Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 23

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2006, 23:40

Babel pisze:Mnie z kolei zawiodł Ronaldinho - jeśli pretensje mamy to napastnikow, to jeszcze wieksze trzeba miec do najlepszego piłkarza świata, który jak na głównego reżysera poczynań ofensywnych nie skonstruował zbyt wielu akcji swoim kolega. Pewnie wpływ miała kontuzja pośladka.
Aha I niech mi ktos jeszcze wytłumaczy czemu Ronaldinho pcha się do wykonywania wolnych. Nawet Adriano byłby skuteczniejszy.
Babel pisze:Bez przesady.
Ronaldinho zagral dobry mecz, miał kilka obrych podań, dryblingów, dobrze się utrzymywał przy piłce, zagrał na dobrym poziomie, nie grał olsniewająco, ale było co najmniej kilku graczy gorszych od niego w ekipie Brazylii, jak choćby 2 napastników, czy Juan.
Ja bym raczej go chwalił niż karcił
Babel pisze:Chyba nikomu się nie spieszy
nic nie mów, starch pomyśleć, że to juz jutro, a co dopiero odliczać :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 cze 2006, 23:42

Babel pisze:Mnie z kolei zawiodł Ronaldinho - jeśli pretensje mamy to napastnikow, to jeszcze wieksze trzeba miec do najlepszego piłkarza świata, który jak na głównego reżysera poczynań ofensywnych nie skonstruował zbyt wielu akcji swoim kolega. Pewnie wpływ miała kontuzja pośladka.
Albo powieki. Nie mamy pewności. Jutro zadzwonię i zapytam.

Podpowiedź:
Ronaldinho w reprezentacji nie jest takim głownym reżyserem gry z racji tego, że tam wielu zawodników potrafi to robić. Tam się bawią piłką a więcej rozgrywa Kaka. Kilka akcji Dinho miał. Nie zauważyłem, aby Kaka wyłożył więcej piłek napastnikom więc nie przesadzajmy w drugą stronę. DInho zagrał zaledwie poprawnie, ale czy zawiódł? Chyba tylko tych, którzy oczekują, że będzie grał kosmos w każdym meczu. Niepoprawni marzyciele.
Babel pisze:Aha I niech mi ktos jeszcze wytłumaczy czemu Ronaldinho pcha się do wykonywania wolnych. Nawet Adriano byłby skuteczniejszy.
Ile wolnych zmarnował Dinho?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 cze 2006, 23:43

fieldy pisze:Ja bym raczej go chwalił niż karcił
Wiesz po takim zawodniku troche wiecej sie oczekuje. Duet Adriano - Ronaldo mnie niczym nie zaskoczył. Spodziewałem się takiej gry. Jakby zagrali świetnie to by była niespodzianka

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2006, 23:47

Niggaz pisze:Ile wolnych zmarnował Dinho?
własnie, chyba strzelał Carlos jednego, a drugiego - nie pamiętam :D Ronaldinho chyba dzis nie wykonywał wielu wolnych :wink:
Babel pisze:Wiesz po takim zawodniku troche wiecej sie oczekuje
ale nie mozna go karcić jak zagra dobry mecz. Nie mozna oczekiwać, jak to zauwazył Niggaz, że w każdym meczu bedzie błyszcał, to tylko człowiek. Ma słabsze dni a dzis taki nie był, dziś grał dobrze IMHO.
Babel pisze:Duet Adriano - Ronaldo mnie niczym nie zaskoczył. Spodziewałem się takiej gry. Jakby zagrali świetnie to by była niespodzianka
czyli cię nie zaskoczyli, ale zkarcic ich mozna za złą grę ..

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 cze 2006, 23:50

Ale wy jestescie szybcy w odpisywaniu
Niggaz pisze:DInho zagrał zaledwie poprawnie, ale czy zawiódł? Chyba tylko tych, którzy oczekują, że będzie grał kosmos w każdym meczu
Wolałbym żeby swoje nie wątpliwie kosmiczne umiejętności wykorzystywał bardziej efektywnie.
Niggaz pisze:Ile wolnych zmarnował Dinho?
Jeden :D. Jednak podejrzewam, że wolne z 20 metrów wykonaniu Carlosa sa zdecydowanie groźniejsze
Niggaz pisze:Niepoprawni marzyciele.
Gdzie?
fieldy pisze:czyli cię nie zaskoczyli, ale zkarcic ich mozna za złą grę ..
Od razy pod pręgież

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 cze 2006, 23:56

Babel pisze:Wolałbym żeby swoje nie wątpliwie kosmicene umiejętności wykorzystywał bardziej efektywnie.
Przekażę mu to. Nie mogę jednak zagwarantować, że się do tego ustosunkuje. Koperta powinna pomóc.
Babel pisze:Jeden
Ale dużo :shock: Zabić go :!:

No więc narzekanie, że pcha się do wolnych i Adriano ble ble ble jest bez sensu troszki :roll: Zresztą inny rzut wolny, który wykonywał z okolic narożnika pola karnego zamienił w bardzo dobre dośrodkowanie. Ale co tam. Ronaldinho albo gra genialnie albo fatalnie według niektórych.
Babel pisze:Jednak podejrzewam, że wolne z 20 metrów wykonaniu Carlosa sa zdecydowanie groźniejsze
Dzisiaj Carlos dobrze uderzał, ale nie sądzę, aby jego wolne były groźniejsze. Podobnie jak u Dinho - większość w mur.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2006, 0:02

Niggaz pisze:Ronaldinho albo gra genialnie albo fatalnie według niektórych.
Otoż sam sobie ustwił poprzeczkę tak wysoko i będzie juz pewnie do końca kariery oceniany inaczej od pozostałych. Poza tym czy ja napisałem gdzies, że zagrał fatalnie? Napisałem tylko swoja subiektywna ocene, że spodziwałm się więcej po jego dzisiejszym wystepie. Także nigdzie go nie skrytykowałem za dosrodkowania, tylko uważam, że z takiej pozycji nawet Carlos z zawiązanymi oczami ma większe szanse strzelić.

Zresztą nie znam sie piłce. Mogę sie mylić

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3340

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 cze 2006, 0:09

Zmienmy temat :P

W nowej "Pilce noznej" fajnie opisali wizyte Marcinkiewicza przed meczem z Ekwadorem w szatni naszej druzyny.
"Wychodzac obiecal ze jeszcze zajrzy po meczu ale nie zajrzal"

Brak sukcesu rowna sie brak politykow.Chyba ze nie chcial im przeszkadzac po tak ciezkim meczu i dodatkowo dolowac po porazce druga wizyta najwazniejszej osoby z rzadu to wtedy zwracam honor :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2006, 0:09

Babel pisze:Otoż sam sobie ustwił poprzeczkę tak wysoko i będzie juz pewnie do końca kariery oceniany inaczej od pozostałych.
Tak, ale wszyscy Ci którzy będą go oceniali właśnie tak (jak nie zagrał kosmicznie to zagrał kiepsko) robią błąd. Dlatego to nie jest żadne wytłumaczenia. To, że daną postawę przejawia wiele osób nie oznacza, że ta postawa jest poprawna.
Babel pisze:Także nigdzie go nie skrytykowałem za dosrodkowania
Skrytykowałeś go natomiat za to, że się pcha do rzutów wolnych przy czym dzisiaj się do nich jakoś specjalnie nie pchał. A to, że jest brany pod uwagę przy ich wykonywaniu to chyba normalne?
Babel pisze:tylko uważam, że z takiej pozycji nawet Carlos z zawiązanymi oczami ma większe szanse strzelić.
Carlosowi nie potrzebne oczy przy strzelaniu. Bez względu na pozycję strzela na siłę. Wystarczy, że go kolega ustawi na wprost i dadzą mu miejsce na rozbieg.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2006, 0:19

Niggaz pisze:Tak, ale wszyscy Ci którzy będą go oceniali właśnie tak (jak nie zagrał kosmicznie to zagrał kiepsko) robią błąd. Dlatego to nie jest żadne wytłumaczenia. To, że daną postawę przejawia wiele osób nie oznacza, że ta postawa jest poprawna.
Nie grał kiepsko, ale ja spodziwałem sie więcej po jego grze. Dementuje także, że nie oczekiwałem gry kosmicznej, jedynie co najwyżej kilka (2-3)podan otwierających kolega droge do bramki. Nigdzie nie napisałem o fatalnej grze. Zagrał bardzo poprawnie. W porównaniu do Adriano i Ronaldo zagrał nawet wielki mecz.
Trzeba też wziąc poprawkę na bardzo dobra postawe Chorwatów
Niggaz pisze:Skrytykowałeś go natomiat za to, że się pcha do rzutów wolnych przy czym dzisiaj się do nich jakoś specjalnie nie pchał
Tak, bo jeśli ktos bije lepiej rzuty wolne to powinien je uderzać. Podobna jest sytuacja z Larssonem ze Szwecji. Odrazu zaznaczam nie odczuwam żadnej antypatii do Barcy. Z tego co się orientuje Svensson lepiej strzela z wolnych. I jeszcze zazanczam, że w chodzi mi wyłacznie o strzały bezpośrednio na bramkę, nie wrzutki itp.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2006, 0:24

Babel pisze:Nie grał kiepsko, ale ja spodziwałem sie więcej po jego grze. Dementuje także, że nie oczekiwałem gry kosmicznej, jedynie co najwyżej kilka podan otwierających kolega droge do bramki. Nigdzie nie napisałem o fatalnej grze. Zagrał bardzo poprawnie. W porównaniu do Adriano i Ronaldo zagrał nawet wielki mecz.
Trzeba też wziąc poprawkę na bardzo dobra postawe Chorwatów
No dobra. Ta kwestia chyba zamknięta już.
Babel pisze:Tak, bo jeśli ktos bije lepiej rzuty wolne to powinien je uderzać. Podobna jest sytuacja z Larssonem ze Szwecji. Odrazu zaznaczam nie odczuwam żadnej antypatii do Barcy. Z tego co się orientuje Svensson lepiej strzela z wolnych. I jeszcze zazanczam, że w chodzi mi wyłacznie o strzały bezpośrednio na bramkę, nie wrzutki itp.
Zgadzam się i sam jestem wściekły kiedy Dinho uderza wszystkie wolne w Barcelonie mimo, że szanse mogą dostać Deco, Marquez, Gio, van Bommel, Eto'o czy ktoś inny :shock:
Ty jednak skrytykowałeś go za to, że dzisiaj pchał się do wolnych a to nie jest prawda :P Nie pchał się do wolnych. Jeden wykonał źle. Jeden dobrze. Co innego gdyby usilnie starał się uderzyć kilka razy, ale tak nie było.

A Henka w Szwecji za dużo wolnych nie wykonuje. Czasem tak. Niedawno nawet trafił z wolnego ładnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 0:26

Babel pisze:Zagrał bardzo poprawnie. W porównaniu do Adriano i Ronaldo zagrał nawet wielki mecz.
no prosze, a w pierwszym poście pisałeś ...

Babel pisze:Ja będe ich troche bronił, bo Adriano i Ronaldo
Babel pisze:Mnie z kolei zawiodł Ronaldinho

z czego można wywniopskować, ze zagrali lepiej, lub tez są usprawiedliwieni czymkolwiek
ale sie czepiamy co :D
Chlopaczek pisze:Brak sukcesu rowna sie brak politykow.Chyba ze nie chcial im przeszkadzac po tak ciezkim meczu i dodatkowo dolowac po porazce druga wizyta najwazniejszej osoby z rzadu to wtedy zwracam honor

najważniejszą osoba ponoc jest kto inny, ostatnio mówili, ze Kaziu juz nie ma władzy absolutnej :D jakby Andrezj ich odwiedził, to kto wie, może zagraliby lepiej, może dostaliby takiego kopyta jak Totti wczoraj i uderzaliby mocniej i celniej na bramke :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3340

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 cze 2006, 0:32

Gdyby ich odwiedzil Lepper to moze by ich nauczyl jak sie stawia blokady zeby Ekwadorczycy nie przedostali sie pod nasza bramke a wtedy mecz skonczylby sie wynikiem 0:0 i nasza sytuacja by nie byla taka zla jak obecnie :P
Przed meczem z Niemcami tez by sie naszym taka lekcja przydala.Obrona obrona obrona i liczyc ze Boruc jakims dalekim wykopem zaskoczy Jensa :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2006, 0:41

Nie da rady niestety, pomyliłes bramkarzy Arsenalu, to Seaman lubił za kołnierz wpuścić :D

Ale jak Jeleń zagra to może Friedricha tam minie kilka razy :D

rozumiem, po meczu, ale przed :roll:
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1339969,wiadomosc.html

występ Shevy stoi pod znakiem zapytania, niby już czuje się dobrze, ale nie wiadomo, cyz trener nie będzie chciał go oszczędzić przed kolejnymi meczami.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 cze 2006, 13:37

Chlopaczek pisze:Gdyby ich odwiedzil Lepper to moze by ich nauczyl jak sie stawia blokady zeby Ekwadorczycy nie przedostali sie pod nasza bramke a wtedy mecz skonczylby sie wynikiem 0:0 i nasza sytuacja by nie byla taka zla jak obecnie
Najlepiej jakby wysłali tam posłankę Senyszyn z zaznaczeniem, że jak przegrają mecz z Ekwadorem to ona przed meczem z Niemcami zaśpiewa nasz hymn, który zmieni oblicze reprezentacji. Tej reprezentacji. :lol:
fieldy pisze:występ Shevy stoi pod znakiem zapytania, niby już czuje się dobrze, ale nie wiadomo, cyz trener nie będzie chciał go oszczędzić przed kolejnymi meczami.

Też mi się tak wydaje. Strata punktów z Hiszpanami jest chyba wkalkulowana więc nie ma sensu na siłe go wstawiać do składu. Przynajmniej na mecze z Tunezją i Arabią będzie zdrów :P .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”