Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 24

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 0:50

Czeher trzeba pilnować powtórki Ligi + dla tych nazwisk piłkarzy Kogutów :twisted: dziwne że prasa o tym mało pisała bo tak by nie trzeba szukać Wcale nie pisała ?

Co do Mili to słyszałes to już chyba pewne, choć pewne w kontekscie transferu to :roll: odbudować może sie odrazu nie odbuduje ale teraz powrót może być jak tlen.

Jak słyszeliśmy dzis Korona spać nie bedzie na rynku, tylko tam dziś pożegnanie jednego z ludzi odpowiedzialnych za transfery, a np. transfer Macieka Kowalczyka pokazał że to bedzie strata w tej układance trener - działacze - rynek. Stoper to chyba cel numer jeden.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lis 2006, 3:29

Zaza pisze:np. transfer Macieka Kowalczyka pokazał że to bedzie strata w tej układance trener - działacze - rynek.

:oops: Nie czaje...

Slyszalem, ze dwoch pilkarzy LKS'u odejdzie w zimowej przerwie. Pisze o nich bo to "serce i pluco", tak jak ich okreslono w Magazynie Orange Ekstraklasa :P

Dzisiaj, w MOE gosciem byl Radek Matusiak. Spytali sie go czy odejdzie w zimowej przerwie do innego klubu. Odpowiedzial, ze napewno nie do zadnego Polskiego klubu :? Czyli na Lazienkowskiej go nie zobaczymy. Oczywiscie jak mu sie trafi dobra oferta z lepszej ligi to odejdzie z BOT'u. Oby tak sie stalo.

Ciekawi mnie do jakich transferow dojdzie w Wisle Plock. Mowi sie, ze wymiania caly zespol. W sumie to maja zamozy klub. :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 10:08

guru pisze:Nie czaje...

Kowalczy to był tylko przykład, bo w momencie kontuzji Gajtka został awaryjnie sciągniety [z Arsenalu Kijów] i polecony przez pewno osobe, nazwiska nie pamietam ale trzeba by pogadac z fanami Korony jak to wygląda, Z tego co wczoraj mówił Mielcarski i Wieczorek, podziękowano sobie za współprace, ale ja nie wiem na tyle by Ci napisac wiecej :P

Matusiak pozosanie w Bełchatowie. Pewka :P Wczoraj Ujek nie chciał powiedziec w prost ale miedzy zdaniami dało sie wyczytać, że tworza grupe, maja ambicje cele i mimo że teraz nie tylko Matusiak ma oferty walczą o mistrza :P

I prosze mamy namiary na tych "Kogutów"
PS pisze:Zagłębie Lubin poważnie chyba myśli o wywalczeniu tytułu mistrza Polski w tym sezonie. Na półmetku Orange Ekstraklasy "miedziana" ekipa zajmuje drugie miejsce. Szefowie Zagłębie już zapowiadaja spektakularne transfery. Jak informuje poniedziałkowy "Przegląd Sportowy" już na dniach do Anglii uda się w tej sprawie właśnie Czesław Michniewicz, trener Zagłębia, wraz z prezesem klubu.

Lubinianie są zainteresowani pozyskaniem 22-letniego napastnika Lee Bernarda z Tottenhamu Hotspur oraz 20-letniego pomocnika Jamiego O'Hary, który obecnie jest wypożyczony z Tottenhamu do Chesterfield.

Przypomne że Czesiu był na starzu w Londynie na White Hart Lane :]

Ja mam nadzieje że Patryk Rachwał odejdzie z Płocka ! musi !

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 20 lis 2006, 12:18

Matusiak pozosanie w Bełchatowie. Pewka Razz Wczoraj Ujek nie chciał powiedziec w prost ale miedzy zdaniami dało sie wyczytać, że tworza grupe, maja ambicje cele i mimo że teraz nie tylko Matusiak ma oferty walczą o mistrza
Belchatow to nie jest Legia,Wisla czy nawet Korona-tam presja wyniku jest nieporownywalnie mniejsza,gracze raczej traktuja ten klub jako trampoline doi tych NAJlepszych(a przy okazji jeszcze zamozniejszych niz GKS) i na pewno MAtusiak nie bedzie sie ni chwili zastanawial czy zostawic mimo wszystko dosc prowincjonalny klubik jesli dostanie cos anprawde konkretnego z zachodu...bo raczej do innych polskich zespolow przechodzic nie ma po co-w Europie znacza tyle co zeszloroczny snieg,a zarobi(on konkretnie-nie mowie tu o takim Ujku czy Gargule,bo na nich wokol nich na dizen dzisiejszy nie ma takiego szumu i raczej ich apanaze akurat zadowalaja)niewiele wiecej...wiec sadze ze jesli nie przejdzie nigdzie dalej do raczje nie bedzie to wynikac z tego ze chce koniecznie "realizowac cele" i nie z tego ze "tworzy grupe" czy ma "ambicje"-tylko z tegoz ze po prostu nie dostanie naprawde konkretnej ofderty z zachodu

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 12:47

RzuR ale ja nie sadze ze Radek podpisze nową [kolejną] umowe i sume odstępnego 125 milionów :P Poprostu sądze ze nie odejdzie w zimie, gdyby nie Bełchatów moze teraz był by zwykłym ligowym szarakiem, wiec to tez działa w drugą strone. To jedno, druga sprawa tak jak wczoraj mówił Ujek a wcześniej Garguła i od tygodnia Matusiak, BOT to nie tylko Radek :!: Wiec nawet jak on by pozostał a odszedł by Wróbel czy Fonfara to na jedno wychodzi. Dla tego szło wyczytać miedzy słowami Ujka że tworza grupe do końca i walcza o mistrza !

Już teraz Polski klub odpada, jest też możliwość że np. klub X puki Radka za miejsza kase ale w zimie a sam Matusiak dogra sezon w Bełchatowie :!:

I nie zapominajmy o jeszcze jednym, Orest Lenczyk - bo może byc tak że Radek odejdzie ale pozostanie Ujek i Garguła i Wróbel z tych atakujących formacji i to wcale nie skreśla Bełchatowa :!: Naprawde BOT to nie tylko Matusiak, bo to co pokazywał ostatnio Ujek mi osobiscie nawet bardzie przypadło do gustu. I nawet mimo tej czerwonej kartki na Wiśle. To sa inni napastniicy wiec dla tego ich wspołpraca tak sie układa... że hoho

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 lis 2006, 13:22

Jak informuje "Gazeta Wyborcza" wszystko wskazuje na to, że Bartłomiej Grzelak przejdzie do Wisły Kraków. Jego menedżer zapewnia, że ustalił już warunki indywidualnego kontraktu. Szefowie Widzewa chcieliby w ramach ekwiwalentu dostać kilku piłkarzy krakowskiego zespołu. A więc barter, a nie transfer gotówkowy?
Ja myślę, że i to i to (oczywiście jeśli w ogóle są prowadzone jeszcze rozmowy w sprawie Grzelaka). Bardzo ciekawy transfer.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 20 lis 2006, 14:25

Bardzo ciekawy transfer.
jak juz wczesniej pisalem-zgadzam sie...tylko ze pod dwoma warunkami:
a)potwierdza sie wszystkie cuda na kiju z mediow na temat prawdziwych mozliwosci Grzelaka..a tu mala dygresja powiem wam ze ostatnio czytalem gdzies wywiad z Piotrkiem Swierczewskim i on tam mowi bardzo ciekawe rzeczy na temat mechanizmu wytwarzania "szumow" wokol zawodnikow,mianowicie udowadnial ze panowie z PN(jak dla mnie ostatni prawdziwy bastion postkomuny)pijaja morza wodki z coniektorymi agentami(szczegolnie celuje w tym pan kierownik Godlewski-co mogloby tlumaczyc jego pozniejsze nienaturalne skurcze twarzy w TV :D)i przyjmuja roznego rodzaju upominki a potem ukazuje sie cykl artykulow wychwalajacych pod niebiosa odpowiedniego,czasem marnego pilkarzyny->taka jest niestety cena jaka placimy za to ze mecze sa kodowane(chociaz ja naprawde wole bulic abonament niz pozwolic lidze utonac w siermiędze TVP..)i tego ze mamy jedną-w dodatku dosc marną gazete zajmujaca sie stricte pilka...ale to tylko tak na marginesie...

a po drugie:w Wisle po 2-3 nieudanych meczach nie zesla go do Wieliczki by reaktywowal wydobycie soli na glebokosci 5 kilometrow,tylko pozwola mu troche pograc na w miare spokojnych zasadach...
a propo nerwowych poczynan zarzadu- to sie nawet fajnie wpisuje w nasza wczorajasz dyskusje piwusie;P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 lis 2006, 15:28

Zaza pisze:owalczy to był tylko przykład, bo w momencie kontuzji Gajtka został awaryjnie sciągniety [z Arsenalu Kijów] i polecony przez pewno osobe, nazwiska nie pamietam ale trzeba by pogadac z fanami Korony jak to wygląda, Z tego co wczoraj mówił Mielcarski i Wieczorek, podziękowano sobie za współprace, ale ja nie wiem na tyle by Ci napisac wiecej

Piotr Burlikowski :arrow: czyli czlowiek odpowiedzialny za wiekszosc transferów do Korony i jeden z najleszych scoutów w Polsce moze najlepszy. Odszedł z Korony włacznie ze wzgledów rodzinnych, nic wiecej o tym nie zadecydowało. Szkoda, bo kazdy o nim sie wypowiada w najwiekszych superlatywach.

Co do AMtusiaka to jestem pewny, ze zostanie w GKS. tylko narazie został, bo sa ogromne szanse na MP, a jesli zodbeda tytuł, moze sie okazac, ze zostanie dla LM, ale do tego daleka droga.
guru pisze:Slyszalem, ze dwoch pilkarzy LKS'u odejdzie w zimowej przerwie. Pisze o nich bo to "serce i pluco", tak jak ich okreslono w Magazynie Orange Ekstraklasa
Niżnik wczoraj jasno dał do zroumienia działacza, ze trzeba cos zmienic, bo wszystko zmierza w kierunku jego gry w :arrow: Łęcznej :roll: Napewno rozchodzi sie o kase, tak strata bedzie nie do zastapienia, juz w tej rundzie było widac ile znaczy ŁKS bez Rafała.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 15:35

Tak jest to ten człowiek - masz racje Messi E2 Ronaldinho - a na pewno to tylko wzgledy osobiste zadziałały ? :roll: Bo wiesz jak jest - zrobili z tego mała tajemnice ...

Ciekawe czy inny klub go zatrudni. :wink:

Wisła odda z 2 graczy Widzewowi i sie dogadają. Nie zdziwie sie jak tak to rozwiążą bo tak naprawde może Widzew ryskać :]

Ja wątpie że odejdzie Niżnik - przeciesz to motor LKSu a miał taki okres że hoho :P Wiec wątpie w to że go tak łatwo puszcza, podobnie jak Kolendowicza.

Ostatnie kolejka nadała mi wene wiec coś napisałeś na temat mi. transferów ale odchodząc od Matusiaka i Grzelaka i innych -

Siódmy odrzut pomarańczy kubańskich

Lektura :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 lis 2006, 15:51

Zaza pisze:Tak jest to ten człowiek - masz racje Messi E2 Ronaldinho - a na pewno to tylko wzgledy osobiste zadziałały ? Bo wiesz jak jest - zrobili z tego mała tajemnice ...

Ciekawe czy inny klub go zatrudni.
Mielcarski i Borek to bliscy znajomi Piotra i obaj wypowiadaja sie podobnie o przyczynach zakonczenia współpracy, ale sie nie zagłebiaja w teacie. Wszystko wskazuje, ze ma problemy rodzinne. Wczoraj Borek w 2X45 moił, ze byc moze nowa Zawisza nawiaze z nim współprace. Przynajmniej jesli beda tam ludzie typu działaczy i własciciela Korony, którzy chca cos zrobic. Jednak to tylko plotki. Czesiu takze chyba był zadowolony, ze jest kolejny po Brance scout do wziecia.
Zaza pisze:Ja wątpie że odejdzie Niżnik - przeciesz to motor LKSu a miał taki okres że hoho Wiec wątpie w to że go tak łatwo puszcza, podobnie jak Kolendowicza.
Niznik jednak jasno to stwierdził w wywiadzie pomeczowym z Wisła.
Co do Kolendowicza to Michniewicz dał do zrozumienia, ze jest nim bardzo zainteresowany. Byc moze ŁKS wyciagnie Wachowicza z Lecha na miejsce Roberta. Do tego Miedziowi wygrali raczej wyscig o Kamila Witkowski z Polkowic, który zagra w meczu min. z Wisła i jesli dobrze wypadnie w meczach PL to znajdzie zatrudnienie w Lubinie. co innego Zagłebie przegrało z Lechem walke o Janukiewicza i całe szczescie.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 20 lis 2006, 16:03

Zaza pisze:Lektura Razz

uUu, ale zes zajebal :) Dobrze sie czyta (nawet stosunkowo malo bledow zrobiles :wink: ) Konkurencja dla PN rosnie :roll: :P

Po calej jesiennej rudzine, jedno mozna stwierdzic, Lech zrobil blad (juz inna sprawa, ze nie postapil zbyt honorowo, bo Michniewicz wyprawial cuda z Lechem, pomimo braku kasy) zwalniajac Michniewicza. Milo patrzec co Misiek robi z zespolem z Lublina, ponoc teraz dostanie duzo kasy na transfery (chyba pierwszy raz w swojej karierze), jak myslicie, posciaga Polakow czy obcokrajowcow? (niby juz po 2 anglikow pojechal)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 16:26

Messi E2 Ronaldinho na temat pracy Burlikowskiego mówia same transfery Korony, wiec tu nie trzeba go zachwalać przez przyjacioł. Dziwi mnie fakt że niby powodem były kłopoty rodzine bo z gadki wychodziło że cos innego ale nie zagłebiajmy sie w to. Nie ważnie. Pewnie prace znajdzie jak będzie chciał bo jak wyżej napisałem bronia go transfery. A i opinie w swiecie piłki.

Duet LKS może chce nowe umowy wywalczyć :roll: Czesiu Michniewicz mówi że chce by polacy grali w niego zwłaszcza ze wielu z tych "pomaranczy" sporo zarania a nic nie daje klubowi. Wiec moze Zabłebie go skusi.

Lakier wena to wena :P jeszcze będzie inne działo ale wiecej pracy wymaga, choć przyznam sie że błedy były :roll: Ja jak pisze z głowy z marszu to z regóły jak leci a potem staram sie coś znaleśc :P nie zawsze znajde ale coś za cos :lol:

Konkurencja ? no nie długo tygodnik Piłka.pl :P

Co do Czesia to masz po niekąd racje, ale trzeba tez pamietac o tym że Smuda w Lechu ma wiecej pracy, bo musiał zrobić drużyne w zasadzie od początku - z dwóch jedną- a Michniewicz obją już trybiacą machine. To nie umniejsza zasług Czesia w żadnym wypadku, ale działacze Lech wiedzieli że Smuda ma wiecej pracy przed sobą. Zreszta Lech z Czesiem na ławce tez pokazał wiele i zawsze coś grał wiec to było pewne że w Lubinie będzie podobnie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 lis 2006, 20:33

Zaza pisze:jeszcze będzie inne działo ale wiecej pracy wymaga, choć przyznam sie że błedy były
Errata siedziała, siedziała i poprawiała pół godziny, a i tak jej się nie udało ze wszystkim :lol:.

PS pisze:– Jeśli Wisła interesuje się jakimś zawodnikiem z polskiej ligi‚ jest to dla niego duże wyróżnienie. Moim zdaniem to najlepszy klub w Polsce i najbardziej poukładany organizacyjnie‚ który może odnieść sukces w europejskich pucharach – mówi 25-letni napastnik.

Grzelak przyznaje, że nie jest to pierwsza oferta ze strony Wisły - tę złożoną latem odrzucił, gdyż pragnął zagrać w pierwszej lidze z klubem, z którym do niej awansował.

- To była kwestia dżentelmeńskiej umowy między mną a panem Zbigniewem Bońkiem‚ bo nie mam w kontrakcie żadnej kwoty odstępnego. Teraz Wisła ponowiła propozycję i jesteśmy blisko porozumienia w sprawie uzgodnienia moich warunków. Taki piłkarz jak ja na dorobku nie stawia wygórowanych żądań finansowych i nie targuje się o każdy grosz‚ bo przejście do Wisły wiąże się z ogromnym prestiżem i promocją mojej osoby. Dla Widzewa to też dobra okazja‚ bo w klubie się nie przelewa i pieniądze z mojego transferu na pewno się przydadzą.

Grzelak zdaje sobie sprawę z tego, że w kilku ostatnich meczach nie prezentował się najlepiej‚ lecz nie obawia się o miejsce w składzie Wisły.

– Gdybym nie czuł się na siłach‚ nie szedłbym tam. Z powodu kontuzji barku nie zostałem dobrze przygotowany do sezonu‚ dlatego nie byłem w stanie grać przez całą rundę na wysokim poziomie.

Ewentualny kontrakt Grzelaka obowiązywałby do końca 2011 roku.
RzuR pisze: a propo nerwowych poczynan zarzadu- to sie nawet fajnie wpisuje w nasza wczorajasz dyskusje piwusie;P
Pół roku prób o tego zawodnika... to niesamowita cierpliwość jak na Wisłę ;).

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 lis 2006, 21:15

To w końcu Wisła go kupuje za € czy wymienia za jakiś kopaczy ? A ! i czy nadal aktualna jest cena mln € za niego ? :lol:

edit:
Grzelak pisze:najbardziej poukładany organizacyjnie‚
:smile2:
Ostatnio zmieniony 20 lis 2006, 21:31 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 21:25

Są różne opcja ale ja sądze ze wymieni bo to dla Widzewa lepsza opcja. Teraz Wisle brakuje doświatczonych piłkarz a kupić za gotówke [nie dużą] ich to beda to ligowe szaraki, a tak na tym wyjdą.

Już chyba nic nie zatrzyma tego transferu :] i mowa :P już pokazał jak sie mija 5 obrońców Pasów :P teraz bedzie miał to w obowiązku :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”