FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2097

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 25 maja 2015, 13:57

Cytaty z konferencji prasowej Daniego Alvesa
Alves: Decyzję odnośnie mojej przyszłości podejmę po finale Ligi Mistrzów
Alves: Nie chodzi tu o pieniądze. Czuję, że klub nie docenia mnie za to, co już zrobiłem w barwach tego zespołu
Alves: Zawsze powtarzałem, że chcę zostać, ale nie za wszelką cenę. Zasługuję na szacunek ze względu na to co już zrobiłem dla FCB
Alves: Nie jestem zły. Jestem rozczarowany, bo klub nie potraktował mnie tak, jak na to zasługuję
Alves: Moja przyszłość na pewno nie zależy od wyborów prezydenckich w klubie. To za długo. Zadecyduję po finale LM
Alves: Z drużyną trzymam na 200%. Z klubem... na 10%
Alves: Czy na tę chwilę wykluczone jest, że zostanę w Barcelonie? Na tę chwilę, tak
Na tą chwile: Douglas Barcę zbaw :roll:

Z innej beczki, zajebisty cytat z Xaviego
Mam taką teorię: Barça musi być zdecydowanie lepsza od Realu, bo inaczej nie wygrywa. Oni biorą się w garść: prasa, duch Juanito, "como no te voy a querer…". A u nas: albo jesteśmy w wybitnej formie, albo do widzenia. Przy równych siłach, oni są w stanie wykrzesać coś, czego nie mamy.
Nic dodać, nic ująć, witajcie w Katalonii

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1380
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 maja 2015, 15:05

:shock: :shock: :shock:

Co się kuźwa u was dzieje w szatni ??? Macie 2 finały przed sobą...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 maja 2015, 15:21

W szatni? Nic, atmosfera znakomita, sezon pełen wrażeń świetnie scementował ekipę.

Z Alvesem to przecież od dawna wiadomo jak jest, zarząd zjebał sprawę dawno temu kiedy należało zadbać o zastępstwo dla Brazola a teraz Dani zwołuje sobie konfy i publicznie płacze o siano waląc w zarząd bez krępacji. Cały Alves Oczywiście nigdy nie możemy być w 100% pewni niektórych informacji, ale dobre i zróżnicowane źródła podawały, że ostatnia oferta Barcelony to było oczekiwane wcześniej przez Alvesa 2+1 (IMO za dużo, ale jesteśmy pod ścianą), ale udane ostatnie miesiące sprawiły, że są kluby skłonne zaoferować mu pełne trzy lata czy nawet więcej + porównywalne/lepsze zarobki. Ja tam zdecydowanie i bezdyskusyjnie uważam, że nie powinniśmy iść więcej na żadne ustępstwa. Alvesa bardzo lubię, ale to raczej powinien być koniec współpracy, szkoda, że ta konfa w takim stylu, prawie jak szantaż jakiś. Szkoda, że pewnie nigdy się nie dowiemy jaki konkretnie (pensja) kontrakt zaproponowano Brazylijczykowi, z co rzetelniejszych źródeł można było wywnioskować, że klub chciał zrekompensować sobie dłuższą umowę niższą pensją, to też logiczne.

Specjalna konferencja Alvesa była zapowiedziana kilka dni temu i osobiście liczyłem na pożegnanie, ale Dani podjął jeszcze jedną desperacką próbę wiedząc doskonale, że zarząd jest od dawna na cenzurowanym a trener i szatnia są za Brazylijczykiem. Mimo wszystko jak dla mnie to raczej sam przyniósł łopatę i wykopał sobie dół.

O szatnię się nie martwię ani trochę bo to, że piłkarze zjednoczeni są ze sobą a nie z zarządem to przecież nic nowego. Oczywiście jeszcze lepiej byłoby w ogóle nie wyciągać tego teraz bo media będą miały używanie i zamiast błogostanu mamy podgrzany temat, ale nie przesadzajmy z udawaniem, że to jakiś dym w szatni. Jakby się zebrać i podsumować cały ten sezon od początku to tak na dobrą sprawę ciągle 'coś się dzieje', taki to był właśnie rok.

Ja sprawę Alvesa w skrócie widzę tak:

1. Nie mamy zmiennika/alternatywy, Montoya dostawał bardzo niewiele szans, może to wskazywać na to, że jest zwyczajnie za cienki w uszach. Mimo to nie sprowadzono nikogo lepszego.
2. Kontrakt Alvesa zbliża się ku końcowi, pozostajemy bez alternatywy a jednocześnie nikt się nie kontaktuje z Danim w sprawie przedłużenia.
3. Ban transferowy.
4. Otoczenie Alvesa zaczyna naciskać na rozmowy, zarząd nie podejmuje tematu.
5. Połowa sezonu za nami, Alves nie ma żadnej konkurencji, gra lepiej dzięki powrotowi Leo na prawą stronę + jak zwykle spina się na najważniejsze mecze. Pół roku do końca umowy a zarząd nie robi nic, zmiennicy Alvesa dalej nie grają.
6. W ostatnich tygodniach zarząd zgadza się (rzekomo) na kontrakt 2+1, nie wiemy jaka pensja. Wcześniej jednak otoczenia Alvesa rzekomo odbiera oferty od kilku innych klubów, oferty lepsze od tej z Barcelony. Jestem w stanie w to uwierzyć, możliwe, że godząc się na 2+1 (klub chciał pierwotnie 1+1) zaoferowali mu niższą pensję.
7. Konferencja 'urażonego' Alvesa. Gość ma trochę racji bo zarząd pokpił sprawę dawno temu, ignorował go totalnie i obudzili się na sam koniec. Zarząd swoim podejściem praktycznie wypychał go z klubu. Z drugiej strony Dani raczej żąda zbyt wiele. Moim zdaniem po sezonie przyjdzie czas się pożegnać, szkoda, że w takim stylu bo zasługiwał na więcej jeśli chodzi o kwestie wizerunkowe.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 25 maja 2015, 16:18

MazurXIII pisze::shock: :shock: :shock:

Co się kuźwa u was dzieje w szatni ??? Macie 2 finały przed sobą...
w szatni? w szatni atmosfera jest wrecz rewelacyjna. Widac pasje i motywacje na milion procent.

Konfa alvesa swietna, jak zwykle. jeden z najciekawiej mowiacych pilkarzy, w Hiszpanii to zdecydowany numer jeden.
Nasjlepszy tekst do goscia z marki: jestes z marki, wybacz ale to gowno, na twoje pytania nie bede odpowiadał :roftl3: albo: kilka dni temu zdobylismy mistrza a w madrycie wciaz mowia o decimie :pijemy:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 25 maja 2015, 16:42

Sukces Barcelony(a może być być jeszcze większy) jest spowodowany tym, że szatnia odgrodziła się od tego co się dzieje w klubie i tak sobie funkcjonuje w równoległym świecie :P

Z tekstów Alvesa ten też był dobry
Alves: Trener nie wystawia mnie w pierwszej jedenastce dlatego, że jestem atrakcyjny, chociaż taki jestem
:lol2: :ok:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 maja 2015, 17:04

Tego sie spodziwalem po Alvesie. Widac ze mu zalezy na pozostaniu w Barcelonie za odpowiednia kase. Nie widze w tym nic zlego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 maja 2015, 17:30

Ja również, ale jednocześnie rozumiem, że w interesie klubu nie leży dawanie mu kontraktu 2+1 z grubą pensją a poniżej tego nie zejdzie przecież.

Gość jest bardzo lubiany, pozytywny, szczery i bezpośredni. Nie zdziwię się jak po zakończeniu sezonu przy okazji pożegnania uderzy jeszcze ostatni raz w zarząd i nieprzychylne mu media z którymi wiecznie miał jakąś kosę.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 maja 2015, 18:15

Jak zagrał Verminator?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 maja 2015, 18:35

Dobrze, teraz działam z telefonu więc nie chce mi się szukać konkretnych liczb, ale zanotował chyba najwięcej odbiorów pomimo tylko 60 minut na murawie. Wyglądał OK chociaż trzeba zaznaczyć, że Depor nic nie grało.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 maja 2015, 10:13

Mentor pisze:Ja również, ale jednocześnie rozumiem, że w interesie klubu nie leży dawanie mu kontraktu 2+1 z grubą pensją a poniżej tego nie zejdzie przecież.
Dlaczego? Wystarczylo nie kupowac szrotu tzn Douglasa, a interes klubu bylby wiecej niz spelniony. Moim zdaniem wiecej bedzie kosztowac sprowadzenie obroncy niz przedluzenie kontraktu za duza kase z Alvesem.
Mam nieodparte wrazenie, ze Alves jest wypychany z klubu. Tak sie nie robi z gosciem, ktory jest w Barcelonie 6 sezonow.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 26 maja 2015, 10:14

katalonskie media telewizyjne podaja ze Barca na dzis mocno idzie po Vidala. Katalonczyka z Sevilli.

co do przyszlosci Alvesa pol roku temu gral naprawde kaszane. Zreszta caly poprzedni i jeszzce poprzedni sezon tez gral kaszane lub pol-kaszane. Z jakimis tam wyjatkami. To wyglada troche jakby wiedzac ze od lipca moze szukac nowego pracodawcy spiał ostro poslady i zabral sie do roboty. Troche sam sobie jest winny, bo jesienią to przeciez 90% kibicow Barcy chcialo sie z nim pozegnac. Co w tym dziwnego ze prezydent tez? Dzis sie nagle okazuje ze jest przekozakiem. Tzn ze ciagle moze byc przekozakiem. Ciezka z nim sprawa bo cholera wie czy podpisuja nowy kontrakt znowu nie wroci do bumelki.Inna sprawa ze na rynku trudno o takiego pilkarza.

Co do wypychania: ciezko mowic o wypychaniu skoro konczy sie mu kontrakt. Wypchnac mozna jakby mial kontrakt, tak jak np. Cesca czy Alexisa, oni zostali wypchnieci, wrecz wykopani z klubu.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 26 maja 2015, 10:33

Bienias pisze:Mam nieodparte wrazenie, ze Alves jest wypychany z klubu. Tak sie nie robi z gosciem, ktory jest w Barcelonie 6 sezonow.
To już chyba i 7 sezonów będzie. Rok temu chyba nie płakałbym za Alvesem, ale po tym co Brazylijczyk wyczynia w tym sezonie nie mogę wyjść z podziwu. Fenomenalny był, szczególnie od początku 2015 roku.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 maja 2015, 10:44

Gral slabo jak na topowego bocznego obronce, ale ponizej przyzwoitego poziomu nie schodzil. Zarzad nie znalazl godnego nastepcy i juz nie znajdzie wiec Alves ma wszystkie karty w reku.

Wole Alvesa od Vidala i alternatywne szukanie nastepcy. Moze powrot Bellerina...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 maja 2015, 11:15

FRYDERYK SZOPEN pisze:katalonskie media telewizyjne podaja ze Barca na dzis mocno idzie po Vidala. Katalonczyka z Sevilli
Już wczoraj wieczorem chodziły takie informacje. Jest po kosmicznym sezonie, więc było pewne, że ktoś się nim zainteresuje. Osobiście jednak nadal obstawiam Anglię. Chociaż jeżeli Barca rzeczywiście widziałby w nim następcę Alvesa (chłopak gra jeszcze ofensywniej od Brazylijczyka :P), to pewnie zostanie w Sevilli i poczeka aż się wam ban skończy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2015, 13:10

ARA: Barça zaoferowała Daniemu Alvesowi dokładnie takie same pieniądze jak do tej pory (2+1, przedłużenie przy rozegraniu 60% meczów +bonus)
ARA to wiarygodne źródło i to dla mnie zamyka temat Alvesa, zaoferowano mu nawet więcej niż sądziłem. Z czystym sumieniem można się pożegnać po sezonie. Szkoda, że w takim stylu, ale trudno.

Vidal to na pewno jest jakaś opcja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”