Manchester United (zbiorczy) - Strona 199

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 07 maja 2006, 16:53

Manchester demoluje Charlton po pierwszej połowie, wygrywając 3-0. W tym samym czasie Liverpool remisuje bezbramkowo z Portsmouth, więc drużyna z OT, może powoli cieszyć się z wicemistrzostwa. Bramki dla ManU strzelili:
Louis Saha 19'
Cristiano Ronaldo 24'
Jason Euell (sam.) 35'

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 07 maja 2006, 17:00

V-ce mistrzostwo w pełni zasłużone. Żałuję, że remis z Sunderlandem i porażka z Chelsea, pozwoliły The Blues cieszyć sięz mistrzostwa. Carling Cup i v-ce mistrzostwo, nie jest tak źle ;) Mogło być o wiele gorzej. Teraz czeka nas sparing z Celticiem ;) Czas zacząć myśleć o przyszłym sezonie. Co przyniesie następny sezon ? Nikt nie wie, większość twierdzi, że utrzyma się dominacja Chelsea. Ja jednak wierzę w Czerwone Diabły, wszystko zależy od okresu przygotowawczego i wzmocnień.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 08 maja 2006, 15:49

Co do meczu z Charltonem, jest kilka faktów godnych odnotowania.
Po pierwsze Ferguson zdecydował sie posadzic Ruuda na ławce, a zamiast niego grał młodziutki Rossi, który jednak pokazał w tym meczu wiecej niz Ruud w ostanich trzech. Co wiecej, obrażony Ruud nie zasiadł na ławce rezerwowych jak powinien. Zamiast tego udał sie do domu. Ferguson po meczu powiedział ze Ruud psuje atmosfere w druzynie... czyzby Juve sie nim interesowało ? Jedno jest jednak juz niemal pewne. Ruud w tym roku juz naprawde jest na wylocie.
Po za tym odziwo swietny mecz zagrał Richardson :shock: Ja juz go spisywałem na straty i w United i w reprezentacji a on taka niespodzianka.
Ładna bramka, kilka swietnych zagran i genialne uderzenie chyba z 18 minuty kiedy to pilka bo mocnym uderzeniu odbila sie od porzeczki. Jestem naprawde mile zaskoczony. Sven ma teraz ciezki orzech do zgryzienia.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 08 maja 2006, 16:04

John Travolta pisze:Ferguson zdecydował sie posadzic Ruuda na ławce
Meczu nie ogladałem, ale na stronie o ManU wyczytałem że 3h przed meczem Ruud pojechał do domu. Oto oficjalna wypowiedź klubu:
„Możemy potwierdzić, że Ruud van Nistelrooy pojechał do domu. Klub nie będzie tego komentował, ponieważ skupiamy się na dzisiejszym meczu”.
Jak widać coś jest nie tak między Fergim, a Ruudem. Jestem ciekaw czy holender pozostanie w United, czy znajdzie sobie nowy klub na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 08 maja 2006, 16:56

2 miejsce dla United w pełni zasłużone. Mam nadzieję że w nowym sezonie Czerwone Diabły ostro powalczą o prymat w premiership bo taki zespół z wielkimi aspiracjami ma spore szanse na mistrza.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 08 maja 2006, 19:27

John Travolta pisze:czyzby Juve sie nim interesowało ?
Nietylko...podobno też Liverpool coś się nim interesuje (niestety)...ale to mogą być tylko plotki z jakimi będziemy się spotykać przez całe okienko transferowe.

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 08 maja 2006, 23:01

W ostatnich latach zawsze było tak, że jeśli ktoś Fergiemu podpadł, w szybkim tempie klub opuszczał. Aby z Nistelrooy'em to się nie potwierdziło.
Przykłady to m. in. (Stam, Cole, Keane).
Mimo tego ponoć jego złego wpływu na drużynę, jego 20 bramek na pewno dołożyły by się do mistrzostwaa 06/07.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 maja 2006, 19:20

Ja myślę, że największym przykładem tak zwanej zemsty na zawodniku, który nie poddał się zaleceniom Alexa Fergusona był przecież David Beckham. Czytałem parokrotnie autobiografie Anglika, w której to udokumentowane są przejawy molestowania psyhicznego, począwszy od zabronienia spotykania się z Victorią, a skończywszy nad ustalaniem co gdzie i kiedy Beckham winien robić.
Co do Keana to się nie dokońca zgodzę, iż przez Szkota opuścił Old Trafford, aczkolwiek jest to bardzo prawdopodobne. Nie od dziś wiadomo, że Ferguson ma temperament i jest ( cokolwiek ) despotą w każdym calu.
Co do Holendra ... przykro, że gwiazda gaśnie zdmuchiwana falą krytyki, ale taka jest kolej rzeczy. I wcale mnie nie zdziwi fakt, jeśli tego lata Holender opuści nasze szeregi, a w jego miejsce sprowadzi się mlodą strzelbę.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 maja 2006, 8:52

Nikt nie pisze, ja napisze.
Sir Alex Ferguson dokonał już pierwszych ruchów transferowych w tym miesiącu. Od roku 2008 skład United zasilą dwaj Brazylijczycy, Rafael Pereira da Silva i Fabio Pereira da Silva. Ciekawostką jest fakt, że są to bracia bliźniacy.

Członkowie reprezentacji Brazylii do lat 15 i zawodnicy klubu Fluminense, który ma swoją siedzibę w Rio de Janeiro, dołączą do drużyny Manchesteru United w 2008 roku, kiedy to ukończą 18 lat. Rafael gra na pozycji prawego obrońcy, natomiast jego brat, Fabio, jest lewym obrońcą. Młodzieńcy są typowani na następców Cafu i Roberto Carlosa w drużynie narodowej.
http://editorial.gettyimages.com/source ... 6652&cdi=0

A tak na marginesie, Manu zagrało towarzysko z Celticiem Glasgow. Był to ostatni mecz Keane'a na Old Trafford. Zagrał zarówno w Celticu jak i w barwach swojego ukochanego klubu.
Oto linki do najciekawszych momentów :

http://www.dzierzgon.mm.pl/~jojo_haq/RonaldoCeltic.avi

http://www.dzierzgon.mm.pl/~jojo_haq/Ro ... d_Goal.avi

http://www.dzierzgon.mm.pl/~jojo_haq/KeanoEnters.avi

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 maja 2006, 9:43

Jak donosi "Gazeta Wyborcza" Ruuda odejdzie po sezonie z United :!: O jego odejsciu przewazyl incydent z treningu przed meczem z Charltonem : "Van Nistelrooy najpierw ostro sfaulował Cristiano Ronaldo, a potem rzucił mu: "Idź się poskarżyć tatusiowi", mając na myśli drugiego trenera i rodaka portugalskiego skrzydłowego Carlosa Queiriza. - Przecież wiesz, że nie mam już taty - odparł poruszony Ronaldo, który pochował ojca we wrześniu ubiegłego roku, a potem dziękował trenerowi i kolegom za wsparcie w trudnych chwilach. Ferguson postanowił "z powodu kilku incydentów i dla dobra atmosfery w drużynie", że van Nistelrooy nie znajdzie się w "16" na mecz. Gdy ten to usłyszał, powiedział do Gary'ego Neville'a: "No to ja stąd spadam, bywajcie", i zamiast na trybuny pojechał na lotnisko w Manchesterze, skąd pierwszym samolotem wrócił do Holandii." MU chce podobno sprzedac Holndra za 10 mln funtow. Inter juz pewnie szykuje oferte :D

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 10 maja 2006, 17:35

Jeśli Ruud zachował się tak, jak to podają gazety, to muszę powiedzieć, że jestem bardzo zawiedziony jego postawą. Zachował się jak prostak. Nigdy nie był z niego jakiś świetny napastnik, jeśli chodzi o technikę i szybkość, jednak szanuję go za to co zrobił dla Man United (mam tu na myśli ponad 150 bramek strzelonych dla MU). Ma świetny instynkt strzelecki, ale ewidentnie w ostatnim czasie nie przykładach się do swojej 'roboty'. Nie mógł się pogodzić z faktem, że jest ktoś lepszy od niego, że to właśnie on Ruud van Nistelrooy siedzi na ławce rezerwowych.

Mecz pożegnalny Keano miał niepowtarzalna atmosferę. Długo przed meczem rozsprzedano wszystkie bilety. Trudno będzie go zastąpić...

THERE'S ONLY ONE ROY KEANE!

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 12 maja 2006, 11:41

Słowa skierowane do Cristiano Ronaldo były gwoździem do trumny. Plebejska postawa nigdy nie może zostać pominięta, dlatego też jestem w 100% pewien, że Holender Ruud van Nistelrooy winien opuścić szeregi piłkarzy Manchesteru . Trafnie użył sformuowania Robson ,, nikt nie jest większy od Manchesteru ".
Słowa mogą być bardziej bolesne niż cios. Ze względu na osobistą tragedię Crisa, cały klub powinien go wspierać. A Holender zachował się jak neandertalczyk.
Trwają spekulacje, Torres do Manchesteru w zamian za Nistelrooya + 16 mln.
Do tego miałby dołączyć Carrick i Diarra. Kontrakty z młodymi Brazylijczykami zostały podpisane i w te lato zasilą szeregi Czerwonych Diabłów. Przypisywane też są rogi :
- Gattuso
- Gudjohnsen
- Chimbonda ( tego zawodnika nie znam kompletnie ).

Niedawno minął rok od przejęcia Manchesteru United przez Amerykanów. Według większości, klub zaczyna rozkwitać. Fakt faktem, szkółka piłkarska pod dowództwem McGuinessa rozwija się, rezerwy zdobywają puchary, a sam Meulensteen chwali i jednych i drugich, czerpiąc piłkarzy z obydwóch jedenastek ( pierwszy skład i do lat 18 ) .

Po Mistrzostwach Świata zobaczymy, kto jeszcze dołączy, kto odejdzie.
Jak wiadomo wszem i wobec, reprezentant Republiki Południowej Afryki - Quinton Fortune po obecnym sezonie opuści Old Trafford. Kończy mu się 7 letni kontrakt i włodaże nie przedłużyli umowy z piłkarzem. Przymierzany jest do odwiecznych rywali Diabłów - Manchesteru City.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 12 maja 2006, 11:54

Loczek pisze: - Chimbonda ( tego zawodnika nie znam kompletnie ).
pawy obronca Wigan Athletic...calkiem solidny gracz z tego co widzialem, swego czasu Bayern sie nim interesowal...czasy kiedy Luciano M probowal wyrwac z Bawari Williego Sagnola :lol:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 12 maja 2006, 15:28

Loczek pisze:Trwają spekulacje, Torres do Manchesteru w zamian za Nistelrooya + 16 mln.
Moim zdaniem pozyskanie Torresa niebyłoby dobrym posunięciem. Może jest to zawodnik utalentowany, ale jak na angielską Premier League, to Hiszpan nie ma predyspozycji by w niej grać.
Loczek pisze:Do tego miałby dołączyć Carrick i Diarra.
Gdyby obydwaj zawodnicy dołączyliby do United, byłbym wniebowzięty. Środek pomocy równie mocny jak Makelele - Lampard...
Loczek pisze:Gattuso
Rino mógłby przyjść, jeśli niewypaliłby transfer Carricka, bądź Diarry.
Loczek pisze:Gudjohnsen
Wydaje mi się, iż Islandczyk zdecydowanie bardziej pasowałby do MU, niż wspomniany Torres.
Loczek pisze:Chimbonda ( tego zawodnika nie znam kompletnie ).
Gracz Wigan Athletic (jak wspomniał Gomez) został wybrany do jedenastki sezonu.
P.S. Jeśli nie wiesz o kogo chodzi, przypomnij sobie rewanżowy mecz z Wigan w lidze, gdzie Francuz strzelił gola samobójczego, dającego United trzy punkty.
Loczek pisze:a sam Meulensteen chwali i jednych i drugich, czerpiąc piłkarzy z obydwóch jedenastek ( pierwszy skład i do lat 18 ).
Trzeba również wspomnieć o tym, że podwaliny pod sukces młodych Diabłów włożył Ricki Sbragia, których przez rundę jesienną trenował rezerwy (teraz jest asystentem Jola w Spurs). Swoją drogą szkoda, że to właśnie Sbragia nie został asystentem Fergusona, a Queiroz został zwolniony.

Osobiście bardzo chciałbym by do zespołu dołączyło czterech zawodników (jeśli klub opuści RvN). Diarra, Carrick, M.G. Pedersen oraz ktoś z trójki: Defoe, Bent, Gudjonhsen. Uważam jednak, że po wypowiedziach Queiroza, iż Scholes, który powrócił ostanio po kontuzji jest najlepszym transferem, śmiem twierdzić, że rewolucji kardowej nie będzie. Niestety...
Gomez pisze:czasy kiedy Luciano M probowal wyrwac z Bawari Williego Sagnola :lol:
Widać tam nie udało się zrobić żadnego przekrętu...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 maja 2006, 15:41

Manumef pisze:Moim zdaniem pozyskanie Torresa niebyłoby dobrym posunięciem. Może jest to zawodnik utalentowany, ale jak na angielską Premier League, to Hiszpan nie ma predyspozycji by w niej grać.
Dlaczego tak uwazasz? Czego takiego mu brakuje, co nie pozwalaloby mu grac w Anglii? Powaznie pytam, bo ciekawy jestem. Wg mnie jest to taki typ pilkarza, ktory moze sobie poradzic w kazdej lidze.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”