Mercato Nerrazzurich! - Strona 22

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 maja 2006, 0:00

Nie no zadnych podtekstow :wink: poprostu myslalem ze masz jakas ciekawa nowinke na ten temat ... bo ja ze swojej strony wiem tyle ze ma kontrakt do 2009 ale zarzad deklarowal rozpoczecie rozmow z jego agentem w sprawie przedluznia . Tyle :D

Pozdro

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 maja 2006, 0:09

Nie Goofii nowinek nie ma zżadnych na ten temat. 2009 - wiec jeszcze czas by negocjować nowy kontrakt, klub jest zabezpieczony :wink: Czytałem gdzieś że Mexes lada dziś podpisze umowe. I tym samym zakończy spekualcje. Choć tu nowinka jest to że ma kłopoty z agentem - a w zasadzie jego agent ma kłopoty :wink:
Pozdro !
Forza Calcio !

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 20 maja 2006, 8:39

Więc po kolei ;)
Ja do transferu Ruuda też nie jestem przekonany, a tym bardziej, że w grę wchodzi kwota 15mln Euro. Jets to sporo za zawodnika niechcianego nawet w takim klubie jak ManU.
Co do Dacourta - też gdzieś czytałem, że transfer definitywny, ale z drugiej strony Moratti wciąż stara się o Barone z Palermo więc może Francuz nie przejdzie (oby - przypomina mi się taki zawodnik Benoit Couet - porażka).
Grosso i Maxwell nie są oficjalnie w Interze bo mercato rozpoczyna się z dniem 1 lipca ;) (chyba, że znów mi się coś pomyliło, ale nie sądzę).
A co do Luca Toniego... jego kariera bardzo przypomina karierę Grzegorza "Kiełbasa" Piechny. Długo grał w słabym Palermo, ostatni sezon bardzo dobry i w nagrodę transfer do budowanej mocnej drużyny - Fiorentiny. Gdyby miał o te 5 lat mniej to nie miałbym żadnego "ale", ale tak... sam nie wiem, nastrzelał tych bramek sporo, ale czy tak będzie w Interze?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 20 maja 2006, 9:27

Martin Pellegrino pisze:A co do Luca Toniego... jego kariera bardzo przypomina karierę Grzegorza "Kiełbasa" Piechny. Długo grał w słabym Palermo, ostatni sezon bardzo dobry i w nagrodę transfer do budowanej mocnej drużyny - Fiorentiny. Gdyby miał o te 5 lat mniej to nie miałbym żadnego "ale", ale tak... sam nie wiem, nastrzelał tych bramek sporo, ale czy tak będzie w Interze?

niee...prosze Cie..nie porownuj Toniego z Piechna...czy gral w slabym Palermo..i czy dlugo?! raczej nie PAlermo w zeszlym sezonie otarlo sie o LM..a gral tam chyba dwa (?) sezony... Jest to rep Itali..ktory bramki strzela wszedzie... czy to w nazionale czy w campionato..:) wg mnie komletny napsatnik..jeden z autorow awnasu Violi do LM...mysle ze nawet na swoj wiek..byli by z niego jeszcze ludzie gdzie indziej...ale Vila go nie pusci..to by bylo za duze oslabienie przed LM..bo gdzie znajda drugiego takiego?!....

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 maja 2006, 10:24

Ciekawe porównanie Toni - Piechna - łaczy ich mi. to że przez 70% kariery robili to co robią ale nikt tego nie widział :wink: A szkoda bo nie wiadomo jak by się potoczyły ich kariery. Choć trudno porównać Heko Czermno z Palermo czy nawet Brescia :wink:

Martin nie rozumiem jednego. Piszesz tak jak by tylko 22-latkowie mogli grać w piłke. Czyli piłkarze którzy maja syndrom młodośc - zwłaszcza w serie A - 4 - 100% by wykorzystać jedna [czesto żadnej], wachania formy, czesto podpałki w sytuacjach gdzie potrzebna "zimna krew" itd. Przeciesz wiek: 27 - 30 to najlepszy wiek dla piłkarza :!: Bo mu już wszystko co potrzebuje by wygrywać. Oczywiście młody zdolni też są ale popatrz na sam mercato. W popszednim oknie młodziesz w cenie. Każdy liczacy się klub [prawie] wydał max siano na młokosa. A czemu teraz najwieksze pieniądze są w stanie dać ze Henry'ego [byli w stanie :roll:] Shevchenke, Toniego czy nawet Ruuda ? To to są gracze na już. Jemu nie powinień przeszkadzać procez aklimatyzacji, syndrom młodość itd. I jest naprawda mały % prawdopodobieństwa że ktoryś z nich zawiedzie. To są piłkarze ktorzy sa w stanie podołac "JUŻ" zadaniu, mi. dla tego tyle kosztują.

Zreszta pisze o wieku, a popatrz na Martinsa - równie dobrze może zostac i grac z Adriano w ataku. Ale wiesz dobrze że w trakcie sezonu będzie się gotował bo nie wykorzysta 2 - 100% w meczu czy poprostu będzie miał takie zachanie formy że sezon zakończy z 7 trafieniami.

Nie wiem ostatnio jest głupia moda że jak piłkarz nie ma 22 lat to juz jest słaby. Za pewne takie zdanie mają Ci którzy teraz obecnie 13 lat i dla nich 22 lata to już całe życie...

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 maja 2006, 10:59

Zgadzam się z Zazą. Interowi jest teraz potrzeby jest ułożony już napastnik, który gwarantuje przynajmniej 20 bramek w sezonie a nie jakiś młokos który może mieć wahania formy. Myślę, że Toni byłby idealny w tym momencie, może nie strzelał by tak jak w tym sezonie ale myślę, że te 20-kilka bramek by walnął. A najważniejsze jest to że zdjąłby trochę presji z Adriano, który dzięki temu mógłby spokojnie strzelać. :wink:
Sero pisze: Brazylijczyk był w tym sezonie prawdziwą gwiazdą ligi jednak czy Interowi potrzebny jest skrzydłowy
Pewnie, że jest. Zakładając odejście Kilyego i Cesara zostaje nam Figo, Deki i Solari czyli trochę mało. Mancini byłby świetnym transferem ale czy realnym ? Raczej nie. :(

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 20 maja 2006, 11:21

Zico_FCI pisze:Pewnie, że jest. Zakładając odejście Kilyego i Cesara zostaje nam Figo, Deki i Solari czyli trochę mało. Mancini byłby świetnym transferem ale czy realnym ? Raczej nie.
nieee... prosze Cie.. tylko nie on:) swoja droga nie dostal powolania na MS do niemie...co jest dla mnie wielka niespodzianka...no ale wielu jest takich...
Zico_FCI pisze:Zgadzam się z Zazą. Interowi jest teraz potrzeby jest ułożony już napastnik, który gwarantuje przynajmniej 20 bramek w sezonie a nie jakiś młokos który może mieć wahania formy.
Cruz... mysle ze koncowke sezonu mial naprwde....dobra...a to ze nie strzelal przez caly sezon..jest chyba wina Manciniego... :roll:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 20 maja 2006, 11:33

*_Zaza_* niby masz rację... ale Toni jak przejdzie to zapewne za około 20mln Euro. W tej chwili ma około 30 lat, pogra na takim poziomie maksymalnie dwa sezony. Można wziąć przykład z Makaaya, który przechodził do Bayernu jako król strzelców Primera Division, w Bundeslidze miał tak naprawdę dobry tylko pierwszy sezon i to był zawodnik na "już"? Mi się wydaje, że to był zawodnik na "już prawie skończyłem" i mi się wydaje, że z Tonim może być podobnie. Napisałem, że może pograć jeszcze dwa sezony dobrze, ale nie jest powiedziane, że dobrze zagra chociaż jeden. Wiek jest bardzo ważny. Nie mówię o sprowadzaniu 22-latków bo to też jest poniekąd bez sensu (ma to sens gdy są oni kupowani na zmianę, ale nie jako serce drużyny).

Podsumowując nie twierdzę, że transfer Toniego jest bez sensu, nie o to chodzi, ale brakuje mi zawodników perspektywicznych (jest Martins, ale moim zdaniem on już doszedł do szczytu swoich umiejętności). Ewentualny transfer Toniego dałby nam większe szanse w walce o scudetto i to jest najważniejsze. Nawet jeśli będzie on grał dobrze rok i wygramy ligę to wystarczy. Gorzej jeśli się nie odnajdzie w nowym otoczeniu.

dzieciol31 porównanie z Piechną miało na celu pokazać, że on nich świat (w przypadku Piechny Polska) usłyszał w momencie, gdy są (byli) już ułożonymi (czyt. zbliżającymi się do 30) zawodnikami (mam dzisiaj jakiś taki dzień pełen wspomnień - tym razem przypomniał mi się Francesco Moriero - debiut w Squadra Azzura w wieku 28 lat, znakomity prawy skrzydłowy eh...)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 maja 2006, 11:35

Zico dobrze że wspomniałeś o presji bo to też ważny czynnik. 20 bramek ? w sumie to przeciesz może strzelić nawet 15 - to już nie chodzi tylko o skutecznośc ale będzie wsparciem dla Adriano który strzeli kolejne 15. I to wtedy przełoży sie na wynik meczu. Jeden i drugi będzie w stanie odwrócić losy meczu.

Jak dam Wam przykład na Milanie - przed sezoniem Milanu kupuje za blisko 25 milionów Alberto Gilardino. Każdy był zdanie że Gila i Sheva będa razem grać w przednich formacjach. Jak się okazało - tak było w tracie sezonu - i są to dwaj najlepszi strzelcy Milanu w lidze. Ale chyba największe brawa należa się staremu wyjadaczowi Pippo Inzaghimu. Nie ma 22 a 33 lata. 2 lata leczył uraz. Jego wartośc rynkowa* w tym momencie jest śmieszna i każdy o tym wie. Ale pytanie jest takie czy za hmmm [sam nie wiem ile ?] 5 milionów euro Milan sprzedał by gracza który w 20 spotkaniach tego sezonu strzala 12 bramek ? Sezon kończy się tak że mamy najlepszy atak w lidze - Gila ma 17 - Sheva 19 bramek ale to w dużej mierze dzięki wyjadaczowy Superpippo. To jest coś czego nie za młokos w 40 spotkaniemi w najwyższej klasie rozgrywek.

Podobna role w tym sezonie w Interze spełnił Cruz tylko z ta różnica że presja która zaszła z Marinsa mu nie pomogła. Nie pisze o Adriano bo każdy wie że on nic nie musi udowadniać miał problem [ale jaki piękny:P] i teraz tylko niech sie odbuduje. A jeszcze jak będzie mu partnerował piłkarz "na już" że tak napisze ? I to jest tylko kolejny argument za tym że najwyższej klasy snajperzy muszą mieć cos wiecej niz talent..

* wartośc rynkowa choć każdy wie jak jest :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 20 maja 2006, 11:41

Martin Pellegrino pisze:dzieciol31 porównanie z Piechną miało na celu pokazać, że on nich świat (w przypadku Piechny Polska) usłyszał w momencie, gdy są (byli) już ułożonymi (czyt. zbliżającymi się do 30) zawodnikami (mam dzisiaj jakiś taki dzień pełen wspomnień - tym razem przypomniał mi się Francesco Moriero - debiut w Squadra Azzura w wieku 28 lat, znakomity prawy skrzydłowy eh...)
troszku sie nie zrozumielismy...:)
faktycznie..co do Toniego..za dlugo sie ociagali zeby go sciagnac do SeireA.. lecz w koncu znalazlo sie Palermo..i naprawde sporo na tym zyskalo.. szkoda jednak(dla Palermo) ze go tak szybko sprzedali...

Toni w Interze?!...powiem jedno... nie za Manciniego. zrewolucje w klubie Inter powinien wlasnie zaczac na tym szczeblu... tu tkwi najwiekszey blad klubu...bo przeciez zawodnicy Internazionale..to fachowcy w kazdym calu...w Mediolanie trzeba reki ktora to wszystko pouklada..i mozna mysle o scudetto :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 maja 2006, 12:34

dzieciol31 pisze:Toni w Interze?!...powiem jedno... nie za Manciniego. zrewolucje w klubie Inter powinien wlasnie zaczac na tym szczeblu... tu tkwi najwiekszey blad klubu...bo przeciez zawodnicy Internazionale..to fachowcy w kazdym calu...w Mediolanie trzeba reki ktora to wszystko pouklada..i mozna mysle o scudetto

No tak, ale czy takim fachowcem nie byli w ostatnich latach Lippi czy Couper ? niestety niewiele zdziałali i nic nie wygrali. Co prawda za Coupera kilka razy było blisko triumfu w Serie A czy w LM, ale czegoś brakowało. Mancini 2 sezony 3 puchary, więc napewno warto mu dać jeszcze jedną szanse, ale tym razem niech się pokusi o cenniejsze trofeum niż PW czy SPW.
A z Tonim i Adriano można by wiązać spore nadzieje na następny sezon. Do tego Oba i Cruz jako zmiennicy i myśle, że więcej wzmocnień z przodu nie trzeba. Przypomne, że jest jeszcze Eliakwu który jest uwazany za wielki talent.
Zico_FCI pisze:Pewnie, że jest. Zakładając odejście Kilyego i Cesara zostaje nam Figo, Deki i Solari czyli trochę mało. Mancini byłby świetnym transferem ale czy realnym ? Raczej nie.

Po części masz racje, tylko kto z nich siedziałby na ławce ? Obecna trójka która miała by zostać nie myśli o siedzeniu tylko o graniu. A Mancini to także nie jest joker którego wpuszcza się na ostatnie 20 minut. Oczywiście wspaniale byłoby mieć tak dobrych skrzydłowych, ale jest to raczej mało realne. Coś mi się tak zdaje, że zostanie jeszcze Cesar i dopiero będzie. Warto dodać także, że od pół roku interesujemy się skrzydłowym Palermo Santaną, który w meczu z nami dryblował naszych obrońców jak dzieci. Tyle, że celem Interu jest italianizacja drużyny, ale Mario to kolejny latynos co napewno zmniejsza jego szanse na transfer do Nerazzurrich. Wczoraj ukazała się wiadomość o Fiore, ten sezon miał dobry. Początek wręcz wysmienity (pamiętam, że co kolejke znajdował się w calciomani :] ), ale później przygasł choć i tak nie zawodził. Nie jestem pewien, ale w tym sezonie to chyba najczęściej ściągany z placu piłkarz w Serie A :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 maja 2006, 12:53

Atak Toni i Adriano może być bardzo mocny i dobrze się uzupełniać. Brazylijczyk byłby tą osobą która sciągała by na siebie większą uwage przez co Toni miałby więcej miejsca a umiejętności snajperskie to on ma spore. Brazylijczyk jest bardziej kreatywny więc mógłby grać troche cofniętego napastnika i robić na toniego :D Pytanie tylko czy Adriano wróci do swojej optymalnej formy bo ten sezon miał bardzo nie udany a miał walczyć o króla strzelców.
Jeszcze nie dawno pisałem że Luca pewnie zostanie w Fiorentinie ale po skandalu jaki wybuchł w całej Italii okazało się że Fiorentina może również ponieść surowe sankcje więc kto wie czy Toni nie zdecyduje się w szybkim czasie na przeprowadzke. Jeżeli tak się stanie to Inter będzie jednym z poważniejszych kandydatów do pozyskania go.

Mancini miał w Interze ciężki okres, ostatnio nawet prasa pisała już dość głośno że Moratti rozmawia z Capello ale ten się nie przestraszył. Myśle że drugą szanse można mu dać, zagrał lepiej niż w ubiegłym roku. Teraz w kluczowej części sezonu brakło mu sił jak i całem Interowi przez co stracili szanse na walke o mistrza oraz odpadli z LM. Wtedy go wszyscy przekreślali i Ty Sero też :P Ale przyznaje się że nie wierzyłem również w to aby pozostał a teraz jest to bardzo realne więc niech sobie jeszcze posiedzi na ławce trenerskiej ale żeby odnieść sukces Inter musi się naprawde mądrze zachować na rynku transferowym.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 maja 2006, 13:00

Łukasz[ACM] pisze:Mancini miał w Interze ciężki okres, ostatnio nawet prasa pisała już dość głośno że Moratti rozmawia z Capello ale ten się nie przestraszył. Myśle że drugą szanse można mu dać, zagrał lepiej niż w ubiegłym roku. Teraz w kluczowej części sezonu brakło mu sił jak i całem Interowi przez co stracili szanse na walke o mistrza oraz odpadli z LM. Wtedy go wszyscy przekreślali i Ty Sero też Ale przyznaje się że nie wierzyłem również w to aby pozostał a teraz jest to bardzo realne więc niech sobie jeszcze posiedzi na ławce trenerskiej ale żeby odnieść sukces Inter musi się naprawde mądrze zachować na rynku transferowym.

Hehe Łukasz wtedy to były emocje :wink: :P Ochłonąłem i doszedłem do wniosku, że lepiej pozostawić Manciniego niż znów przeprowadzać rewolucje. Zresztą podobną drogą poszło wielu Interowców :]
Co śmieszne, wtedy byłem także za wymianą za Capello :p na szczęście mi minęło

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 maja 2006, 13:08

Sero o takich emocjach coś wiem :lol: Myśle nawet że więcej niż Ty bo Pacynka dostarczył nam ich dość sporo. Po meczu w Istanbule dodałem do tego Deportivo i nie chciałem go widzieć :P Ale teraz widze że na ławce Milanu siedzi odpowiednia osoba która ma zaufanie drużyny. To nie lada wyczyn by po takim finale utrzymać drużyne i zajść do 1\2 aby z poźniejszym triumfatorem grać jak równy z równym. Myśle że wnioski już wyciągnął.

Z Mancinim jest podobnie z tym że on teraz będzie pod większą presją, musi wygrać lige albo LM bo nie wierze że Moratti da mu kolejną szanse bo Inter od dawana nie wygrał nic większego poza Pucharami Włoch. Może ten nacisk to też duży błąd ale to nie moja sprawa :D

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 maja 2006, 15:06

Według doniesień Roberto Mancini jest zainteresowany sprowadzeniem Stefano Fiore na San Siro.

Aktualny szkoleniowiec Nerazzurri pracował juz w przeszłości z pomocnikiem Fiorentiny, kiedy obaj byli jeszcze w Lazio.

Fiore przebywa obecnie w zespole Violi na wypożyczeniu z hiszpańskiej Valencii, z którą wiąże go kontrakt do 2007 roku.

Włoski piłkarz byłby idealny rozwiązaniem dla Manicniego, dla którego odwiecznym problemem była zawsze druga linia Interu
Taka plotka :wink: ... ale nie pozbawiona dawki realizmu ... raz ze to byly Lacjal , dwa ze wypozyczony ( nie wiem Viola ma pierwokup ) a trzy ze majac w uwadze prawdopodobne odejscie Pizzaro bylby nielada uzupelnieniem linii pomocy

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”