniej bodaj Aker. Nie winię Solorza za to, że stara się robić biznes, z tego przecież żyje, nie oczekiwałem od niego też, że odkoduje mistrzostwa w imię jakichś patriotycznych pobudek będąc stratnym, bo tak, albo bo się należy. Co zrozumiałe, on dysponuje swoją własnością tak jak mu się podoba żeby wyjść na plus i o tym pisałem też już zbyt wiele razy. Problem w tym, że za sprawą tak dostępnych praw transmisyjnych okazuje się reprezentacja Polski w siatce jest w tej chwili trochę jak dziwka, którą może kupić ten alfons który daje najwięcej pieniędzy i on może sobie robić z nią co chce, albo oddać klientom albo zamknąć w swoim domu. Do tej pory działało to podobnie ale nikt wcześniej nie zamykał jej w swoim domu.

Sensem całego topicu nie jest dla mnie ustalanie winnych a podejście przyszłościowe do tego tematu i zastanowienie się co dalej. Po tych zakodowanych i płatnych MŚ możemy uznać, że doszło do czegoś złego i niezrozumiałego (ograniczenie dostępu do meczów MŚ repry w liczącym się sporcie za sprawą opłat) albo możemy uznać, że przechodzimy na nowe standardy i dopuszczamy obecny wariant do obiegu uznając, że kolejne imprezy rangi mistrzowskiej mogą być emitowane w tym trybie. Mam wrażenie, że część osób skłania się do drugiego wariantu bądź jest im to kompletnie obojętne i tu pojawia się moja polemika.

Wyśmiewacie akcję o odkodowanie meczów (nie dołączam, klepie mnie, śmieszy mnie żebranie o to żeby można było oglądać mecz) a ja nie zdziwię się jak Solorz pokaże finał jeśli zagrają w nim Polacy. To byłoby nie w porządku w stosunku do wszystkich ludzi, którzy wykupili abonamenty ale z marketingowego punktu widzenia Polsat zarobiłby sporo szmalu. Nikt raczej już nie będzie porywał się na kupowanie pakietu za 100 zł na sam finał więc tu Polsat wiele nie straci, finał jest grany bodaj o 16 w niedzielę gdzie praktycznie cała Polska ma wolne, mecz byłby o mistrzostwo świata (jeśli przejdą) więc oglądalność kosmiczna i wpływy z reklam bardzo duże. W dodatku na sam koniec mistrzostw poprawa wizerunku stacji. W [ch**] zostaliby zrobieni tylko Ci co kupili dostęp (abonentów Polsatu i tak by to klepało) ale siano by się zgadzało.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 wrz 2014, 19:19

Morrow, nieźle odpływasz w swoich wywodach. Całym clou dyskusji było od początku to, że wiele osób nieobiektywnie oceniało Polsat w tej sytuacji. Ja i parę innych osób, twierdziliśmy, że najeżdżanie na nich jest całkowicie bezpodstawne. I tyle. Nikt z nas (przynajmniej ja), wcale się nie cieszy z tego, że MŚ są kodowane. Warto żebyś przejrzał temat od początku, bo wysnuwasz zbyt daleko idące wnioski. Nawet nie widzę sensu, by się odnosić do powyższej treści wyszczególniając spośród niej jakies fragmenty - szkoda czasu, aby jeszcze raz to samo wyjaśniać.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 wrz 2014, 19:58

A w którym momencie ja nieobiektywnie oceniałem albo jechałem na sam Polsat? Polsat i Solorz za sprawą tego, że mają te MŚ stali się tu stroną i wyznacznikiem pewnego kierunku jaki może mieć miejsce w przyszłości ale akurat to czy i jaka jest ich "wina" w całej sytuacji trudno mi osądzać.
Bardzo mi się podobają te wypowiedzi, które bronią decyzji Polsatu i dają do zrozumienia, że Ci którzy go krytykują nie mają pojęcia o otaczającym nas świecie.

Tak to prawda, Polsat miał furtkę i ją wykorzystał, miał do tego prawo. Można szukać winnych wszędzie dookoła ale znając życie winni są wszyscy po trochu. Jedni furtkę wykorzystali, inni jej nie zamknęli w odpowiednim czasie. Tak jak chyba Duch zauważył wcześniej problemu mogłoby nie być gdyby ustawa o puszczaniu polskich reprezentacji weszła w życie. Nikt tu nie mówi o odkodowywaniu całych MŚ (bodaj 113 spotkań) ale samej repry.
Jedyny niejasny fragment z tych waszych "ulubionych" elaboratów to chyba ten. Tyle, że jak i w całej tej dyskusji chodzi i chodziło mi o sam kontekst wypowiedzi "obrońców Polsatu". Odniosłem i nadal odnoszę wrażenie, może błędne, wtedy mnie poprawcie, że dla niektórych z was (to nie o Tobie ubek) kodowanie meczów Polaków podczas tych MŚ jak i kolejnych imprez to jest coś normalnego co należy to przyjąć ze zrozumieniem i się do tego przyzwyczajać bo PPV to coraz powszechniejsze rozwiązanie. W tym miejscu jest moja polemika a nie tam gdzie jest dyskusja o tym czy Polsat mógł/powinien czy nie mógł kodować.

Sorry ale nie będę tłumaczył się za innych, którzy domagają się od Polsatu odkodowania mistrzostw. Ja nie wiem, który raz tłumaczę, że mnie nie trzeba przekonywać do tego, że Solorz mógł z prawami zrobić co chce, jego własność jego wola. Problemem jest, że te prawa bez żadnych ograniczeń i zastrzeżeń co do użycia trafiły w jego ręce i mogą trafić w ręce każdego innego gościa z odpowiednio grubym portfelem. Ja też chciałbym ogólnodostępnych mistrzostw w TV i ubolewam, że te trwające takie nie są ale dla mnie od początku problemem jest sam proceder robienia z praw do pokazywania kadry dodatkowego źródła dochodu i jego dalszy kierunek. Solorz mógł robić i robi co chce, ja życzyłbym sobie tego żeby przy kolejnej takiej imprezie podobnej furtki i opcji nie miał.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 wrz 2014, 0:43

Panowie kto chce oglądnąć siatkówkę w dobrej jakości to polecam weeb.tv. 3 dni kosztują 3.99 więc żaden majątek, ale przelew zróbcie teraz lub rano bo może trwać kilka godzin. Działa bo tak oglądałem mecz z ruskimi. Do tego macie masę innych programów więc mecze w nożną też możecie pooglądać, a przyda się na przyszłość ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 811

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 20 wrz 2014, 0:52

Potwierdzam. Ja na weeb.tv oglądałem dużo meczów piłkarskich i jakość jest zadowalająca. Teraz przerzuciłem się na sopcasthd ale nie wiem czy tam siatkówkę pokazują.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 20 wrz 2014, 9:05

Tomusmc pisze:Panowie kto chce oglądnąć siatkówkę w dobrej jakości to polecam weeb.tv
Chyba żartujesz. Fatalni udostępniający streamy. W pewnym momencie podczas meczu Polska - Rosja nie dało się nawet wejść na stronę (connection failed). Więcej:
https://www.facebook.com/weebtv/photos/ ... 69/?type=1
https://www.facebook.com/weebtv/posts/828753610498773
Komentarze wystarczającą recenzją.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2014, 9:12

szefu91 pisze:Chyba żartujesz. Fatalni udostępniający streamy
Zawsze możesz kupić polsat cyfrowy.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 20 wrz 2014, 9:19

Nie wiedziałem o tym, dzięki.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2014, 9:34

Polecam się na przyszłość.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 wrz 2014, 11:12

Ja napisałem na własnym przykładzie, nie wspierałem się komentarzami z neta. Super przejrzysty obraz to to nie był, ale jakość dobra i jak najbardziej można było oglądać tym bardziej, że podłączyłem laptopa pod 32" telewizor i wszystko było w porządku. O zacinaniu nie ma mowy. Ja podaję sposoby jak to obejść, jeśli ktoś nie chce to tak jak Cloner polecam CP ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2014, 11:29

Tomusmc pisze:Ja podaję sposoby jak to obejść, jeśli ktoś nie chce to tak jak Cloner polecam CP
Żeby nie było, ja oglądam sposobem który podał Tomusmc :P

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 20 wrz 2014, 14:23

Tomusmc pisze:Ja napisałem na własnym przykładzie, nie wspierałem się komentarzami z neta.
No ja też piszę na własnym przykładzie. Siatki tam się oglądać nie da (jak się uda to co chwilę buforowanie, a jakość nie jest ponad przeciętna taka vide drakulastreamy, lemonsports itd.) Weeb całkiem fajny na weekendowe futbolowe mecze, ale i tak chyba gorszy od futbolhd. Oczywiście co to jest ta czwórka, każdy może spróbować, może jakimś cudem się poszczęści.

Cloner ja wiem, że się polecasz i wszystko co z Tobą związane. Post polecajacy CP mogłeś równie dobrze zwrócić do Tomusmc, taka błyskotliwa zagrywka, jak zwykle :) Ale co tam Polsat, ja niedawno czytałem, że można wyczaić miliardy sposobów na oglądanie (starsza kobita do pubu :rotfl:), więc problemów na pewno nie ma. Chodzą nawet plotki, że ewentualny finał Polsaty mają puścić w ogólnodostępnym kanale.

Ja jako janusz przewiduje dzisiaj gładkie zwycięstwo, buki tylko 1.22 dają.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 20 wrz 2014, 15:25

szefu91 pisze: Chodzą nawet plotki, że ewentualny finał Polsaty mają puścić w ogólnodostępnym kanale.
Już potwierdzone,że finał pokażą tylko jeśli w nim zagra Polska :) Dla mnie to bez znaczenia i tak jadę na mecz o medal z udziałem Polski do Spodka i tak :D
Ale nie wyobrażam sobie,aby to nie był finał :D Zatrzymać Grozera i po Niemcach :D 3-0 ewentualnie 3-1 - tie-breaka nawet nie biorę pod uwagę :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”