Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 223

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1541
Kibicuję: WIDZEW

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 lip 2014, 22:46

A ja sie nie moge doczekac staru Ekstraklasy. Szkoda, ze I ligi tak malo puszczaja. :nein:
Co do meczu Legii. Mistrz Polski po kiepskim meczu remisuje u siebie z polamatorska druzyna. Slabo to wyglada.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lip 2014, 22:46

Pewnie wyciągną wnioski i ich objadą w Irlandii, tak czuję, ale co później? Kolejny rok i kolejne nadzieje z dupy. I niech nikt mi nie mówi, że ta liga ssie. Jedyna nadzieja w Lechii na przyszły sezon w pucharach ;)
Biały pisze:wole oglądać gówniany poziom prezentowany przez Koronie Kielce niż jakieś Getafe czy Torino
Wypowiedź godna przeciętnego kibica ekstraklapy, a gnij sobie w tej lidze nikt Ci nie zabrania. Tylko później się nie chwal, że lubisz oglądać "piłkę"
Ostatnio zmieniony 16 lip 2014, 22:48 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 lip 2014, 22:47

Bardzo interesujące widowisko. Spotkanie dwóch drużyn o zbliżonym poziomie, więc emocji nie zabrakło pod jedną i drugą bramką. Z przebiegu gry trochę lepsi Irlandczycy, ale piłka potrafi być przewrotna. I własnie za to kochamy ten sport. Czasami te teoretycznie słabsze drużyny z przebiegu meczu są jednak w stanie jakimś cudem wyszarpać punkty i tak dzisiaj było w przypadku Legii. Już zacieram ręce na rewanż.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 lip 2014, 22:48

Pewnie wyciągną wnioski i ich objadą w Irlandii,

Dosyć odważna teza. Patrząc na to jak rok temu Legła zagrała w Walii nie pokusiłbym się o takie stwierdzenie, Legia z takim trenerem nie ma co szukać w eliminacjach do ligi mistrzów. Szkoda, że Urban jest Polakiem, bo gdyby miał obywatelstwo innego kraju to pewnie dalej miały posadę w Legii.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2014, 22:49 przez Biały, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lip 2014, 22:49

Odważna, ale świadoma. Odpadną szybko, ale jeszcze nie teraz

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 lip 2014, 22:52

Swoja droga Rado to najlepszy zawodnik w naszej lidze.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 lip 2014, 22:52

Wypowiedź godna przeciętnego kibica ekstraklapy, a gnij sobie w tej lidze nikt Ci nie zabrania. Tylko później się nie chwal, że lubisz oglądać "piłkę"

Rozwiń, jestem ciekawy co jest złego w oglądaniu przez POLAKA meczów POLSKICH drużyn. Nie piszę, że poświęcam czas tylko i wyłącznie na oglądanie polskiej ligi(bo to twoje z dupy wzięte paralogizmy), ale gdy mam do wyboru obejrzenie mecz przeciętnych drużyn z Serie A a o obejrzenie Ekstraklasy to wybieram to co jest mi bliższe.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2014, 22:55 przez Biały, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 lip 2014, 22:55

Biały pisze:

Rozwiń, jestem ciekawy co jest złego w oglądaniu przez POLAKA POLSKIEJ ligi.
Obciach. :naughty: :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lip 2014, 22:58

Ja nikomu nie zabraniam oglądać polskiej piłki, która jest daleka od tego słowa i rozumiem, że wolisz to od Getafe czy Torino, które rozgrywały świetne mecze chociażby w zeszłym sezonie. Tak, dla mnie to jest wypowiedź przeciętnego polskiego kibica, który lubi Ekstraklapę. I jeszcze raz powtarzam, że nie mam nic do tego, że ktoś to lubi

Ja jestem Polakiem i wymagam od tej ligi zdecydowanie więcej

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 lip 2014, 23:05

Obejrzałem w poprzednim sezonie kilka meczów Torino(gównie za sprawą Gika- byłem ciekawy jaką formę prezentują przed meczami reprezentacyjnymi) i uwierz mi, ale poziom tych spotkań jakoś znacząco nie odbiegał od meczów Ekstraklasy. I żebyś mi nie zarzucił, że stawiam Serie a na równi z Ekstraklasą, no ale bez jaj. nie jarajmy się każdą drużyną europejską(nie zależnie czy mówimy o Augsburgu, Torino, Getafe czy jakiś innym Lorient) tylko dlatego, że występuję w lepszych ligach. Polskie rozgrywki na swój sposób są piękne, wystarczy tylko parę razy pójść na stadion bądź obejrzeć kilka spotkań w TV.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 lip 2014, 23:09

Każdy ogląda to, co lubi, nie widzę nic złego w oglądaniu Ekstraklasy (choć mnie mecze naszej ligi niestety nudzą)... Dziwi mnie, że krytykuje (lub traktuje bez zrozumienia) się tych, którzy lubią polską ligę, a jak ktoś ogląda mecze z Wysp Owczych, to już prawdziwy koneser - tak się uważa...

Co do meczu, cóż, ozdwyczaiłem się od chwalenia polskich drużyn, prędko się nie przyzwyczaję... Wstyd, wczoraj Sparta pokazała, jak się bije słabiaków, ale lekcja poszła na marne...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lip 2014, 23:10

Każdy inaczej postrzega dany mecz i ja też starałem się oglądać mecze polskiej ligi jak miałem okazję i widziałem może z trzy, które mogły mnie zaciekawić. Nie namawiam żebyś porzucił oglądanie meczów w Ekstraklasie, ale ja tu nie widzę nic co mogłoby mnie przekonać, że coś zwojujemy w Europie oglądając nawet te przeciętne drużyny poza granicami Naszego kraju. Dzisiejszy mecz wiele pokazał, a to podobno półamatorzy. Niestety czeka Nas później poziom hard
piotrcies pisze:Dziwi mnie, że krytykuje (lub traktuje bez zrozumienia) się tych, którzy lubią polską ligę, a jak ktoś ogląda mecze z Wysp Owczych, to już prawdziwy koneser - tak się uważa...
Nie krytykuję przecież :) czy nazwanie kogoś przeciętnym kibicem (tu chodziło bardziej o statystykę) jest jakąkolwiek krytyką? Nie mam z tym problemu. Mam po prostu wyrobione zdanie na temat polskiej piłki i to się nie zmieni dopóki nie będzie konkretnych wyników

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 16 lip 2014, 23:13

Tomusmc pisze:Niestety czeka Nas później poziom hard
Legia zagrała na poziomie "Brazil" :D

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 lip 2014, 23:15

No ok tylko, że dosyć krytycznie odniosłeś się do tego, że stawiam polskie rozrywki(czyli coś co powinno być mi z miejsca bardziej bliskie) ponad mecze hiszpańskich/włoskich przeciętniaków. Takiego toku rozumowania nigdy nie skumam.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lip 2014, 23:18

janop pisze:ozumiem, że komuś się Ekstraklasa nie podoba, ale to wystarczy nie oglądać i tyle. Naprawdę nie trzeba w każdym temacie wyrażać swojego zdania
Staram się to zrozumieć ;)
Biały pisze:No ok tylko, że dosyć krytycznie odniosłeś się do tego, że stawiam polskie rozrywki(czyli coś co powinno być mi z miejsca bardziej bliskie) ponad mecze hiszpańskich/włoskich przeciętniaków.
Nie chciałem Cię urazić, faktycznie być może źle to napisałem co mogło wywołać niepotrzebny spór ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”