"..." - Kolejka Calcio - Strona 3

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Podsumowanie kolejki Calcio reaktywacja?

Tak
32
82%
Nie
7
18%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 wrz 2005, 18:38

Ładnie to podsumowałeś Hunter. I typy mniej wiecej podobne do moich z "ligi typerów" :wink:

To będzie ciekawa (jak zresztą każda) kolejka Calcio. Licze , że nie zabraknie niespodzianek w postaci odbioru pkt Juve i Milanowi , a Inter po ciężkim boju upora się z silnym Palermo. Ciekawi mnie także postawa Romy. Czy aby wysokie zwycięstwo w pierwszej kolejce nie bylo szczęsliwe :?: to i wiele innych aspektów okażą sie juz w najbliższy weekend :!:

Grande Calcio :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 wrz 2005, 18:42

Hit Tylko jeden w tej kolejce. Ale w tym meczu stawiał bym na Rome w ciemno. Coś mi mówi że Spalletti wykorzysta swoja wiedze najlepiej jak mogł. A Udinese w pierwszej kolejce nie zachwyciło. 3:1 może 2;1

Milan musi zagrac uwaznie bo Siena sie cofnie jak rok temu. Zreszta oni wyjazdy zawsze tak grają. Chiesa broń jedyna.

Inter z Palermo i oprócz defensywy maja tam Carracciolo i Makwinte Santane ale chyba mogą jedynie "naszumieś przed meczem"

Hunter a Fontana nie jest kontuzjowany ? Bark ?

W innym meczach faworycie są jak nic. Bo ja sadze że Lazio nie przegra. Może Messina namieszać jak napisałeś ale jak Luca znów zrobi Show to po meczu i oby Empoli :wink: namieszało. A tak Lecce u siebie dwa razy grożniejsze. Samprodia też. Takze powinni sobie poradzić

P.S Ty a nie wiesz co z Zdenkiem i Parmą :?: Bo coś temau umarł a Sanz przeja klub i nie działa ?

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 09 wrz 2005, 19:27

O, to w typy też się bawimy :P

Cagliari - Lazio 1 (dokładnych wyników nie obstawiam, bo to loteria)
Lazio wygrało 2 tygodnie temu, ale nic specjalnego nie pokazało. Cagliari u siebie jest mocne. Liczę na Esposito, powinien odebrać biało-niebieskim ochotę do gry.

Chievo - Parma X
Chievo u siebie zawsze groźne. Parma będzie musiała się postarać, żeby wywieźć punkt z Werony, ale myślę, że im się uda. Obie drużyny mnie jakoś nie przekonują. Chyba nie padnie wiele bramek. Możliwe, że nikt nie zdobędzie gola.

Empoli - Juventus 2
Empoli to dla mnie kandydat do spadku (i to głowny). Brak w ich szeregach dobrych piłkarzy. Można powiedzieć, że najlepszym transferem był Pozzi, ale nawet jego nazwisko nie rzuca nikogo na kolana. Beniaminek pewnie będzie się skupiał jedynie na walce na swoim boisku, tym trudniej może mieć Juventus. Goście na pewno będą mieć mnóstwo sytuacji. W najgorszym wypadku będzie 0-0, jeśli Turyńczycy będą razić nieskutecznością. Jednak na to bym nie liczył. Juventus powinien wygrać gładko. Takie mecze musi wygrywać.

Lecce - Ascoli 1
Nie ma się co rozpisywać, Lecce jest silniejsze i gra u siebie.

Messina - Fiorentina 2
Fiorentina wygra, ale nie pójdzie gładko. Toni w znakomitej dyspozycji, powinien coś "ukłuć". Messina w meczu z Lazio starała się, ale brak było zrozumienia w drużynie, wiele niecelnych podań. Reżyser gry - D'Agostino nie zachwycał. Jeśli do niedzieli nic nie zmienią, może być kiepsko.

Milan - Siena 1
Zwycięzca może być jeden. Pomimo kłopotów kadrowych Milanu, Siena (przy całym szacunku do tej drużyny) nie powinna być problemem. Mnóstwo kibiców na San Siro na pewno wspomoże swoich piłkarzy, a oni za wszelką cenę będą chcieli udowodnić, że mecz z Ascoli był wypadkiem przy pracy.

Palermo - Inter X
Na Sycylii gra się cieżko. Palermo ma wielkie ambicje, na mecz z Interem, przez wielu uważanym za głownego faworyta do scudetto, zmobilizuje się maksymalnie. Jeśli znów błyśnie Adriano, 3 pkty pojadą do Mediolanu, ale i razy można zdobywać gole seriami... :D

Roma - Udinese 1
O tym meczu wiele już pisałem, Roma wygra, ale minimalnie (2-1)

Sampdoria - Reggina 1
Reggina powinna walczyć o utrzymanie. Bez Mozarta i Nakamury, którzy układali grę, będzie potwornie ciężko zdobywać punkty. W Genui nie powinni mieć wiele do powiedzenia. Sampdoria straciła punkty z Violą, nadarzy się świetna okazja, by nie stracić kontaktu z czołówką.

Treviso - Livorno 2
Król strzelców poprzedniego sezonu powinien zapewnić 3 pkty. Treviso w najlepszym wypadku pokusi się o remis.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 wrz 2005, 22:40

cagliari lazio x
chievo parma x
empoli juve 2
lecce ascoli 1
messina fiora 2
Milan siena 1
palermo inter 2
roma udine x
sampa reggina 1
treviso livorno 2

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 10 wrz 2005, 8:27

cagliari lazio x
chievo parma x
empoli juve 2
lecce ascoli x
messina fiora 2
Milan siena 1
palermo inter 2
roma udine x
sampa reggina 1
treviso livorno 2

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 wrz 2005, 9:20

Widze że fanatycy jeszcze że podsumowali kolejki :) ? To ja to zrobie a potem wstawimy korekyy :)

Ciekawa kolejka ale która nie jest. W sumie to tylko Milan i Juve zagrało także nie pozostawiła wątpliwości kto był lepszy może Palermo i Sampdroia dopisać bo ich rywale zaczeli grać jak było po meczu.

Do niespodzianek może zaliczyć wygrana Udinese z Romą (Diablo wykrakałem Muntari :roll: ) i Palermo z Interem. Choć ja wytypuje jednak ten drugi mecz to niespodzianka bo Udinese miał masssse szczeście a Palermo grało swoje. Te nich stadion mafijny jest dziupla :)

11 kolejki sccondo Zaza :D

Dida lub De Santis.

Pierwszy miał mało pracy ale w bardzo ważnym momecie nie zawiódł wspaniele broniąc strzeał wysokiego Bogdaniego. Potem miał także kilka parad ktore było spowodowane grożnymi strzałami. A przy bramce było o włos.

De Santis był bohaterem Udinese. Druga koleka i znów on. Choć prawde mowiąc i strzały Montelli i Tottiego a potem Nondy były prosto w niego jedyna akcja taka naprawde klasowa było obronienie sam na sam z Areoplanino. Za reszte strzelcy odpowiadają.

Także Dida.

W obronie zdecydował bym sie na Stama :twisted: bo to co robił w ataku było sie dość że zabawne to i stuteczne - Bramka Ambro a Jaap zacza rajd. Mało grał ale zagrał cool.

Terlizzi - trzymał Adriano daleko od piłki. Druga kolejka drugi świetyny wystep druga bramka w sezonie druga nominacja nic dodać ...

W pomocy Patrick Vieria nie tylko dla tego że strzalił głowa bramke ale dla tego że żagral świetny mecz i często on był w Juve jak mózg. Przyćmił Emersona o klase. Czyli Real teraz ? :roll:

Ambrosini - świetny mecz Massimo nie dość że w destrukcji to i ataku Cześc to zaczynał akcje ale i przerywał kontry przeciwnika. Ładna bramka ala snajper. I co najważniejsze był wszedzie dużo biegał.

Trezeguet. Widać było w w tym meczu Capello chciał prowować Zlatana ale jak mu nic nie wychodzilo postanowaił zrobic wieksza gwiazde w drużynie z Trezegueta. :wink: Piękny lob z daleko i był doś duży kąt a i akcje na 1;0 była przednia (z udziałem Zlatana ale to jedyna rzecz która mu wyszła)

Shevchenko podobnie jak Massimo był wszędzie a bramka mówi sama za siebie taka bramka. Mocno z dystansu ale jak precyzyjnie. Do tej pory bramke składają :)

Czyli propozycja 11 :arrow: 2 kolejki Calcio:

Dida

Stam - ..... - Terlizzi - ......

Ambrosini - Viera - ......

Shevhcnko - Trezeguet - .....

* ....... W to miejsce wsatwcie swoje propozyje oczywiście na inne tez ale chyba sie zgodzimy.

Bramka kolejki :arrow: Albo magiczny lob Gasbarroniego (Samprodia) takie lob to sól tej ziemy :lol: Albo bramka Shechvenki i jedna i druga piekna. :twisted:

Drużyna koljki :arrow: Palermo !!! Bo właśnie zagrali jak drużyna.

Sensacja ? Porażka Interu bo 3;0 było by kleską ale Cruz troche uspokoił fanów nerazziruch.

To tyle teraz czas na Was :twisted:

Forza Calcio 8) Forza Milan

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 wrz 2005, 15:15

nie wątliwie największą niespodzianką była dla mnie porażka interu.Było 3-0 ale inter ma cruza i uspkoił troche agresje kibiców :wink: .Choć z drugiej strony w palermo już nie jedna drużyna traciła punkty formatu Interu
teraz 11
--------------------------------de santis --------------------------------------
stam----------------terlizzi----------cannavaro ---------------------serginho

---------------------ambro---------viera------camoranesi

-----------------sheva--------trezeguet-----------cruz

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 wrz 2005, 15:55

:shock: coś jednak słaba kolejka ze nikt nie pisał :wink:

Gilardino11 Serginho ? Camoranesi ? Chyba nie zagrali aż tak dobrze. Ba nawet na pewno moga grać lepiej. I jeden i drugi. U Sergio brakowało tych tego typowych rajdów (za mało ich było) Drugi strzelił bramke ale jak widziałeś to wiesza co to za bramka i ile on miał przy niej udziału. :wink: :roll: Boskie Empoli. Tez bym Cruza zamienił za Luce Toniego bo mimo remisów ( :evil: )zagrał po swojemu.

Także Dida / De Santis

Stam - Cannavaro - Terlizzi - ........ (hmmm Crosso :roll: )

Ambrosini - Vieria - ......

Sheva - Trezeguet - (hmmm?) Toni

Albo 4-3-1-2 i :roll:

-------Muntari--------
Sheva -- Trezeguet.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 wrz 2005, 17:19

może masz racje.ale napewno w 11 kolejki powinien byc cruz.oglądałem prawie 20 minut skrótu i mi sie gra camoranesiego podobała .ale jeśli nie sergio to kogo proponujesz??
grosso może być :wink:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 12 wrz 2005, 19:17

No to czas podsumowań.

Najpierw "11 kolejki"

----------------De Sanctis---------------
----X----------X-------Terlizzi---Grosso
Santana---Muntari---Vieira---Bonanni
---------Szewczenko---Trezeguet-----

X- nie miałem pomysłu, dlatego przychylę się do waszych typów.

Gracz kolejki: jak dla mnie, Santana. Szarpał ile się dało, raz po lewej raz po prawej. Naprawdę świetny to piłkarz.

Drużyna kolejki: Palermo - nawet nie samo zwycięstwo z Interem, ale styl jaki zaprezentowała drużyna z Palermo może wzbudzać podziw.

Największa niespodzianka: Albo zwycięstwo Udinese w Rzymie, albo zwycięstwo Palermo. Raczej Palermo, bo ich wygrana nie podlegała dyskusji, mogli bać się o wynik dopiero po bramce Cruza, czyli już w doliczonym czasie gry. Roma bardziej sama przegrała ten mecz niz Udinese wygrało, dlatego Palermo.

Pozostaje jeszcze wybór bramki kolejki.
A jest z czego wybierać, na włoskich boiskach padło wiele pięknych goli. Dlatego klasyfikacja zawierać będzie kilku zawodników:

1. Bonazzoli - przyjęcie na klatę i piękny strzał z woleja.
2. Corini i Volpi - dwa piękne rzuty wolne w samo okienko
4. Gasbarroni - piękny lob
5. Szewczenko - ładne i soczyste uderzenie zza pola karnego
6. Trezeguet - również lob, ale mniej piękny:D

Oby więcej kolejek obfitujących w takie bramki.

P.S. Zaza - tego Muntariego, to rzeczywiście wykrakałeś :wink: On i Terlizzi to już są dla mnie objawienia rundy jesiennej. Zobaczymy, kto jeszcze do nich dołączy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 wrz 2005, 22:58

Diablo_ASR pisze: Najpierw "11 kolejki"

----------------De Sanctis---------------
----X----------X-------Terlizzi---Grosso
Santana---Muntari---Vieira---Bonanni
---------Szewczenko---Trezeguet-----

X- nie miałem pomysłu, dlatego przychylę się do waszych typów.
To jednak De Sanctis ? czyli tak mała koretka ustawianie :) [1-4-3-1-2] :arrow: De Sanctis :arrow: Stam - Cannavaro - Terlizzi - Grosso :arrow: Santana - Vieira - Ambrosini :arrow: Muntari :arrow: Shevchenko - Trezeguet

Massimo dla tego że zagrał max mecz. Był wszedzie i grał jak nakrecon. Czesto inicjował akcje ale w destrukcji był tezskuteczny. Gol strzelony. I mimoże miał swój "udziałe prz bramce Tudora to i tak nota 7 La Gazzatty mówi sama za siebie :wink:
Diablo_ASR pisze: Pozostaje jeszcze wybór bramki kolejki.
A jest z czego wybierać, na włoskich boiskach padło wiele pięknych goli. Dlatego klasyfikacja zawierać będzie kilku zawodników:

1. Bonazzoli - przyjęcie na klatę i piękny strzał z woleja.
2. Corini i Volpi - dwa piękne rzuty wolne w samo okienko
4. Gasbarroni - piękny lob
5. Szewczenko - ładne i soczyste uderzenie zza pola karnego
6. Trezeguet - również lob, ale mniej piękny:D

Oby więcej kolejek obfitujących w takie bramki.
Ten wolej Ci najlepiej podpasował ? Ja chyba bym była bardzie za lobem Gasbarroniego. Kocham takie bramki mięko za kołmierz tak elegancko :wink: :) Dwa wolne klasa [klasa :twisted: ] jedej lepszy od drugiego. :twisted: Ten Coriniego sprytniejszy :) Sheva też uderzył jak z armaty. To fajnie wygladało jak on sie zkładał. No i terazguet tez ładnie co prawda bramkarz pokazał troche brak myślanie ale chyba sądziłe że skruci kat i nie wsadzi mu a ten go lobną :)

Bojnov ładnie nawet wcisną przy słupku mocno precyzyjnie. Akcja Kaki tez piękna zaczą od 40 metra po czym wchodził w nich ja masło. Było troche tego 8)
Diablo_ASR pisze:Zaza - tego Muntariego, to rzeczywiście wykrakałeś :wink: On i Terlizzi to już są dla mnie objawienia rundy jesiennej. Zobaczymy, kto jeszcze do nich dołączy.
No niestety wykrakałem ... :roll: - Cała linia obrony Palermo imponuje młoda a gra jak natchniona. Lippi wie co robi powołując ich Już mówiłem nie tylko Terlizzi (choć ten ma problem z kadrą) ale i Zaccardo i Barzagli i Crosso będą gralico raz lepiej. - Muntari już w popszednim zabłysna troche perełki ze stadio Friuli :twisted: Felipe Muntali ... Może pora go wyrwać po sezonie ? Spalletti sciągnie Muntariego, Milan - Felipe :wink: a jeszcze jest tam kilku.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 13 wrz 2005, 9:27

To "11" mamy skompletowaną. Szkoda, że nie ma w niej Bonanniego, ale powiedzmy, że będzie pierwszym rezerwowym :D

Drużyna kolejki to Palermo, niespodzianka to ich mimo wszystko łatwe zwycięstwo nad interem..

To jak z tą bramką kolejki? Może jeszcze ktoś się wypowie, jak nie uda się wybrać jednogłośnie, to zrobimy głosowanie i przydzielimy punkty. Najlepsza bramka z tych sześciu - 6 pkt, najgorsza 1 pkt. Coś w tym stylu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 wrz 2005, 9:53

No to mamy "11" a Bonanniego wciśniemy jak by ktoś za kartki pauzował :wink:

Druga kolejka Calcio "11" według fanatyków pilka.pl :wink:

:arrow: [1-4-3-1-2]

:arrow: De Sanctis (Udinese)

:arrow: Stam (Milan)
:arrow: Cannavaro (Juve)
:arrow: Terlizzi (Palermo)
:arrow: Grosso (Palermo)

:arrow: Santana (Palmero)
:arrow: Vieira (Juve)
:arrow: Ambrosini (Milan)

:arrow: Muntari (Udinese)

:arrow: Shevchenko (Milan)
:arrow: Trezeguet (Juve)

11 z czterech druzyn ale chyba tylko oni sie wyrożnili. Nie patrzymy na bramki to pewnie nie jedej portal wystawił by np. Tudora .... :roll:

No teraz drużyna kolejki i już pewne ze Palermo :!: Bo zagrali jak drużyna :!:

Masz racje na bramke kolejki poczemy jeszcze niech Serek czy Hunter sie wypowie. I reszta co sie chłopaki :?: GŁOSOWAĆ NA BRAMKE KOLEJKI Z TYCH WYTYPOWANYCH :!:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 13 wrz 2005, 10:40

jeśłi chodzi o bramke kolejki to bym postawił na piękny lob gasbarroniego mi sie również podobała bramka shevy.ale swój głos oddaje na gasbarroniego

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 wrz 2005, 11:14

Widze , że zrobiliście jedenastke kolejki beze mnie. Trudno się mówi , ale wczoraj nie miałem neta , więc nie miałem jak sie skontaktowac. W następnej kolejce powinienem być :!:

Niespodzianka kolejki : Inter. Porażka z Palermo już na początku sezonu to spore rozczarowanie dla fanów.
Drużyna kolejki : Juventus. Nie często się zdarza wygrać 4-0 nawet z przeciętniakiem.
Gracz kolejki : :roll: mam nie lada problem. Chyba Trezeguet. 2 bramki w tym jedna piękna.
Bramka kolejki : Zdecydowanie Bonazzoli.

FORZA SERIE A :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”