Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 25

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lut 2008, 22:23

RealFan pisze:Jeśli w pierwszej kadrze jest Bojan to Raul powinien być tym bardziej. Dla mnie obecność Krkicia w tej ekipie jest dużym zaskoczeniem, mimo jego dość dobrej gry. .
Jarzinho pisze:90% chyba kibiców zdaje sobie sprawe, ze powołanie Bojana ma głownei za cel zamknięcie możliwosci gry dla Serbii. Te pozostałe 10% to kibice Realu.
RealFan swoim postem osmieszyles sie, ba smiem twierdzic ze wiedze o futbolu czerpiesz z rm.com :lol:

powolanie Raula po to zeby grzal lawe w szerokiej kadrze Hiszpanii na Euro spowodowaloby kolejne konflikty bo prasa madrycka i jej kibice poszliby za ciosem i przymierzaliby go do pierwszej jedensatski itp.
Powolania Gutka nie bede nawet komentowal bo po co? Rownie dobrze mozna napisac zeby powolal Oleguera

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 lut 2008, 22:47

Bienias pisze:Oleguera
I tak odrzuci, toć to Katalończyk...a to nie Hiszpania :P

Bienias pisze:90% chyba kibiców zdaje sobie sprawę, ze powołanie Bojana ma głownei za cel zamknięcie możliwości gry dla Serbii. Te pozostałe 10% to kibice Realu.
On sam wybrał Hiszpanie, występując już w kadrze młodzieżowej, to było pewne, że prędzej czy później dostanie szanse od Luisa.

Dla mnie nie Luis moze nie powoływać Raula czy Gutka, może dać sobie też spokój z Casillasem i Ramosem. Niektóre powołania są śmieszne, ale nie będe tego komentował. Wiele razy już byliśmy świadkami świetnych pomysłów Luisa. Skoro Hiszpania nic nie wygrała z nr "7" i "14" to ciekawi mnie co wygra z Luisem i Bojanem...Nic???

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 lut 2008, 22:59

A ja sadze,ze powolanie Raula byloby jak najbardziej na miejscu. Kpt Blancos znowu dobrze gra,strzela bramki...A kto ma ciagnac gre ? Silva z beznadziejnej Valencii?W ogole powolanie Albiola i Marcheny to najwieksza polewka :lol:

Bojan to przyszlosciowy zawodnik i jesli ktos uwaza,ze jego powolanie ma inny sens, niz "wyrwanie" go Serbii to sie myli i to zdrowo. Krkic pojedzie na Euro tylko wtedy,gdy kontuzje czy inne plagi nie pozwola na wyjazd innym atakujacym

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lut 2008, 23:07

Zamknięcie drogi przed Serbią? Kto tu się ośmiesza. Jeśli zawodnik zagrał w reprezentacji U-21 (nie U-20) to w innej reprezentacji już zagrać nie może :P Właśnie z tego powodu np. Niemcy wprowadzają sobie młodych graczy mających podwójne obywatelstwa do swojej młodzieżówki. Więc panie Bienias nie gadaj głupot. Jarzinho też się pewnie coś pomieszało. Dlatego nie widzę powodu dlaczego został powołany. Bo chyba nie po to, aby stanowić silne ogniwo narodowej reprezentacji? Nie w tym wieku. Z Raulem sytuacja wygląda inaczej, bo on naprawdę mógłby coś tej ekipie dać. No ale naczelny argument Aragonesa: "Co Hiszpania osiągnęła z Raulem?" I nigdzie nie napisałem, że on powinien mieć stałe miejsce w reprezentacji, choć kto wie czy tak nie jest. Napisałem, że jeśli są dziury w ataku i ma zostać powołany taki Krkic jako zapchajdziura to już lepiej aby był w tej kadrze Raul - zawodnik na dzień dzisiejszy bardziej wartościowy.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 lut 2008, 23:11

Berik pisze:Bojan

Bojan pojedzie na Euro i spróbuje zrobić takie show jak ostatnio Rooney, a ma ku temu predyspozycje. Mnie to powołanie nie dziwi bo ma gość umiejętności. I skoro na tym etapie przygotowań do Euro, znajduje się w kadrze Bojan to raczej możemy spodziewać się go na Euro. No chyba, że mu się totalnie nie uda...w co wątpie. Choć Hiszpania ostatnio gra dobrze, i osiąga świetne wyniki, to i tak jestem zdania ze bedzie tak jak zawsze. Czyli graja jak nigdy, a przegrywaja jak zawsze...

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 01 lut 2008, 23:28

Czemu Wy - kibice Realu, przejmujecie się, że nie są powoływani Raul i Guti? Zwłaszcza co do tego pierwszego to właśnie przez to, że od wieku niemal juniora był strasznie eskploatowany zatracił wiele świeżości i to odbiło się na jego umiejętnościach. Więc gdy z jego osobistego terminarza ucieknie kilka spotkań i to na pewno będzie dla niego korzystne. Gutek lepiej też niech siedzi na pupie w Madrycie, na pewno wygodniej tam niż na trybunach podczas meczów reprezentacji. Druga sprawa. Jakieś porównania kto bardziej się nadaje, czy Krkić, czy Raul. Kto odwala lepszą robotę w tym sezonie dla swojego zespołu jak byk ilustruje tabela ligowa. Z tym, że nie tylko aspekty sportowe mają znaczenie. Ale pod tym wzgledem Aragones i tak jest w tyle za Domenech'iem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lut 2008, 23:41

To nie jest kwestia przejmowania się. To złe słowo. Nigdy nie ubolewałem nad tym, że nie ma Raula w kadrze, bo może się skupić na grze dla klubu, chce wrócić do reprezentacji to będzie dawał z siebie jeszcze więcej, co będzie z korzyścią dla klubu i nie wróci ze zgrupowania z kontuzją. Same pozytywy. Uważam jedynie, że w obecnej sytuacji kadrowej Hiszpanii byłby tam piłkarzem przydatnym. A już na pewno bardziej niż Krkic. Gra bardzo dobrze to powinien dostać szansę, tak jak jest w przypadku innych piłkarzy (paradoksalnie niektórzy mają miejsce w reprezentacji mimo kiepskiej formy) - tak nakazuje logika. Może by się nie przydał, a może miałby wejście jak np. Tamudo? Nigdy nie wiadomo. Sądzę tylko, iż w obecnej wysokiej formie i brakach wśród napastników reprezentacji wręcz wskazane byłoby to, aby Raul znalazł się na zgrupowaniu. Ale mniejsza o to.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lut 2008, 23:57

RealFan "Według nowych zliberalizowanych przepisów FIFA piłkarz, który wystąpił w młodzieżowej reprezentacji narodowej, zachowuje ciągle prawo wyboru dorosłej reprezentacji narodowej. Warunkiem jest podwójne obywatelstwo"
Toudinho pisze:
Bienias pisze:Oleguera
I tak odrzuci, toć to Katalończyk...a to nie Hiszpania :P
chyba juz to zrobil;p

Toudinho pisze: Dla mnie nie Luis moze nie powoływać Raula czy Gutka, może dać sobie też spokój z Casillasem i Ramosem. Niektóre powołania są śmieszne, ale nie będe tego komentował. Wiele razy już byliśmy świadkami świetnych pomysłów Luisa. Skoro Hiszpania nic nie wygrała z nr "7" i "14" to ciekawi mnie co wygra z Luisem i Bojanem...Nic???
Moze kto to wie? Ale to on awansowal z kadra do ME i to on decyduje kogo powola. Reprezentacja Hiszpanii nie jet faworytem a wrecz jej wygranie bedzie duza niespodzianka i zaskoczeniem

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 02 lut 2008, 0:02

Reprezentacja Hiszpanii nie jet faworytem a wrecz jej wygranie bedzie duza niespodzianka i zaskoczeniem

A kto jest faworytem? Austria? Daje sobie rękę uciąć, że Hiszpanie będą wysoko notowani. Znajdą się w pierwszej piątce faworytów (Francja, Niemcy, Włochy, Portugalia i Hiszpania).
Bienias pisze:chyba juz to zrobil;p
Niech Luis próbuje moze nie odmowi :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lut 2008, 0:04

A ten przepis mi umknął. Kiedy oni to wprowadzili? :roll:

Co i tak nie zmienia w moim odczuciu faktu, że gdyby sam Krkic chciał grać dla Serbii to zwyczajnie odmówiłby gry dla Hiszpanii i to już w młodszych kategoriach. Nie sądzę, by miało mu się kiedykolwiek odwidzieć, więc raczej główne powody były trochę inne, a to to przy okazji.
Bienias pisze:chyba juz to zrobil;p
Właśnie do tego Toudinho nawiązał.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lut 2008, 0:14

RealFan pisze:A ten przepis mi umknął. Kiedy oni to wprowadzili? :roll:
Dawno chyba nawet przed ms
Toudinho pisze:
Reprezentacja Hiszpanii nie jet faworytem a wrecz jej wygranie bedzie duza niespodzianka i zaskoczeniem

A kto jest faworytem? Austria? Daje sobie rękę uciąć, że Hiszpanie będą wysoko notowani. Znajdą się w pierwszej piątce faworytów (Francja, Niemcy, Włochy, Portugalia i Hiszpania).
Holandia, a na rowni z Hiszpanami mozna dac Czechow wiec tych faworytow tez jest troche

Co do Oleguera poczytajcie pierwsze strony tego watku:D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lut 2008, 1:04

Toudinho pisze:Choć Hiszpania ostatnio gra dobrze, i osiąga świetne wyniki, to i tak jestem zdania ze bedzie tak jak zawsze. Czyli graja jak nigdy, a przegrywaja jak zawsze...

Raczej nie Hiszpania nie miala tak udanych elminacji jak do poprzednich imprez. Grała skutecznie, ale nie tak efektowanie jak kiedyś.

JA nie mowie, że Raul nie byłby przydatny, ale w kogo miejsce mialby być powolany. Skoro Villa zapewnił sporo punktów Hiszpani, podobnie Tamudo, Luis Garcia pasuje świetnie do duetu z Villa i Tamudo, a Torres jest w zajebistej formie. nie wiem jak z Guiza ale on nie zawiodł. Argumenty przeciwko graczom Valencii sa raczej takie druzyna słąba, wiec nie powinno być ich zawodników. W jakiej kadrze trener zrezygnował na pierwszym po elminacjach meczu z kluczowych zawodnikow w elimnacjach. Nawet Janas powoływał Frankowskiego. Tak samo spodziewam sie w przypadku Aragonesa, jesli w kadrze bedzie podobnie jak w klubie, to pewnie Albelda czy Villa nie pojada, ale nie na pierwszym zgrupowaniu. Bo do zawodników innych klubow raczej nie mozna miec zastrzeżeń.

Co do ewentualnej gry Bojana, to wielu postrzega go jako 17-latka, ktory na boisku wyglada na swój wiek, a Krkic pkazał, ze potrafi sie odnaleźć na boisku lepiej niż wielu starszych zawodników.
Torres chyba debiutował także poniżej 19 lat.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 lut 2008, 1:05

O Raula nie ma się co sprzeczać, bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie wierzy że dostanie on powołanie do Kadry Aragonesa.
Myślę że jeśli utrzyma stabilną formę do końca sezonu, to po nieudanych Euro (bez medalu), i domniemanej zmianie trenera ma szansę spokojnie uczestniczyć w Eliminacjach do RPA .

Oczywiście życzę Hiszpanom wszystkiego najlepszego w Austrii i Szwajcarii :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2008, 2:09

Dla mnie powołanie Bojana to czysta symbolika. Spokojnie mógłby jeszcze poczekać, ale skoro dostaje powołanie to fajnie. Na pewno ma wszelkie predyspozycje ku temu by tworzyć historię nie tylko Barcelony, ale i reprezentacji Hiszpanii. Powołanie dla Bojana to (dla mnie) nic innego jak potwierdzenie jego olbrzymiego talentu a co za tym idzie oczekiwań wobec niego. Raul akurat teraz mógłby się śmiało ubiegać o miejsce w kadrze, ale jego brak mnie nie dziwi. W ostatnich latach zdarzało mu się dostawać powołanie pomimo fatalnej dyspozycji a teraz kiedy gra dobrze powołania nie dostaje. Ta sytuacja dobrze się wpisuje w obraz Hiszpanii jako nieprzewidywalnej reprezentacji. Zapewne znowu nic nie ugrają.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 02 lut 2008, 11:22

Na samym poczatku napisze ze powolanie Krkica to chyba nie najlepszy pomysl. Chlopak jest bardzo zdolny, to nie ulega watpliwosci, ale jest tez bardzo mlody, a w Hiszpani jest wiecej napastnikow ktorzy obenie zasluguja na powolanie jak chocby Joseba Llorrente z Valladolid. Mysle ze Krkica powinno wprowadzac sie do pierwszej kadry podczas eliminacji, czy tez meczy towarzyskich w tym okresie do MS 2010.

Dodatkowo takze sie przyznam ze Arteta jak najbardziej powinnien dostac szanse. Albelda nic nie gra wiec jego powolanie jest pomylka, juz lepiej bylo by powolac Raul'a Garciie, bo jak pokazaly ostatnie mecze II linia Atletico bez tego zawodnika nie istnieje.
Berik pisze:A kto ma ciagnac gre ? Silva z beznadziejnej Valencii?
Jak czytam takie brednie to mnie krew zalewa ! Co z tego ze z ( nie beznadziejnej ) tylko z bez formy Valencii. Czyzby Valencia grala i innej lidze niz Real ? Wydaje mi sie ze graj w tej samej, wiec za przeciwikow maja te same dryzyny. Co do samego Silvy to jest to zawodnik swietny, ktory mimo kryzysu w Valenci prezentuje wciaz dobra forme, a w reprezentacji Hiszpani juz pokazal ze razem z Iniesta moga pociagnac gre tej reprezentacji.
Jarzinho pisze:Argumenty przeciwko graczom Valencii sa raczej takie druzyna słąba, wiec nie powinno być ich zawodników.
To samo co wyzej. Moim zdaniem Silva i Villa powinni dostac powolanie. Villa powoli ostatnio powraca do formy ( choc droga daleka , ostatnio byl kontuzjowany i to spowolnilo ten proces. Co do Silvy pisalem juz wczesniej. To ze Koeman nie potrafi z tych zawodnikow wyciagnac ich najlepszych cech nie znaczy ze Aragones tego nie uczyni. Co do Albeldy sie zgodze, Marchena tez raczej ostatnio w slabej formie.

Do Euro jeszcze daleka droga w tym czasie ktos moze dostac kontuzji, stracic forme lub ja zlapac. Przed samym Euro pewnie z 3 towarzyskie spotkania Hiszpania zagra i tam pewnie z 30-35 zawodnikow dostanie szanse.

Ja mam nadzieje ze z Atletico pojedzie wiecej graczy. Na MS 2006 czterech w kadrze, trzech w podstawowym skladzie. Obecnie tylko jeden powolany, choc Pablo ma duza szanse na pierwsza jedenastke. Ostatnio podstawowy sklad odzyskal Antonio Lopez i mam nadzieje ze on takze pojedzie. W eliminacjach do MS 2006 byl podstawowym zawodkiem, a podczas MS 2006 Pernia wygryzl go z pierwszej jedenastki. Co do Perni to teraz wlasnie straci miejsce w pierwszym skladzie Atletico i watpie aby pojechal, bo gra slabo. Byc moze szanse jeszcze dostanie Raul Garcia. Szkoda ze Luis Garcia nie ma szans na kadre.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”