Ogólna dyskusja o polityce - Strona 240

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lip 2012, 22:28

Zdecydowalem sie nie odpowiadac na fragmenty w ktorych Kamil skupia sie na mojej skromnej osobie stosujac zapewne nieswiadomie przeniesienie swoich ulomnosci na mnie. Pamietaj Kamil ze proba przyklejenia wlasnych brakow i wad innej osobie nie znaczy ze sie ich wyzbedziesz. To niemile i przygnebiajace.
Pominalem tez wiekszosc jawnych idiotyzmow i to o lewackich ksiazeczkach ktorego to wyrazenia ostatnio naduzywa.
O Panu Piechu juz powiedzialem co mialem do powiedzenia. Nic wiecej tu raczej nie wniose i widze ze Kamil podobnie - wylacznie pokretne tlumaczenia.
Ciesze sie ze moje wywolanie osoby pana Piechy pozwolilo paru prawicowym userom ujawnic ich wybiorcza moralna plytkosc.
Kamil232 pisze:Zacząłem wywód, że NAWET w książkach do gimnazjum jest napisane o roli Kościoła w ocalaniu Polskości. Rozumiesz słowo NAWET.
http://www.pilka.pl/forum/kultura-polit ... ml#p638845

Przeczytaj sobie co napisales. Na nastepnej stronie napisalem ze nie przypominam sobie zeby w szkole uczyli szerzej o roli kosciola podczas zaborow. Wtedy ty wkleiles mi te nieszczesne dwa akapity z ksiazki do gimnazjum. Jeszcze z wielkiej łaski (specjalnie w tym slowie uzyje polskiej litery zeby ci sie nie skojarzylo). Screnny dokladnie pokazujace to o czym mowilem. Ze a) odleciales piszac o ocaleniu polskiej kultury przez kosciol podczas zaborow b) w szkole rola kosciola podczas zaborow nie byla szerzej omawiana.

Pewnie i tak nie przyjmiesz tego do wiadomosci. Napisz w swoim stylu o himalajach hipokryzji ataku ad personam i o tym jak prowadze tutaj krucjate. Jezeli masz na mysli ze probuje ci wskazywac pewne oczywistosci jak krowie na rowie to faktycznie niose swoj krzyz.
Kamil232 pisze:Pardon, bo Grzesiu sprzed komputera, ma większą wiedzę o pederastach od Lekarzy, którzy prowadzili badania na nich. Klasyka tematu. Ty jakieś badania zrobiłeś, prócz tych na sobie?
Zapytalem mojego dentyste i lekarza pierwszego kontaktu. Powiedzieli ze homoseksualistow jest 6% i te twoje badania sa nic nie warte. Wierze bardziej polskim lekarzom niz kanadyjskim :) Jezeli chcesz zasiegne jeszcze jezyka u przelozonej pielegniarek.
Kamil232 pisze:To jest właśnie przykład tego lewackiego bełkotu z ksiażeczek , który zaczadziły mózg.
Prosze uprzejmie zebys nie kradl moich tekstow. Robisz to juz kolejny raz. Tym razem z zaczadzeniem. Fajne slowo nie? Nie boisz sie ze upodobnisz sie do mnie? A moze chcialbys byc takim prawicowym mna? To musisz naprawde ostro nad soba popracowac.
Kamil232 pisze:Dalej zdarza się, że kobiety wpadają w depreje po urodzeniu dziecka, ale po usunięciu nie słyszałeś. MISZCZ. W takim razie idź zbawco walcz, żeby w ogóle dzieci się nie rodziły, bo kobiety nie będą wpadać w depreseje :roftl3:
Nie napisalem ze nie slyszalem tylko ze sprawa nie jest dobrze zbadana i w krajach w ktorych aborcja jest legalna nie ma takiego problemu. Zapewne sa to przypadki marginalne. Naucz sie czytac i wyciagac odpowiednie wnioski ze slowa pisanego.
Kamil232 pisze:Co do tego, że ktoś nie chce mieć dziecka. Pisałem już setki razy. Niech odda do adopcji. Wówczas zniknie problem wychowywania dziecka którego się nie chciało. Ale i tak tylko margines oddaje takie dzieci, w 95% przypadków matka jak zobaczy swoje dziecko po urodzeniu, to niech chcę go odstępować na krok. Ileż to razy zdarzało się, że surogatki mimo tego, że ustawiły się, że oddadza dziecko to go oddać nie chciały.
Nie chce miec i nie chce urodzic. Nie chce oddawac do adopcji. Proste jak drut.
A liczbe 95% zapewnie wziales z kosmosu albo od znajomego okulisty.
Kamil232 pisze:A czy dziecko powstałe w wyniku gwałtu jest jakiś gorsze czy co? Czemu niby nie ma prawa żyć? Jeśli kobieta nie potrafi patrzeć na nie jak na swoje, bo w końcu połowa to jest ona, to niech również odda do adopcji. Nie trzeba go od razu zabijać.
Napisze ci cos co moze podziala ci na wyobraznie. Daj sie wyjebac w dupe i sprobuj przez 9 miesiecy donosic te sperme w srodku. Nic sie z tego nie urodzi ale podzielisz sie potem z nami jakie to uczucie.

To decyzja kobiety czy chce przez 9 miesiecy czuc jak w brzuchu rosnie jej owoc gwaltu. To z pewnoscia nie jest przezycie mogace wpedzic w stan depresyjny wiec nie ma sensu sie litowac i probowac oszczedzic kobiecie tego typu przezyc. Zamknij jape i donos. Nie chcemy zebys miala traume z powodu syndromu poaborcyjnego chcemy twojego szczescia. A tak w ogole to do garow poki jeszcze mozesz.
Kamil232 pisze:Jako miłośnik teorii spiskowych, ta trafia do mojego top 5 wsród tych najgłupszych.
Musze powiedziec ze jestem niezmiernie dumny. Jezeli Kamil umieszcza moja "teorie spiskowa" wsrod 5 najlepszych to musi byc tak dobra ze zapewne prawdziwa. Z tego miejsca dziekuje i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 lip 2012, 0:54

Zdecydowalem sie nie odpowiadac na fragmenty w ktorych Kamil skupia sie na mojej skromnej osobie stosujac zapewne nieswiadomie przeniesienie swoich ulomnosci na mnie. Pamietaj Kamil ze proba przyklejenia wlasnych brakow i wad innej osobie nie znaczy ze sie ich wyzbedziesz. To niemile i przygnebiajace.
Pominalem tez wiekszosc jawnych idiotyzmow i to o lewackich ksiazeczkach ktorego to wyrazenia ostatnio naduzywa.
O Panu Piechu juz powiedzialem co mialem do powiedzenia. Nic wiecej tu raczej nie wniose i widze ze Kamil podobnie - wylacznie pokretne tlumaczenia.
Ciesze sie ze moje wywolanie osoby pana Piechy pozwolilo paru prawicowym userom ujawnic ich wybiorcza moralna plytkosc.
Kolejny popis hipokryzji. Pominąłeś wszystkie kwestie w których rzekomo skupiam się na tobie, a calutki ten post jest skupiony na atakach o mnie. Praktycznie nic na tematy o których dyskutowaliśmy poza końcówką. Wiekszość tego co tam pisałem o tobie to były poboczne sprawy dodawane do głównych wątków w celu wzmocnienia przekazu. Więc gdybyś rzeczywiście chciał tylko opuścić fragmenty gdzie o tobie pisałem, to byś się do nich odniósł. Ale jak to zwykle bywa u ciebie używasz pieknych frazesów o zbyt niskim poziomie dyskusji, czy o atakach ad personam by przykryć swoją niekomptencje.

Co do tego powyżej, to cóż być może ty używasz tego forum do leczenia swoich kompleksów i przenoszenia swoich ułomoności na innych. Wskazywałoby na to ilość lat i czasu ile tutaj już siedzisz i prowadzisz swoje krucjaty.

Co do Piechy to każdy normalny skumał i przenalizował sobie jego zmianę. Każdy widzi, że masz moralność 2 latka który bez wgłebnia się w szczególy patrzy na takiego Pieche i Palikota i mówi ooo jeden i drugi zmienili poglądy, więc jeden i drugi to hipokryta.
Przeczytaj sobie co napisales. Na nastepnej stronie napisalem ze nie przypominam sobie zeby w szkole uczyli szerzej o roli kosciola podczas zaborow. Wtedy ty wkleiles mi te nieszczesne dwa akapity z ksiazki do gimnazjum. Jeszcze z wielkiej łaski (specjalnie w tym slowie uzyje polskiej litery zeby ci sie nie skojarzylo). Screnny dokladnie pokazujace to o czym mowilem. Ze a) odleciales piszac o ocaleniu polskiej kultury przez kosciol podczas zaborow b) w szkole rola kosciola podczas zaborow nie byla szerzej omawiana.

Pewnie i tak nie przyjmiesz tego do wiadomosci. Napisz w swoim stylu o himalajach hipokryzji ataku ad personam i o tym jak prowadze tutaj krucjate. Jezeli masz na mysli ze probuje ci wskazywac pewne oczywistosci jak krowie na rowie to faktycznie niose swoj krzyz.
Po pierwsze na forum nie ma twojej napinki z haxa, więc do końca nie wygląda tak to zabawnie. Ale i tak jest wystarczająco. Nie wiem co rozumiesz szerzej omawiana. Szerzej to 15 minut godziny lekcyjnej, a może 20, a może 2 godziny lekcyjne? Faktem jest, że przynajmniej był tu jeden z głównych wątków w temacie Germanizacja Ziem Polskich i Rusyfikacja. Więc brednią są twoje kwestie, że nie było to szerzej omawiane. Teraz się będziesz bronił, że chodziło Ci oto, żeby było na to przeznaczone wiecej niż 15 minut :lol:
I nigdzie nie pisałem, że Kościół jako jedyny obronił Polskość, tylko, że odegrał duża rolę i to screeny też ukazują, choćby stwierdzeniami, że Ksieża byli wzorami postawy patriotycznej dla Polaków.

A o twoim zaskoczeniu i świadomości kompromitacji, świadczy śledztwo które przeprowadzałeś na haxie, w celu dowiedzenia się roku wydania i wydawnictwa które wydało podręcznik. Nie dowierzania było tak wielkie, że aż podejrzewałeś, że zmanipulowałem podręcznik. he he he.
Zapytalem mojego dentyste i lekarza pierwszego kontaktu. Powiedzieli ze homoseksualistow jest 6% i te twoje badania sa nic nie warte. Wierze bardziej polskim lekarzom niz kanadyjskim :) Jezeli chcesz zasiegne jeszcze jezyka u przelozonej pielegniarek.
Marna kpina jak zwykle. Oto lista lekarzy którzy wykonywali badanie
dr med. John Shea (radiolog)
dr med. John K. Wilson (kardiolog)
dr med. Paul Ranalli (neurolog)
dr med. Christina Paulaitis (lekarz rodzinny)
dr med. Luigi Castagna (neurolog dziecięcy)
dr med. Hans-Christian Raabe (intenista)
dr med. W. André Lafrance (dermatolog)
Rozumiem, że oni się nie liczą. No bo przecież ktoś kto ukończył studia medyczne(każdy wie, że żeby je skończyć trzeba liznąć każdej dziedzyny medycyny) to głupol, nie to co etycy i "intelektualiści" sprzed komputera z mieściny spod granicy Czeskiej. Badania na temat homoseksualizmu mogą wykonywać tylko etycy o lewicowym światopoglądzie, bo nikt inny się nie liczy.

Prosze uprzejmie zebys nie kradl moich tekstow. Robisz to juz kolejny raz. Tym razem z zaczadzeniem. Fajne slowo nie? Nie boisz sie ze upodobnisz sie do mnie? A moze chcialbys byc takim prawicowym mna? To musisz naprawde ostro nad soba popracowac.
he he he. Ty wiesz co łaskawie napisz mi które jeszcze słowa wymyśliłeś, żebym wiedział co mogę mówić, a co nie.A może w ogóle język polski wymyśliłeś i muszę się przerzucić na Angielski? :think:
Nie napisalem ze nie slyszalem tylko ze sprawa nie jest dobrze zbadana i w krajach w ktorych aborcja jest legalna nie ma takiego problemu. Zapewne sa to przypadki marginalne. Naucz sie czytac i wyciagac odpowiednie wnioski ze slowa pisanego.
Widać, że w swoim pieniactwie i frustracji zapominasz nawet co tutaj piszesz. W sumie to by pasowało, bo te wszystkie twoje posty trzymają się tak kupy jak słynne przemówienie Piechniczka. A więc zacytujmy.
Chłopaczek pisze:Nie slyszalem zeby w krajach w ktorych aborcja jest legalna i idzie w dziesiatki/setki tysiecy pojawil sie problem syndromu poaborcyjnego.

Ja mam dla ciebie taką radę dopóki nie będziesz przyswajał słów które przenosisz na klawiaturę, to daruj sobie pisanie na niej.
Nie chce miec i nie chce urodzic. Nie chce oddawac do adopcji. Proste jak drut.
A liczbe 95% zapewnie wziales z kosmosu albo od znajomego okulisty.
Proste jak drut jest to, że jak ktoś nie potrafi się uprawiać seksu to niech go nie uprawia, a nie potem płaczę, że są konsekwencje tego. Już to wspominałem powyżej co ominąłeś. Każdy niech odpowiada za to co robi.
Napisze ci cos co moze podziala ci na wyobraznie. Daj sie wyjebac w dupe i sprobuj przez 9 miesiecy donosic te sperme w srodku. Nic sie z tego nie urodzi ale podzielisz sie potem z nami jakie to uczucie.

To decyzja kobiety czy chce przez 9 miesiecy czuc jak w brzuchu rosnie jej owoc gwaltu. To z pewnoscia nie jest przezycie mogace wpedzic w stan depresyjny wiec nie ma sensu sie litowac i probowac oszczedzic kobiecie tego typu przezyc. Zamknij jape i donos. Nie chcemy zebys miala traume z powodu syndromu poaborcyjnego chcemy twojego szczescia. A tak w ogole to do garow poki jeszcze mozesz.
A co byś powiedział, gdybyś ty był z gwałtu i matka by ci powiedział, że za bardzo jej przypominasz gwałciciela i trzeba Cię zabić co? Nie narodzeni ludzie też mają jakieś prawa, to nie ich wina, że powstali tak, a nie inaczej.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 12 lip 2012, 1:24

Odnoszę wrażenie, że dyskusja pomiędzy Chlopaczkiem a Kamilem powinna przenieść się na priv, bo nie wygląda na to że jeden drugiego do czegoś przekona. Sam wolałbym się nie angażować, ale jedyne co widzę to próby wciągnięcia grubej nitki przez za małą igłę. Możecie dalej bawić się w przepychanki światopoglądowe, ale od kliku/kilkunastu postów służy to jedynie upokorzeniu oponenta, a z poważną dyskusją nie ma nic wspólnego. Bawcie się dalej na forum piłkarskim, kilka razy nawet się uśmiechnąłem ale myślę, że niczemu więcej to nie służy mimo, że jeden masakruje w "dyskusji" drugiego. Dobranoc.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 lip 2012, 2:22

Ok mam akurat troche czasu to moge go stracic na te glupoty. Jezeli ktos liczy na chocby ulude merytorycznej wymiany zdan miedzy nami to te czasy minely jakies trzy posty temu.
Kamil232 pisze:Kolejny popis hipokryzji.
No czas isc do lekarza Kamil.
Kamil232 pisze:Pominąłeś wszystkie kwestie w których rzekomo skupiam się na tobie, a calutki ten post jest skupiony na atakach o mnie. Praktycznie nic na tematy o których dyskutowaliśmy poza końcówką. Wiekszość tego co tam pisałem o tobie to były poboczne sprawy dodawane do głównych wątków w celu wzmocnienia przekazu. Więc gdybyś rzeczywiście chciał tylko opuścić fragmenty gdzie o tobie pisałem, to byś się do nich odniósł. Ale jak to zwykle bywa u ciebie używasz pieknych frazesów o zbyt niskim poziomie dyskusji, czy o atakach ad personam by przykryć swoją niekomptencje.
Moze ty masz czas zeby maglowac jedno i to samo 2 miesiace. Ja niestety nie mam ani na to czasu ani ochoty. Troche sobie z toba pogawedzilem temat zostal rozruszany. W swoim stylu mnie zagadales bedziesz mial ostatnie slowo odfajkujesz to jako zwyciestwo i pochwalisz sie kolega jak to zniszczyles kolejnego lewaka.
Mi to pasuje bo wazne zeby tacy ludzie jak ty utrzymywali sie w dobrym humorze. Wtedy jestescie mniejszym zagrozeniem dla spoleczenstwa.

Kamil232 pisze:Teraz się będziesz bronił, że chodziło Ci oto, żeby było na to przeznaczone wiecej niż 15 minut :lol:
I nigdzie nie pisałem, że Kościół jako jedyny obronił Polskość, tylko, że odegrał duża rolę i to screeny też ukazują, choćby stwierdzeniami, że Ksieża byli wzorami postawy patriotycznej dla Polaków.
Przeczytales to co sam wypisywales na ten temat? Jezeli tak to w zasadzie zaczynasz polemizowac sam ze soba. Za ktorym razem srednio pojmujesz co sie do ciebie mowi/pisze? Jak obiecasz ze kolo 10 to moze dam rade. Na razie jestem w polowie.
Kamil232 pisze:A o twoim zaskoczeniu i świadomości kompromitacji, świadczy śledztwo które przeprowadzałeś na haxie, w celu dowiedzenia się roku wydania i wydawnictwa które wydało podręcznik. Nie dowierzania było tak wielkie, że aż podejrzewałeś, że zmanipulowałem podręcznik. he he he.
Sledztwo przeprowadzalem bo przy trzecim screenie wyraznie slyszalem strzaly.
A na powaznie to moje zapytanie wynikalo ze zwyklem ciekawosci. Chcialem przejsc sie do biblioteki i przejrzec pozniejsze roczniki coby obaczyc czy moze ich nie uzupelnili o szersze informacje na temat zbawczej roli kosciola w zachowaniu polskiej kultury. Przeciez jest to sami przyznacie niezwykle istotny temat. Az zal zeby tylko dwa akapity i 4 lakoniczne zdania w podreczniku do gimnazjum ksztaltowaly umysly mlodych Polakow.
Niestety okazalo sie ze w mojej bibliotece nie maja zadnych podrecznikow gimnazjalnych.

Kamil232 pisze:Marna kpina jak zwykle. Oto lista lekarzy którzy wykonywali badanie
dr med. John Shea (radiolog)
dr med. John K. Wilson (kardiolog)
dr med. Paul Ranalli (neurolog)
dr med. Christina Paulaitis (lekarz rodzinny)
dr med. Luigi Castagna (neurolog dziecięcy)
dr med. Hans-Christian Raabe (intenista)
dr med. W. André Lafrance (dermatolog)
Ty to skopiowales z pelna powaga prawda?
A teraz sobie wygooglaj czym ci lekarze sie zajmuja i zastanow sie jaki to ma zwiazek z homoseksualistami. I nie sa to ich badania tylko zebrali je do kupy i podpisali sie pod tym.
Powtarzam moj dentysta wie lepiej.
Kamil232 pisze:Rozumiem, że oni się nie liczą.
W koncu cos zrozumiales.
Kamil232 pisze:he he he. Ty wiesz co łaskawie napisz mi które jeszcze słowa wymyśliłeś, żebym wiedział co mogę mówić, a co nie.A może w ogóle język polski wymyśliłeś i muszę się przerzucić na Angielski? :think:
Przymiotniki z malej. Przyznaje ze nie ja to wymyslilem ale tak jest. Pewnie autokorekta tego nie poprawia wiec musisz po prostu zapamietac.

Kamil232 pisze:Widać, że w swoim pieniactwie i frustracji zapominasz nawet co tutaj piszesz. W sumie to by pasowało, bo te wszystkie twoje posty trzymają się tak kupy jak słynne przemówienie Piechniczka. A więc zacytujmy.
Chłopaczek pisze:Nie slyszalem zeby w krajach w ktorych aborcja jest legalna i idzie w dziesiatki/setki tysiecy pojawil sie problem syndromu poaborcyjnego.
Kluczowe slowo w powyzszym zdaniu to "problem". Kojarzysz cos takiego jak na przyklad problem otylosci? To jest problem ktorym musza zajmowac sie lekarze na ktore ida pieniadze z budzetu i nie ma watpliwosci ze nalezy wszelkimi sposobami go rozwiazywac. Szeroko opisany zbadany nie ulegajacy kwestii. Gdyby powiedzmy przy liczbie tysiaca kobiet ktore dokonaly aborcji u zalozmy 100 wystepowal tak zwany syndrom poaborcyjny wtedy moglibysmy mowic o pewnej regularnosci i problemie.
Wiec powtarzam nie slyszalem zeby w takich krajach wystepowal problem syndromu poaborcyjnego. Gdybym napisal ze nie slyszalem zeby w tych krajach wystepowal syndrom poaborcyjny lub ze nie slyszalem o takim syndromie mialbys przeslanki zeby sie dowalic iz w ogole neguje jego wystepowanie. Mam nadzieje ze zrozumiales bo prosciej chyba sie nie da.
Wiec odsylam ciebie do twoich wlasnych mysli kwiecistych: Ja mam dla ciebie taką radę dopóki nie będziesz przyswajał słów które przenosisz na klawiaturę, to daruj sobie pisanie na niej.

Zaczynam podejrzewac ze twoj mozg po prostu inaczej przetrarza informacje niz mozg przecietnego czlowieka. Dlatego tak trudno sie z toba porozumiec.
Kamil232 pisze: Proste jak drut jest to, że jak ktoś nie potrafi się uprawiać seksu to niech go nie uprawia, a nie potem płaczę, że są konsekwencje tego. Już to wspominałem powyżej co ominąłeś. Każdy niech odpowiada za to co robi.

Belkot. Do tego bezrefleksyjny. Ale pewnie nazwiesz to troska o kobiete. Z twoich wypowiedzi ta troska az bije. Cos w stylu: dala sie wydupczyc to niech teraz rodzi.
Kamil232 pisze:A co byś powiedział, gdybyś ty był z gwałtu i matka by ci powiedział, że za bardzo jej przypominasz gwałciciela i trzeba Cię zabić co? Nie narodzeni ludzie też mają jakieś prawa, to nie ich wina, że powstali tak, a nie inaczej.
Mysle ze jakby mnie wyskrobala to bym nic nie powiedzial. Jeszcze pare takich twoich postow i pomysle ze tak byloby lepiej nawet pomimo tego ze nie powstalem w wyniku gwaltu. Widzisz jak dzialasz na ludzi? Depresyjnie. Chyba mam syndrom pokamilowy.

Snipp masz racje.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 lip 2012, 3:05

Hmmmm. Od kiedy odbyłem z 2-3 dyskusje z Chłopaczkiem, wchodząc z nim w kolejne ja przynajmniej nie miałem na celu dojść do czegokolwiek. Bo żeby dojść do czegoś to trzeba mieć z kim. Z tak twardogłowym zaczadzonym lewacką ideologią człowiekiem do żadnych konkluzji dojść nie można. Więc akurat Snipp nie odkryłeś żadnej Ameryki. Niemniej jednak wbijam w te dyskusje, żeby pokazać jaki ten użytkownik kreujacy się na wielkiego postępowego intelektualistę prezentuje poziom i jak powtarza bezrefleksyjne brednie które wyczytał w lewackich broszurkach. Głębszego sensu poza tym to nie ma.
No czas isc do lekarza Kamil.
Mi to pasuje bo wazne zeby tacy ludzie jak ty utrzymywali sie w dobrym humorze. Wtedy jestescie mniejszym zagrozeniem dla spoleczenstwa.
Za ktorym razem srednio pojmujesz co sie do ciebie mowi/pisze? Jak obiecasz ze kolo 10 to moze dam rade. Na razie jestem w polowie.
Widzisz jak dzialasz na ludzi? Depresyjnie. Chyba mam syndrom pokamilowy.

To tak na przyszłość jak znowu zobaczycie jak Chłoptaś płaczę na wycieczki ad personam, będzie sobie mogli przypomnieć i zobaczyć te himalaje hipokryzji.
Ok mam akurat troche czasu to moge go stracic na te glupoty. Jezeli ktos liczy na chocby ulude merytorycznej wymiany zdan miedzy nami to te czasy minely jakies trzy posty temu.
Moze ty masz czas zeby maglowac jedno i to samo 2 miesiace. Ja niestety nie mam ani na to czasu ani ochoty. Troche sobie z toba pogawedzilem temat zostal rozruszany. W swoim stylu mnie zagadales bedziesz mial ostatnie slowo odfajkujesz to jako zwyciestwo i pochwalisz sie kolega jak to zniszczyles kolejnego lewaka.
Dobra dobra wszyscy wiemy, że masz tego czasu sporo od 10 lat, więc teraz nie kreuj się na kogoś, które robi to od niechcenia. Podejrzewam, że i za 10 lat jak tu wbije zobaczę Cie prezentującego te lewackie brednie z kolejnym pokoleniem.
Niestety okazalo sie ze w mojej bibliotece nie maja zadnych podrecznikow gimnazjalnych.

A szkoda, może jakbyś opanował podstawy to by wystarczyło, żebyś przestał się wypowiadać na poważniejsze tematy widząc jakie bzdury wypisujesz.
Ty to skopiowales z pelna powaga prawda?
A teraz sobie wygooglaj czym ci lekarze sie zajmuja i zastanow sie jaki to ma zwiazek z homoseksualistami. I nie sa to ich badania tylko zebrali je do kupy i podpisali sie pod tym.
Powtarzam moj dentysta wie lepiej.

Zadałem proste pytanie. Kto jest godzień przeprowadzać badania na homoseksualistach, skoro lekarze mający styczność z pederastami nie?
Kluczowe slowo w powyzszym zdaniu to "problem". Kojarzysz cos takiego jak na przyklad problem otylosci? To jest problem ktorym musza zajmowac sie lekarze na ktore ida pieniadze z budzetu i nie ma watpliwosci ze nalezy wszelkimi sposobami go rozwiazywac. Szeroko opisany zbadany nie ulegajacy kwestii. Gdyby powiedzmy przy liczbie tysiaca kobiet ktore dokonaly aborcji u zalozmy 100 wystepowal tak zwany syndrom poaborcyjny wtedy moglibysmy mowic o pewnej regularnosci i problemie.
Wiec powtarzam nie slyszalem zeby w takich krajach wystepowal problem syndromu poaborcyjnego. Gdybym napisal ze nie slyszalem zeby w tych krajach wystepowal syndrom poaborcyjny lub ze nie slyszalem o takim syndromie mialbys przeslanki zeby sie dowalic iz w ogole neguje jego wystepowanie. Mam nadzieje ze zrozumiales bo prosciej chyba sie nie da.
Gdybyś nie czytał tylko lewackich broszurek, to byś znalazł badania opisujące syndrom poaborcyjny czy opinie specjalistów. Ale jak już pisałem to by był zbyt duży szok, dla twojego światopoglądu.
Belkot. Do tego bezrefleksyjny. Ale pewnie nazwiesz to troska o kobiete. Z twoich wypowiedzi ta troska az bije. Cos w stylu: dala sie wydupczyc to niech teraz rodzi.
Troska o kobiete to nie przyzwolenie na Owsiakowe róbta co chceta. I bardzo dobrze to podsumowałeś już to pisałem 5 razy, zresztą w dyskusji z tobą non stop trzeba się powtarzać. Każdy niech odpowiada za swoje czyny. Jak ktoś daje dupy bez zabezpieczenia byle komu, to niech potem taka laska nie liczy na to, że będzie mogła spokojnie zamordować swoje dziecko, bo partner nie będzie chciał go, czy ona nie chce. Zapoznaj się z terminem odpowiedzialność za swoje czyny to może coś pojmiesz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 lip 2012, 10:46

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6652

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2012, 10:53

Gdy syryjska wojna domowa przybiera na sile, w USA, Europie i na Bliskim Wschodzie rosną obawy, że reżim w Damaszku może zechcieć skorzystać ze swego potężnego arsenału broni chemicznej - pisze dziennik "Financial Times".

Syria nie podpisała konwencji o zakazie broni chemicznej i nigdy nie ujawniła rozmiarów swojego arsenału broni chemicznej i biologicznej, przez co każda dyskusja na ten temat skazana jest w dużej mierze na dywagacje - zastrzega brytyjska gazeta.
No to mają broń chemiczną, czy nie mają? W Iraku też podobno była i do dzisiaj jej nie znaleźli, a też miał być "potężny arsenał".

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 lip 2012, 11:08

Jeżeli administracja USA zdecyduje, że mają to znaczy, że mają. Nawet jak nie mają.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 16 lip 2012, 11:12

No to mają broń chemiczną, czy nie mają? W Iraku też podobno była i do dzisiaj jej nie znaleźli, a też miał być "potężny arsenał".
Proponuje poszukac hasla Chemiczny Ali w internecie

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6652

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2012, 11:39

Ja nie neguję tego, że Irak nie miał broni chemicznej czy biologicznej, bo pewnie miał, sam Zachód i ZSRR mu taką broń sprzedawali. Nie znaleźli jej, bo nie szukają, bo ich to nie interesuje, bo sami używają broni chemicznej itd itp. Oficjalnie nie znaleźli, raporty przed wojną były stekiem bzdur, manipulacją żeby dostać przyzwolenie społeczeństwa. Zwracam uwagę, że w przypadku Syrii odbywa się ten sam teatr co w przypadku Iraku czy Libii. Mogą użyć potężnego arsenału, nie wiadomo czy mają, kiedyś kupowali - wszystko to samo. Zły reżim i szerzące demokracje USA z Izraelem.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lip 2012, 20:04

http://www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/ ... nika_22568
Charakterystyczny jest także język, w jakim „Newsweek” pisze o moich poglądach. Nie ma tam miejsca na jakiekolwiek niuanse. Wiadomo, że jestem fałszywy (to jakiś znajomy ze studiów, który kiedyś był blisko, ale „dziś nie chce mnie znać”, bo uważa, że jestem fałszywy. Skąd taka opinia, skoro się ze mną nie spotyka, nie jest wyjaśnione), antypatyczny, i nawet w prywatnych rozmowach tylko „ponoć” potrafię być sympatyczny. Jeśli coś robię, to rzecz jasna „z pasją inkwizytora”, a jeśli coś rozpoczynam, to jest to „brutalna walka o rząd dusz”. Jest też jasne, w środowiskach katolickich, że gdybym żył w czasach Jezusa, to na pewno rzuciłbym kamień w kierunku Marii Magdaleny. Ja i moje poglądy są też tak groźne, że jakiś znajomy musi zachować anonimowość, choć „szeregi fundamentalistów” już opuścił. Powód jest zapewne taki, że gdyby się ujawnił, to napadłbym go z koszulką z zarodkiem w zębach i sprał różańcem po plecach... Strach się bać takiego strasznego człowieka.
Nie żebym był zaskoczony czy choćby zniesmaczony tym tekstem. Tego się spodziewałem, a rozmawiałem z dziennikarzami „Newsweeka”, bo w odróżnieniu od Magdaleny Środy rozmawiam z każdym, kto takiej rozmowy chce. Ale tekst ten pokazuje, i to jest istotne, że w procesie dehumanizacji przeciwnika, ich obrzydzania, „Newsweek” nie cofnie się przed niczym. Warto tylko przypomnieć, że w ten sam sposób wiele lat temu, o Żydach pisały nazistowskie, a o chrześcijanach bolszewickie gazetki. I nie sposób zapomnieć, czym się to skończyło. Wtedy to nie fundamentaliści zabijali, ale fundamentalistów zabijano. W Polsce – na razie – efektem wielkiej medialnej kampanii nienawiści wobec polityków prawicy – stało się zabójstwo Marka Rosiaka. Ale ono niczego nie nauczyło Lisa i jego kolegów. Oni nadal muszą nienawiść siać, oczywiście pod pozorem walki z fundamentalizmem.
Dla fanów pana T.aliba i zabawnej Frondy :).

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lip 2012, 20:10

Krzyż i Grodzkie

Co jest ważniejsze w Sejmie: krzyż na ścianie – czy jedno poślęcie siedzące na fotelu? Dla chrześcijanina krzyż – dla ateisty, twierdzącego, że „człowiek jest miarą wszechrzeczy” - Grodzkie.

Ruch Janusza Palikota zagroził pozwaniem do sądu... Sejmu! Za to, że wiszący tam krzyż ich brzydzi.

A jeśli innycxh posłów brzydzi siedzące Grodzkie?

Skoro Grodzkie jest ważniejsze od krzyża – to takie obrzydzenie też jest chyba ważniejsze?

Warto by wystosować stosowny pozew.

Ja piszę otwarcie: mnie Grodzkie brzydzi. Jak sobie pomyślę, jak mu to ucinano... Brrr!...

I nic na to nie poradzę.
O poślęciu nazwiskiem "Grodzkie"

Od razu wyjaśniam - krytykom. Nie ma w tym nic personalnego. Ani dogmatycznego. To moje subiektywne odczucie.

Gdyby p.Krzysztof Grodzki zmienił był płeć po cichu (jak to był zrobił - w Bangkoku) i nikomu nic nie mówiąc startował do Sejmu i zostal wybrany - nie byłoby problemu. Problem nie w tym, że ją zmienił - tylko w tym, że Grodzkie o tym rozgłośnie informowało i weszło do Sejmu jako dziwadło. Nie dlatego, że zna się na polityce - lecz dlatego, że jest dziwadłem.

A ja się czuję nieswojo na widok takiego dziwadła - i mam do tego prawo.

Zaznaczam: nie chodzi o to, jak Grodzkie wygląda - tylko o świadomość, kim jest. Ludzie mogą zjeść ze smakiem potrawę, pochwalić - i zwymiotować na wieść, że zjedli potrawkę z łebków szarańczy.

W każdym razie: na pewno są ludzie, którzy zwymiotowaliby, gdyby dotknęło ich Grodzkie. Natomiast nie znam ludzi, którzy by wymiotowali po zetknięciu się z krzyżem.

I tyle.

=====

PS. Teraz sobie jeszcze coś przypomniałem: czytałem o przypadku człowieka, którego uwiódł traswestyta przebrany za kobietę. Miłośc po francusku, oczywiście. Gdy ten człowiek się o tym dowiedział, popełnił samobójstwo!
http://jkm.nowyekran.pl/post/68548,o-po ... m-grodzkie

JKM w najwyższej formie :lol2: Nie mniej jednak mimo wszystko przesadził z tym podjazdem... To, że Palikociarnia i jego ekipa prezentuje poziom rynsztoku nie znaczy, że trzeba im odpłacać tym samym, chociażby czasami świerzbiał język :]

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 18 lip 2012, 12:13

http://wyborcza.pl/magazyn/1,126715,120 ... _alfa.html
Wywiad pewnej dziennikarki z panią prezes na temat dyskryminacji i szans zawodowych kobiet. Z pozdrowieniami dla mojej guru 'profesorki i filozofki' Magdaleny Środy. :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lip 2012, 14:54

Oglądać póki nie usuną. Świetnie ktoś to zrobił i ukazał jak ta cała machina reżimowych mediów działa.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 23 lip 2012, 19:32

Kamil232 pisze:

Oglądać póki nie usuną. Świetnie ktoś to zrobił i ukazał jak ta cała machina reżimowych mediów działa.
:brawo: oczywiście dla wszystkich manipulacja w mediach to captain obvious. Niestety, niby wszyscy wiedzą, a traktują to jak jeti - niby istnieje, ale ch** wie gdzie i nie myśląc łykają wszystko jak młode pelikany :lol:

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”