Arsenal FC - Liverpool FC - Strona 23

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Arsenal FC - Liverpool FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 sie 2016, 19:17

fieldy pisze: czekam już na następny sezon, bo jestem ciekaw, czy te wszystkie kontuzje, brak transferów i frajerstwo w grze się skończy jak Wenger odejdzie, czy z nowym trenerem będzie to samo
Prędzej uwierzę w mistrzostwo niż w nowego trenera. zapewne za 2-3 miesiące dowiemy się, że Wenger przedłużył znowu o rok. Ja już nie mogę, [k****] czy ja dożyję jakiegoś normalnego Arsenalu? Od kiedy zacząłem kibicować to zawsze szydera i wpierdol.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 19:18

Wenger już naprawdę nie ma pomysłów na skład. Okienko jeszcze trwa więc może się jakoś uratować, ale jak macie popełnić ten sam błąd co ManU i wziąć trenera pokroju Moyesa to lepiej trzymajcie się Arsena rękami i nogami bo mimo wszystko zawsze ta pierwsza czwórka jest ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2016, 19:19

Wenger odejdzie po tym sezonie, możesz zapisać tego posta i przypomnieć w sierpniu za rok. Jak nie odejdzie, to odchodzę z forum :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 19:20

On nie odejdzie, a Ty i tak wrócisz :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2016, 19:21

Tomusmc pisze: Wenger już naprawdę nie ma pomysłów na skład. Okienko jeszcze trwa więc może się jakoś uratować, ale jak macie popełnić ten sam błąd co ManU i wziąć trenera pokroju Moyesa to lepiej trzymajcie się Arsena rękami i nogami bo mimo wszystko zawsze ta pierwsza czwórka jest
bo co roku te same błedy. Ile można w kółko to samo przeżywać. Per się połamał miesiąc temu, wtedy trzeba było kupować obrońcę, Gabriel wyleciał tydzień temu, a jak nowego obrońcy nie było, tak nie ma. Kupiłby od razu stopera, to raczej LFC by 4 goli w 18 minut nie strzelił i mecz byłby do wygrania, lub zremisowania.
TO samo z napastnikiem. Gramy Theo, który kaleczy od 10 lat z przerwami, a Lacazette dziś hat tricka walnął. Kadra powinna być dopięta dawno temu, kasa jest, tylko wydać jej nie chca, bo czekają na Bóg wie co (promocje na świeta?)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 19:25

Ja to widzę i rozumiem dlatego mówię, że ma jeszcze dwa tygodnie. Na wielkie bum bym nie liczył, ale jeśli za niego nie przyjdzie nikt konkretny to dopiero może być ciekawie

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 14 sie 2016, 19:38

fieldy nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ale arsenal ma obecnie.... 30 pilkarzy w kadrze. i co? kupia kolejnych 5 i bedzie 35. wenger kupuje tych pilkarzy jak glupi, tylko ze zamiast kupic jednego konkreta kupuje 10 przecietniakow. myslisz ze teraz to takie proste zadanie co zrobic z tymi co siedza na tybunach?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2016, 19:40

przecież na trybunach siedzą połamani, dziś dwóc kolejnych. co z tego ze kadra liczna, jak połowa jest połamana? dwóch z 3 stoperów, ktorzy cokolwiek prezentują połamało sie na kilka miesiecy, no chyba Bielik i Holding to melodia przyszłosci, a nie stoperzy na dziś

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 14 sie 2016, 19:42

CFC ma to gdzieś i na wypożyczeniu mają na tę chwilę odesłanych 15 zawodników :lol:

Jeden z najlepszych meczów PL ostatnich lat. Długo się na pewno nie powtórzy taka sytuacja.

Dzisiaj Sevilla z Barcą pewnie podobny wynik zaprezentują ze względu na festyn w defensywie.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 14 sie 2016, 19:42

ale polamania nikt przewidziec nie moze. to jest 30 pilkarzy w kadrze pierwszego zespolu (!!). liczba kompletnie anormalna i swiadczaca o tym ze ktos tam sie zagubil w matematyce. co bedzie jak na wiosne wszyscy beda zdrowi? tak nie mozna podchodzic do tematu, jeden sie polamal kupujemy nastepnego. przeciez polamany wroci do zdrowia. jak masz 30 pilkarzy to polamanego da rade zastapic w koncu po cos tych 30 tam jest.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2016, 19:43 przez FRYDERYK SZOPEN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 sie 2016, 19:43

Jeszcze jak nie mieliśmy kasy to rozumiałem i wtedy Wenger był mimo wszystko idealnym trenerem dla nas, bo jednak była stabilność sportowa i finansowa. Wiedzieliśmy ze na mistrza to za mało, ale w top4 będziemy. Teraz jest kasa i [k****] dalej ten sam system... Najgorsze jest to, że mamy za właściciela gościa, który nie dokłada przecież do interesu, tylko na nim zarabia. Przecież niedawno wyciągnął kilka mln z klubu. :roll: Dlatego największe zarzuty mam do Wengera. Albo on kryje zarząd (a ma za co świetnie zarabia) albo robi z siebie kozła ofiarnego. NO bo [k****] najdroższe bilety w Anglii, co roku LM, 60 tysięczny stadion praktycznie zawsze zapełniony, masa kibiców na całym świecie... mając takie możliwości powinnismy teraz być na etapie budowy potęgi, a nie [k****] skończy się na sprzedaży Ozila i Sancheza za rok bo popierdolą to gówno.
FRYDERYK SZOPEN pisze: wenger kupuje tych pilkarzy jak glupi, tylko ze zamiast kupic jednego konkreta kupuje 10 przecietniakow.

Tutaj się zgadzam. Na [ch**] nam jakiś Asano za kilka baniek? Albo Holding za te 3-4? Już nie mówię o kontraktach, ale kura za Holdinga, Chambersa i Asano mielibyśmy Mustafiego dzisiaj. Jak przyjdzie do negocjacji to sie [k****] kłóci o 5 groszy by potem wyjebać kilka mln za gościa, który pewnie skończy w championship. A jak już odpali to go sadza na trybunach (Joel). Wenger sie pogubił i z nim nawet po wydaniu 500 mln nic nie ugramy, bo on nawet Zlatana wysłał by na trybuny, jakby by obraził jakiegoś szczyla albo lachociąga Walcotta/Ramseya.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 14 sie 2016, 22:32

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 sie 2016, 0:43

[k****] jak fieldy pisze ze czeka na następny sezon juz po pierwszej kolejce to wiedz ze cos się dzieje.

Ja tez tak myślę tylko zawsze sie bałem na wyrost o tym mówić bo jednak drastycznie ale jednak tak jest. Ten sezon jest dla mnie na straty. Trochę jak ja w f.. Paaanie jakos to byndzie. A w sumie to nie będzie no ale jakos coś top4 sie uda najwyżej sie w styczniu jakiegoś Arshawina kupi. Dosyć. I to nie jest jeden mecz który wzbudza we mnie takie.emocje. Który rok z rzędu już jesteśmy nieprzygotowani do inauguracji?

Cholera jasna wenger pierdoli ze okno transferowe powinno sie konczyc przed rozpoczęciem sezonu. Tylko ze jakoś wydaje mi się ze wenger by po prostu nie kupowal juz nikogo i tym. Wtedy mialbu inna wymówkę.

Jedyne co mnie cieszy to to ze morze cieple plaża ladna szampan dobry i tani i tyle. Bo ten klub absolutnie nie. Juz byojyciekqwiej gdybyśmy spadli jak mam utd i sie o powrót do top4 tlukli. A nie taka stabilność nijaka co teraz.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 15 sie 2016, 1:09

nie wiem czy bylo ale liverpool na emirates pobil/ustnowil rekord przebiegnietych km w lidze ang: 117,6km
reka klopa.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 mar 2017, 18:52

Spotykamy sie po raz kolejny. Jutro mecz na Anfield. Obie druzyny sa w naprawde dziwnej formie. Arsenal raz gra gorzej, raz gra lepiej, Liverpool tak samo. Remis z Chelsea po to, by przegrywac z druzynami desygnowanymi do spadku. Absolutnie nie wiem, czego sie po jutrzejszym wydarzeniu spodziewac.

Z wiesci z kontuzji to wraca Giroud i Welbeck moze jutro zaczac. Wiec z przodu nie wiadomo, kto wyjdzie. :wink: W srodku pola pewnie Xhaka, bo Elneny jest dalej kontuzjowany. Dla Liverpoolu wygrana nad Arsenalem moze byc najwazniejszym punktem w wejsciu do top4. Kanonierzy maja punkt przewagi ale tez zalegly mecz z Southampton. Z drugiej strony Manchester United ma punkt straty do Liverpoolu, ale rownez mecz zalegly - z Manchesterem City :mrgreen: Wiec jest bardzo, bardzo ciasno. Dla obu druzyn w walce o top 4 ( :( ) jest to cholernie istotne widowisko.

Sergek, zapraszamy do glosu jako reprezentanta jutrzejszych gospodarzy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”