Manchester United (zbiorczy) - Strona 200

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 12 maja 2006, 16:30

Krzysztof Jarzyna pisze:Dlaczego tak uwazasz? Czego takiego mu brakuje, co nie pozwalaloby mu grac w Anglii? Powaznie pytam, bo ciekawy jestem. Wg mnie jest to taki typ pilkarza, ktory moze sobie poradzic w kazdej lidze.
Nieodmawiam mu umiejętności, bo technicznie jest to piłkarz bardzo dobry. Sądzę jednak, że Torres nie gra tak zadziornie, jakbym sobie tego życzył. NIe można go porównać do Rooneya, bo to inny typ zawodnika, a moim zdaniem Fernando, po przejściu do Premier Leauge i po 'spotkaniu' z Terrym mógłby niesprostać oczekiwaniom. Przyznam, że w tym sezonie nie widziałem wiele jego występów.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 maja 2006, 16:42

No nie wiem. Nie gra zadziornie? Tu mozna sie spierac, bo "zadziornosc" to dosc nieostre pojecie. Ale mysle, ze akurat tego mozna sie nauczyc, czy tez przystosowac do takiej gry.
Poza tym jest dobry technicznie, szybki, nadaje sie do gry kombinacyjnej, przy tym wysoki, dobrze gra w powietrzu... Mysle, ze sa to cechy, ktore pozwalaja na "poradzenie" sobie w Anglii.
Argument o spotkaniu z Terrym tez nie najlepszy, bo jezeli radzi sobie z Puyolem, to mysle, ze i z Terrym dalby rade.
Dlatego "nie ma predyspozycji na lige angielska" IMHO - dosc naciagane.
Manumef pisze:Przyznam, że w tym sezonie nie widziałem wiele jego występów.
Generalnie to gral caly sezon jak cale Atletico - srednio, na pewno ponizej oczekiwan. Mysle, ze transfer dla niego bylby bardzo dobrym wyjsciem, bo czekanie az Atletico sie odrodzi moze jeszcze troche czasu zajac :roll: A szkoda chlopaka.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 13 maja 2006, 15:33

Jak donosi oficjalna strona Manchesteru Rooney wsiadł na rower i zaczyna treningi. Nie jest to jakieś wielkie hurra, ale niemniej jednak wiadomo, że Anglik powoli wracać będzie do formy. Zadziwiające ile zdziałać może najnowsza medycyna.

Po dywagacjach i prawdopodobieństwie odejścia Queiroza dzisiaj już wiadomo, że sam zainteresowany zostaje w Manchesterze. Szkoda, nie jestem jego zwolennikiem.

Awatar użytkownika
ZRb
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZRb » 15 maja 2006, 13:26

Według mnie do Manchesteru powinien przyjść jakiś młody snajper, który mógłby zgrać się z Rooneyem. Bardzo ciekawy jestem jaki ruch wykona Manchester. Czy będzie to ktoś młody, obiecujący dobrze rozywijający sie zawodnik, czy raczej stary wyżeracz, który wniósł by troche spokoju do gry... :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 maja 2006, 12:12

No dobra, MU to moja ulubiona drużyna więc wypada zabrać głos i tu :)
To, że potrzeba nowej krwi jest wiadome. Chelsea juz się wzmacnia. Ballack podpisał, czekać tylko na Shevczenkę.Wszyscy już się zastanawiacie nad następcą Ruuda a przecież on jeszcze nie odszedł a ManUtd nie wydał oficjalnego stanowiska odnośnie jego sprzedaży. Moim zdaniem absolutną głupotą byłoby sprzedawanie Holendra przed MŚ. I tak mniej niż 10 mln za niego nie wezmą a w razie jego dobrego występu na MŚ cena mogłaby wzrosnąć. Ja się cały czas łudzę, że pozostanie na OT chociaż jak pokazuje historia ze Staamem, Beckhamem i Keanem kto raz zaszedł za skórę Fergiemu może zapomnieć o trykocie Manchesteru. Szkoda wielka bo drugiego takiego snajpera prędko się nie dochowamy. Rooney jest genialny ale to nie jest typowy egzekutor. Ja w Europie w tej chwili widzę tylko jednego takiego, który nazywa się Huntelaar, ale nie wydaje mi się żeby MU miało szansę go sprowadzić. Może gdyby był piłkarzem PSV..Z Ajaxem dobre układy ma Milan i wydaje mi się, że to oni prędzej czy póxniej po niego sięgną. W każdym razie priorytetem jest teraz sprowadzenie środkowego pomocnika. Dużo się mówi o Diarrze i istnieją pewne przesłanki, że mógłby do nas trafić. To byłby chyba dobry ruch bo Malijczyk pokazał że umie grać nie tylko w Ligue 1 ale i LM z takimi zespołami jak np. Milan. Chętnie bym zobaczył także Carricka. Póki co to tylko plotki ale ten chłopak ma naprawdę talent i predyspozycje żeby stać się tym dla MU czym Lamps dla CFC czy Gerrard dla Liverpoolu. Marzy mi się sprowadzenie tych 2 piłkarzy. Torres? Młody i zdolny owszem ale to dość duże ryzyko kupować go. Zobaczymy co pokaże na MŚ...i na razie nie zapominajmy także o tym, że Ruud jest nadal Diabłem. Żal byłoby gdyby odszedł. Bo atak na przyszły sezon pozostawiłbym niezmieniony. Ruud, Roo, Saha i Rossi - chyba nikt nie zaprzeczy, że to najmocniejszy atak w Premiership.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 maja 2006, 23:37

Nikt nie pisze.
A więc newsy:
Jak podaje "Dziennik" (czyli pewnie wiele prawdy w tym nie ma) ManUtd jest bliski sprowadzenia tu UWAGA! Tomasza Kuszczaka! Nie wiem czy cieszyć się z takiej decyzji czy też nie. Z jednej strony to byłby pierwszy Polak w Manchesterze i w odadtku młody, obiecujący, bramkarz.
Z drugiej jednak pewnie by za wiele w 1 sezonie nie pobronił jako zastępca Edwina. No i nie ulega wątpliwości, że jest dobry i ma talent (jak dla mnie powinien być nr1 repry) ale czy jednak wystarczająco dobry na United? Zobaczymy. Czas zweryfikuje te plotki.
Druga wiadomość. Fergie powiedział, że następca Keano nie będzie Brytyjczykiem. Praktycznie potwierdza to poważne plany co do Diarry ale z drugiej strony to mnie to nieco smuci bo liczyłem, że MU pokusi się także o Carricka z Tottenhamu. Swoją drogą Jol tworzy tam niezłą pakę. Na razie nikt nie odchodzi a już zdążył dojść Berbatov. Za rok też mogą walczyć o LM. W każdym razie te słowa Fergiego w zasadzie przekraślają transfery Carricka lub Nolana. Szkoda.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 8:49

Morrow pisze:Jak podaje "Dziennik" (czyli pewnie wiele prawdy w tym nie ma) ManUtd jest bliski sprowadzenia tu UWAGA! Tomasza Kuszczaka!

Mam nadzieje ze Dziennik nie bedzie kolejnym Faktem i bzdur wypisywal nie bedzie ;) Co do Kuszczaka, to Man U niedlugo bedzie zainteresowany Kowalewskim i Borucem. Oni interesuja sie polskimi bramkarzami ale nic z tego nie wychodzi. Interesowali sie Dudkiem i tez byli bliscy sprowadzenia go niby a nic nie wyszlo. Nie tak dawno Fabiana chcieli kupic, teraz znowu Kuszczaka... Ja bym wolal zeby zaden z naszych mlodych tam nie przechodzil chyba ze gralby w pierwszym skladzie. Bo siedzac na lawie by sie tylko marnowal, a przejscie takie oznaczaloby polecenie na kase. Niech Tomek gra sobie w 2ligowym West Bromie a ma pewne miejsce w skladzie i dalej sie rozwija niz w Man U i siedzi na lawie. Ja mysle ze po mundialu posypia sie jednak oferty dla Kuszczaka z lepszych klubow niz West Bromwich wiec Tomek niech sie nie pospiesza z ta decyzja podpisania kontraktu z ManU jezeli wogole takowa bedzie.

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 20 maja 2006, 14:17

Morrow pisze:ManUtd jest bliski sprowadzenia tu UWAGA! Tomasza Kuszczaka!

Jedna z większych "bajeczek" jaką mogli napisać. Ja na coś takiego wcale nie zwracam uwagi.

Dla mnie Manchester jest Największym "niszczycielem" talentów bramkarskich (Howard, Barthez...) ! Chodziaż ostanio sprawdza się Van der Saar, ale ma już swoje lata i wiadmomo, że na następne sezony będą musiali znaleźdz kogoś nowego. Teraz tylko czekam aż kibice MU zmieszają mnie z "błotem" (żeby nie powiedzieć gó****) za to co napisalem, ale takie jest moje zdanie i mam do niego prawo :D . Przecież żyjemy w wolnym kraju :roll: :lol:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 20 maja 2006, 14:54

Kamilo pisze:Dla mnie Manchester jest Największym "niszczycielem" talentów bramkarskich (Howard, Barthez...) !
Z jednej strony mógłbym sie zgodzić. Barthez był jednym z najlepszych bramkarzy przed przyjściem na Old Trafford. W Anglii jednak nie sprawdził się. Teraz jest to już cień zawodnika sprzed lat.
Tim Howard miał świetny pierwszy sezon w United, ale w następnym spisywał się poniżej oczekiwań. Nie mam pojęcia skąd u niego takie załamanie formy. Jak wiadomo, Amerykanin cierpi na tzw syndrom Tourettego, który polega na krótkich i nawracających ruchach mięsni twarzy.
Kamilo pisze:Chodziaż ostanio sprawdza się Van der Saar, ale ma już swoje lata i wiadmomo, że na następne sezony będą musiali znaleźdz kogoś nowego.
To było specjalnie? :wink:
Oczywiście, już trzeba oglądać się za bramkarzem, gdyż w tej chwili, po wypożyczeniu Howarda do Evertonu nie ma klasowego rezerwowego. Nie wiadomo czy Ben Foster po meczach barażowych w Watford wróci na Old Trafford, czy też pozostanie na następny sezon w tym klubie. Moim zdaniem dobrym ruchem byłby jednak jak najszybszy powrót Fostera, z którym ja wiąże wielkie nadzieje. 23-letni golkiper w Watfordzie zbiera bardzo pochlebne opinie.
Kamilo pisze:Teraz tylko czekam aż kibice MU zmieszają mnie z "błotem" (żeby nie powiedzieć gó****) za to co napisalem, ale takie jest moje zdanie i mam do niego prawo :D .
a jak... :lol:

Czyżby popularny "Iceman" trafił na Old Trafford? Jose Mourinho zapowiedział, że wysłucha wszystkich ofert za Islandczyka. Ciekawe czy przeanalizuje ofertę United? :wink:
Moim zdaniem Gudjonhsen mógłby być dobrym uzupełnieniem kadry, przy okazji odejścia Ruuda.

W końcu sfinalizowano sprawę Johna Obi Mikela. Nigeryjczyk zasili Chelsea Londyn. Ciekaw jestem czy te 4 miliony funtów wydane na tego zawodnika wrócą do kasy Manchesteru United.

Dwight Yorke podziękował Sir Alexowi Fergusonowi za to, że ten pozwolił mu trenować z Czerwonymi Diabłami w ostatnim czasie, a tym samym mógł w doborowym towarzystwie przygotowywać się do zbliżających się Mistrzostw Świata w Niemczech.
My również dziękujemy Ci Dwight za gole strzelane dla Man Utd! :D

Adrian Firek
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 22 maja 2006, 15:23

Jeśli chodzi o bramkarzy to się nie godzę gra w Angli na pozycji GK jest bardzo trudna i wymagająca wielu bramkarzy sobie nie radzi. Fabien jest niski i to nie było jego atutem, ale wg. mnie i tak bronił dobrze.
A jeśli chodzi o Tomka to jeśli przejdzie do ManU to i tak będzie rezerwowym i być może już nie będzie tak grał jak dziś. A grając zawsze w pierwszej "11" będie się dalej ogrywał i bronił swoje.
Moje zdanie jest takie: Kusczak do ManU-Tak ale tylko jako pierwszy GK! :twisted:

P.S Przy pierwszej części postu podkreśliłem dobrze dlatego bo bronił bobrze a nie bardzo dobre :P

Pozdrawiam 8)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 22 maja 2006, 15:45

Adrian Firek pisze:A jeśli chodzi o Tomka to jeśli przejdzie do ManU to i tak będzie rezerwowym i być może już nie będzie tak grał jak dziś. A grając zawsze w pierwszej "11" będie się dalej ogrywał i bronił swoje.
Ja już to gdzieś pisałem - Peter Schmeichel (jeden z tych "niezniszczonych" talentów przez ManU :p) namaścił Kuszczaka jako swojego następcę i taka informacja była tylko kwestią czasu. Czy Kuszczak będzie rezerwowym? Nie wydaje mi się. Najlepsza parada w sezonie. Jest chyba w pierwszej 3. w Premiership pod względem czystych kont (12 albo 13). Jeśli taki wynik miał w słabym WestBrom to aż strach pomyśleć ile czystych kont będzie miał z taką obroną jaka jest u Czerwonych Diabłów. Nie rozumiem dlaczego on jest tak niedoceniany. Mój kolega jest zachwycony tym bramkarzem, aż zapisał się na listę dyskusyjną WestBrom w trakcie sezonu. Kolesie z Anglii przesłali mu kilka kompilacji jego parad (mecz z L'poolem - 16 celnych strzałów - jedna bramka wpuszczona - taki przykład ;)). Jeśli w wiemu 24-25 lat stanie na bramce ManU to przez najbliższe 8 będze tam stał. Brawo Tomek. Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2006, 15:52

Martin Pellegrino pisze:Jest chyba w pierwszej 3. w Premiership pod względem czystych kont (12 albo 13)
mylisz sie i to bardzo, Kuszczak jest na miejscu 10 dopiero, a van der Sar duuużo prze dnim na 2 miejscu.

1 Reina 20
2 van der Sar 18
3 Cech 17
4 Friedel 16
5 Lehmann 16
6 Jaaskelainen 15
7 Given 13
8 Robinson 13
9 Sorensen 11
10 Kuszczak 9

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 22 maja 2006, 19:59

wiesz Fieldyale grac w West Bromwich a w MU to jest roznica. Nic nie ujmuje klasie Van Der Sara, bo jest swietnym portero, ale jestem pewien, ze gdyby Kuszczak gral w lepszym klubie to bylby wyzej. Mnie dziwi niska pozycja Givena, ktory na pewno lepiej bronil od Jaskelainena.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2006, 20:14

Berik pisze:wiesz Fieldyale grac w West Bromwich a w MU to jest roznica.
ale ja mu nic nie odmawiam, wiem, ze jets dobry itd itd, jednak martin podał złe informacje, więc podałem dobre :lol:
Domyślam się, ze grając w zespole z lepszą obroną, Kuszczak traciłby mniej bramek, ale z drugiej strony patrząc, gdyby teraz miał przejśc do ManU i grac od zaraz w bramce, mógłby czasem się spinac w bramce. Moze by bronił jeszcze lepiej, a może nie. Nie wiemy jak poradziłby sobie z presją jaka panuje w tym klubie. W WBA, kiedy przepuszczał piłkę, nikt specjalnie go nie obwiniał, jednak jak przepuście wmeczu np 2 gole, to media już się postarają aby odczuł to na drugi dzień :lol:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 22 maja 2006, 20:31

fieldy pisze:10 Kuszczak 9
:warrior: Kurcze... byłem przekonany, że miał ich więcej... ale cóż... mylić się jest rzeczą ludzką, dzięki fieldy, że mnie oświeciłeś :spoko:
fieldy pisze:Domyślam się, ze grając w zespole z lepszą obroną, Kuszczak traciłby mniej bramek, ale z drugiej strony patrząc, gdyby teraz miał przejśc do ManU i grac od zaraz w bramce, mógłby czasem się spinac w bramce.
No to ile on według Ciebie powinien siedzieć na ławce? W Hertcie zagrał raptem chyba w dwóch meczach (prez dwa lata - imponująca średnia, nie? :> ). Potem był transfer do WBA i tam pierwszy sezon też przesiedział niemalże w całości. No i w tym sezonie też miał być drugi - tym pierwszym miał być Chris "Szkło" Kirkland. Więc jeśli Tomek ma dalej siedzieć na ławce, to kiedy ma grać?

Zablokowany

Wróć do „Anglia”