Football Amerykanski - Strona 3

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: Football Amerykanski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 wrz 2012, 14:31

Na pewno dostanie, będzie pewnie ich najjaśniejszą postacią. Po odejściu bardziej uznanego z Manningów i zarazem jednego z najbardziej utytułowanych QB Colts będą budować zespół na Lucku, po tym co wyprawiał w Stanford można się spodziewać, że zostanie jedną z gwiazd ligi ale to jeszcze nie będzie sezon Colts. Jak zajmą 2 miejsce w swojej dywizji to będzie wielki sukces. Za to Luck jest pewniakiem do zostania ofensywnym Rookie of the year, sam jestem ciekawy jak się pokaże ale nie ulega wątpliwości, że będzie błyszczał. Hype wokół niego jest ogromny. Bears dziś powinni sobie z nimi poradzić, mają mocny team i nie zdziwię się jak znajdą się w PO.

Z meczy, które będą leciały równolegle mnie najbardziej interesuje Patriots - Titans. Ekipa z Bostonu po przegraniu SuperBowl będzie żądna krwi, to ekipa skazana na sukces i pewniak przynajmniej do finału konferencji jak nie do wygrania całego SB. IMO w ich dywizji w drodze do finału ligi mogą im zagrozić tylko Ravens. Tennessee Titans w swojej konferencji pewnie zostaną za Texans ale mogą trochę namieszać i awansować do PO. Może być całkiem interesujący mecz.

Prawdziwy hit jednak dla mnie będzie leciał o 22.25 a mianowicie Green Bay Packers - San Francisco 49ers. Dwaj wielcy faworyci dywizji NFC, gdyby nie to, że będą musieli na siebie trafić w finale NFC to byliby faworytami do obsadzenia SB a tak zagrają tam tylko jedni z nich. 49ers byli dla mnie najmilszą niespodzianką poprzedniego sezonu, ich występy w PO były i znakomite i emocjonujące. Pojedynek z Saints z Nowego Orleanu to jeden z lepszych meczów minionego sezonu, prowadzenie w ostatnich 5 minutach zmieniało się kilka razy a decydujące punkty ekipa z SF zdobyła kilkanaście sekund przed końcem. Mam do nich sympatię i liczę, że odegrają równie poważną rolę w tym sezonie co w poprzednim. Znowu finał dywizji? Stać ich nawet na wygranie całej ligi.

Przeszkodzić im mogą Green Bay Packers. Ta drużyna ma wszystko, młody, znakomity skład, Rodgersa, który mimo tego, że jest gwiazdą ligi dopiero wchodzi w najlepszy wiek, w zeszłym roku wykręcili kosmiczny bilans 15:1, na nic się to zdało Giants ich zjedli i sięgnęli po wygraną w całej lidze. W tym roku jestem spokojny, w finale dywizji powinni się znaleźć a co dalej zobaczymy. W każdym razie jutrzejszy mecz z 49ers zapowiada się ciekawie, pojedynek Rodgersa ze Smithem, byłą 1 draftu który wydawał się skreślony ale odpalił no i być może najlepsza defensywa ligi drużyny z SF kontra najlepszy ofensywny team ligi z najgorszą obroną. Może być ciekawie :)

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 10 wrz 2012, 16:12

Z tym ROTY poczekajmy- we wczorajszym meczu przeciwko Saints, Griffin pokazał, że nie chcę ustępować Luckowi. Zdecydowanie przyćmił QB Colts, był zdecydowanie bardziej odważny w podejmowaniu ryzykownych decyzji (najczęściej kończyło się to dobrym zagraniem). Jedynka tegorocznego draftu w pierwszej połowie grała bardzo nerwowo czym byłem nieco zdziwiony. Zapowiada się ciekawa walka o tytuł debiutanta roku.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 wrz 2012, 16:46

Griffin bardzo ładnie zaczął, w końcu to "2" draftu ale nie zapominajmy, że ma też lepszych pomocników. Luck nie zagrał tak źle ale jak wspominałem wcześniej po Colts w tym sezonie nie ma się co spodziewać wielkich rzeczy. Zgadzam się, że sprawa walki o debiutanta roku jest otwarta ale poczekamy, zobaczymy. Dalej obstawiam, że ten tytuł trafi do Lucka.

W hicie dość niespodziewanie 49ers już na dzień dobry wygrali z Green Bay a warto dodać, że sędziowie im nie pomagali. W zeszłym sezonie Packers przegrali tylko jeden mecz, w tym roku tego nie powtórzą za to ekipa z SF to mój cichy faworyt do SB, wczoraj fajnie pokazali się w ofensywie.

Warto odnotować bardzo efektowny powrót starszego z Manningów, nie bez przypadku to jeden z najlepszych i najbardziej utytułowanych graczy w lidze, świetny mecz w jego wykonaniu a przecież Steelers to nie są jacyś frajerzy.

Poza tym pewne i przewidywalne wygrane faworytów a mianowicie Patriots, Texans i Falcons.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 17 wrz 2012, 18:39

Tym razem trochę słabsze spotkanie Griffina- pomimo, że momentami miał świetne zagrania to zdarzało mu się popełniać proste błędy co jednak można wybaczyć pierwszoroczniakowi. Na brawa zasługuję Alfred Morris, który po raz kolejny zagrał dobry mecz. Może nieco przesadzę, ale w tych dwóch spotkaniach niczym nie ustępował Trentowi Richardsonowi, który został wybrany z numerem czwartym draftu. Szkoda głupiej porażki Redskins, gdyby ograniczyli banalne błędy mecz byłby zdecydowanie do wygrania.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 wrz 2012, 6:21

Nikt nie napisał chyba o tym, ale jest kryzys.. sędziowski. Sędziowie zawodowi domagają się większych pieniędzy, liga nie ustępuje, więc teraz sędziuje amatorzy. Niektórzy mają doświadczenie takie, jakie ja mam w sędziowaniu meczów piłki nożnej. Nie ma dnia żeby nie słychać było narzekania na ten temat :lol:

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 25 wrz 2012, 16:44

Wczorajszy mecz w Seattle był najlepszym przykładem na niski poziom sędziowania- sędzia w ostatniej akcji meczu okradł Packers ze zwycięstwa.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 wrz 2012, 17:48

To prawda. Dzisiaj czytałem w drodze do domu NY Times i w sekcji sportowej elegancko opisali tygodnie sędziów zmienników: "week 1 was alright, week 2 was a disaster, week 3 was a titanic" :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 sty 2013, 22:20

Po tym jak w tym roku Giants wypadli tak słabo i nawet nie zakwalifikowali się do PO liczyłem, że mistrzami zostaną 49ers, za których ściskam kciuki. Nic z tych rzeczy, dziś Falcons póki co jadą z nimi jak ze szmatami. W poprzednim sezonie ekipa z San Francisco też dotarła do finału konferencji ale tam musiała uznać wyższość Giants (z którymi swoją drogą odpadli wcześniej też Falcons). Po tym jak ekipa z Atlanty tak męczyła się z Seahawks w poprzedniej rundzie myślałem, że 49ers, którzy szli jak burza i nie zostawili złudzeń Green Bay dzisiaj dadzą radę to w miarę pewnie wygrać. Nic bardziej mylnego, Falcons przypominają znowu ekipę, która zajęła 1 miejsce w NFC po sezonie zasadniczym. Stadion jest ich dodatkowym atutem i nie zapowiada się, że to wypuszczą.

Swoją drogą mamy pewną stabilizację w NFL jeśli chodzi o ekipy bijące się o SB. W porównaniu z poprzednim sezonem w finałach konferencji mamy ten sam zestaw za wyjątkiem wspomnianych Giants, których zastąpili Falcons. W AFC obsada bez zmian, znowu Ravens i znowu z Patriots. Zresztą w Divisional Round też grały tam te same ekipy co rok temu tyle, że w innych konfiguracjach.

New England od początku sezonu nie czarują, cel jest tylko jeden - mistrzostwo, w poprzednim sezonie byli pewniakami podczas Super Bowl ale młodszy Manning ustawił Brady'ego i spółkę w szeregu sprawiając, że dość sensacyjnie Giants sięgnęli po mistrzostwo. W tym sezonie Patriots zrobią wszystko żeby nie było powtórki z rozrywki. Dziś w nocy wielki rewanż za zeszły sezon z Ravens ale mimo sympatii, trudno stawiać na Kruki, Brady & spółka dzisiaj są zdecydowanymi faworytami i to pewnie oni zagrają drugi raz z rzędu o mistrzostwo.

/edit
O, kolejny touchdown dla SF, może jeszcze będzie się działo w Atlancie!

Ech, i znowu touchdown dla Falcons, jeszcze przed przerwą. Nie poznaję defensywy 49ers, swoją drogą Ryan dzisiaj niszczy.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 20 sty 2013, 23:03

Morrow
A mnie prowadzenie Falcons z San Francisco 49ers nie dziwi (bodajże ostatnie 3-5 pojedynki to wygrane Atlanty) nawet chciałem postawić na Atlantę ale gdy weszłem na ich stronę i zobaczyłem że 3-5 zawodników może nie wyjść - odpuściłem :lol:
Narazie można czego żałować bo kurs na Atlantę 2,70 a ja zamiast tego zdarzenia dałem Lakersów 1,45 którzy przegrali z Raptors :roll: Jak tak dalej będą grać to Lakersów nie zobaczymy w PO :shock: Howard znów wyleciał za faul techniczny...Niby wzmocnieni a grają jak *****(w gwiazdki odpowiednie słowo) :roll:

PS. Uprzedzając nie interesuję się w futbolem amerykańskim - po prostu tak czasem zajrzę w ofertę bukmachera,staty i coś posułam na chybił trafił - Atlanta narazie mnie nigdy nie zawiodła (2 typy i 2 zwycięstwa) ciekawe czy byłoby dziś 3 :/

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 sty 2013, 0:15

49ers :jupi: :jupi: :jupi:

Ależ widowisko i ależ emocje do samego końca. Ryan mógł być bohaterem ale dał dupy w drugiej połowie i Falcons kończą sezon już dzisiaj. Świetny mecz Atlanty swoją drogą, byli o włos, mieli 17:0, prowadzili praktycznie cały mecz by dać sobie odebrać prowadzenie w końcówce. To 49ers triumfują, Kaepernick i Davis będą na ustach wszystkich. Przyznam szczerze, nie spodziewałem się, że dziś ekipa z SF jeszcze się podniesie a jednak. Piękna sprawa, będę za nich trzymał kciuki w finale niezależnie z kim by zagrali. W zeszłym roku byli o włos, teraz jest ich czas i ich wielka szansa na mistrzostwo.

Teraz Baltimore kontra New England. Zobaczymy czy będziemy mieli pojedynek dwóch braci Harbaugh w finale. Ravens będą mieli cholernie ciężko ale kto wie, kto wie. Dwóch pierwszych braci, którzy są head coachami w dwóch różnych drużynach NFL miałoby się spotkać podczas Super Bowl, byłoby pięknie więc czemu nie?

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 05 sty 2014, 4:43

Świetne rozpoczęcie tegorocznych PO- Indianapolis Colts po niezwykłej dramaturgii pokonali Kansas Chiefs 45-44, odrabiając 21 punktową stratę z pierwszej połowy. Zdecydowanym bohaterem spotkania został Andrew Luck, który mimo trzech interceptions zdołał poprowadzić swoją drużynę do zwycięstwa. Mam nadzieję, że drużyna z Indianapolis sprawi więcej niespodzianek, bo po wyeliminowaniu Charlesa, Luck jest moim ulubionym zawodnikiem, który pozostał w walce o Super Bowl.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 wrz 2015, 19:30

Obrazek

Od dziś każda niedziela aż do "Walentynek" z NFL. :love:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Football Amerykanski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 wrz 2017, 1:31

No panowie, co tu taka cisza? Dziś zaczynamy sezon NFL! 8) Jaranko oczywiście, bo to po NBA drugi najchętniej oglądany przeze mnie sport z USA, ale w tym roku zamierzam to zmienić i uczynić z NFL ligę numer jeden najczęściej oglądaną przeze mnie. Tym bardziej, że sezon zapowiada się naprawdę nieźle i nie jest powiedziane, że Brady razem z jego Patriots obronią pierścienie. Dziś właśnie oni zagrają z Chiefs, którzy przymierzani są do play-offów. Jak im z przodu będzie ładnie pracował Fisher, to mogą wiele ugrać, bo o linię defensywną się nie martwię. Wśród innych faworytów niezmiennie Seahawks i Packers. Ci pierwsi faktycznie wydają się ponownie mocni, ale Green Bay? Przecież tam defensywa kuleje maksymalnie co pokazali sezon temu. Z przodu znowu odszedł TJ Lang. Nie widzę tego. W play-offach widzę za to Steelers i jestem pewien, że się tam dostaną na luziku. Charakterna ekipa ze świetnym i lubianym trenerem. Teraz nieco odmłodzili skład i powinni ponownie powalczyć o finał.

Jedyny mankament - przez huragan Irma przełożyli mecz moich dwóch ulubionych ekip. Czaicie? Marlins i Buccaneers zagrają dopiero w tzw. bye weeku, więc przed nimi być może ponad 16 kolejek z rzędu bez wypoczynku.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Football Amerykanski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 08 wrz 2017, 10:09

Takie jaranko, że napisałes tu pierwszego posta od 2 lat.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Football Amerykanski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 wrz 2017, 11:24

Nie piszę postów w tematach, w którym sam robię to ze sobą. :( Tak samo w lidze brazylijskiej czy NBA rzadko coś nowego wrzucam, eheh. A tamten sezon tak czy siak faktycznie trochę przespałem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”