Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 235

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
CHarlie
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 04 cze 2009, 23:25

emdżej pisze:CHarlie - bardzo dobre podsumowanie sezonu w wykonaniu Wisły. Przyjemnie się czyta. Ale ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie dwóch innych graczy "Białej Gwiazdy". Pytałem wcześniej, ale odpowiedzi nie dostałem. Czy Paweł Smółka i Radosław Jacek są wypożyczeni do LKS-u Nieciecza czy może Wisła ostatecznie się ich pozbyła?
Wygląda na to, że wypożyczeni - http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/wypozyczeni/

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 cze 2009, 0:06

Aż dziwne, że taki klub jak Wisła nie pozbywa się nadal tak słabych grajków.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 cze 2009, 17:24

http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ właśnie tej chwili koparka rozwala trybunę A, efektownie to wygląda :).

[Edit]
I stało się. Ostateczny upadek imperium krakowskiego.

Obrazek

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 cze 2009, 22:23

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnos ... oku_zycia/
To bardzo trudne pytanie, bo nie chciałbym składać żadnych deklaracji. To nie zależy tylko ode mnie. Rozmawiałem z wieloma kibicami na stopie prywatnej i kibice to rozumieją. Jeżeli teraz bym złożył jakąś deklarację, mogliby się kiedyś poczuć rozżaleni i zawiedzeni, a tu nie o to chodzi. Tak jak powiedziałem - cieszę się, że podpisałem ten kontrakt, mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle i tak uczyniłem. A co będzie za dwa lata - to nie tylko ode mnie zależy, ale również od działaczy. Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia, tylko żeby ktoś mnie wtedy jeszcze chciał (śmiech). Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać
Nic tylko być dumnym, z tego, że w Wiśle jest taki człowiek. Żałowałem, że podpisano z nim tak krótki kontrakt, wszak Sobol jest jeszcze młody :lol:, ale wierzę, że pogra w Krakowie dłużej niż te 2 lata.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 21 cze 2009, 23:53

wg mnie Marcin był nie gorszym walczakiem od Sobola, działacze olali Baszcza i teraz mamy lukę na boku obrony :?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 cze 2009, 0:43

Wg mnie był, plus był gorszy piłkarsko w ostatnich latach. Baszczyńskiego trzeba docenić za te 9 lat, choć było parę zgrzytów, jak lanie jadu za Petrescu, próba wymuszenia testów w WHU i generalnie należy mu się duży szacunek, ale jeśli chodzi o stronę sportową to Wisła nie powinna odczuć tej straty mocno. W ostatnich latach widać było, że Baszczyński radzi sobie gorzej, często nie nadąża za przeciwnikami, daje się ogrywać (w przegranym meczu w Warszawie np.). Nie bez przyczyny próbowano mu przez lata znaleźć konkurenta, jak teraz Pawełkowi, ale zawsze inne pozycje były bardziej osłabione, więc nic z tego nie wychodziło. W ostatniej rundzie w końcu się wyróżniał, ale nie powinno to przesłaniać ostatnich trzech lat, soldnych, ale niewiele ponad to. W mojej opinii Singlar prezentował się co najmniej tak samo dobrze jak Baszczyński. Oczywiście chciałbym, żeby Wisła przedłużyła z nim kontrakt, bo zawsze lepiej mieć tak doświadczonego i zasłużonego gracza, weteranów trzeba doceniać, ale gra bez niego Wisły wygląda tak samo. A gdyby nie rezygnowano w pewnym momencie z pewnych zawodników, to prawdopodobnie do dziś środek obrony składałby się z Kłosa i Głowackiego, a za nimi piękny kawaler Majdan :).
PS. Chociaż Stolarczyka na lewej obronie chętnie bym zobaczył jeszcze :lol:.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 cze 2009, 1:14

Dobrze ze nie Bukalskiego i Czerwca ... :boruta:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2009, 13:02

Wisełka zagra z Levadia Tallin :) Dobre losowanie 3 runda raczej pewna. Niedlugo losowanie Legii i Polonii w Europa League. Oby Legia nie trafila na zaden litewski klub, juz raz tam nam wstydu ich kibole narobili, nie chce powtorki :) Mam nadzieje ze wszystkim naszym klubom uda sie awansowac do faz zasadniczych CL i EL.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 cze 2009, 15:05

Wg mnie nie będzie łatwo, Wisła gra słabo na wyjazdach, wypadałoby pozamiatać u siebie jak z Mattersburgiem czy Omonią, a własnego stadionu nie będzie... Byle nie skończyła jak Legia z Vetrą, bo to chyba podobny kaliber klubów. Myślę, że będzie nerwowo. Oby koniec końców wszystko zależało od klasy piłkarzy, bo tych mamy na pewno lepszych.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 cze 2009, 15:33

Ja bym na waszym miejscu tak nie przesadzał z tymi lepszymi piłkarzami. Bo zaraz wpadnie Wilmore i zacznie udowadniać, że mamy mniejszy potencjał i gorsze umiejętności od Estończyków :haha:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 cze 2009, 17:13

Troll znów zaatakował. :lol:
Od dawna w polskich rozgrywkach pucharowych nie przesądzają o naszych porażkach możliwości piłkarzy - vide porażki z Gruzinami czy męczarnie z Valarengą, Vitorią - tylko brak ambicji i fatalne przygotowanie do rozgrywek.
Z Levadią Wisła będzie miała poważne problemy ze względu na względnie krótki okres przygotowawczy - 20 dni normalnych treningów, mało jak na Polaków, szybkościowo będą pewnie w lesie - i odpowiednią motywację po sparingach z amatorami - obawiam się, że Brożek i spółka, nic nie ujmując z ich piłkarskich zdolności, pomyślą sobie, że skoro trzy dni wcześniej wygrali z AKS Busko Zdrój 5:0, to teraz pojadą z amatorami z jakiejś tam Estonii 10:0. Polak jest zdolny do wszystkiego.
Gdyby trenował ich Majewski, Janas, Wdowczyk czy inny geniusz polskiej myśli szkoleniowej, to spodziewałbym się naprawdę ciężkich bojów, ale dzięki postaci Skorży, który to wszystko trzyma w kupie w Wiśle, jestem w miarę spokojny, jeśli nawet zlekceważą rywali, to Skorża postara się o motywację jak w przerwie derbów Krakowa.

EDIT: O wiele łatwiej byłoby rozegrać drugi mecz w Polsce, kiedy Polacy będą mieli w nogach trochę więcej sił i motoryki, niż w pierwszym meczu - gdyby w pierwszym spotkaniu padł nieprzyjemny dla Wisły wynik, to spokojnie mogliby Wiślacy to odrobić, a tak muszą walczyć na 100% w pierwszym meczu o spokojnie 3:0, na co ich stać, żeby nie denerwować się w rewanżu.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 cze 2009, 19:05

Wilmore pisze:(...)i odpowiednią motywację po sparingach z amatorami(...)
Widzę, że masz rozeznanie na temat tego o czym piszesz. Wisła zagra sparingi z Rużomberokiem, Ujpestem Budapeszt, NK Rijeka, Mattersburgiem i Zagłębiem Sosnowiec. Uważasz, że pierwsze cztery to zespoły dużo gorsze od Levadii?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 cze 2009, 19:31

obawiam się, że Brożek i spółka, nic nie ujmując z ich piłkarskich zdolności, pomyślą sobie, że skoro trzy dni wcześniej wygrali z (przykład piłkarskich amatorów z perspektywy Wisły Kraków) 5:0, to teraz pojadą z amatorami z jakiejś tam Estonii 10:0.
Cóż, widzę, że znów czytanie ze zrozumieniem kuleje. Tak, kilka dni wcześniej grają z amatorami, więc tak, mogę przewidywać problemy z motywacją. Zbyt długo oglądam mecze polskich drużyn w europejskich pucharach, by nie obawiać się tego - Polacy potrafiliby zlekceważyć inną ekipę nawet po lekcji futbolu udzielonej przez Barcelonę.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 22 cze 2009, 19:45

kurcze ja to bym chciał zobaczyć sparing Wisły z Unireą Dana. Myślę, że Skorża by chciał zagrać taki mecz (sparing z uczestnikiem LM zawsze w cenie) i Petrescu również nie miałby nic przeciwko zagrać przeciwko swoim starym podopiecznym. Zresztą Dan już się w Hiszpanii w tym roku na ten temat wypowiadał, że chciałby zagrać sparing z Wisłą.
To byłby naprawdę ciekawy i wartościowy sparingpartner.
I przy okazji byśmy mogli ocenić który mistrz, Polski czy Rumuni jest silniejszy :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 cze 2009, 19:50

I przy okazji byśmy mogli ocenić który mistrz, Polski czy Rumuni jest silniejszy :D
Nie chciałbyś tego sprawdzać. :wink: Jeszcze by się niektórzy przekonali, że liga rumuńska naprawdę jest lepsza od polskiej. :wink: Mimo tego, że Unirea to chyba słabszy mistrz od poprzednich.
Sparing Wisły z Unireą nie dojdzie z prostego powodu - Rumuni zaczną przygotowania prawdopodobnie później, kiedy Wisła będzie na innym etapie (lub w ogóle zakończy sparingi), meczów z takimi zespołami nie daje się na początek przygotowań, tylko na koniec, a tu istnieją poważne rozbieżności w kalendarzu przygotowań obu ekip. Stąd to jest - niestety - raczej niemożliwe teraz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”