Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 25

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 20 maja 2006, 20:44

Ja dobrze wiem że krążą podejrzenia co do Milanu odnośnie pana Leandro Meaniego i to wcale nie zmienaia mojej opinii. Chcę aby to wszystko zostało dokładnie wyjaśnione i winni ukarani. Jeżeli okaże się że Milan jest winny to on również.
Nie rozumiem tylko sugestti w twojej wypowiedzi. Inter znał nazwiska sędziów wcześniej- skandal, ale nie ma absolutnie do tej pory żadnego dowodu, że wpływał na ich wybór, lub odniósł z tego jakąś korzyść. Nie usprawiedliwiam, lecz stwierdzam fakt. To wcale nie umniejsza winy Interu, jeśli takowa jest, ale też bardzo nie podważa wyników włoskich drużyn w pucharach. Wybacz ale przewaga Milanu nad Bayernem była ewidentna i nawet Juve awansowało jeśli nie zasłużenie (piszę o Werderze), to na pewno w wyniku błędu bramkarza nie sędziego. Calcio jest mocne i teraz najważniejsze jest aby także stało się czyste i uczniwe, oczyszczone z mętów. Jeśliby calcio miało macki w pucharach to Milan nie odpadłby z Barcą, a bramka Shevy napewno zostałaby uznana.
Chciaż jak pojawią się dowody (oby nie, bo już i tak hańba ogromna), to nawet będzie sprawiedliwie jak Uefa wyciągnie konsekwencje.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 maja 2006, 21:06

Martinho czy ty wiesz co mówisz :?:
Po pierwsze dzisiejszy Informacja o tym że Inter również może być zamieszany została zamiesczona w La Gazzeta.... i nie mam przekonania że to jest prawda.Po drugie nawet jeśli była by to prawda to Inter może nieponieść żadnych konsekwencji.Porównujesz sytuacje Juve i Milanu.Brawo :!: .Milan jest podejrzany o to że jeden z działaczy Milanu rozmawiał przed meczem z Chievo.I wszyscy zgodnie mówią że Rossonerim nic nie grozi.Natomiast sprawa Juve,Lazio,Fiorentiny jest dużo poważniejsza.Piszesz że w LM byli ustawiani sędziowie :D .Nie moja wina że Bayern jest słabszy od najlepszych drużyn włoskich a ty na siłe próbujesz szukać usprawiedliwień.Co może dwumecz Milan-Bayern też był ustawiony :?: .Weź się zastanów a nie atakujesz Calcio

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 maja 2006, 21:42

gilardino11 pisze:Martinho czy ty wiesz co mówisz
Po pierwsze dzisiejszy Informacja o tym że Inter również może być zamieszany została zamiesczona w La Gazzeta.... i nie mam przekonania że to jest prawda.Po drugie nawet jeśli była by to prawda to Inter może nieponieść żadnych konsekwencji.Porównujesz sytuacje Juve i Milanu.Brawo .Milan jest podejrzany o to że jeden z działaczy Milanu rozmawiał przed meczem z Chievo.I wszyscy zgodnie mówią że Rossonerim nic nie grozi.Natomiast sprawa Juve,Lazio,Fiorentiny jest dużo poważniejsza.Piszesz że w LM byli ustawiani sędziowie .Nie moja wina że Bayern jest słabszy od najlepszych drużyn włoskich a ty na siłe próbujesz szukać usprawiedliwień.Co może dwumecz Milan-Bayern też był ustawiony .Weź się zastanów a nie atakujesz Calcio

Dokładnie popieram.

Zresztą widać po piłkarzach gdzie grają lepsi, więc Bundensliga nawet nie podchodzi. Odchodzą gwiazdy (Ballack, Ze Roberto) a przyjdą jacyś młodzi Niemcy. Więc o porównywaniu lig nawet nie ma mowy.
Interowi za to, że wcześniej poznał swoich sędziów napewno grozi jakaś kara pieniężna bo niedostosowali się do regulaminu, ale nie pieprzcie o wyrzuceniu z rozgrywek

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2006, 22:19

gilardino11 i Sero

O co wam chodzi :?: Gdzie ja porownuje Serie A do Bundesligi :?: Co wy chcecie znowu od Bayernu :?: Odpowiedzcie mi na te pytania. Czytajcie dokladniej co ktos napisze bo potem gadacie bez sensu tylko zeby Bayernowi dowalic bo gra w Bundeslidze. Niektorzy kibice Milanu twierdza ze jesli ich klub pokonal Bayern to kibicow Bayernu moga miec gdzies... Patrzcie na siebie bo Bayern jak na razie nie jest w nic zamieszany a Milan jest i niewazne czy mniej czy wiecej od Juve ale chodza pogloski ze jest... Najlepsze kluby Serie A zamieszane sa w przekrety wiec co ktos ma myslec o tej lidze :?: Na pewno na chwile obecna nie jest ona lepsza niz Primera Division.

Snipp

Wystarczy spojrzec na europejskie puchary... I na to co sie dzieje w Serie A a co w Primera Division...
Ostatnio zmieniony 20 maja 2006, 22:23 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 maja 2006, 22:21

Martinho pisze:Na pewno na chwile obecna nie jest ona lepsza niz Primera Division.
Jak to zmierzyłeś?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 maja 2006, 22:27

Martinho pisze: Najlepsze kluby Serie A zamieszane sa w przekrety wiec co ktos ma myslec o tej lidze

Zaraz, zaraz gdzie zamieszane w przekręty ? Rozumiem Juve, ale Inter czy Milan w co? bo chyba nie nazywamy przekrętem chęci poznania sędziego kilka tygodni wcześniej. Prawo mówi, że klub powinien na 48h przed meczem poznać arbitra, Inter tego nie uczynił i bije się w pierś kara powinna być, ale napewno nie dotkliwa. Media teraz odciągają uwage od Juve małymi przewinieniami reszty.
Martinho pisze:Na pewno na chwile obecna nie jest ona lepsza niz Primera Division.

Ten sezon nie był dobry. Tylko Milan w półfinale można nazwać to wstydliwym wynikiem. Jednak raz Włochy rządza w pucharach, drugi raz Hiszpanie, a trzeci Anglicy. Sporadycznie ktoś z innego kraju wygra LM, ale pozostałym daleko do trójki. Więc nie ma co się dziwić że Hiszpanie w tym sezonie zasługują na laury. Ale za rok wszystko może się obrócic o 180 stopni

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2006, 22:32

Sero pisze:Prawo mówi, że klub powinien na 48h przed meczem poznać arbitra, Inter tego nie uczynił i bije się w pierś kara powinna być, ale napewno nie dotkliwa

Oczywiscie ze nie, pokaz mi gdzie ja napisalem ze dotkliwa. Tyle tylko ze troche zabula do zwiazku, nie mozna myslec ze groszaki beda musieli zaplacic...

Sero pisze:Media teraz odciągają uwage od Juve małymi przewinieniami reszty.

Bo jak juz cos sie ruszylo to chca do konca wyczyscic Serie A z brudow. Nie sadzisz ze to dobrze :?: Na pewno poznanie arbitrow na 2 tygodnie przed meczem kiedy w regulaminie jest ze nie wczesniej mozna znac niz 48h to jakas blachostka nie jest. Chociaz w porownaniu z Juve i co tam sie dzieje to jest nic ;)

Nie odpowiedziales na pytania ale co tam, daj sobie z nimi spokoj...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 maja 2006, 22:37

Martinho pisze:Oczywiscie ze nie, pokaz mi gdzie ja napisalem ze dotkliwa. Tyle tylko ze troche zabula do zwiazku, nie mozna myslec ze groszaki beda musieli zaplacic...

Domyśl się.
Napisałeś, że Inter jest zamieszany w przekręt jakby niewiadomo co to było. Nie zrozumiałeś, a ja napisałem o karze która nie może Interu ominąć w takim przypadku. Słowo niedotkliwa było tylko dodatkiem. Bez odbioru

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 maja 2006, 23:41

Snipp pisze:Nie będziesz obiektywny. Nigdy, jeśli chodzi o Juve, Inter czy Milan. Z prostej przyczyny - nie można być obiektywnym wobec czegoś, co się kocha, bądź nienawidzi.
Wiem, ale będę się starał ;) Mam nadzieje że i tak do tego nie dojdzie.

Martinho skoro jesteś taki pewny swoich informacji to powiedz nam tutaj wszystkim co komu gorozi i za co a nie rzucaj jakiś ogólników :]

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 maja 2006, 8:24

Sero pisze:Zaraz, zaraz gdzie zamieszane w przekręty ? Rozumiem Juve, ale Inter czy Milan w co? bo chyba nie nazywamy przekrętem chęci poznania sędziego kilka tygodni wcześniej. Prawo mówi, że klub powinien na 48h przed meczem poznać arbitra, Inter tego nie uczynił i bije się w pierś kara powinna być, ale napewno nie dotkliwa. Media teraz odciągają uwage od Juve małymi przewinieniami reszty.

dokladnie.... j mozna polemizowac ze poznanie arbitra dwa tyg przed meczem, moze sklonic dzialaczy do proby przekupstwa..jednak czy nie mozna uczynic tego przez 48h?! napewno..wiec...z drugiej strony ciekawi mnie motyw , jakim kierowali sie dzialacze Interu, chcacy poznac arbitrow..az tyle przed czasem...dla mnie wydaje sie to bez sensu...a jadenak telefony byly..jaki to mialo cel?!

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2863

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 21 maja 2006, 9:13

w dzisiejszych czasach,kiedy piłką rządzą pieniądze każdy ma cos na sumieniu. Jakby tak prokuratury zastawiały pułapki np. z tel jak z Moggim, to i w Barcelonie, Chelsea i innych tych wielkich klubach wyszłyby jakieś wałki

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 maja 2006, 9:18

Martinho pisze:Z tego co wiem to Milan tez jest zamieszany w ta afere, moze nie jest tak to rozglosnione jak z Juve ale Rossoneri bezpiecznie czuc tez sie nie moga...
Na Rossenerich nic nie ma... tylko domysły i jedna (albo dwie) rozmowy nic nieznaczącego działacza o (UWAGA) nie ustawieniu sedziego, ale wyrażeniu swojego niezadowolenia o arbitrze ;)

Martinho pisze:To samo Lazio, Viola i dzisiaj Inter doszedl jeszcze...
O Lazio i Violi jak narazie się tylko mówi, ale nie ma konkretnych dowodów (ja ich przynajmniej nie widziałem). Co do Interu to przejdę do tego za chwilę

Martinho pisze:Wszyscy mowia jaka ta liga wloska jest dobra bo w pucharach maja duzo druzyn a tu wychodza przekrety w LM do tego jeszcze (Juve, Inter). Mam nadzieje ze w koncu ze co niektorzy sie opaietaja i nie beda wynosic Serie A ponad niebiosa...
Według Twojej teori Włosi w ostatnich latach wydali sporo kasy na LM. Przeważnie do 1/4 dochodzą trzy drużyny (ostatnio zdarzało się, że w 1/2 były trzy). W każdym meczu przekupić sędziego wymagałoby wyłożenia naprawdę sporych pieniędzy... o czym ty wogóle mówisz :?:

Po kolei. Jeśli chodzi o LM to Juve ustawiało sobie sędziów w kwalifikacjach, a Inter (a konkretnie Facchetti) dopytywał się o nazwisko sędziego dużo wcześniej niż regulamin pozwala. Nie wiem jakie są kary za złamanie regulaminu, ale z pewnością są to kary finansowe, nieidące w miliony.

Martinho pisze:I co z tego ze wloskim klubom idzie niezle w LM jak serdziowie sa ustawiani pod te kluby (Vassaras)...
Człowieku naucz się czytać informacje. Z rozmowy Pairetto i Facchettiego wynika, że ten pierwszy informuje tylko, że na mecz z Anderlechtem zostanie przydzielony Grek - Vassaras. Facchetti != Moggi.

Martinho pisze:Mam nadzieje ze przed mundialem sie to wszystko wyjasni i winni zostana ukarani...
Nie musisz mieć nadziei... to na pewno zostanie rozwiązane przed mundialem.

Teraz coś ode mnie.
Jak już napisałem wstyd mi, że Facchetti złamał regulamin. Sprawa powinna zostać rozwiązana i ewentualna wina Interu (albo jego działaczy) powinna zostać ukarana. Na dzień dzisiejszy światło dzienne ujrzała informacja o złamaniu regulaminu przez Facchettiego. Jestem przekonany, że niejeden klub z innej ligi także dopytywał się o sędziego tylko, że Calcio jest teraz na cenzurowanym i wszystkie najmniejsze nawet odcienie szarości będą wychodzić na światło dzienne.

I coś jeszcze:
"Dziś polskie media obiegła wiadomość jakoby Inter Mediolan zamieszany był w aferę korupcyjną we Włoszech. Portal Onet.PL wykazał się wyjątkową niekompetencją swoich redaktorów, którzy w bezpodstawny sposób oczernili klub FC Internazionele Milano. Zasugerowano, że Nerazzurri ustawiali mecze w Lidze Mistrzów w sezonie 2004-2005. Poparto to fragmentem nagranej rozmowy między Giacinto Facchettim a Pierlugigim Pairetto ,której treść została źle przetłumaczona na język polski. W rozmowie nie padło wyrażenie "Meier to bardzo uległy sędzia" ,gdyż w oryginale było to sformułowanie "Meier to solidny sędzia" (w znaczeniu odpowiedzialny, porządny). Każdy klub ma prawo pytać się o obsadę sędziowską, lecz fakt iż sędziego Inter poznał znacznie wcześniej niż 48 godzin przed meczem jest złamaniem regulaminu, nie oznacza to jednak że Inter ustawiał mecze Ligi Mistrzów. Nagranie to kompromituje Pairetto, który nie miał prawa udzielać takiej informacji.

We Włoszech trwa śledztwo i zapewne wszystkie wątki tej bulwersującej sprawy zostaną przebadane, także wątek Interu. Jeżeli Inter rzeczywiście miał jakiś udział w aferze, to oczywiście powinien zostać za to ukarany, jednak jeżeli nie ma na to mówiących jednoznacznie dowodów, rzeczą naganną jest obrażać klub, który w swojej działalności wielce szanuje zasady Fair Play i uczciwości.

Inter jak do tej pory oficjalnie nie ustosunkował się na temat dzisiejszych donosów prasy." -- www.intermediolan.com

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 21 maja 2006, 9:50

Martino:
o qrde,te cytaty z intermediolan.pl to brzmi jak nuta dawnych lat,a juz:
rzeczą naganną jest obrażać klub, który w swojej działalności wielce szanuje zasady Fair Play i uczciwości.
ten cytat to czesze mnie niezmiernie :D :D :D <rotfl3>

ale teraz wrocmy do meritum sprawy,bez smiechow-bo jest niewesola..
obiektywnie musze powiedziec,ze w tej wlasnie chwili zgadzam sie-jest robione wszystko by odciagnac uwage od Juve...wyciagane sa rzeczy innych klubow-ale,do cholery,nie umniejszajcie ich znaczenia!
czy mozna byc az tak naiwnym,zeby przypuszczac ze kwestia poznania arbitrow przez wierchuszke Interu byla podytkowana tylko ciekawoscia?!?!?!przeciez to jest totalnie bez sensu,ludzie!!!to ze tam szly przekrety jest wysoce prawdopodobne,a jesli ktos sadzi dalej ze to tylko kwestia ciekawosci i "niewinne"nagiecie regulaminu to jest naprawde naiwny..

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 maja 2006, 10:18

RzuR pisze:czy mozna byc az tak naiwnym,zeby przypuszczac ze kwestia poznania arbitrow przez wierchuszke Interu byla podytkowana tylko ciekawoscia?!?!?!przeciez to jest totalnie bez sensu,ludzie!!!to ze tam szly przekrety jest wysoce prawdopodobne,a jesli ktos sadzi dalej ze to tylko kwestia ciekawosci i "niewinne"nagiecie regulaminu to jest naprawde naiwny..
Ale czy znając sędziego dwa dni przed meczem to nie można go przekupić? Jeśli chciałoby się "ustawić" sobie śedziego to równie dobrze można to zrobić znając go dwa tygodnie czy dwa dni przed spotkaniem. Po co była Facchettiemu ta wiedza zostanie pewnie tylko jego tajemnicą (chyba, że rzeczywiście to tylko ciekawość).

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 21 maja 2006, 10:34

ale nie zaprzeczysz ze jest roznica,jesli ma sie na to 2 TYGODNIE lub 48 godzin...zreszta temu ten przepis sluzy-ma ograniczac mozliwosci,a nie eliminowac patologie zupelne-takiego przepisu po prostu nie da sie stworzyc..
(chyba, że rzeczywiście to tylko ciekawość).
...gratuluje dobrego nastroju.. :/

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”