Gry... - Strona 208

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 sie 2016, 11:47

cloner pisze: A plusem PC są niższe ceny gier w porównaniu do tych z konsoli.
Zależy jeszcze jakie gry cię interesują. Dark Souls III z season passem na PC kosztował około 300. CIV VI będzie kosztować w dniu premiery 230, z season passem nieco ponad 300. W wielu przypadkach gry na komputer są tańsze, ale to już nie jest reguła. Inna sprawa, że ja bardzo rzadko kupuję coś w dniu premiery, więc wielkiej różnicy nie odczuwam.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 26 sie 2016, 11:55

cloner pisze:
A plusem PC są niższe ceny gier w porównaniu do tych z konsoli.
Nie zawsze. Chociażby te gry, które ostatnio sobie sprawiłam - Contrast na Xboksa za 8zł, na PC widzę, że waha się od 39 do 55. Life is Strange - pierwszy epizod miałam za darmo, pozostałe łącznie za 63zł (albo 68, nie pamiętam dokładnie), gdyby kupować je osobno, kosztują 17,90zł każdy. Na PC - koło 100zł całość, 21zł pojedyncze epizody.
cloner pisze: Ale... pamiętaj że do xboxa musisz mieć telewizor, a to też koszta. Nie będę kupował telewizora 48 cali, tylko po to żeby sobie pograć 4 godziny tygodniowo w jakąś gierkę (choć pewnie jakieś tanie telewizory 48 cali można kupić za 2 tysiące)
No, ale pewnie jakiś telewizor już w domu masz ;) I o ile nie jest to ten czerwony klocek z czasów PRL [moi dziadkowie wciąż go trzymają :D], to będzie i tak lepszy od monitora PC ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sie 2016, 12:08

janop pisze:Najwięcej czasu w życiu pochłonął mi:
Spoiler:
Czasem mi się zdarzy jakiś szybki sezon zagrać ;) Na GOGowej półce czeka jeszcze kilka staroci.
Na bogato, na Amidze ;) Ja to na Sensible'a to musiałem do kolegi z sąsiedniej klatki biegać a samemu trzeba było zadowolić się inną perełką:

Obrazek

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8580
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 sie 2016, 12:20

futbolowa pisze: No, ale pewnie jakiś telewizor już w domu masz
Mam i przez kabel HDMI mogę go podłączyć do PC :P

PS goal3 na pegasusa to najlepsza kopana w historii!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 sie 2016, 12:22

Jako, że uwielbiam gry typu RPG i RTS to wybieram zdecydowanie kompa. Konsolę mam tylko dla Fify, w którą najczęściej gram jak przyjdą znajomi, jakieś wyścigi oraz seria Uncharted. Generalnie w strzelannki itp gry wolę grac za pomocą myszki i klawiatury.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sie 2016, 12:26

W shootery też nie potrafię grać inaczej niż na klawie i myszy, pad jest tu dla mnie jakiś nienaturalny, pewnie siła przyzwyczajenia. Podobnie wszystkie strategie i RPGi. Za to wszystkie TPP czy inne gry akcji, mordobicia, ścigałki albo gry sportowe tylko na konsoli i padzie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 sie 2016, 12:41

Morrow pisze: ścigałki albo gry sportowe tylko na konsoli i padzie.
Sęk w tym że sportowe czy ścigałki można grać na padzie przecież na PC (i kierownicy).
Bezprzewodowy pad logitecha z wibracjami kosztuje ok 170zł.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sie 2016, 12:57

No dobra ale do czego w ogóle zmierza ta dyskusja? Że i na PC i na konsolach można grać z przyjemnością? Pewnie, że można, są argumenty za jednym i za drugim. Można podłączyć kompa pod telewizor, można grać na padach, można nawet emulować gry z konsol. Tylko, że wtedy praktycznie dostajemy konsolę. Tak samo można podłączyć do PS4 myszkę i klawiaturę. To nie sprawia, że granie na kompie jest gorsze, ma trochę inną specyfikę i urok. Dlatego tak jak napisałem są gatunki gier, które preferuję na kompie, są takie, które akceptuję tylko na konsolach. Latami grałem tylko na kompie, to czego zawsze zazdrościłem to exclusivy, których na kompie nie dane jest nam uświadczyć a chciałem ograć. God of War, Uncharted, Tekkeny, Gran Turismo czy Gearsy to przykłady gier najlepszych w swoich gatunkach, których na PC ograć się nie da.

Ty wolisz grać na PC, ja na konsoli, jeśli większą przyjemność daje Ci gra na kompie to Twoje prawo a ja nie zamierzam Cię przekonywać, że nie masz racji. To forma rozrywki, każdy preferuje taką jaka mu najbardziej odpowiada i to jest zupełnie naturalne.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 26 sie 2016, 12:59

najwiekszym rakiem grania na pc oprócz wymagań i preferencji gier (tzn na tej karcie graficznej się wysypię, na tym procku się wysypię dopóki nie zmienisz sterowników itp) są te wszystkie gówna typu origin, steam, uplay, no dramat to jest, wspołczuję pc-towcom

gry na pc się w ogole da odsprzedawać czy one sie przypisują do konta stream/origin/itp?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 sie 2016, 13:01

Przypisują się do konta.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 26 sie 2016, 13:14

janop pisze: DLC i wczesny dostęp, który mam wrażenie coraz częściej kończy się tym, że kupujesz bubla, który do grania będzie nadawał się za kilka miesięcy.
Jak dla mnie, największy. Robienie ludzi w bambuko.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 26 sie 2016, 13:22

cloner pisze: Mam i przez kabel HDMI mogę go podłączyć do PC
No to jest to rozwiązanie dla Ciebie, ale temat zaczął się od tego, co robię ja, więc trochę nie widzę sensu podłączania komputera do TV, kiedy ma się już do niego podłączoną konsolę :D

Nie mówiąc o tym, że to wszystko to jest po prostu robienie z komputera konsoli, czyli jeden [ch**] :mrgreen:

Jeżeli Ty mając taki wybór i tak wolałbyś PC, to w porządku, przecież masz do tego prawo. Ale ja wolę to robić inaczej i tak już będzie ;)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 26 sie 2016, 13:32

Sammyy pisze: Przypisują się do konta.
no to jak dla mnie koszty gier na konsole wychodzą 10x taniej - kupuję grę, ogrywam ją, sprzedaje tracąc 20zł. za jedną grę za stówę na pc ja przechodze 5 tytułów typu uncharted 4 itp

niektóre dlc mają rację bytu i są warte kasy, ktore się za nie zapłaci - patrz dodatki do wiedźmina (nie grałem jeszcze w nie, ale planuję - kazdy to ok 20-30h gry)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 sie 2016, 13:37

futbolowa pisze: Nie mówiąc o tym, że to wszystko to jest po prostu robienie z komputera konsoli,
Zgadzam się. A to pokazuje że konsola staje się zbędna wtedy.
:rotfl:

Sam miałem PS3 przez pół roku, niczym mnie to nie zachwyciło. Kupiłem, mialem kilka gierek i sprzedałem. PC mi wystarcza, np. do football managera.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sie 2016, 13:47

Podłącz do konsoli myszkę i klawę a zbędny może być komp. I możemy tak odbijać piłeczkę w nieskończoność tylko po co.

Choćbyś kupił najlepszą kartę grafiki i procek do kompa, podłączył go do 52-calowego telewizora 3D i siadł z najlepszym padem od Logitecha to God of War, The Last of Us ani Uncharted na tym nie odpalisz. Tak samo możesz do pleja albo Xboxa podłączyć klawę i mysz ale granie w FMa, Heroes czy Commandos nie będzie takie samo. Oczywiście, że PC jest urządzeniem bardziej wszechstronnym ale jakbyś się nie starał to trudno sprawić, że w 100% zastąpi konsolę chyba, że akurat Twoje wymagania wobec gier na to pozwalają. Moje i większości użytkowników nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”