Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 25

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 12 lis 2007, 7:02

guru pisze:Czasami za bardzo wierzy w swoje możliwości
To chyba dobrze, że czuje się pewnie na boisku i wierzy w swoje umiejętnosci :lol:
guru pisze:Benzema też zmarnował swoja sytuacje.
Myślę, że strzelił by tego gola gdyby nie ten spalony, którego jak dla mnie nie było.

guru pisze:Skuteczność [']
Zgadza sie [*]

guru pisze:Wszedł w drugiej połowię za Freda. Dziwi mnie, że młody francuz nie grał od początku.

A to tego nie wiedziałem :roll: w takim razie bardzo głupie posunięcie trenera. Media i wszyscy robia z Benzemy młodego bohatera Francji, a w takim ważnym meczu bo z odwiecznymi rywalami i przedewszystkim w meczu o prestiż brakuje go w podstawowej 11 :roll:

guru pisze:Kolejna głupia zmiana to ściągnięcie z boiska Govu. Bardzo aktywny. Mógł też strzelić, ale Mandanda dzisiaj bronił kapitalnie.

No mógł mógł ale trenez zmienił go na prawie w ogóle niewidocznego Bodmera :twisted:

guru pisze:Nianga do Valbueny(?).

Raz dostał taką piłke [Valbuena], że obrońcy byli po bokach a on miał przed sobą tylko bramke, wystaryczło przy centrować w okienko i mielibyśmy cudowną bramke z ok 20-25m. A tak mamy strzał w niebiosa :wink:

guru pisze:Potem akcja Nianga... Szkoda, że nie przelobował bramkarza. Miałby hat tricka
No mógł mieć, ale miał tyle akcji, że śmiem stwierdzić, że go jednak nie chciał :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lis 2007, 17:11

To chyba dobrze, że czuje się pewnie na boisku i wierzy w swoje umiejętnosci Laughing

Chodzi mi o to, że czasami za bardzo ponosiła go fantazja i za dużo się kiwał przez co notował głupie straty. Jego rówieśnik Benzema jest bardziej dojrzałym zawodnikiem.
baziu pisze:Myślę, że strzelił by tego gola gdyby nie ten spalony, którego jak dla mnie nie było.
Ja myślę, że gdyby grał od początku strzeliłby coś wczoraj. W tej sytuacji ze "spalonym" miał dużo czasu i mógłby zapytać bramkarza w który róg.
baziu pisze:A to tego nie wiedziałem Rolling Eyes w takim razie bardzo głupie posunięcie trenera. Media i wszyscy robia z Benzemy młodego bohatera Francji, a w takim ważnym meczu bo z odwiecznymi rywalami i przedewszystkim w meczu o prestiż brakuje go w podstawowej 11 Rolling Eyes
Na dodatek Benzema zrobił więcej w te niecałe 30 minut niż Fred przez 60 min.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 12 lis 2007, 17:16

guru pisze:Chodzi mi o to, że czasami za bardzo ponosiła go fantazja i za dużo się kiwał przez co notował głupie straty. Jego rówieśnik Benzema jest bardziej dojrzałym zawodnikiem.
Zgadza się. Chyba wiem nawet o jaką sytuacje Ci chodziło :D końcówka meczu, a Ben Arfa zamiast wrzucić piłkę w pole karnę dobiegł z nią do lini końcowej i zawołał sobie 2 a nawet 3 piłkarzy, troche czasu stracił no i piłke. A Benzema wolny :roll:

guru pisze:Ja myślę, że gdyby grał od początku strzeliłby coś wczoraj.

No niestety bardzo dziwna decyzje trenera. :shock:

guru pisze:niż Fred przez 60 min.
W ogóle po co on grał? chciałem zobaczyć Barosa :twisted:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 13 lis 2007, 14:59

Olympique Marsylia, nie traci czasu.Już teraz szuka wzmocnien, by w zimowym okienku transferowym dopełnić tylko formalności.
Głównym kandydatem do przejścia na Stade Velodrome wydaje się być napatnik Independiente - Germán Denis (w obecnym sezonie w 16 meczach zdobył on aż siedemnaście goli.)

Kolejną osobą,która interesują się marsylczycy jest Rodrigo Palacio (snajper Boca Juniors)

Tunezyjski pomocnik Yassine Chikhaoui (Fc Zurich) również wzbudził zainteresowanie tego klubu. Jednak by pomocnik ten zawitał na Stade Velodrome, włodarze OM, muszą stoczyć bój z Udinese Calcio, Herthę Berlin, Ajax Amsterdam, Stade Rennais, Racing Club Lens a nawet z samym Bayernem Monachium, który również zainteresował się tym piłkarzem.

Mam nadzieję, że OM kupi dobrych zawodników i wyjdzie z opresji, w której się znalazła a także znajdzie sie w czołówce klubów Ligue 1. :twisted:

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 13 lis 2007, 20:00

ja mam natomiast nadzieje ze odrodzi sie zespol Lens ktory w poprzednim sezonie gral dobrze i mial w tym walczyc o Lige Mistrzow ale jest inaczej-blakaja sie gdzies na dnie tabeli.dziwne to zwlaszcza ze maja kilk bardzo dibrych zawodnikow jak kanga Akale,Kovacevic czy Aruna Dindane.Szkoda ze nnie zostal Kalou bo chlopak jest dobry ale sie kwurzyl jak odszedl Roux ktory jest jego nentorem.szkoda ze kariera trnerska bylego treneiro Auxerre tak sie konczyla bo naprawde w poprdznim klubie wymiatal ;d;d

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 19 lis 2007, 19:29

Szkoda gadać, już tak się cieszyłem, ze Lyon sprzeda Barosa.... a tu klapa. Nawet sam prezes Lyonu jest zbulwersowany wypowiedzią Barosa w Tv, który dał jasno do zrozumienia, że chce opuscic klub. Przecież mamy świetnie grającego Benzeme, Ben Arfe, troche słabiej grajacego Freda.
Dlatego uważam, że Baros jest zbędny. Mam nadzieję, że OL uda się kupic Palacio i stworzy świetnie grający duet z Benzemą, a prezydent wypuści do innego klubu Barosa.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 28 gru 2007, 0:10

Aulas włączył się do walki o Yassine'a Chikhaoui, który nazywany jest "Nowym Zidanem". O zawodnika Fc Zurich Lyon podejmie walkę z takimi zespołami jak Juventus,Bayern czy Marsylia, które również wyraziły chęć pozyskania tego zawodnika. Plusem jest fakt iż zawodnik ten na dniach otrzymać ma obywatelstwo francuskie.

Marsylia też wzięła się ostro do roboty, już na dniach zawodnikiem ich ma zostac Akale, którego pozyskają z Lens. Krupoviese z Boca Juniors. Na ich liście transferowej znalazł się także taki zawodnik jak Henri Bienvenu Ntsama (młody napastnik tunezyjskiego klubu), McFadden czy Trabelsi.

Jestem ciekaw, co z tego wyrosnie. Najbardziej zastanawiają mnie jakie transfery zrobi Lyon. :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 31 gru 2007, 8:58

baziu pisze:Aulas włączył się do walki o Yassine'a Chikhaoui, który nazywany jest "Nowym Zidanem". O zawodnika Fc Zurich Lyon podejmie walkę z takimi zespołami jak Juventus,Bayern czy Marsylia, które również wyraziły chęć pozyskania tego zawodnika. Plusem jest fakt iż zawodnik ten na dniach otrzymać ma obywatelstwo francuskie.
Nie wiem czy Lyonowi jest potrzebny kolejny pomocnik . Wolałbym napastnika ;) naprawdę . Takliego doświadczonego Egzekutora

Jestem ciekaw, co z tego wyrosnie. Najbardziej zastanawiają mnie jakie transfery zrobi Lyon.

Może wymiana Beh.. na kogos bardziej wartościowego :)

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 31 gru 2007, 9:42

j1mmy pisze:Nie wiem czy Lyonowi jest potrzebny kolejny pomocnik . Wolałbym napastnika naprawdę . Takliego doświadczonego Egzekutora

A ja bym wolał obrońce, naprawdę wysokiej klasy :wink: . Skoro mamy Benzeme, Ben Arfe, Govou i najprawdopodobniej Delgado to wydaje mi się, że napastnik na ławke nie jest nam aż tak bardzo potrzebny.

A jeśli chodzi o pomoc, to do mnie nie przemawia Bodmer, dlatego wg mnie można go bez problemu usunąć, a zakupić własnie tego mlodego tunezyjczyka.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 31 gru 2007, 14:31

Środkowy obrońca by się przydał ale nie widze nikogo odpowiedniego na to miejsce

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 31 gru 2007, 15:05

j1mmy pisze:Środkowy obrońca by się przydał ale nie widze nikogo odpowiedniego na to miejsce
Może być nawet Van Buyten o którym powyżej wspominał Akarin. Zresztą na rynku jest dużo środkowych obrońców, tylko trzeba chcieć znaleźć :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 31 gru 2007, 15:42

Eh Van Buyten to niby dobre rozwiazanie doświadczony i naprawdę solidny obrońca ale jak mi się przypomina mecz Polska Belgia to mam wątpliwości ;)

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 31 gru 2007, 16:46

j1mmy pisze:ale jak mi się przypomina mecz Polska Belgia to mam wątpliwości
Nie po jednym meczu ocenia się piłkarza, a jak sam wspomniałeś jest doświadczony i solidny a takiego obrońcy nam trzeba.
Dobrych obrońców jest wiele, mozna też pomysleć nad Salcido z PSV,rzucić troche hajsem i postarać się o Alvesa z Sevilli(pewnie z 15mln by trzeba bylo wylozyc jak nie wiecej), bo napastników mamy naprawdę dobrych i skoro pozyskamy Delgado to nie są nam potrzebni gracze na tamta pozycję :wink:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 31 gru 2007, 16:48

baziu pisze:Alvesa z Sevilli(pewnie z 15mln by trzeba bylo wylozyc jak nie wiecej)
Znacznie więcej :] Od 30 w górę :?

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 31 gru 2007, 16:52

Bask pisze:Znacznie więcej Od 30 w górę

No to z jego usług zrezygnujemy :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”