FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2364

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2337

F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 lip 2018, 13:14

ja po akcji z paulinho czy neymarem juz sie kasa nie przejmuje, bo widze, ze mediom sprzedawane jest jedno, a w praktyce warunki transferow czesto sa calkiem inne

nie zdziwie sie, jesli willian to kolejny przekret, wszak ma tego samego agenta co paulinho, i za dwa lata tez pojdzie do chin za niezla sumke

co do samego pilkarza - poczatkowo niechetnie patrzylem na ten transfer, ale obecnie jestem na tak. zakladam, ze jest sciagany jako zabezpieczenie na przyszly sezon w razie, gdyby dembele sie kompletnie spalil, albo znow polamal - taki luksusowy rezerwowy. ktos przyjsc zaiste musi, bo obecnie alternatywa dla formacji ataku, czyli messiego, suareza i dembele jest paco, czyli nie ma alternatywy zadnej. teoretycznie fajniejszymi, a i pewnie tanszymi grajkami na te sama pozycje sa fekir czy malcom, ale wydaje mi sie, ze przy messim i coutinho wlasnie gosc o charakterystyce williana, czyli taki, ktory lubi pobiegac nie tylko z pilka, ale i za nia moze byc strzalem w dziesiatke

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 lip 2018, 14:28

Jeszcze za rok Gabriel Jesus i bedzie można pomyśleć że Barcelona na złość Neymarowi, postanowiła posprowadzać se wszystkich jego kumpli :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 24 lip 2018, 10:12

Tak sobie czytam, że po mundialu Barcelona jest zdeterminowana aby wykorzystać moment chwały Jerry'ego Mina i go sprzedać. Ktoś mi odpowie dlaczego ? on naprawdę tak się nie sprawdził w Barcelonie ?

Mieć tak bramkostrzelnego obrońcę w zespole a przede wszystkim takiego gościa, który nie dość, że jest wysoki to do tego bardzo skoczny i potrafi grać głową. Co prawda nie ma efektywniejszego środkowego obrońcy jak Sergio Ramos z resztą Real posiada prawdopodobnie najlepsze duo obrońców na Świecie czyli Varane i Ramos.

Jednak Jerry Mina ma raptem 23 lata a właściwie został gwiazdą mundialu, zawodnik wydaje się bardzo dobrą alternatywą za Umtitiego czy Pique. Ja bym na miejscu Barcelony go nie sprzedawał, chyba, że Barcelona chce zmniejszyć ilość graczy z poza Europy w składzie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 lip 2018, 13:10

Malcom fichado ponoć
41 mln
"Kwestia godzin" i przylatuje do BCN

A Dembele na urlopie do 12.08, pobudka :twisted:

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1158
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 24 lip 2018, 13:33

Lepszy 21letni Malcom za 40mln euro niz 30 letni William za 70 mln

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 lip 2018, 14:01

fillion pisze: Lepszy 21letni Malcom za 40mln euro niz 30 letni William za 70 mln
A to Willian już nie jest oficjalnie kupiony??

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 24 lip 2018, 14:13

Nie byl i juz nie bedzie( mam nadzieje).

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 24 lip 2018, 19:13

no i malcom oficjalnie

choc w jego przypadku nawet to o niczym nie przesadza ;)

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 25 lip 2018, 10:19

Kesz pisze: Tak sobie czytam, że po mundialu Barcelona jest zdeterminowana aby wykorzystać moment chwały Jerry'ego Mina i go sprzedać. Ktoś mi odpowie dlaczego ? on naprawdę tak się nie sprawdził w Barcelonie ?

Mieć tak bramkostrzelnego obrońcę w zespole a przede wszystkim takiego gościa, który nie dość, że jest wysoki to do tego bardzo skoczny i potrafi grać głową. Co prawda nie ma efektywniejszego środkowego obrońcy jak Sergio Ramos z resztą Real posiada prawdopodobnie najlepsze duo obrońców na Świecie czyli Varane i Ramos.

Jednak Jerry Mina ma raptem 23 lata a właściwie został gwiazdą mundialu, zawodnik wydaje się bardzo dobrą alternatywą za Umtitiego czy Pique. Ja bym na miejscu Barcelony go nie sprzedawał, chyba, że Barcelona chce zmniejszyć ilość graczy z poza Europy w składzie.
Jak sprzedadzą to pewnie z opcją pierwokupu. A w Barcelonie się nie sprawdził.

Awatar użytkownika
Dorbanu
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dorbanu » 26 lip 2018, 19:04

Moim zdaniem powinnien zostać. Byłby świetną alternatywą dla Pique i Umtitiego. Do tego dochodzi Lenglet, który podobnie jak Mina jeszcze się rozwinie. Jeśli mają kogoś z ŚO sprzedać to skłaniałbym się ku Vermaelenowi.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 26 lip 2018, 19:18

Mine powinii wypozyzcyc na rok /dwa do jakiegos klubu z la liga by sie ogral w tej lidze.A potem by wrocil by zajac miejsce Vermealena.
Ale tam pracuja idioci i go pewnie sprzedadza bez prawa pierwokupu ,albo dadza sobie wpisac klauzule 70mln

Awatar użytkownika
Dorbanu
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dorbanu » 26 lip 2018, 20:19

Pewnie tak

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 lip 2018, 20:52

mina nie ma warunkow na pelnienie jakiejs waznej roli w barcelonie, wiec nie ma sensu go ogrywac w klubie grajacym w innym stylu. jest zwyczajnie zbyt wolny, kiepsko skoordynowany i ma dosc luzne podejscie do trzymania pozycji. za to w anglii, w jakims defensywnie nastawionym zespole moze wypalic, bo warunki do gry w powietrzu ma niesamowite. po mundialu zrobil sie na niego spory hype, ja bym sprzedal, bo lepszej okazji na zarobek nie bedzie. pique, umtiti, lenglet, vermaelen to bardzo fajna czworka, za rok mozna juz zmniejszac role pikeja i na dzis typ na nastepce jest jeden - de ligt

Awatar użytkownika
Dorbanu
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dorbanu » 29 lip 2018, 7:10

FC Barcelona (5) 2 : 2 (3) Tottenham Hotspur
Za wiele o tym meczu napisać nie można. Wyróżnić mogę przede wszystkim genialny strzał Arthura na 2:0 oraz bardzo dobre wychodzenie spod pressingu przede wszystkim w pierwszej połowie. W przerwie Valverde zdecydował wymienić praktycznie cały skład. Dzięki czemu Spurs mieli dużo więcej sytuacji pod bramką Cillesena.
Debiut Malcolma dość niemrawy. Dużo bardziej podobał mi się wpuszczony w końcówce Tabla. A to piłkarze o podobnej charakterystyce gry.
Rzuty karne zawsze fajnie, że wygrane.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 29 lip 2018, 17:22

Wiadomo sparing, nie ma co wyciągać jakichś większych wniosków. Ale w Arthura wierzę od początku, a po dzisiejszym meczu jeszcze bardziej umocniłem się w przekonaniu, że może być wielki. Porusza się jak Thiago, świetnie wychodzi spod pressingu, zero paniki i stresu, o czym z resztą sam wspominał. Coś czuję, że w końcu będziemy mieć rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia.

Mówi się, że po transferze Digne'a do Evertonu (20+2) w jego miejsce ma wejść Cucurella. Ja jednak bardziej zaufałbym Mirandzie i oby Valverde też tak zrobił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”