El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 198

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 15 sie 2011, 11:20

moze czas wlaczyc lepsza jakosc niz 180p na sopcaście ? jak można mówić że to było muśniecie ? Abidal normalnie reka ogarnal sobie pilka i gdzie tam bylo "przy ciele"? do tego pisanie ze VV chyba nie wykonal ruchu albo ze to CR bardziej go szukal , Ronaldo poczul ze jest faulowany i padl bo tak robi 99% pilkarzy w takiej sytuacji.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 15 sie 2011, 11:21

cloner pisze:
jaca911 pisze:To co zrobiła obrona Realu przy bramce-niewidocznego wczoraj Messiego to jest majstersztyk... :)
Przecież jeden z obrońców, chyba Pepe się poślizgnął, dzięki czemu Messi wbiegł sam w pole karne.

Khedira dał Messiemu prostopadłą, Pepe poślizgnięciem otworzył drogę do bramki. 2 duże błędy.

Po tej powtórce też skałaniałbym się bardziej ku karnemu, bo to nie Ronaldo przewraca się o Valdesa tylko Valdes wykonuje ruch i przewraca Ronaldo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2011, 11:24

Etus2 pisze:moze czas wlaczyc lepsza jakosc niz 180p na sopcaście ?
przecież mecz w TVP pokazywali :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 sie 2011, 11:30

20 min, 1:0 dla Realu, Barcelona się męczy, realizator pokazuje na siedzącego na ławce rezerwowych Xaviego, a Trzeciak:
"On jest tak wspaniały, że widzi to, co się dzieje na boisku".

:haha:

Generalnie Trzeciak show, choć Real też dobrze zagrał.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 15 sie 2011, 11:32

Barca ma dwa dni na ogarnięcie się. Wg mnie na CN to będzie całkiem odmienny przeciwnik, zagra Czapi, Pikaczu przez co częściej przy piłce będzie Messi bo wczoraj był może z 2 razy... Jednak mimo to Real nie jest bez szans.

Benzema wczoraj trochę się spalił, ale fakt, że Abidalem zakręcił miło, i dograł fajna piłke do Mesuta. Miał jeszcze kilka okazji, do których mógł się IMHO szybciej zabrać...zwłaszcza w tej sytuacji gdzie Mascherano jechał na dupie i wypił piłkę...raz źle przyjął i nie ustawił się odpowiednio do strzału. Niestety Barcelona to nie chińczyki, choć wynik mogliśmy mieć wczoraj jak z żółtkami. Jeśli Benzema będzie nas częstował taką porcją nieskutecznych zagrań, to będą narzekania, bo co jak co ale znalezienia się w polu karnym w dogodnym miejscu nie można mu odmówić...jeśli dojdzie skuteczność to otrzymamy najlepszą wersję Karima, którą widzieliśmy po kontuzji Igły.

Ronaldo się tam starał, ale też miał z 2-3 piłki, które gdyby zachował spokój ( za bardzo się spina na tą Barcelonę) to mógł zamienić na gola, a tak się jarał chciał szybko siłowo, mocno...

Wierzę w to, że Real nie zmieni ustawienia, nastawienia i zagra otwartą grę tak jak wczoraj. Nie ma nic do stracenia.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 15 sie 2011, 12:04

najlepszy real w historii zagral slabiej niz myslalem. barcelona ktora grala jak na sparingach w usa nie przegrala roznica kilku bramek czego sie spodziewalem :) ogolnie forma wakacyjan obu druzyn mimo zalosnej postawy sedziego i kilku rzeznikow z madrytu

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2011, 12:04

Zapodajcie tą sytuację z ręką Abidala, bo kompletnie nie wiem o którą sytuację się rozchodzi.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 15 sie 2011, 12:08

rkoeman dlaczego nie było szpaleru :lol:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 15 sie 2011, 12:11

Mecz miał być piękny, lecz nie stał na poziomie zeszłosezonowych zmagań, mimo to nie rozczarowałem się chociaż to był mecz przedsezonowy. Był to przedsmak tego co nas czeka w nowym sezonie i juz zacieram ręce na te potyczki, bo spotkały się bowiem dwie najlepsze druzyny na świecie.
Zaczne od piłkarza meczu, którym według mnie był Valdes, uważany według mnie za słabego bramkarza, ale mimo mojej subiektywnej opinii na jego temat wczoraj przynajmniej w dwóch sytuacjach uchronił swój zespół od utraty goli. Jeżeli bramkarz został graczem meczu to ten fakt niejako obrazuje nam poczynania Barcelony, która grała najnormalniej w świecie sałabo. Nie było tej szybkości, wymiany podań i nieszblonowych zgrań. Szkoda, ale za to była zabójcza skuteczność i fenomenalny strzał Villi przy tak ustawionym bramkarzu Królewskich, który nie miał najmniejszych szans na obronę. Druga bramka to zasługa Peppe i jego nieparadności, bo gdyby nie stracił gruntu pod nogami to wydaje mnie się że zablokowałby Messiego. Ku rozpaczy kibiców Realu ten drugi zachował zimną krew i strzelił bramkarzowi pod pachą.
Gra Realu raziła za to nieskutecznością. Co prawada wyglądali na drużynę lepiej przygotowaną na ten moment, silniejsza fizycznie i mocniejszą psychicznie, ale niestety nie przełożyło się to na korzystny wynik. Uważam, że winowajcą w drużynie Realu był Benzema, który jeśli wykorzystałby choć jedną sytuację z 4 to Królewscy cieszyliby się wczoraj ze zwycięstwa. Wystraczyłoby zachować troszkę więcej zimnej krwi i precyzjji żeby usatysfakcjonować rzesze kibiców na stadionie. Tak się jednak nie stało chociaż jak pisałem wcześniej gra wyglądała co najmniej nieźle. Pierwsza bramka padła po ciekawej akcji i precyzyjnym strzale człowieka o żabim spojrzeniu, a druga chyba po dość szczęsliwym uderzeniu Alonso i nieszczęśliwie zasłonietym Valdesie, bo gdyby tą piłke widział to by ją wyłapał.
Co do kontrowersji to były, bo przecież są nieodłącznym elementem tych derbów. Największą była interwencja leżącego Valdesa, który chciał lub nie chciał podłożył łokieć zawodnikowi Realu. A może tak po prostu wstaje? Nie wiem, ale myśle, że jeden arbiter by to gwizdnął a drugi nie przyczym w obu przypadkach nie obyłoby się bez spekulacji. O aktorstwie nie chce mi sie pisać, chociaż było go dużo mniej niż zwykle.
Jeżeli chodzi o dwie najwieksze gwiazdy w obu ekipach to Messi i Ronaldo nie pokazali nic. Pierwszy oddychał rękawami po Copa, gdzie wogóle nie istaniał, a drugi jakby sie mniej spinał a bardziej rozluźnił w takich meczach to jego gra wyglądałaby dużo lepiej. Mimo wszystko wiem, że szczyt formy dopiero nadejdzie. Z ciekawością obserwowałem także Alexisa, ale nie wyróznił się on niczym szczególnym. Według mnie płacić furę pieniędzy za gracza, który miał tylko jeden bardzo dobry sezon, to interes dość ryzykowny w przypadku gdy nie ma pewności, że uda mu się utrzymać ten poziom w nowych rozgrywkach.
Podsumowując, to padł najlepszy wynik dla zwykłego kibica, bo przy tej klasie drużyn remis nic nie rozstrzyga a na Nou Camp może paść każdy wynik. Liczę tylko na ciut lepsze widowisko.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2011, 14:40 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 15 sie 2011, 13:38

Ja bym widział Coentrao ( oczywiście najlepiej Lass ;) )za Kheidire i kogoś za Di Marie bo w meczach z Barceloną Angel ( po za asystą w pucharze i paroma przebłyskami) nie gra na tyle ile się wymaga od każdego zawodnika w meczach z Barceloną.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 15 sie 2011, 14:00

fieldy pisze:
Etus2 pisze:moze czas wlaczyc lepsza jakosc niz 180p na sopcaście ?
przecież mecz w TVP pokazywali :lol:
najczęściej o sopcascie piszą ci, którzy najczęściej go używają :]

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 15 sie 2011, 14:01

Gdyby sędzia miał dyktować takie karne jak ta niby ręka Abidala to generalnie powinien mieć gwizdek w gębie i cały czas weń dmuchać... za każde położenie reki na koszulce przeciwnika i tym podobne pierdoły...
No, bo przecież ręka przy ciele a nie na przeciwniku, zgodnie z przepisami.

Bramka Mesiego to w ogóle paradoks, Khedira wjeżdżając mu z tyłu "w podwozie" gwałtownie zmienił kierunek biegu Leo...
sam tak by nie skręcił, jak skończyła się próba reakcji i skrętu Pepe wszyscy widzieli :D

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 15 sie 2011, 18:34

Real był słabszy, Barcelona była słaba, mecz był taki sobie, choć oczywiście pod względem ciężaru gatunkowego miał zupełnie inny wymiar. Real frajerstwo, Benzema miał co najmniej trzy, cztery dogodne sytuacje do strzelenia bramki, Ronaldo również, karny na Ronaldo też być powinien, Abidal dotknął piłkę ręką fakt - ale nie wiem, czy to było zagranie na karnego. Tak w mega skrócie. Kaka żelazny rezerwowy, idealny nabytek dla Milanu :? Mam nadzieje, że nie, dobrze życzę Serie A :wink:

Coentrao bardzo dobrze się spisał, myślę, ze Portugalczyk zagra za bezproduktywnego Di Marię w rewanżu. Callejon też aktywny i w sumie z dobrej strony się pokazał. Swoją drogą mamy chyba deja vu z poprzedniego sezonu, gdzie na początku roku Real też marnował okazji na potęgę i słabo to jeżeli chodzi o skuteczność wyglądało.

A rewanż za dwa dni, Barcelona pewnie zagra lepiej, będzie więcej utrzymywać się przy piłce, no ale przygotowani fizycznie lepiej nie będą, Real znowu będzie miał mega swobodę w rozgrywaniu akcji. Obawiam się, że właśnie wczoraj przegraliśmy ten Superpuchar. Real miał być tak super przygotowany, a nie wiem, czy tu na 60 minut normalnej dla nich gry im pary starczyło...

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 15 sie 2011, 23:39

Mecz ogólnie dbry ze wskazaniem na Real bo naprawdę grał lepiej..

Pytanie ; Czy podyktowalibyście karnego po faulu Valdesa na Ronaldo ?
Bo widać ewidentny zamiar Valdesa ...

Sądzę że na Camp Nou Real powinien wygrać

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 sie 2011, 0:55

kotor27 pisze:Pytanie ; Czy podyktowalibyście karnego po faulu Valdesa na Ronaldo ?
Bo widać ewidentny zamiar Valdesa ...
Ten karny był ewidentny, choć sytuacja trudna do zauważenia dla sędziego. Natomiast karnego na ręce Abidala bym nie podyktował.
kotor27 pisze:Sądzę że na Camp Nou Real powinien wygrać
:shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”