Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 24

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 paź 2007, 5:22

Jarzinho pisze:Mam naidzeje, że to on, a nie Torres bedize grał w nastepnych spotkaniach.
Raczej nie doczekanie.

Co do R.Garcii to on ma dopiero 21 lat, wiec jeszcze czas na niego przyjdzie, niech jeszcze rok pogra sobie w mlodziezowce. Co do Artety o ile prezentuje sie on tak jak w poprzednim sezonie to na pewno powinnien dostac powolanie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 paź 2007, 17:44

Asteniu pisze:Raczej nie doczekanie.

Luis powołał Tamudo w miejsce Villi, wiec jeszcze wzrosły szanse na wystep Luisa tym razem obok Raula Tamudo. Torres ostatnio grał totalne dno w reprezentacji, wiec nie wiem dlaczego teraz ma byc inaczej.

Po kontuzji Davida mialem nadzieje, że to własnie Tamudo dostanie powołanie, doskonale bedzie pasował nawet do pierwszego skladu, a za nim Garcia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 paź 2007, 20:54

Hihi... Tamudo od pierwszych minut, Tamudo strzela, Tamudo asystuje, Tamudo walczy. Mial nosa Aragones i chyba nadal musi prasa szczegolnie ta madrycka się wk...

Ogolnie meczyk dobry, Hiszpanie graja dobrze w ofensywie, widoczny Tamudo, ktory sam walczy z obroncami, dobrze na skrzydłach radza sobie Iniesta i Joaquin. Mozgiem narazie jest Xavi, a wydaje mi sie, że ta rola dzisiaj nalezy do Cesca. Sam Katalońzyk narazie tak jak zawsze, widoczny dobrze chyba w dwoch sytuacjach w sprowokowaniu karnego dla Dunczykow( Lubos go nie widział :P ) i przy strzale po odbiorze pilki przez Xaviego w 45 minucie... Brakuje troche pewnosci w obronie. Cała formacja z Albelda czworka obrońcow i Ikerem gra bardzo chaotycznie. Moze to wina braku wspolnego ogrania, Albiol przeciez zalicza dzisiaj debiut. :wink:
Skutecznośc jest na świetnym poziomie i oby nie oddali inicjatywy jak w pierwszym spotkaniu w Hispzanii, a bedzie bdb.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 paź 2007, 21:45

Tamudo i Riera :)

Swietna skutecznosc Hiszpanii, slabsza gra w obronie, ale Iker rozegral swietne zawody. Xavi i Iniesta tez przyzwoicie. Trzeba przyznac Aragonesowi, ze ma nosa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 paź 2007, 21:58

Jest czas, wiec warto cos dodac po 2 połowie. Stało sie to samo co w pierwszym spotkaniu obu ekip. Hiszpanie oddali inicjatywe w drugiej połowie, na całe szczęscie Duńczycy przy ogromnej zasłudze Ikera tego nie wykorzystali. Dobre zmiany Aragonesa, kompletnie nieprzydatny Albelda zamieniony na Pablo, kotry podniosł nieco poziom defensywy. Riera i Luis Garcia takze pokazali sie z dobrej strony. Debiut i bramka ALberto wymarzona.

Mam nadzieje, że w kolejnym spotkaniu zagra Puyol i Pablo od poczatku, w środku Xavi i Iniesta, do tego Riera, Silva i Joaquin i na szpicy tylko i tylko Tamudo.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 paź 2007, 3:05

Widziałem tylko skrót spotkania.

Pierwszy gol, to ładna centra Iniesty i świetne wykończenie akcji głową przez Tamudo. Z tego co widziałem, to przy drugiej bramce dla Hiszpanów swój wkład miał Cesc. Kapitalne trafienie Riery i po meczu.

Jarzinho, jak zagrał Cesc?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 paź 2007, 5:52

guru pisze:Jarzinho, jak zagrał Cesc?

Jak wiadomo nie jestem zwolennikiem Cesca, a przynajmniej nie zadowala mnie jego postawa w reprezentacji. Wczoraj było podobnie. Jesli w drugiej lini jest Xavi i Angulo, a Iniesta i Joaquin beigaja po skrzydłach to wiadomo kto jest rozgrywajacym, a Cesc jezeli sie mogł podobac to chyba w destrukcji, bo to mu wychodzilo zdecydowanie lepiej niz prowadzenie gry Hiszpanów. Nie wiem do konca kto podał do Xaveigo przy bramce Ramosa, ale to było podanie nr. 3 od konca akcji, iwec moze był zamieszany w 2 bramke.

A tak jeden dobry strzał z dystansu i ciekawa akcja w 45 minucie z jego strony, ale to nadal nei jest to co bym wymagał od rozgrywajacego reprezentacji Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lis 2007, 9:23

No i Hiszpania awansowała, a miala miec tak trudno po słabym poczatku. Wczoraj zdeklasowała rywali w MAdrycie, Szwecja gdzie liderem mial być Zlatan nie istniala od poczatku do konca spotkania. A Hiszpania moze sie poszczycic 9 zwyciestwami i dowma remisami w tym roku, i Luis Aragones ma argumenta by twierdzić, że to najlepsza ekipa w tym roku, bo kto z wielkich gra w tych elminacjach wielka piłkę...
Kadra wyselekcjonowana, zgrana, grajaca z meczu na mecz coraz lepiej, efektywniej i efektowniej. Mnie cieszy, że meijsce w neij maja i to podstawowe trio Puyol, Xavi i Iniesta i kazdy z nich wniosł wiele w ten awans. Wczorajszy mecz pokazał, że Hiszpanii nie potrzebny jest Raul ani Guti czy inni wkladani kadrze zawodnicy. Ci co sa, moga spokojnie powalczyc na Euro o zwyciestwo, a wczorja nawet Cesc zagrał dobre zawody. Wreszcie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 lis 2007, 12:45

Mecz oglądałem dopiero od dwudziestej którejśtam minuty (wiadomo dlaczego :D ) ale wniosek z tego był tylko jeden. Hiszpania naprawdę zniszczyła Szwecję, czego się nie spodziewałem pomimo oczekiwanego zwycięstwa. Obrona bardzo pewnie. Iker się nudził. Hiszpanie oddali trochę jakby mniej strzałów niż zwykle (a może ważenie? :roll: ), ale za to skuteczność na dobrym poziomie. Jeśli z tym elementem zawsze będzie tak dobrze to tą drużyunę stać na wielkie rzeczy. Bramka Iniesty miód - piękna akcja. Pozostałe dwa gole po stałych fragmentach gry. Gdyby jeszcze te wszystkie rzuty wolne były lepiej bądź bardziej szczęśliwie (Villa) uderzane mogłoby się skończyć deklasacją, ale tak czy inaczej Hiszpania wczoraj pokazała kawał dobrego futbolu, co cieszy :]

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 18 lis 2007, 18:55

RealFan pisze:Iker się nudził

i dobrze ze sie nudzil.brawo dla Hiszpanii za awans.poczatek podobnie jak Polska mieli fatalny ale za to wspaniala koncowke.brawo brawo.tylko Raula brakuje w tejk kadrze.uwazam ze aragones popelnil blad nie powolujac go ale mam nadzieje ze naprawi to pszed euro.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lis 2007, 23:30

Hiszpania w ostatnim swoim spotkaniu elminacji ME pokonała swoich "pogromców" z poczatkowym spotkan grupy F - Irlandie Płn. i awansowała z pierwszego miejsca. Hiszpanie mieli zdecydowana przewage pod kazdym wzgledem. świetnie rozgrywali, przytrzymywali piłkę, grali spokojnie i konsekwentnie, moze brakowało skutecznosci, wykonczenia, a moze odpowiednich decyzji sedziego. Coraz lepiej wyglada wspołpraca Cesca Fabregasa z podstwowymi zawodnikami Luisa- Xavim, Iniesta, Silva, wiec moze to on wskoczy do skladu na ME.
Szanse debiutu otrzymał Guiza i narazie to jeszcze nie ten poziom, kolejne spotkanie zagrał Albiol, szanase otrzymał takze Senna.

W "11" Luisa chyba sa dostepne dwa miejsca jedno na środku defensywy obok Puyola, oraz defensywny pomocnik. Najlepiej jakby byl nim Albelda, tylko sporo musi popracowac nad forma, Marcos dzisiaj nie grał źle wiec jest motywacja.

Oczywisice bramke strzleił Xavi, szkoda, że w barcelonie nie strzela tak czesto jak ostatnio w reprezentacji. A Hiszpania, chyba jeden z najlepszych zespołow tych elminacji. Szkoda tej wpadki z Irlandia Płn. bo tak wyniki mowia same za siebie. Oby podobnie było w Austrii i Szwajcarii.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 22 lis 2007, 0:14

Jarzinho pisze:Oby podobnie było w Austrii i Szwajcarii
jak znam życie to nie bedzie :)

co mi sie podobało w kadrze hiszpanów to ich nastawienie w ostatnich meczach które pozowoliło im zdeklasować na SB szwedów

jeśli z takim nastawieniem pojadą na Euro 08 to moze nareszcie udowodnią światu że nikt inny ale Hiszpanie zasługują na miano naj naj naj 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2008, 18:55

Musze przyznać, że na ten dzien czekałem, Aragones powołał kadre. sporo ostatnio sie naczytałem jak madryckie media jada po trenerze, jak wkładaja bez wazeliny takich tepych zawodnikow jak Guti. Na całe szczeście ich nie ma, a za to jest ogrom śmiechu, Krkić przelał frustracje. :P

At. Madryt: Pablo;
Arsenal: Cesc;
FC Barcelona: Bojan, Iniesta i Xavi;
Betis: Juanito;
Espanyol: Luis García i Riera;
Liverpool: Arbeloa, Reina, Torres i Xabi Alonso;
Real Madryt: Casillas i Sergio Ramos;
Mallorca: Fernando Navarro i Güiza;
Valencia: Albelda, Albiol, Marchena, Silva i Villa;
Villarreal: Capdevila.

Trzeba powiedzieć, że bardzo ciekawa kadra, nadal oparta na tych samych zawodnikach. Brak kontuzjowanych Tamudo i Puyola. Nowości to Arbeloa, Navarro, widać także, że szanse wykorzystali Riera i Guiza. Dziwi mnie obecność Albeldy. To jedyne zaskoczenie. Mogłby wreszcie dac szanse Artecie, bo watpie, żeby David pojechał na Euro.
Obecność Navarro i Arbeloy chyab tylko w celu znalezienia zastepcy dla Capdevili i Ramosa, bo Pernia juz sie pokazał, a Angel jakos specjalnie ostatnio nie grał. Zobaczymy co pokażą środkowi obrońcy, bo tutaj widze brak obok Puyola, liczyłem na Navarro z Sevilli, ale on chyba nadal jest kontuzjowany, tak wiec maja kolejni szanse.

Wracajac do RAula i Gutiego. Nie dostrzegam argumentu za ich kandydaturą. Tak naprawde kto zawiódł na ich pozycjach w poprzednim roku, gdzie Hiszpanie statystycznie byli najlepsi na świecie. Świetnie grał Villa, Tamudo, Garcia, bardzo dobry debiut Guizy, troche zawodził Torres, ale teraz gra kapitalnie w Liverpoolu. Wiec nie dostrzegam miejsca dla Raula. Guti to juz prawdziwy kosmos, bo on ani nie ma rownej formy, ani nigdy nieczego nei dał reprezentacji. Kogo miałby wygryźć Inieste, Cesca czy Silve. :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lut 2008, 19:50

Jeśli w pierwszej kadrze jest Bojan to Raul powinien być tym bardziej. Dla mnie obecność Krkicia w tej ekipie jest dużym zaskoczeniem, mimo jego dość dobrej gry. Nie dziwi mnie aż tak bardzo brak Raula, kiedy nie ma absencji w ataku, ale teraz kiedy kontuzjowany jest Tamudo powinien moim zdaniem być wśród powołanych. Podoba mi się obecność Guizy, bo strzela sporo bramek i zasługuje na szansę, ale jednak Raul w tym sezonie gra naprawdę nieźle, sporo strzela, dość sporo też asystuje, a zatem powinien mieć wyższe notowania niż junior Krkic, którego miejsce nadal jest w reprezentacji młodzieżowej.

Zgodzę się natomiast co do tego, że Arteta również powinien zostać sprawdzony przez selekcjonera. Guti nie jest piłkarzem, którego brak może bardzo dziwić. Brak mu odpowiedniej systematyczności. Mógłby być ciekawym rezerwowym, lecz na dobrą sprawę nie widzę miejsca dla niego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2008, 20:10

90% chyba kibiców zdaje sobie sprawe, ze powołanie Bojana ma głownei za cel zamknięcie możliwosci gry dla Serbii. Te pozostałe 10% to kibice Realu. Oczywiscie chciałbym aby Bojan pojechał na Euro, ale to jest raczej małomożliwe, przy braku kontuzji u obecnych napastników, poprostu nie mialby miejsca w "11", a jesli ma jechać jak Theo Wallcott, to lepiej niech sobie odpoczywa.

Jaki sens powołania dla Raula skoro jego szanse na Euro sa minimalne. Raula nie trzeba sprawdzać, a po co robić mu nadzieje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”