Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 230

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 maja 2009, 8:26

przembal pisze:Wygralismy z Energie i zrownalismy sie punktami z VFB.
Z VFL :wink: A VFB znacząco nam w tym pomogło, w sumie zgodnie z moimi oczekiwaniami, choć nie spodziewałem się, że VFB Gomez aż tak pojedzie Wolfsburg :shock:
przembal pisze:Mamy trudny terminarz i o mistrzostwie bedzie decydowal ostatni mecz, moze bedzie tek jak w 2001 roku??
Kto wie :wink: Albo tak jak było w 2000 r. :) Generalnie liga jest tak zakręcona w tym sezonie, że naprawdę nie wiadomo co bedzie. Faktycznie, trzeba grać i wygrywać swoje i nie oglądać się na resztę. 2 miejsce to podstawa, 3 miejsce to absolutne minimum :!:
przembal pisze:W sobotnim meczu ladnie zagral van Bommel, cieszy bramka Sosy no i to w zasadzie tyle
Sosa to nasze najważniejsze wzmocnienie 2 rundy. Naprawdę zadziwiającą metamorfozę przeszedł Argentyńczyk, już w pewnym momencie miał go nawet wyprzedzać Mueller, a tu proszę. Natomiast niezadowolony jestem z karnego Francka. Jeśli nie czuje się na siłach, żeby je wykonywać, niech odda je komuś innemu - Butt byłby świetnym kandydatem.

Cały czas mamy również karuzulę trenerską i - niejako z boku - transferową. Czekam już na oficjalny komunikat w sprawie van Gaala (mam nadzieję, że Alkmaar nie rzuci weta w tej kwestii), no i potem na potencjalne transfery. Oczywiście prasa niemiecka już chce nam sprzedać Gomeza :lol: Nie mam w sumie nic przeciwko, ale wątpię, żeby Stuttgart chciał go teraz puścić, zwłaszcza jeśli awansują do LM. Poza tym, nasz atak na przyszły sezon - Toni, Klose, Olic i Mueller chyba powinien wystarczyć, ew. mógłby przyjść jakiś wysoki napastnik stanowiący alternatywę dla Luki.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 11 maja 2009, 12:40

no tak sorry za przejęzyczenie, oczywiscie VFL :P

Ja bym sie nie obrazil gdyby w trykocie Bayernu zaczał hasać Gomez i to widzialbym go w podstawowej 11 zamiast Toniego

Podobno w orbicie zainteresowan jest Grosso, kolejny wloch wg mnie nie bylby to udany transfer. Powinnismy szukac typowego prawego obronce a nie kupowac lewego obronce i przesuwac na prawa. Gdyby juz mialo dojsc do takiego rozwiazanie to ja kupilbym Marcella Jansena z HSV :P

Nie rozumiem dlaczego zarzad go sprzedal i uwazam ze byl to wielki blad

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 maja 2009, 8:13

Dziwny mecz wczoraj. Do przerwy tak naprawdę powinniśmy przegrywać 0:2 (Kinhofer zabawił się w Ovrebo :lol: ), patrząc z kolei na drugą połowę mecz powinien się zakończyć jakimś 6:0 dla nas (gdyby nie naprawdę rewelacyjny Adler i kiepski celownik Toniego :roll: ). Także chyba to 3:0 to w sumie sprawiedliwy wynik :wink:

Tyle tylko, że Wolfsburg wygrał tak samo i chyba już wiadomo, że musimy wyprzedzic ich punktami, zeby zdobyć jednak tytuł. Kto ma jednak powstrzymać Wolfsburg - Hannover? Werder, który będzie pewnie grał rezerwowym składem (na miejscu Schaafa bym tak zrobił, zważywszy, że będą grali między finałami P. UEFA i Niemiec). Cienko to widzę :? A jeszcze trzeba pamiętać, że naszymi plecami blisko Hertha i być może Stuttgart (trzeba liczyć na powstrzymanie ich przez Schalke :angry2: ). No i na dodatek ciągle jazda w związku z osobami van Gaala i Diego...Nie ma co, ciekawe dni nas czekają...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 maja 2009, 9:58

przembal pisze: Podobno w orbicie zainteresowan jest Grosso, kolejny wloch wg mnie nie bylby to udany transfer. Powinnismy szukac typowego prawego obronce a nie kupowac lewego obronce i przesuwac na prawa.
Z drugiej strony obecnie dysponujecie tylko jednym(!) lewym obrońcą... A Lell na przeciwległej flance to groteska malowana grubą kreską.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 maja 2009, 8:13

Nowy trener potwierdzony i zero postów? Hmm...

Generalnie cieszę, że telenowela z AZ Alkmaar dobiegła końca i mamy wreszcie klasowego nowego trenera :) Szkoda jedynie, że o rok za późno, no ale co zrobić. Mam nadzieję, że van Gaal zrobi porządek z tą drużyną, no i liczę na parę zmian :wink: Zmian, wśród których raczej jednak nie będzie Diego, sądząc po wypowiedziach z ostatnich parunastu godzin - skłonny jestem uwierzyć, że jego ojciec grał na podbicie kasy dla swojego syna :roll: No ale za to może ściągniemy paru graczy z ligi holenderskiej - myślę, że niektórzy byliby naprawdę wzmocnieniem dla naszej ekipy (jak wymieniani w plotkujących mediach Emanuelson czy Suarez). A może też i jakiś Holender wpadnie (ktoś z Realu? :P ). Zobaczymy.

Tymczasem zagęstsza nam się walka o mistrzostwo i miejsca w LM w przyszłym sezonie. Stuttgart jednak wygrał z Schalke i wciąz 4 ekipy walczą o te cele. Trzeba naprawdę się sprężyć i wygrać dwa ostatnie mecze, a to latwe nie będzie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 maja 2009, 9:21

Luis Suarez? Strasznie irytujący piłkarz. Wprawdzie statystyki mówiące ile bramek strzelił ma niezłe, ale biorąc pod uwagę jakie ten człowiek potrafi sytuacje zaprzepaścić to tych goli powinien mieć dużo więcej. Jako, że w Bundeslidze może nie mieć tyle okazji strzeleckich co miał w Eredivisie, to obawiam się czy by sobie poradził. Chyba, że diametralnie poprawiłby nagle skuteczność.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 maja 2009, 9:40

emdżej pisze:Luis Suarez? Strasznie irytujący piłkarz. Wprawdzie statystyki mówiące ile bramek strzelił ma niezłe, ale biorąc pod uwagę jakie ten człowiek potrafi sytuacje zaprzepaścić to tych goli powinien mieć dużo więcej.
Nie chciałbyś wiedzieć, ile goli na swoim koncie powiniem mieć w tym sezonie Luca Toni...

Suarez byłby (chyba) przydatny w jednym - gdyby van Gaal chciał przejść do systemu 4-3-3. W innym przypadku wolałbym jakiegoś nowego środkowego typu Gomez lub Dzeko.

Awatar użytkownika
SaLi
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SaLi » 14 maja 2009, 9:45

z Van Gaal'a jestem naprawde baaardzo zadowolony lepszy wybór chyba nie mogl pasc, doswiadczony, z sukcesami nie wielu bylo takich kandydatow do wyciagniecia. A jesli chodzi o kwestie z Diego to naprawde szkoda jesli nie uda sie tego pilkarza pozyskac bo jest naprawde swietny ale jesli za Toniego ma przyjsc Gourcuff a zarzad w zamian za w~łocha kupi Gomeza to nie bede płkakał po brazylijczyku:) co do Holendrów to widziałbym Emanuelsona i jesli Ze nie przedłuży kontraktu to Schaarsa. Suarez to tez ciekawa opcja ale jakos nie wierze w jego transfer.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 maja 2009, 9:57

SaLi pisze:ale jesli za Toniego ma przyjsc Gourcuff a zarzad w zamian za w~łocha kupi Gomeza to nie bede płkakał po brazylijczyku:)
No jesliby doszło do takiej wymiany, to byłbym mocno zdziwiony, ale faktycznie przy takiej konstelacji - dojście Gomeza i Gourcoffa - byłoby naprawdę świetnie :) Oczywiście kosztowałoby to naprawdę sporo, więc po pierwsze - musi być zapewniona LM, a po drugie - co ostatecznie z Riberym :?:
SaLi pisze: co do Holendrów to widziałbym Emanuelsona i jesli Ze nie przedłuży kontraktu to Schaarsa. Suarez to tez ciekawa opcja ale jakos nie wierze w jego transfer.
Nie wiem jak to będzie z wyciąganiem piłkarzy z Alkmaar, być może porozumienie z nimi zakłada, że własnie żadnych piłkarzy nie będziemy stamtąd brać :think: Jest jeszcze ten bramkarz Romero, nic o nim nie wiem, więc trudno mi powiedzieć czy to ciekawa opcja. Co do Schaarsa, to zważywszy na jego pozycję, transfer w tym przypadku rzeczywiście oznaczałby pożegnanie z Ze Roberto (nie wiem czy to dobra wymiana, może i tak ze względu na wiek obu graczy). Emanuelson - też jestem za, co do Suareza, to jak wspomniałem - tylko w przypadku 4-3-3.

Awatar użytkownika
SaLi
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SaLi » 14 maja 2009, 10:59

Michał M pisze:
SaLi pisze:ale jesli za Toniego ma przyjsc Gourcuff a zarzad w zamian za w~łocha kupi Gomeza to nie bede płkakał po brazylijczyku:)
No jesliby doszło do takiej wymiany, to byłbym mocno zdziwiony, ale faktycznie przy takiej konstelacji - dojście Gomeza i Gourcoffa - byłoby naprawdę świetnie :) Oczywiście kosztowałoby to naprawdę sporo, więc po pierwsze - musi być zapewniona LM, a po drugie - co ostatecznie z Riberym :?:

No własnie, nie wiem sam czy jest mozliwosc zatrzymania Francka, jesli tak to super jesli nie to tez nie bedzie zle. Skoro ktos nie chce grac w Bayernie to niech nie gra po drugie nie wiem czemu Ribery sie uwaza za kogos nadprzecietnego w Bayernie owszem jest naszym najlepszym piłkarzem ale bez niego tez potrafimy grac, irytuje mnie jego zachowanie, strasznie mnie to u niego denerwuje codziennie wypowiada sie na temat swojej przyszlsoci. Pilkarz ktorego najwiekszym osiagnieciem jest ubiegloroczny triumf w Bundeslidze uwaza sie za kogos kto zdobyl Zlota Pilke i zdobyl MŚ przynajmniej tak jest w moim mniemaniu.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 14 maja 2009, 11:07

To nie Bayern jest za słaby dla Ribery'ego tylko liga niemiecka. jaki klub waszym zdaniem będzie najbliższym przystankiem w karierze Francuza?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 maja 2009, 11:09

SaLi pisze: Skoro ktos nie chce grac w Bayernie to niech nie gra po drugie nie wiem czemu Ribery sie uwaza za kogos nadprzecietnego w Bayernie owszem jest naszym najlepszym piłkarzem ale bez niego tez potrafimy grac,
No, ale sam przyznasz, że bez niego byłoby nam cięzko z Leverkusen. Bez niego i Poldiego (nie wierze sam, że to napisałem :shock: ). Ale faktycznie, Bayern funkcjonował i przed Riberym i będzie dobrym zespołem rownież po Riberym :wink:
SaLi pisze: irytuje mnie jego zachowanie, strasznie mnie to u niego denerwuje codziennie wypowiada sie na temat swojej przyszlsoci.
Wydaje mi się, że Franck jest niestety pod dużym wpływem swoich agentów (ktorych ma w tej chwili ze dwóch a może i więcej :roll: ), a wiadomo, że oni mamią go transferem, licząc na zysk z pośrednictwa. Jeżeli ten nacisk będzie się zwiększał, to cóż, pozostanie jedynie usiąść do stołu negocjacyjnego i wyciągnąć z transferu jak najwięcej - chętnych chyba nie powinno brakować :wink: Tylko, że wtedy liczylbym na min. 2-3 poważne wzmocnienia.
Pelart pisze: jaki klub waszym zdaniem będzie najbliższym przystankiem w karierze Francuza?
Ten, który da wiecej, rzecz jasna :) I Bayernowi i Ribery'emu :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 maja 2009, 11:14

SaLi pisze:Pilkarz ktorego najwiekszym osiagnieciem jest ubiegloroczny triumf w Bundeslidze(...)
Uważasz triumf w Bundeslidze za większy sukces niż wicemistrzostwo świata? :shock:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 14 maja 2009, 11:15

Znam jedną taką osobę która daje więcej, dziś ta osoba ma wyjść z cienia, obyś miał rację bo Ribery to mój ulubieniec a nie jestem kibicem Bayernu.

Awatar użytkownika
SaLi
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SaLi » 14 maja 2009, 11:25

emdżej pisze:
SaLi pisze:Pilkarz ktorego najwiekszym osiagnieciem jest ubiegloroczny triumf w Bundeslidze(...)
Uważasz triumf w Bundeslidze za większy sukces niż wicemistrzostwo świata? :shock:

Miałem na myśli osiągnięcia klubowe a nie reprezentacyjne, bo jeśli mówić w ten sposób to i taki Denilson osiągnął szczyt szczytów wygrywając MŚ z Brazylia. A mój przykład o MŚ tyczył się jego zachowania

Michał M pisze:
SaLi pisze: Skoro ktos nie chce grac w Bayernie to niech nie gra po drugie nie wiem czemu Ribery sie uwaza za kogos nadprzecietnego w Bayernie owszem jest naszym najlepszym piłkarzem ale bez niego tez potrafimy grac,
No, ale sam przyznasz, że bez niego byłoby nam cięzko z Leverkusen. Bez niego i Poldiego (nie wierze sam, że to napisałem :shock: ). Ale faktycznie, Bayern funkcjonował i przed Riberym i będzie dobrym zespołem rownież po Riberym :wink:

Zdecydowanie masz rację Ribery to piłkarz ,który robi różnice w naszej druzynie, tyle tylko wydaje mi sie ze jesli nie byloby u nas takiego gracza gra bylaby bardziej rozlozona na kazda pozycje w pomocy i wieksza role odgrywalby ( lepiej lub gorzej ) Bastian:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”