LM: Arsenal - Barca - Strona 21

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2335
Kontakt:

Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 kwie 2010, 18:26

Co Arsenal ma za kadrę, że wypada 2-3 zawodników i nie ma kto ich zastąpić.
Zaraz miguel tutaj mnie zbiczuje za jęczenie ale zauważ że to są dodatkowe 3 kontuzje do już wcześniejszych kontuzji Robina, Ramseya (moze grać za Fabregasa), Djourou (Gallas). Jakby zdrowi byli choćby Djourou i Robin to co innego, ale już koncze narzekanie bo nie chce ryzykowac :lol:

Zresztą i tak mamy taki skład jaki mamy, Nasri moim zdaniem zastąpi godnie Fabregasa, w ataku Walcott poszaleje pewnie z Rosickym, Diaby w środku.. gorzej z tą defensywą.. ale i tak nie jęczę bo Boss zabronił :P i po prostu jak mowie to nie jest tak ze 3 gosci wypada i juz katastrofa.. w trakcie sezonu Arsenal srednio mial z 5-6 kontuzji w kazdej chwili. Verminator sie polamal chyba pare dni po tym jak podpisal kontrakt :lol:

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 04 kwie 2010, 18:42

emdżej pisze:Jak już porównujesz krajowe puchary z ćwierćfinałem Ligi Mistrzów, a piłkę z maratonem to ja rezygnuję z dyskusji.
no ja rezygnuje z dyskusji, jak twierdzisz, ze sie nie kalkuluje czy jest zaleczony czy nie, tylko sie gra, majac w dupie reszte sezonu i ponoszone ryzyko.

naiwnie do tego podchodzisz. pilka nozna to nie cnotliwa gra. gra sie po to zeby wygrac, po to, zeby osiagnac mozliwie jak najlepszy wynik. czyli optymalny trening, przygotowanie, dieta, EKSPLOATACJA, ROTACJA, leczenie, ale tez nurkowanie, zagrania reka, taktyczne faule.

jak myslisz, ze sie nie kalkuluje to jestes naiwniakiem

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 kwie 2010, 19:23

Magnum pisze:Zaraz miguel tutaj mnie zbiczuje za jęczenie ale zauważ że to są dodatkowe 3 kontuzje do już wcześniejszych kontuzji Robina, Ramseya (moze grać za Fabregasa), Djourou (Gallas).
No właśnie takich macie zmienników. Ramsey może i jest wielkim talentem, Bale, Walcott także byli/są tylko coś za dużo się leczą. Tego akurat spotkała przykra kontuzja, ale to ma być zmiennik Fabregasa. Na miejscu fanów Arsenalu nie zaliczałbym van Persiego do jakiś tam zawodników, po co skoro najczęściej się leczy. Taki Edmilson z Barcy, świetny zawodnik z Lyonu, podstawowy mistrz świata, w Barcelonie się nagrał tyle, że czasami ciężko o nim było nie zapomnieć.

W Barcelonie nie zagra Puyol, Pique, prawdopodobnie Iniesta i Ibrahimovic. 4 zawodników, którzy tworzą trzon drużyny. W pierwszym spotkaniu nie grało dwóch. Do tego grona można by było dodać Henryego, ale on już od dawana niewiele znaczy w kadrze. To, że przegrał sromotnie z Pedro, a teraz przegrywa z Bojanem i Jeffrenem to tylko podkreśla jak bardzo jest dramatyczny w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 kwie 2010, 19:34

W Barcelonie nie zagra Puyol, Pique, prawdopodobnie Iniesta i Ibrahimovic. 4 zawodników, którzy tworzą trzon drużyny. W pierwszym spotkaniu nie grało dwóch.
No i spoko, u nas też nie zagra trzon drużyny, więc szanse wyrównane :lol:
A Henry tymbardziej psychicznie się nie bedzie nadawał na ten mecz jak się domyślam więc to jeszcze bardziej wskazuje na to, że nie zagra. Może to i lepiej.

Jutro konferencja Wengera, dowiemy się coś więcej. Jeśli wystawi jedenastkę którą podałem to będe happy. Na awans liczę do ostatniego gwizdka, realistycznie wiem, że będzie bardzo ciężko, na kontuzje aż tak bardzo jak niektórym się może wydawać nie narzekam. Ba, jestem szczęśliwy, że, grając pół sezonu bez napastnika, jesteśmy na 3 miejscu w walce o majstra i jesteśmy w 1/4 finału LM i mamy wynik 2-2 z najlepszą drużyną świata po pierwszym meczu :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2010, 19:58

Po meczu z Wolves jakiś problem z pachwiną ma Alex Song, który miał grać na stoperze z Barcą. Jak jego zabraknie, to wybiegnie pewnie Sylwek - Sol przemęczony. Także o okazje bramkowe się nie martwmy :lol:

Jeśli zagra Song, to widziałbym to tak

----------- Almunia --------
Sagna - Song -Verma - Clichy
--- Diaby - Denilson - Nasri ---
Theo ----- Nicklas --- Rosicky

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 kwie 2010, 20:19

Magnum pisze:Tak sie zastanawiam.. czy fani Barcelony pokazuja jakis szacunek innym zespolom? Nie mowie o wszystkich ale niektorzy
Jeżeli miałeś na myśli tylko niektórych fanów to lepiej odpowiedz sobie na pytanie czy jest sens zastanawiać się nad kwestią 'czy fani Barcelony pokazuja jakis szacunek innym zespolom?'. Albo piszesz o ogóle albo o jednostkach.

Co do Iniesty to na 90% nie zagra. Nie było żadnych doniesień jakoby miał już wrócić do zdrowia tak więc nie widzę szans na to, że nagle będzie gotowy na wtorek. W sobotę Gran Derby i Pep nie będzie niepotrzebnie ryzykował. W pomocy mamy w kim wybierać choć drugiego piłkarza o charakterystyce Iniesty próżno szukać. W każdym bądź razie prędzej nie wypiję nawet jednego piwa na meczu niż Andresito zaliczy choćby minutę :P

Skład Barcelony widziałbym taki jak zaproponował bodajże Jarzinho choć nie jestem pewien kto zagra obok Milito. Na pierwszy rzut oka widzę trzy opcje:
1. Marquez - nominalny środkowy obrońca, który jednak w tym sezonie nie gra zbyt wiele i to nie przypadek bo wypadał raczej mizernie.
2. Toure - w ubiegłym sezonie dał radę grając na stoperze w kluczowych meczach więc niewykluczone, że Pep znowu zastosuje ten manewr.
3. Abidal - nominalnie lewy obrońca, ale w reprezentacji chyba dość często grywa na środku. Niemniej to chyba najmniej prawdopodobne rozwiązanie.

Szczerze mówiąc ciężki wybór i to ciężki w negatywnym aspekcie. Niby trzy opcje a żadna mnie do końca nie przekonuje. Rafie nie za bardzo ufam, ale z drugiej strony wiem, że stać go na bardzo dobrą grę. Być może jednak mam do niego zbyt wiele zaufania.

Toure to dla mnie pomocnik i tyle. Oczywiście świetnie sobie dał radę na stoperze kiedy było trzeba, ale potrzeba mi jeszcze kilku potwierdzeń, aby przekonać się do takiej opcji.

Abidal wczoraj zagrał super i chciałbym go widzieć na lewej obronie. Przed kontuzją również spisywał się znakomicie więc chyba nie ma sensu go przestawiać.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 kwie 2010, 23:29

A jednak false alarm chyba.
Arsène Wenger has yet to decide if Sol Campbell will start against Barcelona on Tuesday night but says Alex Song should be fit to travel to the Nou Camp.

The midfielder was withdrawn in the 71st minute of the 1-0 win over Wolverhampton Wanderers but is expected to feature in Spain.

Campbell completed 90 minutes at Emirates Stadium on Saturday and Wenger says he will have to assess how well the defender recovers before making his team selection for Tuesday's Champions League Quarter-Final second leg.

“That’s a decision I will have to make," he explained after the win over Wolves. "I will have to see with him how he feels. The pitch is massive over there and we will see how he recovers.

“Song had a groin problem but he should be OK for Tuesday.”

Arsenal.com expects to have full team news and details of Arsenal's travelling squad available on Monday.
:think:

jeszcze jedno:
Arsenal's medical team are currently treating seven injured first-team stars. Wenger opted to rest a further four regulars on Saturday and says any more injuries could seriously damage the Gunners in the final weeks of the season.

"The problem we have at the moment is that we are short," he said. "We rested Abou Diaby, Gael Clichy, Samir Nasri and Nicklas Bendtner [against Wolves].
moze nie bedzie tak zle jak z wolves ;P

After Barça have trained on Monday on the pitch Arsenal are due to do the same but have not yet confirmed if they will. Manager Arsène Wenger will attend a press conference at 17:17 however.

17:17? :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 kwie 2010, 13:21

Kogo bedzie miał Arsenal na ławce (przypuszczalnie) ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 kwie 2010, 13:48

jak zagra taki skład

----------- Almunia --------
Sagna - Song -Verma - Clichy
--- Diaby - Denilson - Nasri ---
Theo ----- Nicklas --- Rosicky

, to

Fabiana, Sylwka [Traore], Eboue, Eduardo, może Eastmona, Vele

p.s. Song opuścił dziś trening, jutro ma mieć test :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 kwie 2010, 14:34

fieldy pisze:p.s. Song opuścił dziś trening, jutro ma mieć test
Wenger dalej bawi się w zasłony dymne? :lol:

U nas Toure ma chyba drobne problemy z kostką, ale na Arsenal rzekomo miał być gotów. Jest to o tyle ważne, że w przypadku jego absencji odpada jedna z wymienionych przeze mnie wcześniej opcji defensywnych a jednocześnie rozstrzyga kto zagra w pomocy (Busquets-Keita-Xavi).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 kwie 2010, 14:38

Mentor pisze:Wenger dalej bawi się w zasłony dymne? :lol:
O Ile Fabregasa mogliście się obawiać, to ze strony Songa chyba wielkiego zagrożenia nie będzie, więc chyba nie :P

Song już wczoraj w przerwie meczu z Wolves miał jakiś problem, ale dograł do końca. Potem Wenger po meczu powiedział, ze ma być gotowy na wtorek, ale w treningu udziału nie wziął.

Ja wolę, by nie grał jak nie bedzie w 100% gotowy. Przed nami wazny mecz ze Spurs, choć dopiero tydzień po meczu z Barcą [w nastepną środę, dzięki awansowi Spurs w FA Cup]. Tak więc wy macie GD w sobotę, a my do środy wolne, więc choć jakiś pozytyw po naszej stronie :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 kwie 2010, 14:55

piszę osobno, bo dość istotna sprawa.
Znamy już kadre na mecz. Songa w niej nie ma, więc nie zagra na 100%.

Manuel Almunia
Lukasz Fabianski
Nicklas Bendtner
Eduardo
Abou Diaby
Samir Nasri
Denilson
Fran Merida
Theo Walcott
Craig Eastmond
Tomas Rosicky
Armand Traore
Emmanuel Eboue
Gael Clichy
Bacary Sagna
Thomas Vermaelen
Sol Campbell
Mikael Silvestre

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 kwie 2010, 14:57

W takiej sytuacji jakiego składu powinniśmy się spodziewać? Sol zamiast Songa :>

Ehhh szkoda, że zabraknie Iniesty i Zlatana :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 kwie 2010, 15:15

jak Campbell zagra to Bojan bedzie mial prawdziwy test. Albo osmieszy Sola, albo zejdzie po pierwszej polowie. Jak dla mnie szybka kombinacyjna pilka powinna rozruszac szyki obronne Arsenalu.

Nasze zestawienie rowniez bedzie rezerwowe. Bez podstawowej pary stoperow i 2 graczy ofensywnych. Ciekawe co Pep wymysli. Nie bede zgadywal bo przewidziec skald bedzie ciezko.

Sam mecz przeraza mnie w jednym-kontuzje. Oby do GD dotrzec bez nowych urazow.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 kwie 2010, 15:16

Mentor pisze:Ehhh szkoda, że zabraknie Iniesty i Zlatana :P
ta, i jeszcze Puyola i Pique :lol:

Sol też może nie być gotowy. Ponadto boisko u was większe, wiec Sol chyba ze swoją szybkością się nie nadaje. Ja przewiduje taki skład.

-------------- Almunia -----------
Sagna - Silvestre -Verma - Clichy
-------- Denilson -- Diaby --------
-------------- Nasri ----------------
Theo ------ Nicklas ----- Rosicky

Sylwek i Verma - obaj lewonożni, żeby Messi miał łatwiej :P
ewentualnie Eboue zamiast Sagny, Nasri zamiast Cesca, choć równie dobrze może się zamienić z Rosickym i grać na skrzydle, a Czech w środku. Obaj jednak są pewniakami do 1 składu [o ile nie wypadną do czasu meczu :lol2: ] Nicklas też pewniak, Eduardo wciaż nie wrócił do swojej formy, a Vela nie jest w ogóle ograny. Theo bym chciał widzieć w drugiej połowie, ale Wenger coś przebąkiwał o możliwości wystawienie go w 1 składzie. Choć jak Eboue wyjdzie zamiast Theo na skrzydle, a Theo go zmieni po przerwie [jak już bedziemy potrzebować 3 goli do awansu :P] to się nie zdziwię. Theo lepiej gra jak wchodzi na podmęczonego rywala i moze go minąć skrzydłem.

Bienias, na Sola bym nie liczył. Sylwek raczej. Chyba Wenger nie oszaleje do reszty i na Eastmonda nie postawi :think: :lol:

Trzeba wygrać na Camp Nou, co już w pełnym składzie byłoby niesamowicie ciężkie, a u nas zabraknie [z tych podstawowych]: Gallasa, Songa, Cesca, Arszawina i van Persiego. Czyli kręgosłupa i jak się uprzeć to jeszcze żeberka jednego :P Song i Cesc - dwóch naszych najlepszych piłkarzy w tym sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”