Polska kadra na Euro - Strona 24

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Polska kadra na Euro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 cze 2012, 0:22

Ja wiem, że taka jest tendencja ale dzisiaj jak Lewy za plecami miał 3 typowych DMFów, z prawej Kubę przez większość meczu zaangażowanego w grę z tyłu i kompletnie bezproduktywnego Obraniaka po lewej aż bolało widząc jak Robert nie ma nikogo do gry i aż prosiło się o kogoś kto mógłby coś zerwać. Mimo wszystko sama taktyka na Rosjan dobra, dzisiaj fajnie ich zneutralizowaliśmy a o to przede wszystkim chodziło.

O, Kamil widzę napisał wyżej to o co mi chodziło.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2012, 0:23 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2012, 0:23

rzeznik pisze:Jaki tam z ciebie laik, Doktor, pisałeś ostatnio coś o zdanym egzaminie trenerskim :P
Eee piszac laik nie mialem na mysli siebie tylko Was :mrgreen: :pijemy:

Kamilu,zgadzam sie z Toba :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 cze 2012, 0:34

ja mam tylko nadzieje ze zakochany Smuda w swoim Obraniaku co nie gada ani po polsku ani po angielsku i generalnie traktuje granie u nas tylko i wylacznie jako formę autopromocji pojdzie po rozum do glowy po tej akcji z ostatniej minuty i usadzi za karę francuza na ławce kosztem Grosickiego, ale nie wykluczając, że wprowadziłby go do gry jakoś w 2 połowie. Takim gestem pokazalby że ma jaja, ale właśnie, czy je ma?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 cze 2012, 0:36

Aker pisze:ja mam tylko nadzieje ze zakochany Smuda w swoim Obraniaku co nie gada ani po polsku ani po angielsku i generalnie traktuje granie u nas tylko i wylacznie jako formę autopromocji pojdzie po rozum do glowy po tej akcji z ostatniej minuty i usadzi za karę francuza na ławce kosztem Grosickiego, ale nie wykluczając, że wprowadziłby go do gry jakoś w 2 połowie. Takim gestem pokazalby że ma jaja, ale właśnie, czy je ma?
Jak siądzie Obraniak to za niego będzie przecież grał Rybus.

Ale to i tak s-f bo nie ma takiej opcji żeby siadł Obraniak.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2012, 0:37

Juz kilka razy pokazal,ze jaj nie ma,wiec na Twoim miejscu nie napalalbym sie za bardzo na Grosika czy Wolskiego Aker ;)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 cze 2012, 0:50

nie no na Wolskiego sie nie napalam, moim zdaniem jest zbyt młody by brac na siebie ciężar gry grania takiej typowej '10'. Już pokazał trochę umiejętności w meczu przed Euro (chyba z Andorą?) i mi nie zaimponował, także mi się z debiutem Wolskiego na Euro nie śpieszy. A co do postu Morrowa to faktycznie jest też Rybus i pewnie masz rację, że jakby usiadł Obraniak to by niestety on grał.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 cze 2012, 0:52

Jak Rybus za Obraniaka, znowu trzech def. w środku? Trzeba atakować, trzeba wygrać. Ja bym dał tak na Czechy;

Dudka- Murawski/Polanski
Kuba- Mierzejewski- Grosicki
--------Lewy

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2012, 0:55

Wszyscy jaraja sie Dudka,ale przypominam,ze on jest pilkarzem bardzo slabym i wystep z Rosja byl zapewne jednorazowym wybrykiem.

Z Czechami trzeba wygrac,wiec ja postawilbym raczej na bardziej ofensywna dwojke Muras-Eugen.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 cze 2012, 1:01

Pełna zgoda Kamil, ale czy Dudka jest pomocnikiem choć trochę kreatywnym? Czy raczej zawodnikiem typu Polanski w ktorym nie ma żadnego playmakera? Ja bym sobie życzył mimo wszystko Polanskiego przed obroncami i obok niego ale nieco bardziej ofensywnie usposobionego Dudkę, ale jeżeli Dudka również nie potrafi "pociągnąć trochę gry do przodu" to chyba jednak zostałbym przy Murawskim. Jeżeli chodzi o przód to pełna zgoda :beer:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2012, 1:04

Poza tym Szirokow czy Zyrianow nigdy nie byli i juz raczej nie beda pilkarzami wybitnymi w przodzie. To sa raczej przecinaki,wiec nie nalezy przeceniac bardzo dobrego wystepu Dudki.

Czesi maja Jiracka i Mozarta. Moge sie zalozyc,ze ci pilkarze byliby w stanie spokojnie zrobic z Darka wiatrak jakich malo.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 cze 2012, 1:07

Mnie jakoś gra do przodu Murasia nigdy nie przekonywała, a w drugim meczu nie zagrał nic wielkiego. Ok mówisz Doktorku, że Dudka to przeciętny kopacz zgoda, ale pokazał się z dobrej strony. Jest w formie, a w tym momencie liczy się kto aktualnie jak się prezentuje. Lepszy gorszy kopacz w formie niż odrobinę lepszy w średniej dyspozycji. Chociaż oczywiście nie upierałbym się przy nim, ważniejsze jest to co przed nim. Już dawno mówiłem, że Obraniak nie daje tak wiele, żeby go na siłe forować. Mierzej pokazał się też fajnie, dlatego jego bym puścił no i na skrzydle Grosika.

W każdym bądź razie ten mecz trzeba wygrać, więc nie ma co się chować za podwójną gardą. Ale fajnie, że gra z trójką dm w środku wyszła całkiem nieźle, w ewentualnym ćwierćfinale do którego mam nadzieję, że awansują przyda się na pewno. Tylko wtedy dać na skrzydło Grosika bądź Rybusa, a nie Obraniaka i może być ciekawie. Ale nie ma co dzielić skóry na niedźwiedźiu, podstawa to teraz pyknąć Pepików.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 cze 2012, 1:11

To jest turniej a na nich często gracze przeciętni wyglądają lepiej niż zazwyczaj a Dudka dziś pokazał się z naprawdę dobrej strony, dużo walki z jego strony i spokój, to się podobało. Sam go nie lubię ale wobec tego, że nie przekonuje mnie Murawski (może i ma większy potencjał z przodu ale póki co zupełnie go nie pokazuje) to wolałbym zestawienie Dudka - Polanski. Jeśli o mnie chodzi to spodziewam się jednak takiego ustawienia jak dzisiaj co nie znaczy, że to pochwalam. Polakom wyszedł mecz i możliwe, że Smuda dalej będzie to chciał tak pociągnąć, ewentualnie otwierając się w trakcie meczu. Tym bardziej, że na naszej lewej stronie będzie się dziać, Jiracek i dynamiczny Gebreselassie napsują sporo krwi Boenischowi i no właśnie komu? Swoją drogą Murawskiego na pewno nie posadzi bo to kolejny z pupilków.

Możemy pisać, że chcemy Grosickiego czy Wolskiego ale ja obstawiam, że Smuda albo zostawi to co jest albo poświęci jednego DMFa i do środka a także na lewe skrzydło powędruje dwóch z trójki Obraniak, Mierzejewski, Rybus. Więcej zmian się nie spodziewam. Jak Grosicki nie dostał nawet minuty w dwóch meczach kiedy prosiło się żeby go wpuścić to trudno oczekiwać, że dostanie więcej niż końcówkę z Czechami o ile w ogóle. Widać jak na dłoni, że jak będzie trzeba coś zmieniać z przodu to Smuda postawi na Brożka.

Czesi maja Jiracka i Mozarta. Moge sie zalozyc,ze ci pilkarze byliby w stanie spokojnie zrobic z Darka wiatrak jakich malo.
Jakoś z Rosjan nie zrobili a wręcz przeciwnie. Teoretycznie Dudka i spółka powinni dzisiaj zostać zniszczeni ale nic takiego się nie stało więc nie wiem skąd nagle demonizowanie Czechów. Dudki można nie lubić, ja nigdy nie mogłem pojąć co widzą w nim kolejni selekcjonerzy ale dzisiaj był świetny. Czy możemy to powiedzieć w którymś momencie o Murawskim po tych dwóch meczach?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2012, 1:19

Ale Murawski potrafi uderzyc z dystansu,podlaczyc sie pod akcje bramkowa. Dudka tego nie ma i nie bedzie mial. Poza tym on ostatnie dwa dobre mecze z rzedu zagral pewnie w Amice Wronki. Nie ufam mu.

A Jiracek powoli sie rozkreca. Spokojnie Morrow ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 cze 2012, 1:25

Dr.Football1 pisze:Ale Murawski potrafi uderzyc z dystansu,podlaczyc sie pod akcje bramkowa. Dudka tego nie ma i nie bedzie mial. Poza tym on ostatnie dwa dobre mecze z rzedu zagral pewnie w Amice Wronki. Nie ufam mu.
Może i potrafi ale w ogóle tego nie pokazuje. Dziś teoretycznie miał być najbardziej ofensywnym z trójki środkowych ale wcale go nie było, zero wsparcia i zagrożenia z przodu z jego strony. Tak samo, Obraniak potrafi błyszczeć i być kreatorem a także motorem swojej drużyny ale na Euro póki co cieniuje i nic nie wskazuje, że z Czechami będzie inaczej. Na ten moment dużo więcej z przodu od Murawskiego daje Polanski, który swoją drogą jest jednym z najlepszych w naszych szeregach. Murawski przyzwoicie w pierwszej połowie z Grekami, dziś najsłabszy z trójki środkowych pomocników i o mały włos nie podarował Rosjanom bramki. Mimo wszystko na bank zagra.
A Jiracek powoli sie rozkreca.
Tego właśnie się obawiam, że się rozkręci. Boenischowi szykuje się ciężka impreza.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 cze 2012, 1:26

Wracając jeszcze do Lewego
Obserwatorzy w studiu włoskiej telewizji bardzo wysoko, podobnie jak podczas meczu z Grecją, ocenili grę Lewandowskiego, zauważając jednak nie bez żalu, że nie miał on często zbyt wielkiego wsparcia. W ich opinii to on stawał nieustannie na wysokości zadania i podejmował odważne akcje.
http://www.sport.pl/euro2012/1,109077,1 ... meczu.html

i z realacji bbc
Michael Colquhoun on Twitter: "Watching some of Lewandowski's movement in the penalty area...he is going to score a lot of goals for Manchester United if they sign him."
tak więc tak jak mówiłem te jazdy na niego przesadzone :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”