Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 254

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 kwie 2010, 21:56

Aker pisze:Ogólnie jestem zadowolony, z Koroną będzie spacerek, a potem w meczach z Legią i Cracovią urwać 4 pkt i będzie mistrzostwo :)
Znowu mistrzostwo dla Wisły. Nudne to już się robi powoli.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 kwie 2010, 21:58

moze jakis polski klub ktory wejdzie chociaz do play offs w LM by wygral? :lol:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 kwie 2010, 22:16

na lm nie ma sie co napalać (ciekawe czy media się będą znowu napalać? :think:) aby dotrwać do tej ostatniej rundy, pograć w grupie le i się nie skompromitować to powinny być cele naszych zespołów walczących na arenie międzynarodowej w tym sezonie. Jak się trafi jakaś słabsza grupa w le to może udałoby się jakimś fartem awansować, ale to już wariant optymistyczny bardzo :P Wróbelki ćwierkają, że Wisła jest zainteresowana ściągnięciem Sadloka i Sobiecha z Ruchu oraz Sandomierskiego z Jagi. Każdy z nich byłby wzmocnieniem w Wiśle, ale najbardziej potrzeba nam chyba bramkarza dlatego Sandomierski powinien być celem nr 1, a Mariusz powinien się pojawić na liście transferowej. Znając życie Wisła nie kupi żadnego, bo za drodzy, a ściągnie jakieś cudaki za darmo, którym się kontrakty pokończyły... :evil:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 kwie 2010, 22:19

Wróbelki ćwierkają, że Wisła jest zainteresowana ściągnięciem Sadloka i Sobiecha z Ruchu oraz Sandomierskiego z Jagi. Każdy z nich byłby wzmocnieniem w Wiśle
IMO Sobiecha sobie odpuściła ze względu na wysokość potencjalnego transferu, a Sadlok miałby przyjść w razie transferu zagranicznego Marcelo.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 kwie 2010, 22:22

masz rację, wiele zależy czy Marcelo odejdzie już teraz. tak jak pisałem najbardziej liczę na transfer Sandomierskiego, bo nie tylko Wisła jest nim zainteresowana.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 kwie 2010, 22:31

W kwestii transferów Wisły najwięcej na ten moment zależy nawet nie od Marcelo, ale od planów transferowych Lecha.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 kwie 2010, 23:27

emdżej pisze:
Aker pisze:Ogólnie jestem zadowolony, z Koroną będzie spacerek, a potem w meczach z Legią i Cracovią urwać 4 pkt i będzie mistrzostwo :)
Znowu mistrzostwo dla Wisły. Nudne to już się robi powoli.
Jeszcze może się coś wydarzyć. Ta niby słaba Legia ciśnie a jeszcze podejmują Wisłę u siebie. Jak tam Wisła wygra, to wtedy definitywnie powiem, że 13 mistrzostwo dla Krakowian będzie faktem.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 kwie 2010, 23:45

Fishbone pisze:Ta niby słaba Legia ciśnie a jeszcze podejmują Wisłę u siebie. Jak tam Wisła wygra, to wtedy definitywnie powiem, że 13 mistrzostwo dla Krakowian będzie faktem.
Łazienkowska nam cholernie nie leży, remis biorę w ciemno, a w meczu z Craxą liczę na 3 punkty za ten blamaż z rundy jesiennej.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 17 maja 2010, 15:43

emdżej pisze:Znowu mistrzostwo dla Wisły. Nudne to już się robi powoli.
a jednak nie :P

Co do meczu z Odrą posiadaliśmy przygniatającą przewagę, powinniśmy wygrać conajmniej dwoma golami, a skończyło się remisem po chyba jedynym celnym strzale Odry... Fatalnie interweniował Juszczyk (Jezu ten koleś jest gorszy od Pawełka). Sporo serca na boisku zostawił Małecki, starał się jak mógł, ale trochę za bardzo drze japę jak ktoś mu nie poda nawet jak ma swój dobry pomysł na rozegranie indywidualnej akcji... Boguski nie jest ewidentnie w formie, nie wiem zresztą jakim cudem znalazł się on w rezerwowej kadrze u Smudy. Generalnie mecz, który powinniśmy wygrać zremisowaliśmy. Szkoda, że przegraliśmy walkę o mistrzostwo, bo z Brożkiem w składzie nie byliśmy gorsi od Lecha, niestety pod koniec sezonu Brożek się połamał i skuteczność siadła, zapewne jakby Lewy się w Lechu połamał to wyglądałoby to podobnie, jak nie nawet dobitniej.
Ocenię jeszcze poszczególnych zawodników/formacje na przestrzeni całego sezonu.
BRAMKARZE
Zarówno Juszczyk jak i Pawełek prezentują poziom żenujący. Mariusz ma jeszcze jakiś tam refleks, ale na przedpolu prezentuje się katastrofalnie. W tej formacji potrzebne są znaczne zmiany, marzę o jakimś porządnym bramkarzu + na ławce młody talent. W Wiśle pasowałby mi Sandomierski i Onyszko. Osobiście bym był bardzo zadowolony jakby Wisła przetransferowała chociaż jednego z tej dwójki. Co do kontraktów to Juszczykowi konczy się już teraz (zapewne nie bedzie przedluzony), a Mariuszowi za pół roku, również mam nadzieję, że nie będzie przedłożony.
OBRONA
Tutaj nie jest tak źle, posiadamy najlepszych środkowych obrońców w lidze (Marcelo+Głowacki, no w lidze jeszcze wysoki poziom prezentuje na pewno też Bosacki). Ktoś na rezerwę by się przydał na środek w razie absencji Marcelo lub Głowy na pewno. Boki obrony prezentują się dość dobrze (Singlar, Piotr Brożek, Alvarez, Diaz) nie trzeba tam kombinować. Cleber zapewne kończyć kariere będzie niebawem bo dorobił się w Rosji, lecz mimo wszystko liczę, że będzie wciąż dla nas grał o jego poziom gry jestem spokojny, natomiast Jopa należałoby się pozbyć. Marcelo jeśli zostanie sprzedany (Bayer jest dość mocno zainteresowany) to marzyłby mi się Sadlok, ew. jakiś zagraniczny dobry obrońca, może wynalazek ala Marcelo. Kontrakt kończy się Alvarezowi, ciekawy jestem czy zarząd da 400 000 euro i go wykupi z Regginy... Po za tym Jopowi kończy się kontrakt na 99% nie będzie przedłużany oraz Cleberowi, ale wierzę, że zostanie z nami jeszcze choć sezon, wszystko w jego rękach.
POMOC
Tutaj też nie jest źle. Sobolewski zapewne myśli o końcu kariery, ale wydaje mi się, że pociągnie jeszcze sezon. Po za nim w środku mamy Issa Ba i wróci wreszcie mam nadzieję Garguła. Zawsze do pomocy można też dać Piotrka Brożka lub Diaza. Na bokach Łobodziński i Kirm (oby wrócił do formy). Na boku pomocy grywał też swojego czasu często Małecki i jego tam bym właśnie widział, bo pod bramką razi nieskutecznością. Na ławce Mączyński i Burliga m.in. nie jest źle tak jak pisałem. Kontrakt się kończy Issa Ba myślę, że należałoby go przedłużyć o 2 lata, taką właśnie możliwość ma wpisaną w kontrakt Kameruńczyk.
NAPAD
Tutaj tylko jest miejsce dla Pawła Brożka. Mam nadzieję, że Wisła go nie sprzeda, dokupić jakiegoś napadziora do niego i będzie ok. Na ławce powinien być Boguski i zawsze można do przodu dać Małeckiego. Jeśli Wisła jest zainteresowana kupnem kogoś to najlepiej z naszej ligi widziałbym Micanskiego w napadzie z Brożkiem. Generalnie ta formacja nam najbardziej leży i trzeba to na nowy sezon zmienić. Kontrakt z Hristovem się kończy za pół roku, ale wydaje mi się, że nie ma co go trzymać w Młodej Ekstraklasie i puścić już teraz do Bułgarii spowrotem, ten transfer był totalnym niewypałem.

Podsumowywując zdecydowanie należy przeprowadzić zmiany w bramce i napadzie.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010, 22:14 przez Aker, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 17 maja 2010, 18:13

wciąż niewiadomo jakie będą decyzje Cupiała, czy będą cięcia kosztów czy nie, ale już jednego możemy być prawie pewni, pierwszy nowy nabytek może zostać załatwiony bez gotówki:
Do Wisły ma przyjść Arkadiusz Onyszko, któremu wygasa kontrakt z Odrą Wodzisław. - Nie potwierdzam, nie zaprzeczam, ale gra w takim klubie to zaszczyt i przyjemność. W poniedziałek zaczyna się nowe życie, zobaczymy, co się wydarzy - uciął 36-letni bramkarz.
gazeta.pl

Wg mnie transfer dobry, ale nie na dłuższą metę, jeśli Sandomierski zostanie na nowy sezon w Jagielloni to po rundzie jesiennej lub za rok można by było o nim pomyśleć. Zresztą co do Arka... Poczekajmy na jakieś oficjalne wiadomości.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 maja 2010, 23:16

W APOELu Nikozja kontraktów nie przedłużono siedmiu zawodnikom ze względu na nieobronienie mistrzostwa kraju (APOEL zajął 2 miejsce), m.in. Kosowskiemu, Marcinowi Żewłakowowi, Pauliście (grał w Wiśle pare lat temu). Ponadto wciąż nie wiadomo, jaka będzie przyszłość trzeciego polskiego piłkarza grającego w zespole "Pomarańczowych", Adriana Sikory. Według cypryjskich mediów, 29-letni napastnik, który z powodu kontuzji stracił większość minionego sezonu, dostanie ostatnią szansę na przekonanie do siebie sztabu trenerskiego APOEL-u. Jeśli tego nie zrobi, jego umowa zostanie rozwiązana.
sport.onet.pl

Bardzo bym chciał widzieć znowu Kose u nas w składzie, dziwi mnie to, że z nim nie przedłużyli kontraktu bo co widziałem mecze APOELu w LM to Kosa nie grał źle, może w rundzie wiosennej trochę odpuścił. Teraz jest do wyjęcia za darmo, zapewne stęsknił się za ojczyzną, więc nie zastanawiać się i brać go. Ostatnio u nas na skrzydłach męczą bułę Łobo z Kirmem to Kamil bardzo by się przydał. Jeszcze pozostaje opcja ściągnięcia Marcina Żewłakowa, ale po nim nie wiem czego się spodziewać, facet ma na karku 34 lata, chyba już lepiej, by było poczekać i w razie gdyby umowy nie przedłużyli z Sikorą to może jego? :roll:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 maja 2010, 10:23

Aker pisze:dziwi mnie to, że z nim nie przedłużyli kontraktu
A to nie było tak, że "Kosa" miał zbyt wygórowane wymagania finansowe?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 maja 2010, 11:58

z tego co czytalem to powodem nieprzedłużenia były wyniki + wysokie kontrakty jakie dotychczas mieli. Wydaje mi się, że Kosa dogadałby się z Wisłą, przecież nie nastawi się na wysokie zarobki, Kasper może swoje zrobić. Dziś jest nowe info, że Żurawski też nie przedłużył kontraktu, ponoć też kokosów nie chce w Polsce zarabiać, więc może jego, by było warto też sprowadzić za darmo. Ciekawe jak z jego formą, ma 33 lata na karku.

- Onyszko
- Kosowski
- Żurawski

To powinny być cele Wisły, które można osiągnąć za darmo. Każdy mógłby dostać kontrakt na rok z możliwością przedłużenia o rok kolejny. Dobrze by było się postarać by ich zarobki nie odbiegały jakoś znacząco od zarobków innych zawodników w klubie. Żuraw zapewne by pograł rok i poszedł do Warty. Wzmocnione by zostały skrzydła, bramka i napad czyli te formacje, które tego potrzebują najbardziej.
Transfery może nie powalają, ale taniej nic wartościowszego się nie wymyśli, a znając życie Cupiał będzie polował tylko na takich co są do wyjęcia za darmo. Za pół roku/rok w zalezności od wyników w lidze i LE można by było pomyśleć o czymś konkretniejszym z ligi np. Micanskim albo Sadloku. A może też nasi skauci się obudzą wreszcie i złapiemy kogoś dobrego z zagranicy.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 24 maja 2010, 11:30

Onyszko podpisał kontrakt z Polonią Warszawa, a Kosowski z Apollonem Limasol, Żurawski na 90% nie wróci do Krakowa. Ponadto Trabzonspor podobno już ustalił warunki wykupu kapitana Głowackiego z Wisłą teraz już tylko Arek musi się dogadać z Turkami. Tak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6654

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 maja 2010, 11:32

Może mi umknęło, ale nie pamiętam na ile Kasperczak podpisał kontrakt. Zostanie na następny sezon?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”