Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 205

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 21 lip 2006, 1:25

Jasne, Capello to wielki szkoleniowiec ze swoja osobista wizja gry, kierujacy sie jedynie sprawdzonymi metodami pracy, potrafiacy rozmawiac i trenowac z kazdym pilkarzem swiata. To wiemy. Camacho tez mial pewna wolnosc w decydowaniu o ksztalcie druzyny - niekoniecznie dobrze klub na tym wyszedl. Potem brakowalo wielkich autorytetow, brakowalo trenerow z CV, ktorych slowo mialo prawo byc dla zarzadu ostatecznym. Nikt nie mowi, ze jesli zapanuje monarchia, to bedzie lepiej. Ale przynajmniej bedzie kogo wywalic na zbity pysk i oskarzac przez nastepne lata. Tak to sie mniej wiecej odbywa. Fabio wzial na siebie wielka odpowiedzialnosc - to przelomowy moment dla Realu - wielkiego klubu, z wielkimi tradycjami, ktory od kilku lat po prostu nic nie osiagnal. I nie brakowalo pieniedzy, nie brakowalo pilkarzy. Czego wiec brakowalo? Moze wlasnie Capello..

Awatar użytkownika
El Kun
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Kun » 21 lip 2006, 8:10

Do dzisiaj nie mogę zrozumieć dlaczego Camacho zostawił takiego zawodnika.
Ja do dziś nie moge zrozumieć dlaczego prezes zostawił takeigo piłkarza jak Robben, Kaka czy Roaldinho.

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 21 lip 2006, 9:58

Naprawdę dziwi mnie też fakt, że Kaka nie gra w Realu od 4 sezonów. Pamiętam go z meczu Real-reszta świata rozegrany na stulecie klubu. On tam był i mi się bardzo spodobał, grał wtedy chyba w Sao Paolo skąd go wyciągnął Milan. Dlaczego tak mało rozsądku w poczynaniach Realu? Jak zawsze... Teraz mamy niezłą grupę no i wg mnie brakuje już tylko Xabiego i jakiegoś młodziana na lewą stronę powiedzmy z 19 latek... żeby grał na ławce, żeby nie kłócił się o Robinho na lewej. Bo w tej chwili lewym pomocnikiem powinien być Robinho... Chłopak tam grał najlepiej

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Plymouth Argyle FC - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 21 lip 2006, 14:45

No i zaczynamy. Dzisiejszy mecz bedzie transmitowany przez kanal Real Madrid TV, ale jak wynika z oficjalnej strony tylko na kanale w wersji hiszpanskiej z satelity Astra 19e.

http://www.realmadrid.com/articulo/1021.htm

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 22 lip 2006, 11:13

Krolewscy rozegrali wczoraj pierwszy sparing w tym sezonie. Przeciwnikiem byla druzyna Plymouth Argyle F.C. Mecz nie nalezal do najciekawszych, jak to zwykle bywa ze sparingami. Real zagral bez pilkarzy, ktorzy uczestniczyli w mistrzostwach swiata. Mecz zakonczyl sie ostatecznie zwyciestwem Krolewskich 1:0, a jedyna bramke (z karnego) zdobyl Baptista. Zeby powiedziec cos o stylu druzyny Capello, trzeba poczekac, az do skladu dolacza wczasowicze, oraz pilkarze, ktorych zamierza sprowadzic zarzad.

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 22 lip 2006, 12:28

assurbanipal pisze:No i zaczynamy. Dzisiejszy mecz bedzie transmitowany przez kanal Real Madrid TV, ale jak wynika z oficjalnej strony tylko na kanale w wersji hiszpanskiej z satelity Astra 19e.
Był też do obejżenia na Hot Birdzie. Przynajmniej u mnie :P.

A swoją drogą to rzeczywiście mecz nie był zbyt ciekawy i Real nie zaprezentował się z dobrej strony i poza strzałem w słupek z rzutu wolnego no i oczywiście wywalczeniem karnego to wyraźnie widać że przygotowania się dopiero zaczynają. Ale do rozpoczęvia ligi pozostał jeszcze misiąc i forma pewnie wzorśnie no i oczywiście wrócą piłkarze grający na mistrzostwach a obecnie przebywający na wakacjach, wieć dopiero wtedy będziemy się mogli przekonać co do prawdziwej sił Królewskich.

A zmieniając temat to nie wydaje mi się żeby Guti potrafił zastąpić na pozycji rozgrywającego Zidana. Za wiele pomysłów na grę to on nie ma a wczoraj nie zagrał chyba nawet jednej dobrej, prostopadłej piłki na szybkiego Portillo. Oczywiście wszystkich można wytłumaczyć nie przygotowaniem do sezonu ale takich umiejętności jak kreatywność raczej się nie wytrenuje :). Co do sprowadzenia Kaki to jako kibic Milanu jestem głęboko przekonany że Kaka u nas zostanie a wtedy pojawi się problem na tej pozycji. Pozdro

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 22 lip 2006, 13:42

Najgorszy byl Soldado :) chyba 3-4 sytuacje sam na sam z bramkarzem zpartolil :)
Podobal mi sie Carlos Diogo i w 2 polowie Balboa, ktory jest dla mnie o wiele lepszy niz ten angielski rugbista "zelfix".
Natomiast to byl pierwszy mecz i to w gleboko rezerwowym skaldzie. Anglicy na dodatek sa na innym etapie przygotowan, bo poczatkiem sierpnia zaczyna rozgrywki CCCC.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 22 lip 2006, 14:25

Wraca znowu temat Diarry. Pedja ma ponoc udac sie do Lyonu na negocjacje. Francuzi chca za Malijczyka 30mln euro, Real proponuje 20. Gdyby kluby doszly do porozumienia, zawodnik trafilby do Realu zima, zeby nie zabierac teraz miejsca dla pilkarza z poza UE. Zima paszport hiszpanski ma dostac Baptista i wtedy transfer bylby przeprowadzony. IMO dobrze, ze mimo zakontraktowania Emersona, Blancos staraja sie o Diarre, warto myslec o przyszlosci i nie pozwolic, zeby odszedl do innego klubu. Ciekawe co na to Pablo Garcia i "Drwal" :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lip 2006, 14:30

makis pisze:Gdyby kluby doszly do porozumienia, zawodnik trafilby do Realu zima, zeby nie zabierac teraz miejsca dla pilkarza z poza UE.

To co liczysz że ktoś przyjdzie bez paszportu ? Adriano ? :roll:

Diarra ? no spko ale jeśli Real ma możliwośc sciągniecie Xabiego a nie zrobie tego to bedzie grał Capello jak z Juve - w środku pola tylko gracze od destrukcji...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 22 lip 2006, 14:40

Zaza pisze:To co liczysz że ktoś przyjdzie bez paszportu ? Adriano ? :roll:
Ja na nic nie licze, nie wiem na co licza wlodarze klubu :D Mam nadzieje, ze nie bedzie to Adriano.
Zaza pisze: Diarra ? no spko ale jeśli Real ma możliwośc sciągniecie Xabiego a nie zrobie tego to bedzie grał Capello jak z Juve - w środku pola tylko gracze od destrukcji...
Jest taka ewentualnosc, choc tak naprawde nie wiadomo, jakie plany ma Fab. Moze bedzie gral w srodku z Emersonem i Baptista :?: IMO moze chodzic o to, ze Emerson najmlodszy juz nie jest, a Pedja i Fab nie chca zeby Diarra odszedl do innego klubu, bo widza w nim waznego gracza w przyszlosci. Takie moje gdybanie :) Poza tym, o Xabim na razie cicho, w ogole jakos ostatnio cicho :roll: O Ruudzie tez, i dobrze :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lip 2006, 14:46

To że cicho to nie znaczy że nie działaja ale to inna sprawa - napisałeś "Ja na nic nie licze" a potem "Mam nadzieje, ze nie bedzie to Adriano" jedno z drugim sie mija. A chyba coraz wiecej przesłanek jest ku temu by tak twierdzić - Capello podziwia gracza Interu :roll: a prasowy atak Interu w przyszłym sezonie to Toni - Ibra wiec wątpie by Adriano siedział na ławce ...

Wiem że miałeś na myśli Kake pisząć - nie wiem na co licza wlodarze klubu - ale powiem Ci szczerze że ja też nie wiem na co liczą ? tym bardzie ze Real teraz nie może walczyc z Romkiem na rynku. A 100 nie zaoferuje - mimo tego że Ricky pragnie grac w Real'u :wink:

Za odpowiednia kwote Real był by wstanie sciągną Alonso ale musi działać i spełnić wymagania Rafy - ale Xabi jest "lekiem na całe zło" Real'u w drugiej lini :!:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 22 lip 2006, 15:08

Zaza pisze:napisałeś "Ja na nic nie licze" a potem "Mam nadzieje, ze nie bedzie to Adriano" jedno z drugim sie mija.
Chodzilo mi o to, ze nie mam dokladnych preferencji, jesli chodzi o pilkarza z poza UE, wykluczam z tego grona Kake. Jesli jednak chcesz byc tak dokladny to dobrze - licze, ze nie bedzie to Adriano :D
Zaza pisze: A chyba coraz wiecej przesłanek jest ku temu by tak twierdzić - Capello podziwia gracza Interu :roll: a prasowy atak Interu w przyszłym sezonie to Toni - Ibra wiec wątpie by Adriano siedział na ławce ...
Podziwia tez Cristiano Ronaldo i Joaquina, a do Madrytu ich jednak jak na razie nie sprowadzil. IMO jego pierwsza opcja jest Ruud. Osobiscie uwazam, ze taki pilkarz jak Adriano nie jest nam potrzebny bo mamy Ronaldo. Moj faworyt :?: Luca Toni. Zobaczymy kogo wybierze Wloch.
Zaza pisze: Wiem że miałeś na myśli Kake pisząć - nie wiem na co licza wlodarze klubu - ale powiem Ci szczerze że ja też nie wiem na co liczą ? tym bardzie ze Real teraz nie może walczyc z Romkiem na rynku. A 100 nie zaoferuje - mimo tego że Ricky pragnie grac w Real'u :wink:
Mysle, ze czas, zeby panowie Calderon i Mijatovic twardo staneli na ziemi, i zaczeli starac sie o pilkarza, ktory jest realny do zakontraktowania. Np wlasnie Alonso. Gdyby zaoferowali odpowiednie pieniarze, trafilby do Madrytu.
Zaza pisze: Xabi jest "lekiem na całe zło" Real'u w drugiej lini :!:
Dokladnie tak, tylko obawiam sie, ze nie wszyscy tak uwazaja :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 lip 2006, 15:26

Real szykuje ciekawa oferte dla Kaka!!1 Ponoc 70 mln Euro netto za 7 lat :roll: Jesli Real zaplaci za niego gdzies w okolicach 56 mln. Euro to mediolanczycy przyjma oferte :lol:

Fajnie...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 22 lip 2006, 15:35

guru pisze:Real szykuje ciekawa oferte dla Kaka!!1 Ponoc 70 mln Euro netto za 7 lat :roll: Jesli Real zaplaci za niego gdzies w okolicach 56 mln. Euro to mediolanczycy przyjma oferte :lol:

Fajnie...
Nie przyjeli 100 mln od Abramowicza, a myslisz ze przyjma 56 od Realu :?: Szczerze watpie :D Nie liczylbym na to na Twoim miejscu, po co potem sie rozczarowac.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 lip 2006, 15:38

makis pisze:Nie przyjeli 100 mln od Abramowicza, a myslisz ze przyjma 56 od Realu :?:
Nie slyszalem o tym :oops: A ta informacja ma z...ONETU!!! :roftl3:
Dlatego tu napisalem, moze ktos cos na ten temat wie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”