Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 235

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 cze 2009, 10:59

olson pisze:O Pranjicu piszą już na kilku portalach, naprawdę coś może być na rzeczy. Szczególnie, że agentem Chorwata jest... Lerby, czyli człowiek, który kilka dni temu był na osobistym spotkaniu z van Gaalem. Tyle, że wszyscy myśleli, że w sprawie van der Vaarta albo Sneijdera.
Kto wie, w jakiej sprawie był u nas Lerby? Może faktycznie ten Pranjić (ale czekam w tej sprawie na oficjalną, zresztą Kicker chyba tez jeszcze nie potwierdził?), a może też i któryś z Holendrów. Ponoć Pranjicia mozna rozpatrywać w kwestii bocznej obrony, ale również...lewej pomocy, a to by chyba można było odczytać dość jednoznacznie...
olson pisze: Jeszcze odnośnie van Gaala, to chyba stwierdził, że prawdopodobnie nie będzie widział miejsca w składzie dla Baumjohanna, dlatego zarząd rozważa opcję wypożyczenia Niemca do Moenchengladbach na przyszły sezon.
Nigdzie takiego newsa nie widziałem, chociaż taka decyzja wcale by mnie nie zaskoczyła. Pewnie stwierdzili, ze lepiej dać szansę Sosie, a Baumjohannowi dać się dalej ogrywać we wciąż pierwszoligowym Gladbach.
olson pisze: Zastanawiam się też, czy ta domniemana rozrzutność zarządu to efekt zaklepanej już, ale nadal trzymanej w tajemnicy sprzedaży Ribery'ego, czy po prostu sakiewka Hoenessa jest naprawdę tak pojemna. Bo obecnie szasta nią niemiłosiernie, a przecież wiadomo, że pozostaje jeszcze kilka pozycji do wzmocnienia, czego on jest w pełni świadom (przynajmniej mam taką nadzieję).
No mnie to też zaczyna mocno zastanawiać. Mówił wprawdzie, że jeśli awansujemy do LM, to poprosi radę nadzorczą o zgodę na większe wydatki, a ten cel został spełniony, ale mimo wszystko...No jeśli dalej będzie się głośno mowić o Sneijderze (ponoć wszystkie holenderskie gazety się o tym rozpisują), to uwierzę, ze jest coś na rzeczy w kwestii Francka. Bo nie sądzę, że Hoeness wyda w jednym okienku ok. 100 mln (dajmy na to: Gomez - 30, Tymo- 11, Neuer - 18,5, Pranjic - 10, Sneijder - 30), uzyskując ledwie 10-20 baniek ze sprzedaży piłkarzy (Podolski, Borowski??, Toni??). Przy naszym "sparsam" managerze?? :wink:
RealFan pisze:sneijder ma klauzule 90 mln euro.
I o to mi chodziło - dzięki :wink: Klauzula rzeczywiście nierealna, wątpię, żebyście w przypadku chęci sprzedaży Sneijdera uzyskali za niego więcej niż 30 mln, choć oczywiście nigdy nie wiadomo :wink:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 04 cze 2009, 12:31

Bild donosi o transferze Pranijcu. Kwota transferu 10 mln euro. Ciekawe czy informacjie Bildu znajda potwierdzenie. Mi natomiast przyszedl pewien pomysl obsadzenia boku obrony, mianowicie dlaczego by nie sprowadzic do nas z powrotem Marcella Jansena?? Przez ten sezon w HSV gral bardzo dobrze i mysle ze duet bocznych obroncow Jansen Lahm sprawdzil by sie. ponawiam tutaj tez pytanie do Uliego: dlaczego sprzedales Jansena??

A i jeszcze jedna nowosc podobno interesujemy sie Bosingwa z Chelsea, wg to tylko dzienikarska kaczka natomiast do wyjecia z "Niebieskich" jest Carvalhio...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 cze 2009, 13:12

przembal pisze:Bild donosi o transferze Pranijcu. Kwota transferu 10 mln euro. Ciekawe czy informacjie Bildu znajda potwierdzenie.
Na razie nikt tego nie potwierdził (Sport Bild tylko zacytował news z Bilda). Chociaż chorwacka prasa się juz ponoć zachłysnęła tym (rzekomym?) transferem :)

Ale polecam wywiad z Rummenigge w Sport Bildzie. Z końcówki wynika ewindentnie, że z Lerbym nie spotkali się tylko na kawę :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 cze 2009, 13:34

przembal, radzę czytać posty. O Pranjicu i Bosingwie (za 12 mln :lol:) było już wspominane.

Media cytują wypowiedzi Chorwata, w których mówi, że jest wniebowzięty możliwością gry dla Bayernu i dziękuje van Gaalowi za zaufanie. Także wszystko już raczej jasne, trzeba poczekać tylko (albo i aż) na oficjalne potwierdzenie.

Tymczasem oficjalna podała, że Scholl będzie zajmował się Bayernem II. Zastąpi Gerlanda, który został asystentem van Gaala.

E: I oficjalna potwierdza. Jest porozumienie z zawodnikiem, teraz pozostaje się tylko dogadać z klubem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 cze 2009, 13:56

olson pisze:Tymczasem oficjalna podała, że Scholl będzie zajmował się Bayernem II. Zastąpi Gerlanda, który został asystentem van Gaala.
W sumie po zatwierdzeniu Gerlanda przez van Gaala było to pewne. I dobrze, niech Scholli zdobywa swoje trenerskie szlify własnie u nas, może faktycznie za parę lat poprowadzi "dorosły" Bayern? :)

No to mamy potwierdzenie ze strony oficjalnej :!: Pranjic, co do którego jeszcze wczoraj nikt z kibiców Bayernu nawet nie brał pod uwagę, zasili Bayern (muszą tylko jeszcze dogadać szczegóły z Heerenveen). Naprawde jestem ciekawy, na jaką pozycję go szykują. Najbardziej prawdopodobny wariant to lewa obrona (i Lahm na prawą), ale kto wie? Przecież Pranjic równie dobrze (jeśli nie lepiej) spisuje się w pomocy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 cze 2009, 14:03

No to mamy potwierdzenie ze strony oficjalnej :!: Pranjic, co do którego jeszcze wczoraj nikt z kibiców Bayernu nawet nie brał pod uwagę, zasili Bayern (muszą tylko jeszcze dogadać szczegóły z Heerenveen). Naprawde jestem ciekawy, na jaką pozycję go szykują. Najbardziej prawdopodobny wariant to lewa obrona (i Lahm na prawą), ale kto wie? Przecież Pranjic równie dobrze (jeśli nie lepiej) spisuje się w pomocy
Pranjic to bardzo bramkostrzelny gracz i unierwersalny.jak dla mnie bedzie chyba gral w pomocy bo na lewa obrone chyba jednak zbyt ofensywny.lewa strona Pranjic i Ribery nie bylaby dobrym rozwiazaniem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 cze 2009, 14:11

mete pisze:Pranjic to bardzo bramkostrzelny gracz i unierwersalny.jak dla mnie bedzie chyba gral w pomocy bo na lewa obrone chyba jednak zbyt ofensywny.lewa strona Pranjic i Ribery nie bylaby dobrym rozwiazaniem.
No wlaśnie w tym jest rzecz. I teraz mamy trzy rozwiązania problemu:
a) van Gaal przestawia nas na system 4-3-3: Pranjic w lewej pomocy, Ribery na lewym skrzydle ataku
b) gramy systemem 4-3-1-2 (o którym wspomina dzisiaj Kicker) - Pranjic na lewej pomocy, Ribery jako ofensywny "wolny elektron" za napastnikami (ta opcja odpada IMHO, pisałem o tym w temacie Realu dzisiaj)
c) najgorszy, ale chyba dość prawdopodobny wariant - Ribery jest już sprzedany, tylko ustalamy jego następców i wówczas ogłaszamy to publicznie

Nie zakładam, że Chorwat przyszedł jako zmiennik Lahma lub Ribery'ego. Nie wykładalibyśmy za takiego gracza 10 baniek (chyba...). Jeszcze tylko się potwierdzi ta plotka (zakładam jednak, że to plotka) z Bosingwą i juz naprawdę trudno będzie stwierdzić co i jak.

Edit:
I jeszcze jedno. Nie tak dawno temu nasz kochany manager stwierdził, że nie przesuniemy Lahma na prawą stronę. Być może van Gaal ma inną opinię, ale jeśli nie, to by tylko potwierdzało przymierzenie Pranjicia do lewej pomocy (może coś a'la Ze Roberto?)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 cze 2009, 11:55

No proszę, więc opór Hoenessa jest na tyle duży, że Perez na razie zdecydował się odstąpić od szturmu monachijskiej twierdzy w sprawie Francka :lol: Ciekaw jestem co będzie dalej, oby tylko nie przedłużyło to całej zabawy do końca okresu transferowego :roll: Oczekiwałbym raczej jasnej informacji - Franck zostaje (najlepiej od samego Ribery'ego, bo w sumie nasi włodarze już tak mówili i to nieraz) lub Franck odchodzi, a za niego przychodzą x czy y.

Swoją drogą, ciekawie wyglądają teraz nasze transfery - jak na razie, głownie na lewą stronę (Pranjic, Braafheid), a prawa, tak krytykowana w zeszłym sezonie, nadal leży odłogiem. No chyba, że Lahm ma być na nią przerzucony (albo rzeczywiście przeszedłby Bosingwa - czy Chelsea kupiła już Johnsona?). No i co będzie z pomocą? Czyżby ten wariant Kickera??? (4-3-1-2) i wtedy w pomocy radośnie hasaliby - od prawej patrząc - Mark lub Bastian, Tymo i Pranjic (względnie być może Altintop), a przed nimi z całkowitą swobodą ruchów (czyt. nie przywiązany do lewej strony) Ribery :?: Jakoś na razie cięzko mi to wszystko poukładać, wierzę więc, że van Gaal ma dobrą koncepcję na to :P

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 10 cze 2009, 12:17

Z jednej strony cieszę się, że nasi tak walczą o Francka, jednak dla mnie sprawa jest dość prosta, a są w niej dwie opcje. Tak jak mówił Cesarz trzeba przedstawić Franckowi nowy kontrakt - zaakceptuje to będzie ok, wtedy dokupić jakiegoś rozgrywającego by miał z kim grać, a Tymo będzie ubezpieczał tyły. Jednak jeżeli nie przedłuży umowy trzeba go sprzedać, czy tam wymienić na tego Robbena i Sneijdera. Nie widzę innej opcji w tej sprawie.

Lepiej będzie jak Bawarczycy postawią sprawę Francka jasno (czyli tak jak widzi to Beckenbauer), lepiej już dostać za niego dwóch świetnych graczy, niż za dwa lata obudzić się z ręką w nocniku, bo wtedy nie będzie ani kasy, ani wielkich graczy od Realu, a także samego Ribery'ego.

Co do transferów to na razie nie można być zadowolonym - w sumie dokonaliśmy na razie dwa wzmocnienia - Tymoschuk oraz Gomez. Tamta piątka to dla mnie tylko i wyłącznie uzupełnienie składu. Mam nadzieję, że Uli nie zapomniał iż mówił jeszcze miesiąc temu iż liczy się jakość, a nie ilość. Osobiście liczę na bramkarza - Neuer może być, ale góra za 10 mln. W sumie to dziwna sprawa, że na prawego obrońcę wysokiego formatu nie mamy 17 mln, a na bramkarza gorszego od Frey'a (za którego Fiora woła 10 mln) mamy aż 20 mln :roll:. Wzmocnić trzeba jeszcze wspomnianą prawą stronę, Lahma tam widzę, ale wtedy jest dziura na lewej, bo Ci dwaj nowi piłkarze jakoś mi się nie widzą na walkę w LM. Do tego niezbędny będzie rozgrywający, w innym przypadku nasza gra ofensywna nadal będzie wyglądała dość koślawo. Przydał by się jeszcze prawoskrzydłowy, ale osobiście nadal pokładam nadzieje w Sosie.

Czyli cóż liczę, że coś jeszcze się wydarzy bo na razie zbytnio składu nie wzmocniliśmy. Mam taką nadzieję, że Hoeness działa po cichu, bo jak wiadomo on tak lubi, jak z Riberym czy Tonim ;)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 cze 2009, 12:54

Ciekawy jestem wystepow Gomeza u was. Widzialem go jedynie w meczach kadry i musze powiedziec, ze byl naprawde beznadziejny :lol: W lidze jednak co roku sporo tych goli strzela, wiec moze w przyszlym sezonie bede mial wiecej okazji, zeby go zobaczyc.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 10 cze 2009, 12:58

Wiesz kadrą nie ma się co sugerować. Idealnym przykładem jest Podolski, który w reprezentacji biega, szarpie, strzela jest naprawdę widoczny, a jak grał w Bayernie to stał, cofał się do tyłu, uciekał od piłki i strzelał Panu Bogu w okno. Można powiedzieć, że był wszędzie, ale nie tam gdzie trzeba. Zaś z Gomezem jest odwrotnie - słabo gra dla reprezentacji, a dla klubu naprawdę przyzwoicie. Na pewno 30 mln to za dużo, ale wolę już go za tyle niż jakbyśmy mięli płakać za rok, że kupił go jakiś wielki klub PL i on tam robi naprawdę wielką karierę. Chociaż zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że się nie sprawdzi, ale jak utrzyma formę ze Stuttgartu to o jego grę będę spokojny.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 cze 2009, 13:10

Metal pisze:Nie widzę innej opcji w tej sprawie.
Mnie się wydaje, że jest - Franck zostaje, ale bez przedłużenia kontraktu. Za pół roku heca transferowa zaczyna się znów i wtedy albo za rok go sprzedajemy (pewnie za góra 30 baniek), albo w 2011 r. odchodzi za darmo, kasując kupę szmalu do ręki. B. prawdopodobny wariant.
Metal pisze:niż za dwa lata obudzić się z ręką w nocniku, bo wtedy nie będzie ani kasy, ani wielkich graczy od Realu, a także samego Ribery'ego.
Ale przez te 2 lata można chyba coś zrobić? Np. sprowadzić kogoś w miarę taniego i zobaczyć czy się sprawdzi (jeszcze u boku Francka). A może Kroos, już teraz pod Heynckesem, pokaże w końcu swój ponoć spory talent i to on nam zastąpi Francka :wink:
Metal pisze:Co do transferów to na razie nie można być zadowolonym - w sumie dokonaliśmy na razie dwa wzmocnienia - Tymoschuk oraz Gomez.
Z tego Pranjicia mogą być ludzie. Osobiście bardziej w niego wierzę niż w to, że jeszcze będziemy mieli pożytek ze Schweinsteigera. Na razie te transfery aż tak źle nie wyglądają - mamy świetne wzmocnienie w DM (Tymo), prawdopodobną wymianę pokoleń w ataku (Gomez za Toniego), dobre uzupełnienie w ataku (Olicia, który będzie gryzł trawę w przeciwieństwie do Podolskiego, ktory jedynie potrafił narzekać do "Bildu"), plus dobrego rezerwowego dla Lahma (Braafheid zamiast - oby! - Lella, który z Monachium powinien wylecieć). No i ten Pranjic, który chyba trafił do nas jako następca Ze - może na lewej stronie grać wszędzie, jest dość bramkostrzelny, ponoć nieźle strzela karne (ilu jest u nas w tej chwili takich specjalistów??).
Metal pisze: Wzmocnić trzeba jeszcze wspomnianą prawą stronę
No i w tym tkwi szkopuł. Jak już wspomniałem, ja na razie oceniam nasze transfery pozytywnie, jest tylko w tym wszystko jedno zasadnicze ALE - mam nadzieję, że to nie jest ich koniec :!: Przede wszystkim liczę na to, że Braafheid przychodzi jako zmiennik Lahma ew. środkowej obrony (co pozwoli nam spokojnie wypożyczyć Breno, co jest już mniej lub bardziej przesądzone), Lahm zostaje na lewej, a na prawą obronę przychodzi jakiś niezły gracz. W tym momencie mógłbym nawet podarować sobie prawego pomocnika, jeśli faktycznie van Gaal chce grać płaską trójką pomocników i Riberym z przodu. Jeśli preferowałby czwórkę pomocników w linii, no to chyba jednak trzeba byłoby pomyśleć o graczu takim jak Hleb. Z drugiej strony, w pomocy jest w tej chwili nadmiar graczy (jeśli liczymy Pranjicia jako pomocnika, to mamy 10 - Tymo, van Bommel, Ottl, Hamit, Bastian, Franck, Sosa, Baumjohann, Pranjic i Borowski), więc najpierw musiałby ktoś odejść, zeby jeszcze miał przyjść prawy czy ofensywny pomocnik.

Co do bramkarza - obawiam się, ze kwestia jest przesądzona. Albo przyjdzie Neuer za tą wspomnianą grubą kasę (zbyt grubą, zgadzam się), albo zostanie nam duecik Butt-Rensing i do tematu wrócimy za rok. Przy czym druga opcja jest w tej chwili bardziej prawdopodobna.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 11 cze 2009, 16:58

co do obsadzenia pozycji bramkarza to jestem zwolennikiem pozostania obecnej sytuacji tzn w bramce na nastepny sezon Butt na lawce Rense i poczekanie jednego sezonu z transferem na ta pozycje. Najwazniejsze jest obsadzenie prawej obrony jakims klasowym pilkarzem i zakup ofensywnego pomocnika europejskiej klasy.

Nastepnie trzeba troszke przewietrzyc sklad naszego teamu wg uznania van Gaala.

Ogladalem ostatnio mecz Holandii z Norwegia i nawet dobrze zaprezentowal sie Braafheid, mozemy miec z niego naprawde solidnego rezerwowego obronce. Bardzo dobry mecz rozegral van der Vaart i mysle ze po przyjsciu do Realu Kaki i C. Ronaldo( jest to podobno juz zaklepane) holender bedzie chcial odejsc poprostu nie bedzie mial szans na to zeby chociaz reguralnie zaliczac 2 polowe meczu. Wiadomo w przyszlym roku sa MS i pewnie bedzie chcial reguralnie grac aby na te mistrzostwa jechac i miec pewne miejsce w reprezentacji moze wiec przeprosi sie z Ulim, wybaczy ze go kilka lat temu nie chcielismy i wroci do BL?? Snijder oznajmil ze nie wybiera sie nigdzie z Realu ale i on ma ten sam problem co van der Vaart a nawet wiekszy bo vdV nosi opaske kapitana "Oranjie" mozna sie wiec spodziewac ze ktorys z tej dwojki opusci Real i mam nadzieje za zawita w Monachium

Co do obsady prawej obrony to patrzac na poczynania transferowe po objeciu posady trenera przez van Gaala wyraznym obszarem poszukiwan nowych graczy jest liga holenderska i rep. Holandii i tak sobie mysle o obsadzeniu prawej obrony przez Johna Heitinge. Moze chlopak grac na prawie kazdej pozycji w obronie, co umozliwilo by wypozyczenie Breno i jest klientem tego samego agenta co Prancjiar, van der Vaart i Snijder.

W ostatnim meczy rep. nie zaprezentowal sie jakos powalajaco ale jest napewno lepszym pilkarzem od Lella, Oddo i Goerlitza no i zatrudnienie w jednym okienku transferowym 3 pilkarzy prowadzonych przez jednego agenta (wciaz licze na kogos z 2 vdV, Snijder) moze spowodowac jakis upust, bo nie oszukujmy sie spora czesc kwoty odstepnego stanowi wynagrodzenie agenta

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 11 cze 2009, 17:59

Ja zdecydowanie nie chcę więcej Holendrów w składzie. Ktoś z dwójki van der Vaart/Sneijder może ewentualnie być, ale na tym powinno się skończyć. Nie wyobrażam sobie w Monachium powtórki z Barcelony van Gaala.

Jeżeli chodzi o skompletowanie linii obrony, moim marzeniem, po wykluczeniu przez Hoenessa możliwości sprowadzenia Rafinhi, jest Schaefer z Wolfsburga.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 cze 2009, 8:29

przembal pisze:co do obsadzenia pozycji bramkarza to jestem zwolennikiem pozostania obecnej sytuacji tzn w bramce na nastepny sezon Butt na lawce Rense i poczekanie jednego sezonu z transferem na ta pozycje.
Trochę mnie dziwi to upieranie się przy Neuerze. Wietrzę w tym robotę Hoenessa :roll: Schemat może być podobny jak z Gomezem - rok temu też mocno chcieliśmy Mario, nie udało się, to go wyciągnęliśmy teraz. Tylko, że na pozycji napastnika mieliśmy wtedy Toniego po sezonie w którym zdobył mnóstwo goli i Klose. Więc róznica jest znaczna, zważywszy, że teraz mamy bramkarzy, z których tak naprawdę nie wiadomo który będzie nr 1 w nowym sezonie. No zobaczymy, może Schalke się jeszcze złamie...
przembal pisze:Snijder oznajmil ze nie wybiera sie nigdzie z Realu ale i on ma ten sam problem co van der Vaart a nawet wiekszy bo vdV nosi opaske kapitana "Oranjie" mozna sie wiec spodziewac ze ktorys z tej dwojki opusci Real i mam nadzieje za zawita w Monachium
Zważywszy, że Zidane w weekend znów wyciągnął kwestię transferu Francka, to chyba jest to prawdopodobne. Oferta to ponoć 60 mln euro + x - ciekawe tylko co oznacza ten "x" (van der Vaart, jak przypuszczam). Jakbyśmy wyciągnęli za Ribery'ego 50 baniek + Sneijdera, to byłbym b. zadowolony. Po pierwsze, skończyłaby się telenowela z Franckiem (on chyba prędzej czy później i tak trafi do Realu), po drugie mielibyśmy rozgrywającego niezłej klasy. Do tego dorzucilibyśmy jakiegoś prawego obrońcę (Bosingwa??) i pomocnika (Srna - chyba nawet bardziej jest pomocnikiem niż obrońcą) i byłby zajebisty skład 8) Nawet bez bramkarza.
przembal pisze:ale jest napewno lepszym pilkarzem od Lella, Oddo i Goerlitza
Od nich to lepsi są Kopplin i Contento z rezerw. Co dopiero Heitinga (czy nawet Braafheid).
olson pisze:Ja zdecydowanie nie chcę więcej Holendrów w składzie. Ktoś z dwójki van der Vaart/Sneijder może ewentualnie być, ale na tym powinno się skończyć. Nie wyobrażam sobie w Monachium powtórki z Barcelony van Gaala.
Więcej chyba nie będzie :wink: Przynajmniej na razie :mrgreen: Tak serio, to sądzę, że van Gaal nauczył się trochę na własnych błędach, poza tym, wtedy wyciągał kolesi z Ajaxu (najlepszej drużyny Europy w jego okresie), a nie z AZ Alkmaar, w sumie dość przeciętnej ekipy.
olson pisze:Jeżeli chodzi o skompletowanie linii obrony, moim marzeniem, po wykluczeniu przez Hoenessa możliwości sprowadzenia Rafinhi, jest Schaefer z Wolfsburga.
Po transferach Braafheida i Pranjicia (zakładam, że dojdzie do skutku, mimo ostatnich gróźb Ulliego pod adresem Hereenveen), żaden kolejny lewy obrońca nie przyjdzie. Naprawdę prędzej zrealizujemy transfer Bosingwy (ponoć wszystko zależy od transferu Johnsona). Zresztą Wolfsburg nikogo w tym okienku nie sprzeda, może z wyjątkiem Dzeko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”