Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 27

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lis 2006, 18:42

Ja nadal mowie, ze nie widziałem Reissa, finalizujacego swoj transfer.
Rozmowy o kontrakcie, a finalizowanie to dwie odmienne sprawy, ilu juz było zawodnikow, którzy maja sprawy kontraktu załatwione. Wiekszosc spodziewał sie, ze Reiss wtedy zastapi Kuzbe. Jednak było to do momentu kiedy Sebiastian nie zaproponował wypałcania pieniedzy Reissowi. Podobnie było przy bliskim transferze do BOT'u. Czy Reiss sie tłumaczył. Tak głosiło oficjalne stanwoisko Kolejorza jeszcze przed finalizacją transferu.

Co do kwot cały czas pisze w złotowkach, Zagłebie zaczeło od 400 teraz wszyscy głosza, ze transfer wyniesie 2 mln.
Nie wiesz o jakie kluby sie rozchodzi, łatwo sprawdzić... Na pytania o te dwa miliny, Czsiu sie nie zdiwil, ale czy kwota jest włąsnie taka :?: NApewno jest bliska tej kwocie

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 lis 2006, 14:20

22-letni defensywny pomocnik Michał Trzeciakiewicz z Jagielloni, którym interesowała się Wisła, jest na testach w GKS-ie Bełchatów. Smuda uzgodnił z Lechem, ze Zbigniew Zakrzewski zostaje w Poznaniu. Przewodniczący Rady Nadzorczej Wisły Kraków, Ryszard Pilch, rzekomo rozpoczął negocjacje z Ruchem Chorzów dotyczące Ćwielonga.

Pierre Boya z Partizany ma kosztować Legię 800 tys. euro. 2 lata kosztowałby 4 miliony, ale na ławce posadził go niedoszły trener Wisły, Miodrag Jesic.

W newsach z przymrużeniem oka bryluje ostatnio Życie Warszawy:
Poza Boya Legia ma chęć pozyskać także "serbskiego Nedveda" czyli Duszana Bastę, który w Crvenej Zvezdzie występuje w obronie bądź pomocy. 22-letni zawodnik ma za sobą występy w serbskiej młodzieżówce, był także w kadrze reprezentacji na mistrzostwa świata w Niemczech. Nie zagrał tam jednak w żadnym meczu. Kapitan "Czerwonej gwiazdy" jest do kupienia za dwa miliony euro.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 lis 2006, 18:40

W sumie w przyszłym tygodniu ma przyjechać jakiś Serb na testy ale chyba ma to być stoper. :think: Te dwa miliony to oczywiście bajka, no chyba że mówimy o złotówkach :P Nie sądzę też aby zapłacili 800 tyś. za Boye. Poza tym w tym momencie Partizan prezentuje się fatalnie i nie jest to drużyna lepsza od Legii. Tak więc to trochę dziwne byłoby kupować kolesia który ani razu nie załapał się do składu tak słabej drużyny. Jest też taka możliwość, że w serbskim klubie w najbliższych dniach zmieni się trener i Kameruńczyk w wróci do łask. W meczu z Zagłębiem zaprezentował się całkiem przyzwoicie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 gru 2006, 2:14

Ten Pierre Boya dobrze sie zaprezentowal w meczu z Zaglebiem Sosnowiec, nawet strzelil bramke. Dobrze pamietam jak bylo z Eltonem na samym poczatku, mial byc gwiazda ligi. Sam w to wierzylem, bo sie naprawde dobrze prezentowal. Zobaczymy jak bedzie z Pierre :wink: Nie bede pisal, ze obecna polityka transferowa Legii jest do bani bo tak nie jest. Wystarczy sobie przypomniec transfery Brazylijczykow, Rogera i Edsona. Niestety, wszedzie sie zdarzaja niewypaly...
20-letni Michał Karp podpisał kontrakt z beniaminkiem Orange Ekstraklasy ŁKS - poinformowały w piątek władze łódzkiego klubu
Umowa ma obowiązywać przez 3,5 roku. Karp jest pierwszym zawodnikiem pozyskanym przez ŁKS po zakończeniu rundy jesiennej OE.

Karp urodził się w kwietniu 1986 roku w Wodzisławiu Śląskim. W wieku 3 lat wyjechał z rodzicami do Niemiec, gdzie rozpoczął przygodę z futbolem. Był m.in. zawodnikiem Hannover 96. W 2003 r. znalazł się w prowadzonej przez Dariusza Dziekanowskiego reprezentacji Polski U-17.
LKS nie tylko sprzedaje pilkarzy, ale takze kupuje mlodych i perspektywicznych. Chwala im za to :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 gru 2006, 6:47

http://www.wislakrakow.com/www/showarti ... leid=12741
Cracovia złożyła ofertę Błaszczykowskiemu

Cracovia wysłała list ofertowy do Wisły w sprawie transferu Jakuba Błaszczykowskiego. Prezes Janusz Filipiak byłby skłonny wydać na transfer nawet do czterech milionów złotych - informuje gazeta.pl.

Wraz z przyjściem do "Pasów" trenera Stefana Majewskiego prezes Filipiak obiecał solidne wzmocnienie zespołu. Do Cracovii trafił już Dariusz Kłus z ŁKS. Teraz klub sięgnął na najwyższą polską półkę - po sześciokrotnego reprezentanta Polski, gwiazdę Wisły Jakuba Błaszczykowskiego.

- Wysłaliśmy zapytanie o piłkarza, pytać każdemu wolno. Ale to było trzy tygodnie temu - wyjaśnia prezes Cracovii.

Poirytowany prezes Wisły Ludwik Miętta-Mikołajewicz nie kryje emocji związanych z ofertą Filipiaka:

- Potraktowaliśmy to jako żart. Nie wyobraża pan sobie chyba, że sprzedalibyśmy Błaszczykowskiego do Cracovii? Pismo podpisał pan Łach,dyrektor sportowy Cracovii. Ale to nie ma znaczenia, bo Jakub jest nie do sprzedania.

Na pytanie, czy Cracovia była zainteresowana innymi piłkarzami Wisły, prezes Filipiak odmówił odpowiedzi, ale według nieoficjalnych informacji klub Filipiaka zainteresowany jest innymi utalentowanymi piłkarzami polskiej ligi. Na przykład reprezentantem Polski Łukaszem Gargułą.

Prezes Filipiak nie zaprzecza i dodaje.

- To tematy definitywnie zamknięte, ale potwierdzają, że gdy mówię o poważnych wzmocnieniach, to nie jest żaden "pic na wodę fotomontaż"

Niezrażona Cracovia wciąż szuka kandydatów do pierwszego zespołu. Na giełdzie transferowej pojawiają się nazwiska napastników Marcina Chmiesta i Bartłomieja Grzelaka. Tu również prezes "Pasów" odmawia odpowiedzi, przypominając, że może tylko wypowiadać się "o tematach definitywnie zamkniętych".
*
Jakub Błaszczykowski komentując ofertę "Pasów" - złożył deklarację wierności Wiśle.

- Oferta z Cracovii? Nic o niej nie słyszałem, ale gdyby nawet nadeszła, to nigdy w życiu bym z niej nie skorzystał. W takich sprawach pieniądze nic nie znaczą. W Cracovii mogliby mi nawet dawać kontrakt na milion euro rocznie, a i tak bym nie wziął. Jestem związany z Wisłą i jej kibicami. Nigdy bym im nie zrobił czegoś takiego jak przejście do Cracovii. Jeśli gdzieś się przeprowadzę, to za granicę. W Polsce nie znajdę lepszego klubu od Wisły, nigdzie nie będzie mi lepiej.
:lol:

A gdzie "nie dla psa kiełbasa" :lol:?

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 gru 2006, 10:06

Nawet gdyby Wisła się zgodziła to Błaszczykowski nie chciałby opuszczać Wisły. Już nie mówię, jaka byłaby reakcja kibiców Wisły :wink: Cracovia za wysoko mierzy, ale Chmiest czy Grzelak są w ich zasięgu. Dzisiaj przeczytałem, że Legia z 4 zawodnikami przedłużyła kontrakty a może ktoś mi powiedzieć co z Edsonem?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 05 gru 2006, 10:25

Edson został wykupiony ze Sportingu. Miało to miejsce bodajże w letniej przerwie między rozgrywkowej. Bardzo cieszy mnie przedłużenie kontraktu z Choto, bo sądziłem, że chłopak niedługo będzie chciał wyjechać za granicę.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 05 gru 2006, 11:52

Ciekawe na co liczyli działacze Cracovii :P Może myśleli że Błaszczykowski chce przez resztę swojego życia być traktowanym w Krakowie jak Figo w Katalonii :]
Przecież taka oferta jest wogóle nierealna ale pomarzyć może każdy.
Ciekawi mnie co w końcu będzie z Grzelakiem. Czy zostanie w Widzewie, czy postanowi zmienić otoczenie. Zdecydowanie lepiej dla niego byłoby pograć do końca sezonu w Łodzi choć mówi się że już na sto procent będzie piłkarzem Zagłębia. 8)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 gru 2006, 13:54

Błaszczykowski ma to szczęście, że nie drapał się podczas derbów po jajach jak Mijailović, bo byłby kolejny donos o obscenicznych gestach w kierunku kibiców Cracovii. A tak jako jedyny jest godny grać w Cracovii. Jesteśmy dumni, profesorze, za wejrzenie łaskawym okiem na jednego z naszych zawodników i danie mu możliwości zmazania grzechów.
- Wysłaliśmy zapytanie o piłkarza, pytać każdemu wolno. Ale to było trzy tygodnie temu - wyjaśnia prezes Cracovii.
Podobno Adriano nie strzelił dawno gola... Wisła szuka napastnika... Może by tak wysłać zapytanie :think:.

http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65054,3773620.html
Wypowiedź z cyklu "Nie chodzi tu o Romę".
Radosław Matusiak pisze:- Mam propozycje z każdej ligi w Europie, i to nie od drużyn z dolnej części tabeli. Wśród nich jest szczególnie ciekawa oferta. Myślę, że za pół roku ciężko będzie o lepszą. To nie Real,Barcelona, Chelsea czy Milan, ale klub, który ma wielkie aspiracje. I nie chodzi o Romę. Więcej nie mogę zdradzić, bo obiecałem. A odrzuciłem już oferty Saturna Moskwa, FC Kaiserslautern i... Celticu Glasgow. Uznałem, że to bez sensu rywalizować o miejsce w składzie z Maćkiem Żurawskim. On i tak zaczął mieć problemy z grą w pierwszym składzie.
Maciek powinien kupić Matusiakowi dobre wino. Totti podobno kupił mu samochód po tym jak dowiedział się, że Matusiak zlituje się i zostanie w Bełchatowie. Nieczęsto bowiem zdarza się taka łaskawość.
- Podoba mi się styl życia Hiszpanów, ich życiowy optymizm i luz. Polacy są z natury malkontentami. Hiszpanie są radośni, towarzyscy, cieszą się byle czym. Wieczorami wychodzą z domu i piją wino. Liga hiszpańska też by mi odpowiadała. Tomek Frankowski opowiadał, że w lidze angielskiej obrońcy wyrastają jak z podziemi :olaboga: i nie ma miejsca, żeby oddać strzał. Za to w lidze hiszpańskiej luz, sędzia gwiżdże każdy faul :jupi: i napastnik ma jak w raju. Ładna trawka, ładna pogoda. Z kolei Anglia to fantastyczne stadiony i kibice. Dlatego będę się jeszcze poważnie zastanawiał.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 gru 2006, 14:03

piwus pisze:. Prezes Janusz Filipiak byłby skłonny wydać na transfer nawet do czterech milionów złotych
No jak ? Przecież on jest wart 5 mln ale euro. :o Zresztą to bardzo ciekawe, że piłkarz zarabiający 7 (?) tyś zł miesięcznie jest wart taką kasę. To chyba ewenement na skalę światową. :smile2:
deltinho pisze: Bardzo cieszy mnie przedłużenie kontraktu z Choto, bo sądziłem, że chłopak niedługo będzie chciał wyjechać za granicę.
Te przedłużenie wcale nie musi oznaczać tego, że zostanie. Być może w obecnym kontrakcie ma wpisaną kwotę odstępnego. (Wcześniej tego chyba nie miał ) Jeśli ktoś będzie go chciał to wykłada kasę i Legia nie nic do gadania.
Dziwne, że dali podwyżkę Rogerowi. Przecież w tej rundzie grał on taką padakę, że szkoda gadać.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 gru 2006, 14:07

Zico_FCI pisze: No jak ? Przecież on jest wart 5 mln ale euro.
Tyle to on był wart trzy tygodnie temu, ale profesor na szczęście tego nie wiedział, bo sprzedałby Wierzynka i kupił Błaszczykowskiego. Po meczu z Basel kosztuje przynajmniej dwa razy tyle, więc musiałby sprzedać ComArch.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 gru 2006, 14:22

piwus pisze:sprzedać ComArch.
ComArch jest warty więcej jak Ronaldinho takze bez przesady :P

piwus pisze:Maciek powinien kupić Matusiakowi dobre wino. Totti podobno kupił mu samochód po tym jak dowiedział się, że Matusiak zlituje się i zostanie w Bełchatowie. Nieczęsto bowiem zdarza się taka łaskawość.

:D

No to Radek skądinąd mądry chlopak sobie pojechał w tym wywiadzie. Jak dla mnie moze i Matusiak na polska lige za mocny, ale w żadnej lidze z top 3(la liga,premiership,seriaA) nie łapałby sie do pierwszej 11 zadnej z drużyn z miejsc 1-3
Wartość Matusiaka 2-3mln euro góra. fajnie gra ale znowu bez przesady -Rodrigo Palacio,Hiaguin, Tavano z niego nie jest

Zico_FCI pisze:Przecież on jest wart 5 mln ale euro
Błaszczykowski 5mln euro wolne żarty nikt z zachoniej ligi tyle za niego nie da, góra 1,5mln euro dla mnie jest wart

i on i Matusiak winni iść do holadnii za małą kase ale do Holadnii tam wiedzą jak z graczy robićpiłkarzy czy jak kto woli jak z polskich piłkarzy robić dobrych zachodnich graczy (dudek,smolarek,radomski itp)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 gru 2006, 14:39

vakabayashi pisze:Błaszczykowski 5mln euro wolne żarty nikt z zachoniej ligi tyle za niego nie da, góra 1,5mln euro dla mnie jest
Ja wiem o tym. Przecież to Wisła go na tyle wycenia … a właściwie wyceniała przed meczem z Bazyleą. Teraz jest o 3 bańki więcej :mrgreen: Po jednej za każdą asystę.

Taki Bronowicki na przykład za dwa dobre mecze w kadrze jest wart 2 mln €. :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 gru 2006, 17:24

Zico_FCI pisze: Dziwne, że dali podwyżkę Rogerowi. Przecież w tej rundzie grał on taką padakę, że szkoda gadać.
Zgadzam się. Radosław Matusiak również zaczyna "świrować" wypowiedziami, może strzelił decydującego gola Belgom ale niech skończy wymyślać co go interesuje, co nie i niech skończy pleść głupoty, że nie chce rywalizować z Żurawskim o miejsce chodźby mu łaskę robił. Trzymiąc się tematu Błaszczykowski obok Sobolewskiego jest według mnie najbardziej wartościowym zawodnikiem i jak go sprzedać to za dobre pieniądze na zachód (ktoś wspominiał 5.000.000 Euro, też tyle uważam).

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 06 gru 2006, 18:13

Podobno do Legii ma przejsc Bułgar, środkowy obrońca CSKA Sofia, Valentin Iliev. Ma kosztować 500 tysięcy euro. To mogło byc dobre wzmocnenie dla Legi bo po ucieczce jednej z czarnych wiez do Kaiserslautern w Warszawie nie moga znalesc srodkowego obroncy na miare Choto.

Nie jestem pewien czy kolejny zagraniczny zawodnik bedzie dobrym rozwiazaniem. W Polsce na pewno znalezli by jakiegos dobrego obrońce za te sume.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”