LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 25

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 06 maja 2009, 22:48

Sędzia :rotfl4:

Co najmniej dwa karne Chelsea, w drugą stronę problematyczna kartka Abidala. Niemniej Chelsea z tymi sytuacjami co miała powinna spokojnie strzelić 3 brameczki i pewnie wygrać mecz. A tak odpadli na własne życzenie. Cris7 :ok:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 maja 2009, 22:49

Heh szok w :shock: :shock: :shock: :shock:

Powiem szczerze że przez całą drugą połowe spodziewałem sie dobicia Barcelony i strzelenie przez Anglików 2 , 3 bramki a tu takie zaskoczenie.Jak tu nie kochać Piłki :?: :D I <3 Football :roll: .

Czy Barca zasłużenie czy nie to awansowała i to sie liczy.Szkoda mi tylko Chelsea bo naprawde zasługuje na ten puchar w ostatnich latach a ciągle im czegoś brakuje a wiadomo za rok wraca Milan i oczywistym jest że go znowu zdobedzie 8)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 maja 2009, 22:49

Sędzia nie dał 3 czystych karnych Chelsea :rotfl: :rotfl: , Barca 1 celny strzał w meczu.... :mrgreen:

zycze sobie zestaw pique i jaja torure na finał bo o obronie to maja dosc specyficzna wiedze

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 maja 2009, 22:50

Zlodzieje... :|

Awatar użytkownika
Turazz
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Turazz » 06 maja 2009, 22:51

Co to było! Należy obiektywnie przyznać, że Chelsea była w dwumeczu dużo lepsza w i awans imo bardziej należał się jej. Barcelona nie miała dzisiaj za dużo argumentów. Ktoś tam coś tam próbował, ale to nie to. Taki Busqets zdawał się nucić: 'co ja robię tu...'. Pep nie odrobił dzisiaj lekcji a propos szkolych analogii. Ale nic to, jedna akcja i Blaugrana w finale. Iniesta jest wielki. Przyznam, że po golu Essiena byłem przekonany, że w końcowym wyniku dwumeczu pojawiają sie obie liczby binarne. Tegorczny finał będzie arcyciekawy.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 06 maja 2009, 22:51

mówimy o dzisiejszym meczu a nie o GD więc śmieszny jesteś ;] imo graliście słabo i gdyby nie sędzia nie byłoby was w finale no ale jego decyzji nie da się zmienić więc mam nadzieję że będzie dobry mecz w Rzymie ;]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2009, 22:51

Chelsea tyle sobie stworzyła i nie potrafila tego wykorzystać. Dzieki Valdes, bo wybronił nam finał w obu spotkaniach. KArne zobaczymy jakie beda repleye czy fotki, wiem, ze był po zagraniu Pique, reszta dla mnie nie. Kartka dla Alvesa, takze nie wiem za co, chce zobaczyć sytuacje Abidala. Nie wiem mało pokazali, szczegolnie brakowało zblizenia.
Mecz przypominał mi czasami spotkanie pierwsze, tylko ktos sie z kims zamienil.
Ktos zabrał, ktos oddał. Bedzie prawdziwa dyskusja, jak beda fakty, nie szczekanie.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 06 maja 2009, 22:51

Hiddink w pewnym sensie jest sam sobie winien. Jak mozna miec dwie zmiany w zapasie i w 90 minucie nie wprowadzic na boisko zadnego zawodnika :?:
Karny dla Chelsea oczywisty.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 maja 2009, 22:51

[k****] ale fart. Sedzia dal ciala ale no coz w dwumeczu w karnych 2;2. Po chwili emocji mozna jednak smialo napisac ze na final niezasluzylismy! Ale gdyby futbol byl sprawiedliwy bysmy mieli wiecej pucharow :P

A teraz czy napewno Alves nie zagra w finale?

I czy tak samo jak MU odwolujemy sie od kartki Abidala? :lol:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 maja 2009, 22:52

Ja się ciesze, nieważne czy zasłużyli, przynajmniej nie będzie angolskiego finału. :D
Bienias pisze:A teraz czy napewno Alves nie zagra w finale?
Dla mnie to wzmocnienie dla Barcelony, po tym co pokazał w dwumeczu.

Ps. po spieprzonym dośrodkowaniu Maloudy komentator irlandzki dopieprzył dobre hasło - "Malouda has done an Alves of it" :haha:
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009, 22:54 przez Rezus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 maja 2009, 22:52

KajoFC pisze:Abidal czerwo..... Była sobie Barca.....
w finale :lol:

Postawa sędziego to kpina. Chelsea była dziś dużo lepsza, powinna mieć tak na gorąco - ze 2 karne. Barca pierwszy celny strzał oddała w 93 i od razu dał im awans :lol:

Z taką grą Barcy, na OT nie mają czego szukać. Rzeź niewiniątek może być.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 maja 2009, 22:52

MGiggs pisze:Sędzia nie dał 3 czystych karnych Chelsea :rotfl: :rotfl: , Barca 1 celny strzał w meczu.... :mrgreen:

zycze sobie zestaw pique i jaja torure na finał bo o obronie to maja dosc specyficzna wiedze
Ja bym z tymi 3 nie przesadzał.
1 to jest ewidentny, 2 możliwy do odgwizdania (chodzi mi o starcie Malouda-Dani), ale uznał, że faul rozpoczął się przed polem karnym. Reszty bym nie gwizdał.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 maja 2009, 22:53

To co MIstyczku, jesteś zawiedziony dzisiejszym wynikiem? Przeszła drużyna która oddała jeden celny strzał na bramkę i przez cały mecz była bezradna jak dziecko, której w niewiarygodny wręcz sposób pomógł sędzia. W związku z tym wolałbyś pewnie odpaść niż w taki sposób awansować. Czyż ostatnio tak nie pisałeś? :haha:

A na poważnie. To prócz błędów sędziego, Chelsea jest sobie też winna. Mogła dobić Barcelone, to Anelka wolał nurkować. Zresztą pod koniec w ogóle mu się nie chciało biegać. I jakim cudem przy tym golu dla Barcy było tam z 5 graczy Barcy przy trzech obrońcach Chelsea? :shock:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 692
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 maja 2009, 22:53

Po prostu wiedziałem, że to się tak skończy. Cały czas miałem przeczucie, że pod koniec zdarzy się jakiś cud i Barca strzeli tego gola.
Moje pytanie nr 1 co do meczu, to skąd oni wzięli tam tego sędziego? Ledwo co biegał po boisku i sędziował fatalnie. Chelsea powinna wygrać mecz. Tak przygotowanej taktycznie ekipy dawno nie widziałem. Messi nie istniał cały mecz ale asystę zaliczył :D Bardzo dobry, pełen emocji mecz. Bramek mało, ale za to jakie! Respect dla Ballacka że nie pobił tego sędziego pod koniec spotkania :peace: Myślę, że gdyby nie sędzia, to ten wynik byłby zupełnie inny, no ale taki jest futboll. Tylko że Barcelona nie ma szans na dobry wynik z United, jeśli chce grać taki hardcore jak dzisiaj :]
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009, 22:54 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 06 maja 2009, 22:53

Tyle raz kibice Barcy musieli się frustrować po meczach w których grali pięknie, mieli wiele setek, przeciwnik nic nie grał, sędzia drukował a Barca przegrywała po golu z niczego.
Raz może być odwrotnie :jupi:
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009, 22:54 przez Roodeck, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”