FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 254

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 07 sty 2007, 21:18

Obawiałem sie tego spotkania i moje obawy sie potwierdziły :!: Jednak jeżeli wezmie sie pod uwage sytuacje kadrowa to ten remis jest dobrym wynikiem. Może to troche smiesznie brzmi ale kazdy punkt sie liczy i odrobilismy punkt do Sevilli :P
Teraz juz powinno byc juz coraz lepiej wracają kartkowicze no i pomalu bedą wracac kontuzjowani wiec Ryjek powinien byc spokojny o skład :wink:

mistyk pisze:Kilka ładnych parad Valdesa rowniez dzisiaj ogladalismy.
Valdes naprawde gra w tym sezonie bardzo dobrze i juz niejednokrotnie nas uratował :)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 sty 2007, 21:19

sytuacja ta miala miejsce gdzies ok. 7 minuy tak na oko, przelobowal wtedy bramkarza.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sty 2007, 21:33

mistyk pisze:sytuacja ta miala miejsce gdzies ok. 7 minuy tak na oko, przelobowal wtedy bramkarza.

Mecz ogladałem od 15 wiec, dlatego nie pamietam...

Teraz mozna powiedziec, ze i tak Barca dzisiaj wiele nie stracili, najgrozniejsi rywale w tabeli :arrow: Sevilla i Real przegrały swoje spotkania.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sty 2007, 21:40

Co za tragiczny mecz :zgon: [']. Zagraliśmy cholernie słabo i chyba dobrze, że udało się uzyskać chociaż ten remis. Marquez grał świetnie aż w końcu pomyślał, że trzeba coś odwalić i zaliczył asystę przy bramce dla Getafe ['] Gudi bez przerwy łapany na spalonych. Miał jedną czystą okazję na początku, ale strzelił obok bramki. Saviola grał 35 minut i nie powąchał piłki. Czyżby to jakiś większy spisek? Nie tylko Rijkaard, ale i zawodnicy go nie lubią? :( Na szczęście obudził się Iniesta i po indywidualnej akcji wywalczył rzut wolny, który na bramkę zamienił Xavi :jupi: Valdes kilka razy ratował nam tyłek i w sumie to mieliśmy sporo szczęścia. Aż mi się nie chce pisać. Gra wyglądała załamująco po prostu.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 sty 2007, 21:13

Getafe straciło do meczu z Barçą tylko 11 goli w La Liga (FCB - 12). Strzeliło też zaledwie 11 (przy 34 Barcelony). Przed meczem byłem niemal na 100% pewien, że jeśli nie popełnimy jakiegoś rażącego błędu w obronie - gola nie stracimy, za to raczej damy radę wcisnąć chociaż jedną bramkę pomimo braku całej podstawowej linii ofensywnej plus Deco, Zambro i Thiago. IMO gdyby nie fatalny błąd Rafy wygralibyśmy ten mecz pomimo słabej gry i okrojonego składu. Można co prawda odczuwać pewien niedosyt bo strata 4 punktów w meczach z Atleti i Getafe, z którymi to drużynami przy odrobinie szczęścia i konsekwencji można było spokojnie wygrać skutkuje teraz stratą dwóch oczek do Sevilli i jedynie trzypunktową przewagą nad Realem (choć pamiętać należy o zaległym meczu z Betisem).

PS.

Przeglądałem właśnie terminarz gier na luty i marzec:

2007-02-18 Valencia - Barcelona
2007-02-21 Barcelona - Liverpool
2007-02-25 Barcelona - Athletic
2007-03-04 Sevilla - Barcelona
2007-03-06 Liverpool - Barcelona
2007-03-11 Barcelona - Real M.

Nie wygląda to kolorowo...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 sty 2007, 23:05

Janio pisze:Nie wygląda to kolorowo...
Ronaldinho, Deco, Eto'o i być może Messi. Czyż nie wygląda od razu lepiej? :P

Niech wraca Czarnuch bo jest cholernie potrzebny. Nie może go zabraknąć w takich spotkaniach. Sam już dawno temu zapowiadał, że będzie chciał wrócić na derby i ostatnio potwierdził to. Mam nadzieję, że zobaczę go już w weekend. Nie musi grać od początku. Oby się tylko pojawił na murawie choćby na 30 minut. Wystarczy mi to, aby się poczuł lepiej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sty 2007, 23:17

Mentor pisze:Niech wraca Czarnuch bo jest cholernie potrzebny.

O nie jest cholernie potrzebny, on jest niezbedny. Jednak mysle, ze nie bedzie gotowy na spotkanie z Esanyole, przeciez nawet jeszcze nie trenuje z druzyna...Szkoda. Jak dla mnie realna data owrotu bedzie mecz z Gimnastic 21 stycznia, moze w rewanzu z Deortivo.

W środke dosc łatwy mecz z Alaves, Frank powinien wystawic w miare najmocniejszy sklad, zeby zapewnic awans juz w pierwszym spotkaniu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 sty 2007, 23:32

ja tez mam nadzieje, ze Eto`o jak najszybciej powroci. To juz tak dawno jak ostatnio gralismy z Eto`o, Ronaldinho i Messim z przodu. Messi pewnie wroci dopiero w polowie lutego, ale jak Czarnuch wroci to bede naprawde duzo spokojniejszy.

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 09 sty 2007, 14:17

On nie jest cholernie potrzebny, on jest niezbedny
Czyli uważasz, że on jest mniej potrzebny niż cholernie potrzebny czy bardziej potrzebny niż cholernie potrzebny? Niezbędny to przeciwieństwo do zbędny, a przymiotnik "cholernie" dodaje tego zapotrzebowania lub zbędności więc słowo "zbędny" wyraża mniejszą zbędność niż zapotrzebowanie jakie wyraża wyrażenie "cholernie potrzebny" (zbędność jaką wyraża słowo "zbędny" < zapotrzebowanie jakie wyraża wyrażenie "cholernie potrzebny"). W związku z tym "cholernie potrzebny" wyraża większe zapotrzebowanie niż słowo "niezbędny".

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 09 sty 2007, 16:56

Też jestem takiego zdania jak wy. Podczas nieobecności Kameruńczyka Guddy i Saviola nie podazali się ze zbyt dobrej strony :roll: Guddy po za dwoma trafieniami Baladonie i ważnym trafieniem z Chelsea to grał średnio (żeby nie powiedzieć że słabo). Argentyńczyk natomiast zaraz po kontuzji jaką odniósł Eto'o dostał szansę (nie pamiętam przeciwko komu) i strzelił gola. Co prawda Islandczyk w tamtym meczu strzelił gola także, ale od niego raczej bardziej się tego wymaga niż od Savioli :wink: A mimo to Argentyńczyk nie dostawał zbyt wielu szans, po meczu z Valencią gdzie nie trafił z dogodnej pozyji.
Ogólnie rzecz biorąc, dużo bramek przez ten czas nastrzelał R10 i to dzięki niemu brak Eto'o nie był 'aż' tak dotkliwi, bo strach myśleć co by byłogdyby ciężar strzelania bramek spoczywał tylko i wyłącznie na dwóch w/w napastnikach :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sty 2007, 18:58

Czyli uważasz, że on jest mniej potrzebny niż cholernie potrzebny czy bardziej potrzebny niż cholernie potrzebny? Niezbędny to przeciwieństwo do zbędny, a przymiotnik "cholernie" dodaje tego zapotrzebowania lub zbędności więc słowo "zbędny" wyraża mniejszą zbędność niż zapotrzebowanie jakie wyraża wyrażenie "cholernie potrzebny" (zbędność jaką wyraża słowo "zbędny" < zapotrzebowanie jakie wyraża wyrażenie "cholernie potrzebny"). W związku z tym "cholernie potrzebny" wyraża większe zapotrzebowanie niż słowo "niezbędny".
Złote usta :( :lol2:

Ogarnij się i zacznij pisać przynajmniej słabo bo narazie to jest fatalnie (przy czym zaznaczam, że 'fatalnie' to gorzej niż słabo i nie próbuj udowadniać, że jest inaczej).

PS: Twoja interpretacja jest nieprawidłowa.
PPS: Twój post nie był niezbędny. Śmiem twierdzić nawet, że był cholernie niepotrzebny.
PPPS: Musisz więcej pracować z trenerem. pika pika

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 09 sty 2007, 20:14

Saviola i Eidur kreski nie przeskoczą.
jak to dobrze, że znając Eto'o możemy wierzyć, że szybko odbuduje przyzwoitą formę i wreszcie zacznie robić to co należy do środkowego napastnika, a co zastępcom nie do końca się udało. mówione było, że szkoda Sammy'ego, bo Barca sobie poradzi... i nie chcę tutaj stwierdzić, że idzie fatalnie, świat się wali, itd. bo nie ma Kameruńczyka- ale z kimkolwiek innym na tej pozycji to już (i nie ma się co dziwić) wygląda gorzej.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 09 sty 2007, 20:35

ale z kimkolwiek innym na tej pozycji to już (i nie ma się co dziwić) wygląda gorzej.

No, bo w sumie to przed kontuzją był najlepszy napastnik na świecie. Zobaczymy jak szybko wróci do formy. Podobno jutro już będzie trenował z drużyną, ale ja jestem daleki od chęci wstawiania go w meczu z Espanyolem, wolałbym aby zagrał większy kawałek meczu z Alaves (chyba taki mamy terminarz w następnym tygodniu) na Camp Nou. Niech sobie chłopak jeszcze potrenuje spokojnie z piłką.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 sty 2007, 20:41

icemanowi akurat sie udalo - ma 10 goli na koncie, niezla gre w kilku meczach (mimo ze jest nowy w tej lidze) i wazne trafienia np z chelsea czy werderem. nie mowiac o bardzo waznym golu z celta

jak na pierwszy sezon napastnika ktory mial grywac rzadziej, przy takiej ilosci kontuzji to pozytywny wynik i pozytywna gra - ze dodam tylko karne ktore dla nas wywalczyl

saviola - owszem. nie przeskoczy juz pewnych reczy i odejdzie

eidur - zostanie. i to kilka ladnych lat. bo pokazal ze grac umie. ryjek lubi tak uniwersalnych i rozsadnych graczy

to oczywiste

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 sty 2007, 23:34

Prawde mowiac, po transferze Eidura spodziewąłem sie wiecej, osobiscie nei jestem zadowolony z tego co pokazał przez okres od kontuzji Kamerunczyka. Zastapil go przyzwoicie tylko w ilosci bramek... Nie widziałem, a moze nie pamietam meczu ,zeby Islandczyk wzial na swoje barki gre i staral sie poprowadzic Barce, czy w słabym momencie meczu pociagnac gre... Saviola jeszcze gorzej, strzelil dwie bramki, jednak zawalil kapitalna sytuacje z Valencia.
Jedynie zadowolony jestem z faktu, ze musieli zastepowac Eto'o tylko przez niecałe 4 miesiace.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”