HSV (zbiorczy) - Strona 23

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 380

HSV (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 10 kwie 2024, 21:50

Milena pisze:
06 kwie 2024, 17:35
Fani Hsv Hamburg mogą się szykować do następnego już 7 sezonu pod rząd w 2 bundeslidze.
Czas pędzi nieubłaganie. Żaden ze mnie fan Hamburga czy choćby rzetelny obserwator niemieckiej piłki, ale jakoś nie zarejestrowałem tego upływu czasu. Gdyby mnie ktoś zapytał o spadek HSV, powiedziałbym, że miało to miejsce ze dwa lub trzy lata temu.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

HSV (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 10 kwie 2024, 23:11

"Czas leci jak wózki na V-Rally" cytując klasyk :)

Też nie jestem fanem HSV, ale mam do tej drużyny sentyment. Pamiętam skróty z DSF z początku wieku, zawsze podobały mi się ich stroje. Butt w bramce, dla dzieciaka bramkarz strzelający karne to był kosmos, następca Oliego Kahna w Bayernie. Mahdavikia, może źle pamiętam, ale chyba sporo asystował, Barbarez w ataku, później Van der Vaart, Trochowski, Jarolim. Lubiłem ten zespół, fajny kontrast dla lewackiego sąsiada :wink:

W ogóle dla osoby siedzącej piłkę też w tamtych czasach spadek takich ekip jak HSV, Schalke, Hertha czy Werder Brema to szok.

No i wjazd kibiców na murawę w celu świętowania awansu, którego nie było. No fajne to HSV, życzę im dobrze :witam:

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

HSV (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 11 kwie 2024, 15:16

Jakby ktoś chciał coś wiedzieć to jako kibol HSV służę pomocą :witam:

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

HSV (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 11 maja 2025, 1:46

Jest awans! Wypada odświeżyć wątek.

Piękna jest to drużyna, a wiem, że stać ich na więcej.
W sezonie jak zwykle było sporo problemów, to jest coś co charakteryzuje klub HSV w ostatnich latach. Te siedem lat na zapleczu bundesligi dostarczyło to co futbol ma dostarczać, czyli emocję, niesamowite emocje, zwłaszcza w końcówkach sezonu.

Moje ulubione HSV to ta ekipa prowadzona przez Tima Waltera, tam było piękne granie, a ofensywa działała na bardzo dużym ryzyku. Nie mogę przeboleć, że oni wtedy nie awansowali, to pewnymi chwilami była niesamowita przyjemność z oglądania. No ale koniec końców udało się teraz, po długim czasie ale jednak.

Teraz trzeba wygrać ostatnie spotkanie sezonu, przeciwnikiem jest Greuther Fürth, a później trochę odpoczynku, oczywiście nie w gabinetach. W drugiej połowie czerwca będą wybory na prezydenta HSV, jest sporo kandydatów, takim poważnym ponoć Felix Magat.

HSV w bundeslidze to coś wspaniałego, najbardziej czekam oczywiście na Nordderby i zasrany Werder Bremen. :twisted: Ostatnie spotkanie to porażka 2:3.

Już czekam na kalendarz. Tak sobie jeszcze pomyślałem, że kto by dał wiarę, że w siedemnastu(?) latach kibicowania HSV najbardziej mnie ucieszy awans z 2.bundesligi. :)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

HSV (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 30 sie 2025, 1:07

HSV - St. Pauli 0:2

Hamburger w końcu wrócił do 1. Bundesligi, ale pomimo letnich wzmocnień nie wygląda to póki co dobrze. St. Pauli było w przekroju całego meczu zdecydowanie lepsze i zasłużenie wygrało derby Hamburga. Przez pierwsze kilkanaście minut na boisku sporo było walki, ale mało jakości piłkarskiej, do pierwszego gola nie było w zasadzie sytuacji bramkowych. Dopiero w 19 min. po krótko rozegranym rzucie rożnym i dograniu w pole karne Adam Dźwigała przytomnie uderzył z pierwszej piłki, a zasłonięty Daniel Fernandes miał piłkę na rękach, ale nie zdołał jej zatrzymać. Na prawej flance Piratów świetnie spisywał się reprezentant Beninu Andreas Hountondji, regularnie ogrywający zbyt wolnego Torunarigę. Po jednej z takich akcji Benijczyk wyszedł na czystą pozycję, ale arbiter odgwizdał faul, nie dając dokończyć akcji - fatalny błąd, bo przewinienia raczej nie było, a zbyt wczesny gwizdek nie pozwolił dograć akcji i sprawdzić sytuacji na VAR. W 41 min. świetną okazję dla gości zmarnował Portugalczyk Mathias Pereira Lage, zupełnie nieatakowany w polu karnym spudłował z 7-8 metrów. Po przerwie HSV zaczęło grać nieco lepiej, gospodarze trafili nawet do siatki, ale okazało się, że Königsdörffer był na spalonym. W momencie, gdy wydawało się, że Hamburger rozpędza się, goście zdobyli drugiego gola - w 60 min. rozgrywający bardzo dobre zawody Hountondji zdołał uniknąć spalonego, minął wychodzącego z bramki Fernandesa i z ostrego kąta zmieścił piłkę w bramce. W 69 min. bramkę dla HSV mógł zdobyć Königsdörffer, jego główkę z kilku metrów wybronił jednak Nikola Vasilj. Sytuacja gospodarzy stała się jeszcze gorsza po drugiej żółtej kartce dla Goczoleiszwilego, w efekcie w końcówce to St. Pauli bliżej był odo trzeciego gola (kilka świetnych obron Fernandesa) niż HSV do zdobycia bramki kontaktowej.

Świetny początek St. Pauli - wyjście z 1:3 na 3:3 przeciwko Dortmundowi, teraz wygrane derby Hamburga. W następnej kolejce zmierzą się u siebie z Augsburgiem, zaś piłkarze HSV na pierwszą wygraną w sezonie jeszcze pewnie poczekają, bo zmierzą się na Allianz Arena z Bayernem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

HSV (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lis 2025, 20:12

https://www.flashscore.pl/mecz/pilka-no ... -WG9pOTse/

Obrazek

No mecz życia w wykonaniu Immanuela Pheraia :rydzyk: :roftl3:

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 733

HSV (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 02 lis 2025, 20:24

Aż się przypomniał pewien mecz ze Śląskiem:
Śląsk Wrocław – Pogoń Szczecin 1:1 (0:0)
Bramki: Kaźmierczak 89 – Robak 53-k.
Śląsk: Kelemen – Ostrowski (74. Cetnarski), Kokoszka, Pawelec, Dudu, Hołota, Stevanović, Plaku (82. Kaźmierczak), Mila (59. Więzik), Patejuk, Paixao.
Pogoń: Janukiewicz – Lisowski, Dąbrowski, Golla, Lewandowski (73. Bąk), Ława (68. Hernani), Rogalski, Frączczak, Akahoshi, Murayama (90+4. Djousse), Robak.
Żółta kartka: Mila, Kelemen, Dudu, Więzik, Pawelec, Hołota (Śląsk) – Golla, Ława, Rogalski, Lewandowski, Lisowski (Pogoń).
Czerwona kartka: Djousse (Pogoń, 90+5., za faul).
Sędzia: Szymon Marciniak (Płock).
Widzów: 4564.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”